Henter Indhold ...

Rune Skyum-Nielsen

Prisbelønnet journalist og forfatter

Rune Skyum-Nielsen er prisbelønnet journalist og forfatter. I 2016 udkom hans anmelderroste biografi om den afdøde forfatter Jakob Ejersbo, hvis liv Rune Skyum-Nielsen giver et autentisk og gribende indblik i med foredraget Jakob var her. Rune Skyum-Nielsen er skriftlig såvel som mundtlig en fremragende formidler, der formår at komme helt ind under huden på sit publikum. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Rune Skyum-Nielsen er forfatter og uddannet journalist. Han har i en årrække været blandt landets mest efterspurgte portrætjournalister og har alene til magasinerne Ud & Se og Euroman stået bag +40 forsideinterviews. Som forfatter har Rune Skyum-Nielsen udgivet tre anmelderroste dokumentaristiske bøger.

Derudover er Rune Skyum-Nielsen tidligere modtager af Den Fynske Bladfonds Pris og DR’s Boleroprisen, ligesom han har været nomineret til Anders Bordings journalistpris og Foreningen for Undersøgende Journalistiks bogpris.

Rune Skyum-Nielsen har skrevet den meget anmelderroste biografi om Jakob Ejersbo, ”Jakob var her” (udgivet august 2016), som han også holder foredrag om. Bogen er en dokumentarisk rekonstruktion af Jakob Ejersbos liv, fortalt gennem de mennesker, der kom tættest på den myteomspundne og storsælgende Nordkraft-forfatter.

Det er især hos biblioteker, oplysningsforbund, kulturinstitutioner og foreninger at Rune Skyum-Nielsen foredrag er efterspurgte.

  Rune Skyum-Nielsen foredrag

  Jakob var her

  • I det actionspækkede foredrag fortælles der anekdoter, der læses op, vises billeder og spilles lydbidder om og af Jakob Ejersbo.
  • Indimellem fortæller Rune Skyum-Nielsen om sin seks år lange rejse ind i et dybt kompliceret, dybt fascinerende menneskes uforudsigelige liv. Han dykker ned i forfatterskabet, hvor episoder og personer fra Ejersbos eget liv og omgangskreds dukker op på samlebånd.
  • Og han fortæller om en kompromisløs forfatter, der ofrede alt på at skrive sin afrikanske fortid ud af systemet – og lige inden målstregen blev stoppet af uhelbredelig sygdom.

  Rune Skyum-Nielsen foredrag

  Ejersbos Afrika

  • Portrætbogen om Jakob Ejersbo, ‘Jakob var her’, udkom i efteråret 2016 og nåede både at toppe bestseller- og udlånslister. Det tog journalisten bag, Rune Skyum-Nielsen, seks år at komme til bunds i den afdøde forfatters hemmelighedsfulde liv, og researchen nøjedes ikke med at gå om bord i Aalborgs underverden, den førte også til Tanzania – ned i tanzanitminerne, ind i storbymørket, ud på savannen og hele vejen til toppen af kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro.
  • Portrætbogen blev blandt andet kaldt “fantastisk”, “pageturner” og “fremragende” af anmelderne og blev i 2017 nomineret til Publicistklubbens fortællerpris. Læs mere på jakobvarher.dk
  • I foredraget ‘Ejersbos Afrika’ fokuserer Rune Skyum-Nielsen på Jakob Ejersbos pendulopvækst mellem Østafrika og Danmark og den opslidende rejse-, rekognoscerings- og skrivefase, der overtog hans liv, fra Nordkraft var udkommet i 2002, til han blev diagnosticeret med uhelbredelig kræft i 2007.
  • Det var netop opholdene som dreng og teenager i Moshi, Tanzania, der kom til at præge Jakob Ejersbos rodløse liv – og gav ham råstof og inspiration til sit hovedværk, nemlig den såkaldte Afrika-trilogi: romanerne Liberty og Eksil og fortællekredsen Revolution, der udkom posthumt i 2009.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Rune Skyum-Nielsen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Rune Skyum-Nielsen

Foredragsemner med Rune Skyum-Nielsen