Henter Indhold ...

Søren Ulrik Thomsen

Digter, forfatter og populær foredragsholder

Oplev en levende digtoplæser og en af Danmarks største forfattere! Søren Ulrik Thomsen er en skarp iagttager, dygtig foredragsholder og anerkendt forfatter, som i mange år har været utrolig populær i hele landet. Han evner at kombinere sin store viden om samfund og litteratur med sine egne digte, oplæsninger og kække kommentarer. Der er plads til både grin, forundring og fundering over livet i de eftertragtede Søren Ulrik Thomsen foredrag med en af dansk poesis allerstørste. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab bliver ofte betragtet som et af de vigtigste i nyere dansk litteratur, og han formår at favne både ældre kunstgreb og samtidens strømninger.

Digteren Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i Litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet Den Blå Port 1985-91. Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med sin første digtsamling “City Slang”. Denne blev næste år efterfulgt af “Ukendt under den samme måne” (1982) og siden af “Nye digte” (1987), “Hjemfalden” (1991) og “Det skabtes vaklen” (1996), og i 2011 kom den anmelderroste “Rystet Spejl”. Søren Ulrik Thomsen har siden 1995 været medlem af Det danske Akademi og har igennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1995, Weekendavisens Litteraturpris i 1992, Otto Gelsted Prisen fra Det danske Akademi i 1985.

En lang række forfattere har desuden behandlet Søren Ulrik Thomsens værker og liv, og i 1998 lavede Jørgen Leth portrætfilmen “Jeg er levende – Søren Ulrik Thomsen”.

Senest har Søren Ulrik Thomsen i 2016 vundet Spoken Word Prisen for sit samarbejde med bandet Det Glemte Kvarter, hvori de kombinerer digte med lyd. Efter flere udsolgte koncerter i Jazzhouse er digteren og bandet tilbage og markerer i efteråret 2016 udgivelsen af det nye album “POWER” med koncerter rundt i landet. Her udforskes en mere rå og beatorienteret side af det roste møde mellem lyrik og musik.

I 2016 udkom Søren Ulrik Thomsens nyeste bog “En hårnål klemt inde bag panelet”, der er en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst sin egen dødelighed i en række tænksomme og velturnerede korttekster.

  Søren Ulrik Thomsen foredrag

  Skræddersy dit foredrag med Søren Ulrik Thomsen

  • Digtoplæsning – efterfulgt af diskussion med publikum
  • Eget forfatterskab
  • Emner efter aftale
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Søren Ulrik Thomsen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Søren Ulrik Thomsen

Foredragsemner med Søren Ulrik Thomsen