Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Oplev en levende digtoplæser og en af Danmarks største forfattere

Søren Ulrik Thomsen

Photocredit: Dirk Skibae Fotografie

Søren Ulrik Thomsen

Digter og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Han var formidabel! Et følsomt, lærerigt og skarpt fordrag fuldt af indlevelse."

Signe Langtved Pallisgaard - Gentofte Hovedbibliotek Se alle referencer

Et foredrag med Søren Ulrik Thomsen giver jer:

  • En af de vigtigste forfattere i nyere dansk litteratur
  • Et foredrag der giver grin, forundring og fundering over livet
  • En foredragsholder der kan skræddersy et foredrag til jeres behov
Uforpligtende forespørgsel på Søren Ulrik Thomsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Søren

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Oplev en levende digtoplæser og en af Danmarks største forfattere! Søren Ulrik Thomsen er en skarp iagttager, dygtig foredragsholder og anerkendt forfatter, som i mange år har været utrolig populær i hele landet. Han evner at kombinere sin store viden om samfund og litteratur med sine egne digte, oplæsninger og kække kommentarer. Der er plads til både grin, forundring og fundering over livet i de eftertragtede Søren Ulrik Thomsen foredrag med en af dansk poesis allerstørste. 

Et foredrag med Søren Ulrik Thomsen giver jer:

  • En af de vigtigste forfattere i nyere dansk litteratur
  • Et foredrag der giver grin, forundring og fundering over livet
  • En foredragsholder der kan skræddersy et foredrag til jeres behov

Nyere dansk litteratur

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab bliver ofte betragtet som en af de vigtigste i nyere dansk litteratur, og han formår at favne både ældre kunstgreb og samtidens strømninger.

Digteren Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i Litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet Den Blå Port 1985-91. Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med sin første digtsamling “City Slang”. Denne blev næste år efterfulgt af “Ukendt under den samme måne” og siden af “Nye digte” , “Hjemfalden” og “Det skabtes vaklen”, “Rystet Spejl” og i 2016 udkom “En hårnål klemt inde bag panelet”, der er en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst sin egen dødelighed i en række tænksomme og velturnerede korttekster. Søren Ulrik Thomsen har siden 1995 været medlem af Det danske Akademi ,og har igennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1995, “Weekendavisens Litteraturpris” i 1992, “Otto Gelsted Prisen” fra Det danske Akademi i 1985.

En lang række forfattere har desuden behandlet Søren Ulrik Thomsens værker og liv, og i 1998 lavede Jørgen Leth portrætfilmen “Jeg er levende – Søren Ulrik Thomsen”.

Senest har Søren Ulrik Thomsen i 2016 vundet “Spoken Word Prisen” for sit samarbejde med bandet Det Glemte Kvarter, hvori de kombinerer digte med lyd. Efter flere udsolgte koncerter i Jazzhouse er digteren og bandet tilbage og markerer i efteråret 2016 udgivelsen af det nye album “POWER” med koncerter rundt i landet. Her udforskes en mere rå og beatorienteret side af det roste møde mellem lyrik og musik. I 2021 udkom Søren Ulrik Thomsens nyeste bog “Store Kongensgade 23”, der er et erindringsessay.

Book Søren Ulrik Thomsen til jeres næste event, og få en foredragsholder som kan skræddersy foredraget til jeres behov, og et foredrag der ligger op til grin, forundring og fundering over livet.

Se foredrag med Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen foredrag

Store Kongensgade 23

I dette foredrag tager Søren Ulrik Thomsen os med ind i erindringen med udgangspunkt i sin bog Store Kongensgade 23. Et reflekterede erindringsessay fuldt af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også af tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.

Søren Ulrik Thomsen foredrag

Skræddersy dit foredrag med Søren Ulrik Thomsen

Søren har også mulighed for at skræddersy et foredrag til jer om følgende emner: Digtoplæsning – efterfulgt af diskussion med publikum. Eget forfatterskab. Emner efter aftale.

Referencer

En sublim aften med en fantastisk digter!

Pernille Lisborg

Frederikshavn Kommune

På trods af at målgruppen ikke var den, som Søren Ulrik normalt holder foredrag for, så fik han formidlet til vores unge publikum, så det var forståeligt og relevant. Dialogen mellem ham og os op til foredragsdagen var konstruktiv, og han var meget imødekommende og lydhør over for vores behov. Vi var meget tilfredse.

Mette Conrad

Borgerskolen i Taastrup

Høje forventninger, som blev indfriet.

Jens Iversen

Fonnesbæk kirke, Ikast

Søren Ulrik Thomsens oplæsning gjorde stort indtryk. og så gav han rigtig god tid til at spørge ind til digtene og hans forfatterskab iøvrigt. Detvar utroligt givende.

Henning Nørhøj

Emmaus - Galleri og kursuscenter

Det var en stor fornøjelse at have besøg af Thomsen! De 42 deltagere var alle meget begejstrede.

Anne Rosendal

Refugiet i Løgumkloster

Søren Ulrik balancerede perfekt det personlige og det professionelle - alt blev gennemført til punkt og prikke, samt der var en tæt og personlig stemning i rummet under foredraget. Alt sammen med udgangspunkt i Søren Ulrik og han måde at afvikle aften på og give af sig selv. Flere sagde umiddelbart på aftenen, at de havde lært nyt og samtidigt følte meget rørt og relateret til personligt.

Lars Bo Hansen

HISTTOP

Søren Ulrik Thomsen er en særdeles interessant foredragsholder og en sand sprogekvilibrist, der mestrer det danske sprog med en usædvanlig god evne. Og benytter sig endda kun af "Det talte ord" uden brug af AV-midler, bortset fra en mikrofon. Vi havde et meget velbesøgt foredrag om "Store Kongensgade 23". Jeg kan anbefale Søren Ulrik Thomsen på bedste vis.

Ib Henriksen

Tveje Merløse Kirke

Begejstrede mennesker på tværs af alder og kirkelig retning. En meget velformuleret og præcis og ærlig Søren Ulrik Thomsen. Vi snakker om at vi vil have ham fast på programmet jævnligt, for det bekommer os godt med hans klare kritik og nuancerede formidling om tro, eksistens og fornuft. Både dybt og forfriskende!

Helle Kjærsgaard

Folkekirke

Han var formidabel! Et følsomt, lærerigt og skarpt fordrag fuldt af indlevelse.

Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

SUTs foredrag 'Pro Ecclesia' fremkaldte livlig debat og langvarig applaus til slut. Lokalet var fyldt til bristepunktet.

Albin Willemoes

Hasseris kirke
Uforpligtende forespørgsel på Søren Ulrik Thomsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen

4.75 ud af 5 stjerner

"Han var formidabel! Et følsomt, lærerigt og skarpt fordrag fuldt af indlevelse."

Signe Langtved Pallisgaard - Gentofte Hovedbibliotek Se alle referencer

Foredragsemner med Søren Ulrik Thomsen