Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Det hele handler ikke om dig – stoisk filosofi i et moderne perspektiv

Niels Overgaard

Niels Overgaard

Journalist og forfatter, arbejder til daglig som medie- og kommunikationschef hos Gyldendal. Holder foredrag om stoisk filosofi og antikke dyder i den moderne verden.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Niels Overgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Niels

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Niels Overgaard betegner sig selv som ”hverdagsstoiker” – og med god grund, for udover at være forfatter til den anmelderroste bog Det hele handler ikke om dig, der giver en moderne og jordnær introduktion til stoicismen, lever han selv i stort omfang efter den antikke tankegang.

Niels er oprindeligt uddannet journalist og arbejder til daglig som medie- og kommunikationschef hos Gyldendal, hvor han også er en del af koncernledelsen. Han har en årrække arbejdet med virksomhedskommunikation og har et særligt fokus på bæredygtighed og de bæredygtige krav, virksomheder i dag skal leve op til.

Et foredrag med Niels Overgaard giver dig:

  • Et indblik i antikkens filosofi samt en overførsel af de stoiske principper til det moderne samfund.
  • Konkrete råd til, hvordan vi i en tilværelse med stigende krav til os selv og hinanden kan skabe et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv.
  • Et kærligt spark bagi med en opfordring til at tage personligt ansvar og tjene det fælles bedste.
Se foredrag med Niels Overgaard
Niels Overgaard foredrag

Det hele handler ikke om dig

Med udgangspunkt i sin bog Det hele handler ikke om dig tager Niels Overgaard jer med tilbage til antikkens stoiske filosofi og tydeliggør, hvordan de gamle principper kan bruges i nutidens samfund.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand og frihed. Alligevel lever mange en stresset tilværelse med angst og depression, og i vores higen efter selvrealisering i et liv med uendelige muligheder, mister vi meningen. Moderne ledere agerer samtidig i en stadig mere kompleks verden i konstant forandring, hvor medarbejderne stiller større og større krav om at opnå mening gennem arbejdet.

Med sin stoiske tilgang giver Niels sine bud på, hvordan man kan skabe et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv. Han bidrager med fem jordnære og konkrete principper, som både kan anvendes i arbejdsmæssige og private sammenhænge for at opnå sindsro, frihed og mening.

Niels Overgaard foredrag

Bæredygtigt lederskab – hvad kan moderne ledere lære af antikkens filosofi?

Det er i dag ikke længere nok at tjene penge uden at gøre det med tanke for, hvordan man gør det. Niels Overgaard præsenterer jer for, hvordan I kan oversætte antikke dyder som selvbeherskelse, retfærdighed, mod og visdom til bæredygtigt lederskab, hvor stærke præstationer og trivsel følges ad.

Referencer

Niels Overgaards udlægning af de stoiske principper tilbyder et etisk kompas for moderne mennesker, og de er let tilgængelige og befriende enkle. De er derfor højst relevante for enhver virksomhed eller person, der ikke blot vil nøjes med at kunne sætte flotte ord på sine idealer, men som ønsker at skabe reelle forandringer i den virkelige verden. Samtidig leverer han pointerne med punch og humor, hvilket gør det til en fornøjelse at blive klogere på.

Niels Ahrengot, Managing Partner

Implement Consulting Group

Også i arbejdslivet opstår der masser af situationer, som vi ikke havde forudset eller selv er herrer over, uanset hvor meget vi anstrenger os. Her vil forskellen mellem succes og fiasko ofte bestå i, hvordan man som ledelse tænker om og handler på det, der er sket. Og det er i sig selv en vigtig ledelsesfilosofi, som skal med i værktøjskassen, hvorfor hele mit ledelsesteam fik bogen.

Anne Mette Toftegaard, Group deputy CEO

Alm. Brand Group

Det hele handler ikke om dig

I Det hele handler ikke om dig giver Niels Overgaard en introduktion til de antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand og frihed. Alligevel lever mange en stresset tilværelse med angst og depression, og i vores higen efter selvrealisering i et liv med uendelige muligheder, mister vi meningen. I denne tankevækkende, humoristiske og til tider provokerende bog giver Niels med udgangspunkt i stoisk filosofi og sit personlige liv et svar på, hvordan vi finder ind til et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv.

På trods af flere tusind år siden sin oprindelse giver den stoiske filosofi stadig værdifuld indsigt i et meningsfyldt liv for det moderne menneske. Niels præsenterer de klassiske dyder på underholdende og vedkommende vis med personlige anekdoter om hans tidligere meget ikke-stoiske liv samt introducerer, hvordan filosofien kan anvendes konkret i arbejdsmæssige og private sammenhænge.

Udgivelse: Februar 2020
Forlag: People’s Press

”Jeg har læst ”Det hele handler ikke om dig” flere gange og foræret den i gave endnu flere gange. Som borgmester på Frederiksberg og leder af en enormt kompleks organisation, bruger jeg stoicismen og Senecas lære hver eneste dag. Styrer efter altid at være i kontrol og bevare roen for at kunne træffe de rationelle og fornuftsdrevne valg. Men i høj grad også den grundlæggende filosofi om, at ”storsind er klogsind” betyder meget for mig. For det gælder i min optik i alle livets sammenhænge. Og nå ja, så er jeg også begyndt at afslutte mine brusebade med iskoldt vand.”

– Michael Vindfeldt, borgmester på Frederiksberg (S)

Uforpligtende forespørgsel på Niels Overgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Niels Overgaard