Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Antik filosofi for moderne mennesker og organisationer

Niels Overgaard

Foto credit: Sara Galbiati

Niels Overgaard

Forfatter og strategi- og kommunikationschef i Gyldendal

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Niels Overgaards udlægning af de stoiske principper tilbyder et etisk kompas for moderne mennesker, og de er let tilgængelige og befriende enkle. De er derfor højst relevante for enhver virksomhed eller person, der ikke blot vil nøjes med at kunne sætte flotte ord på sine idealer, men som ønsker at skabe reelle forandringer i den virkelige verden. Samtidig leverer han pointerne med punch og humor, hvilket gør det til en fornøjelse at blive klogere på.

Niels Ahrengot, Managing - Partner Implement Consulting Group Se alle referencer

Et foredrag med Niels Overgaard giver jer:

  • Et indblik i antikkens filosofi samt en overførsel af de stoiske principper til det moderne samfund
  • Konkrete råd til, hvordan vi i en tilværelse med stigende krav til os selv og hinanden kan skabe et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv
  • Et kærligt spark bagi med en opfordring til at tage personligt ansvar og tjene det fælles bedste
Uforpligtende forespørgsel på Niels Overgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Niels

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Niels Overgaard er forfatter til de anmelderroste bestsellere “Det hele handler ikke om dig” og “Mere er aldrig nok”, der begge giver en moderne og jordnær introduktion til den antikke filosofi, og hvad den kan bruges til for moderne mennesker og organisationer.

Et foredrag med Niels Overgaard giver jer:

  • Et indblik i antikkens filosofi samt en overførsel af de stoiske principper til det moderne samfund
  • Konkrete råd til, hvordan vi i en tilværelse med stigende krav til os selv og hinanden kan skabe et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv
  • Et kærligt spark bagi med en opfordring til at tage personligt ansvar og tjene det fælles bedste

Erhvervsleder og forfatter

Niels Overgaard arbejder til daglig som strategi- og kommunikationschef hos Gyldendal, hvor han også er en del af koncernledelsen. Han har en årrække arbejdet med virksomhedskommunikation, strategi og bæredygtighed.

Niels Overgaard har siden 2020 holdt foredrag for tusindvis af mennesker i virksomheder, organisationer, foreninger, gymnasier og for det almene publikum. Foredragene gør på en humoristisk og direkte måde den antikke filosofi praktisk anvendelig i livet og på arbejde. Foredragene tilpasses målgruppen og tilbyder friske perspektiver på livet, lykken og lederskab.

Book Niels Overgaard til et foredrag, og lær, hvordan I igennem den antikke filosofi kan skabe et mere balanceret, frit, meningsfyldt og måske endda lykkeligt liv med fokus på det vigtige og uden for mange emotionelle forstyrrelser.

Læs mere på Niels Overgaards hjemmeside.

Se foredrag med Niels Overgaard
Niels Overgaard foredrag

Mere er aldrig nok - hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv

Med udgangspunkt i forfatterskabets anden bog ”Mere er aldrig nok – hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv” tager Niels Overgaard jer i dette foredrag med tilbage til antikkens filosofi i sin søgen efter svar på spørgsmål som ”hvordan bliver man lykkelig?” og ”Hvordan lever man på en ordentlig måde i en stadig mere kompleks tid?” Målet med livet for de store tænkere som Sokrates, Platon, Epikur og stoikerne var netop at leve lykkeligt ud fra en livsindstilling, der vægter indre tilfredshed højere end ydre succes.

I foredraget på baggrund af bogen ”Mere er aldrig nok – hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv” fortæller Niels Overgaard med udgangspunkt i de fire kardinaldyder visdom, mådehold, retfærdighed og mod – og kærligheden, hvad vi moderne hverdagsmennesker kan lære af de gamle grækere og romere i vores bestræbelser på at leve lykkelige liv.

Book foredraget, hvor Niels Overgaard lægger op til dialog, og hvor han deler ud af sine personlige erfaringer med dyder og – især – laster.

Niels Overgaard foredrag

Det hele handler ikke om dig

Med udgangspunkt i sin bog “Det hele handler ikke om dig” tager Niels Overgaard jer med tilbage til antikkens stoiske filosofi og tydeliggør, hvordan de gamle principper kan bruges i nutidens samfund.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand og frihed. Alligevel lever mange en stresset tilværelse med angst og depression, og i vores higen efter selvrealisering i et liv med uendelige muligheder, mister vi meningen. Moderne ledere agerer samtidig i en stadig mere kompleks verden i konstant forandring, hvor medarbejderne stiller større og større krav om at opnå mening gennem arbejdet.

Med sin stoiske tilgang giver Niels Overgaard sine bud på, hvordan man kan skabe et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv. Han bidrager med fem jordnære og konkrete principper, som både kan anvendes i arbejdsmæssige og private sammenhænge for at opnå sindsro, frihed og mening.

Niels Overgaard foredrag

Bæredygtigt lederskab – hvad kan moderne ledere lære af antikkens filosofi?

Det er i dag ikke længere nok at tjene penge uden at gøre det med tanke for, hvordan man gør det. Niels Overgaard præsenterer jer for, hvordan I kan oversætte antikke dyder som selvbeherskelse, retfærdighed, mod og visdom til bæredygtigt lederskab, hvor stærke præstationer og trivsel følges ad.

Referencer

Niels Overgaards udlægning af de stoiske principper tilbyder et etisk kompas for moderne mennesker, og de er let tilgængelige og befriende enkle. De er derfor højst relevante for enhver virksomhed eller person, der ikke blot vil nøjes med at kunne sætte flotte ord på sine idealer, men som ønsker at skabe reelle forandringer i den virkelige verden. Samtidig leverer han pointerne med punch og humor, hvilket gør det til en fornøjelse at blive klogere på.

Niels Ahrengot, Managing Partner

Implement Consulting Group

Meningsfuldt oplæg, der ramte målgruppen (hele 3g-årgangen i faget oldtidskundskab). Eleverne var meget optagede af det - og der var god spørgelyst både i plenum og efterflg. direkte til oplægsholder. Lille tip til oplægsholder: undgå unødig 'satire' (for skarpoptrukne eksempler). Det virker bedre at skrue lidt ned - og de konkrete alm. eksempler, der kom frem efterflg. fungerede bedre.

Birgit Riedel Langvad

Virum Gymnasium

Også i arbejdslivet opstår der masser af situationer, som vi ikke havde forudset eller selv er herrer over, uanset hvor meget vi anstrenger os. Her vil forskellen mellem succes og fiasko ofte bestå i, hvordan man som ledelse tænker om og handler på det, der er sket. Og det er i sig selv en vigtig ledelsesfilosofi, som skal med i værktøjskassen, hvorfor hele mit ledelsesteam fik bogen.

Anne Mette Toftegaard, Group deputy CEO

Alm. Brand Group

Foredraget gav god anledning og inspiration til debat blandt tilhørerne ved den efterfølgende middag.

Helle Damsgaard

Ejendoms Netværk Odense

Mere er aldrig nok - hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv?

Hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv.

Hvordan bliver man lykkelig? Og hvordan lever man på en ordentlig måde i en stadig mere kompleks tid? Svarene på de to spørgsmål hænger sammen. I hvert fald hvis man rådfører sig med nogle af antikkens store tænkere som Sokrates, Platon, Aristoteles, Epikur og stoikerne.

For dem var målet med livet at leve lykkeligt. Og at gøre det indebærer en opbygge en livsindstilling, hvor det handler mindre om, hvad man opnår, end hvordan man opnår det. Det handler mindre om, hvad man oplever, end hvordan man oplever det. Det handler mindre om ydre succes end om indre tilfredshed.

I “Mere er aldrig nok – hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv” fortæller Niels Overgaard med udgangspunkt i de fire kardinaldyder – visdom, mådehold, retfærdighed og mod – og kærligheden, hvad vi moderne hverdagsmennesker kan lære af de gamle grækere og romere i vores bestræbelser på at leve lykkelige liv. Og han deler ud af sine personlige erfaringer med dyder og – især – laster.

I bogen kan du blandt læse om, hvad dyre fastelavnsboller siger om vores tid, og hvad den rigtige måde at ridse en bil på er ifølge antikkens store filosoffer. Du kan også læse om, hvordan kærligheden både er afsættet og retningen, hvis man ønsker at leve lykkeligt. “Mere er aldrig nok” er en slags forløber for Niels Overgaards bog fra 2020, “Det hele handler ikke om dig”. Læseren kommer et spadestik dybere i filosofien og får en bredere introduktion til den antikke etik.

Forlag: Gyldendal

Udgivelse: 12. marts 2024

Det hele handler ikke om dig

I Det hele handler ikke om dig giver Niels Overgaard en introduktion til de antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening.

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand og frihed. Alligevel lever mange en stresset tilværelse med angst og depression, og i vores higen efter selvrealisering i et liv med uendelige muligheder, mister vi meningen. I denne tankevækkende, humoristiske og til tider provokerende bog giver Niels med udgangspunkt i stoisk filosofi og sit personlige liv et svar på, hvordan vi finder ind til et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv.

På trods af flere tusind år siden sin oprindelse giver den stoiske filosofi stadig værdifuld indsigt i et meningsfyldt liv for det moderne menneske. Niels præsenterer de klassiske dyder på underholdende og vedkommende vis med personlige anekdoter om hans tidligere meget ikke-stoiske liv samt introducerer, hvordan filosofien kan anvendes konkret i arbejdsmæssige og private sammenhænge.

Forlag: People’s Press

Udgivelse: Februar 2020

 

”Jeg har læst ”Det hele handler ikke om dig” flere gange og foræret den i gave endnu flere gange. Som borgmester på Frederiksberg og leder af en enormt kompleks organisation, bruger jeg stoicismen og Senecas lære hver eneste dag. Styrer efter altid at være i kontrol og bevare roen for at kunne træffe de rationelle og fornuftsdrevne valg. Men i høj grad også den grundlæggende filosofi om, at ”storsind er klogsind” betyder meget for mig. For det gælder i min optik i alle livets sammenhænge. Og nå ja, så er jeg også begyndt at afslutte mine brusebade med iskoldt vand.”

– Michael Vindfeldt, borgmester på Frederiksberg (S)

Uforpligtende forespørgsel på Niels Overgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Niels Overgaard
Niels Overgaard

5 ud af 5 stjerner

Niels Overgaards udlægning af de stoiske principper tilbyder et etisk kompas for moderne mennesker, og de er let tilgængelige og befriende enkle. De er derfor højst relevante for enhver virksomhed eller person, der ikke blot vil nøjes med at kunne sætte flotte ord på sine idealer, men som ønsker at skabe reelle forandringer i den virkelige verden. Samtidig leverer han pointerne med punch og humor, hvilket gør det til en fornøjelse at blive klogere på.

Niels Ahrengot, Managing - Partner Implement Consulting Group Se alle referencer

Foredragsemner med Niels Overgaard