Lederskab handler ikke kun om at tage beslutninger. Det handler om at vise retning, skabe mening og motivere andre til at følge med. I en tid med hurtige forandringer, nye generationer på arbejdsmarkedet og øgede krav til trivsel og bæredygtighed er stærkt lederskab vigtigere end nogensinde før. Oplev for eksempel Niels Overgaard, strategi- og kommunikationschef samt forfatter, fortælle om bæredygtigt lederskab, og om hvordan moderne ledere kan lære af antikkens filosofi. Eller mød Soulaima Gourani, virksomhedsrådgiver, forfatter, debattør og bestyrelsesmedlem, når hun deler skarpe indsigter i, hvordan I leder de yngre generationer med tillid, frihed og mening som nøgleord.
Hvad er lederskab, og hvorfor er det relevant?
Lederskab handler heller ikke kun om at have titlen som chef. Det handler om evnen til at navigere svære situationer, sætte retning og forme følgeskab. Ydermere skal der tages stilling til hybride arbejdsmiljøer, urokkelige krav om velvære og effektivitet samt den grønne samvittighed. Derfor er lederskab vigtigere end nogensinde før. En forståelse for emnet hjælper jer med at styrke organisationskultur, opbygge tillid og engagere medarbejdere. Det kan være nøglen til at lykkes – på både kort og lang sigt.
Hvilke emner dækker vores foredrag om lederskab?
Vores foredrag om lederskab spænder bredt – fra inklusion, generationsledelse og forandringsledelse til udvikling af effektive ledergrupper og biologiske perspektiver på ledelse. I får ny viden, praksisnære værktøjer og inspiration til at styrke både jeres ledelseskultur og organisatoriske retning.
Inkluderende og nytænkende ledelsesmodeller
Hvordan skaber man en arbejdsplads, hvor alle generationer trives, og hvor forandringer mødes med nysgerrighed frem for modstand? Mette Østergaard har været politisk redaktør ved Politiken, chefredaktør for TV2 News og Berlingske, og i dag er hun Public Affairs- og kommunikationsdirektør i Dansk Industri. Med udgangspunkt i sin karriere giver hun stærke bud på, hvordan moderne ledere kan forme fremtidens arbejdspladser med en visionær tilgang til inklusion og forandringsledelse.
Udvikling af effektive ledergrupper
Hvordan fungerer jeres ledermøder? Skaber de faktisk fremdrift og fælles retning? Mange ledergrupper kæmper med ineffektive mønstre, uklare roller og en forkert forståelse af, hvad godt samarbejde indebærer. I dette emne udfordrer Anders Trillingsgaard, forskningschef, psykolog og bestyrelsesformand, nogle af de mest udbredte – og ofte forældede – idéer om teamarbejde i ledelse. Med afsæt i ny forskning og konkrete værktøjer giver Anders jer værdifuld indsigt i, hvordan I styrker ambitioner og koordinering uden at øge kompleksiteten unødigt.
Biologiens rolle i ledelse og forandring
Hvordan hænger biologi, kultur og ledelse sammen? I dette emne giver Tue Isaksen, cand.psych., chefkonsulent og forfatter, et tankevækkende perspektiv på lederskab, stress og beslutningstagen – set gennem en biologisk og kulturel linse. Med udgangspunkt i begreberne kontrol og forventning, som ifølge forskningen er centrale for vores evne til at samarbejde og håndtere forandringer, fokuserer han på de mekanismer, der styrer både ledere og medarbejdere.
Fordele ved et foredrag om lederskab
Et godt foredrag om lederskab kan være det afgørende spark, der styrker jeres kultur, inspirerer ledergruppen og bringer ny energi til jeres strategi. Uanset om I står overfor en fusion, omstrukturering eller ønsker at styrke det daglige samarbejde, giver vores foredrag jer et fælles sprog og nye værktøjer.
Andre relevante foredrag inden for lederskab
Arbejder I med ledelse, kan det være værdifuldt at supplere med beslægtede emner, der styrker både mennesker og organisationer. Et foredrag om arbejdsglæde sætter spot på, hvordan trivsel, motivation og gode relationer bidrager til øget engagement og bedre resultater.
I kan også vælge et foredrag om forandringsledelse, hvor I får viden og konkrete redskaber til at håndtere modstand, skabe retning og lede med overskud midt i forandringer.
Ligeledes er et andet oplagt emne trivsel, hvor I får indsigt i, hvordan små ændringer i hverdagen kan skabe mærkbare forbedringer i arbejdsmiljøet og den psykiske robusthed.
Ønsker I at styrke relationer i teamet, er et foredrag om samarbejde oplagt. Her får I inspiration til, hvordan man opbygger tillid, kommunikerer klart og skaber et sundt og effektivt samarbejdsmiljø.
Sådan booker du et foredrag
At booke et foredrag hos Athenas er en enkel og skræddersyet proces, der sikrer, at jeres arrangement får den helt rigtige vinkling på emnet. Start med at dele jeres behov med os – fx arrangementstype, ønsket foredragsholder og budget – via e-mail eller telefon. Herefter matcher vi jeres krav med vores eksperters kompetencer og præsenterer den ideelle kandidat til netop jeres publikum. Når detaljerne er aftalt, udarbejder vi en kontrakt, og så samarbejder vi om den videre planlægning for at sikre en vellykket afvikling. Når foredraget er afholdt følger vi selvfølgelig op, og evaluerer på tilfredsheden fra jeres side. Book jeres foredrag i dag.
Fortæl os om ønsker og behov: Giv os en kort beskrivelse af jeres arrangement, og angiv evt. jeres ønsker til et emne eller en specifik foredragsholder, så vi kan rådgive jer bedst muligt.
Få en skræddersyet anbefaling: Vores dygtige foredragskonsulenter tager udgangspunkt i jeres behov og hjælper jer med at vælge den foredragsholder, der bedst matcher krav og budget.
Formaliser aftalen: Når foredragsholderen har takket ja til at deltage i jeres arrangement, udarbejder vi en kontrakt. Denne kontrakt underskrives af både jer og os for at bekræfte aftalen og sikre klare rammer for samarbejdet.
Planlægning og afvikling: Vi hjælper jer hele vejen og sammen koordinerer vi detaljerne, så arrangementet bliver en succesfuld oplevelse.
Opfølgning og evaluering: Efter afholdelse af foredraget følger vi naturligvis op på, hvorvidt foredraget levede op til forventningerne.
Kontakt os i dag for at finde den foredragsholder, der præcist matcher jeres behov og visioner. Book et foredrag nu og tag det næste skridt mod en stærkere fremtid.