Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Nye perspektiver på kønsroller, mobning og angst – leveret med humor, åbenhed og ærlighed

Sanne Søndergaard

Sanne Søndergaard

Journalist, forfatter, komiker og entertainer.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene."

Otto Lundgaard - Folkekirken Se alle referencer

Et foredrag med Sanne Søndergaard giver jer:

  • Mulighed for at adressere tunge emner i en tryg ramme, hvor humor og selvindsigt går hånd-i-hånd
  • En indgangsvinkel til både voksne og teenagere, hvor redskaber til at tackle hverdagens udfordringer deles og diskuteres
  • Forståelse for andre samt indsigt i egne valg og hvordan vi påvirker hinanden og fællesskabet – alt sammen leveret med en høj underholdningsværdi
Uforpligtende forespørgsel på Sanne Søndergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sanne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Glæd jer til at blive både underholdt og klogere på livets udfordringer, når journalist, forfatter, komiker og entertainer, Sanne Søndergaard, tager nogle af livets vigtige emner – som de fleste kan relatere til – op, heriblandt kønsroller, mobning, teenagere, ensomhed, angst og klikedannelse. Sannes nærværende, inspirerende og engagerede personlighed gør hende eminent til at ramme præcis den helt korrekte målgruppe, og hendes humor, åbenhed, ærlighed og utraditionelle tilgang til emnerne er med til at sætte nogle trygge rammer, hvor der er plads til refleksion.

Et foredrag med Sanne Søndergaard giver jer:

  • Mulighed for at adressere tunge emner i en tryg ramme, hvor humor og selvindsigt går hånd-i-hånd
  • En indgangsvinkel til både voksne og teenagere, hvor redskaber til at tackle hverdagens udfordringer deles og diskuteres
  • Forståelse for andre samt indsigt i egne valg og hvordan vi påvirker hinanden og fællesskabet – alt sammen leveret med en høj underholdningsværdi

Tunge emner leveret med humor, åbenhed og ærlighed

Kender du det, når du står midt i en stor forsamling, men alligevel føler dig ensom? Når du ønsker at række ud, men frygter andres fordomme? Eller måske er du en del af en organisation, der søger nye måder at tackle udfordringer som mobning, ligestilling og angst?

Sanne Søndergaards foredrag kan være med til at sætte disse emner på dagsordenen, hvad enten jeres målgruppe er voksne kolleger eller unge teenagere og deres forældre. Sanne er kendt for sin fantastiske evne til at ramme præcist den målgruppe, hun taler til, og hendes indsigtsfulde foredrag er dybt relevante for moderne organisationer, der ønsker at forstå og løse disse vigtige problemstillinger.

Sannes foredrag handler om at gå skævt af hinanden og os selv samt om de valg, vi træffer i livet. For ingen er jo en ø – eller blot en halvø – og derfor er vi altid sårbare over for andres indflydelse. Og Sanne viser, at selv de tungeste temaer kan formidles med humor, åbenhed og ærlighed. Hun skaber øjeblikkelig genkendelse og forståelse hos sit publikum, hvad enten hun taler om kønsroller, ensomhed, mobning eller angst med en dyb forståelse for de følelser og tanker, mange af os står over for i vores liv og arbejde.

Sannes foredrag er ikke bare en følelsesmæssig rejse, men også en kilde til konkrete værktøjer, der kan gøre en forskel i dagligdagen. Hendes praktiske redskaber og indsigt i at træffe de rigtige valg i livet, både personligt og professionelt, giver ledere, medarbejdere, elever og forældre nye perspektiver på samarbejde, kommunikation og forandring.

Med hendes karriere som forfatter, klummeskribent og stand-up-komiker, har Sanne opnået stor anerkendelse i både mediebranchen og hos hendes hendes publikum. Hun har skrevet flere romaner, der med fiktive historier sætter bl.a. angst, mobning, selvmord, køn og meningsløshed på dagsordenen. Dertil stiller både hendes autobiografi “Solo – med mit køn på slæb” og hendes velargumenterede bog F-ordet skarpt på feminisme i både et privat og et faktuelt aspekt.

Book Sanne Søndergaard som foredragsholder og giv dit publikum en uforglemmelig oplevelse fyldt med indsigt, humor og ærlighed.

Se foredrag med Sanne Søndergaard
Sanne Søndergaard foredrag

Kvinders usynlige arbejde

Det handler ikke kun om, hvem der tager opvasken. Det handler om det usynlige arbejde, kvinder traditionelt har lavet. Og som de stadig forventes at udføre – i hjemmet og på arbejdspladsen. Samt over for fremmede, i alle relationer, ja tilmed i dobbeltsengen.

Kvinders usynlige arbejde er årsagen til work-life ubalance. Det er grunden til, at kvinder brænder ud. Sanne Søndergaard er på en mission for at synliggøre og værdisætte det “feminine” arbejde. Med udgangspunkt i sin bog, F-ordet, fortæller hun sjovt og skarpt om alle de områder, samfundet har “glemt” kvinder og ikke mindst kvinders kæmpestore arbejdsindsats.

Det gælder om at få det usynlige arbejde frem i lyset, så kvinder ikke knokler sig selv dødtrætte af både karriere og parforhold. Det handler om projektledelse, om omsorgsarbejde og om det følelsesmæssige engagement, kvinder tager på sig for at få menneskelige forhold til at fungere – arbejde som kvinder aldrig har fået hverken respekt eller løn for.

Foredraget henvender sig i særdeleshed til virksomheder og organisationer, der vil være bedre til ligestilling og inklusion samt til at fastholde kvindelige talenter, men er også yderst relevant for offentlige foredragsudbydere, der vil udbrede viden om det usynlige arbejde.

Sanne Søndergaard foredrag

Voksenmobning for let øvede

Føler du dig udenfor på dit arbejde? Er dine kolleger mindre kollegiale, end de kunne være? Er du træt af sladder og dårlig stemning i kantinen?

Så gør noget ved problemet: Bliv bedre til at mobbe dine kolleger og send de ubehagelige følelser videre til en anden!

Sanne Søndergaard lærer jer, hvordan det sociale spil foregår på arbejdspladsen, så selv den med de tykkeste briller kan blive ham, alle vil være ven med. Alt sammen ved brug af enkle virkemidler som ’Det falske rygte’ og ’Pludselig tavshed ved kaffemaskinen’.

Et bidende ironisk og humoristisk foredrag om mobning på arbejdspladsen – et problem, mange virksomheder kæmper med. For når det kommer til de sociale spilleregler, så befinder vi os stadig i skolegården, hvor de store og de mange dominerer, og Tykke Tove er der ingen, der vil lege med.

Advarsel: Foredraget kan føre til bedre arbejdsmiljø.

Sanne Søndergaard foredrag

Af en kvinde at være

Kønsdebatten raser i medierne og i stuerne. Alle har et køn, så alle har noget på spil. Men skyttegravene bliver gravet dybere, og ingen lytter til hinanden. Det ligner en uendelig kamp mellem mænd og kvinder, og når alle slås, taber alle også.

Sanne Søndergaard har om nogen prøvet at stå i kampzonen, og hun forsøger derfor at gå til de gamle problemstillinger med nye våben; humor og ærlighed. I dette foredrag fortæller hun åbent om de personlige kampe, hun har måtte tage i sit liv og professionelle arbejde, fordi hun altid kun blev opfattet som “sjov af en kvinde at være”. Undervejs runder hun mange af tidens mest betændte kønsdebatter: #MeToo-bevægelsen, kønsroller, kønskvoter, sexisme, hævnporno og børneopdragelse.

Foredraget er altid tilpasset målgruppen, og der skrues gerne op for statistikker og ned for anekdoter, hvis det ønskes.

Sanne Søndergaard foredrag

Fuck normal

”At være teenager er det værste, man nogensinde kommer ud for!”

Sanne Søndergaard leverer et humoristisk foredrag med dybde om at være teenager og for første gang mærke livet sådan rigtigt.

Foredraget handler om ensomhed og angst. Om at tage kampen op mod mobning. Om alt det, de voksne ikke forstår. Og om at føle sig helt forkert, selvom man faktisk er helt normal. Og om digital mobning. Sanne stille også skarpt på fortvivlelse og forelskelser samt det sociale spil i ungdomsårene; ensomhed, mobning og klikedannelse.

Foredraget har trukket fyldte sale over hele landet, og teenagere har sammen med deres forældre grinet sig gennem beskrivelserne af teenageårene, ikke mindst hvorfor mor og far bare ikke kan fatte, at de skal banke på døren ind til teenageværelset.

Et tankevækkende foredrag for teenagere – og deres forældre.

Sanne Søndergaard som konferencier/ordstyrer

Skarp og underholdende konferencier/ordstyrer

Mangler I en dygtig og erfaren konferencier eller ordstyrer til jeres debat, firmamøde eller noget helt tredje? Så er Sanne Søndergaard et rigtig godt bud.

Sanne er uddannet journalist og har lavet stand-up i hele landet. Hun trækker på erfaringer fra begge dele, når hun som engageret konferencier/ordstyrer binder dit arrangement sammen, holder den røde tråd og skaber overblik.

Sanne er underholdende og nærværende konferencier.

Referencer

For mange af Stjernevejskolens elever betyder forfatterbesøg et par timer, hvor man ubemærket kan tage sig en lur, mens en eller anden taler løs om den bog, han eller hun har skrevet, og som de så er ude på at gøre lidt reklame for. Men fredag den 7. maj blev det hele vendt på hovedet, og alt det, man gik og troede, man vidste om forfatterbesøg, faldt til jorden med et brag, da Sanne Søndergaard kom forbi (…) alt i alt var det et spændende og virkelig underholdende besøg, hvor tiden fløj af sted. Og hvor ingen faldt i søvn…

Jeppe 8.z

Stjernevejskolen, Hedensted

Spændende og livligt foredrag, der vender et hverdagsemne på hovedet og sætter tingene lidt på spidsen.

Morten Geil

DONG Energy

Alle, som var mødt op til ErhvervsKvinder Aalborgs 25-års jubilæum, fik lært en del nye ord den dag, hvor Sanne kom og gav os et indblik i stand-up med et feministisk twist, vi fik i den grad rørt lattermusklerne og nogle blev også klædeligt røde i kinderne, når Sanne gav dem fuld gas. Vi morende os kosteligt over Sanne, men også over os selv og ikke mindst over mændene, og hvor var det dog morsomt.

Marianne Bislev

ErhvervsKvinder Ålborg

Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene.

Otto Lundgaard

Folkekirken, Ringsted Sogn 

Vi anvendte foredraget som led i arbejdet med vores kerneopgave "Læring og Trivsel" - hvor tanken var at give os "fagpersoner inden for læring, pædagogik og forebyggelse" indsigt i verden set fra et børne- og ungeperspektiv - og give os anledning til refleksion over vores praksis. Og dén sad simpelthen lige i skabet - og affødte lige præcis dén refleksion, som i hvert fald jeg havde håbet.

Mads Buus Madsen

Holbæk Kommune, UngHolbæk

Relevant og passende til målgruppen.

Henriette Schmidt

Klostermarksskolen

Sanne var på alle måder det, vi - som lærere - ønskede: nærværende, skarp og underholdende; Sanne holdt sig tæt til det aftalte og var meget bevidst om sit publikum (7.-9. klasse). Hendes tid som standupkomiker fornægtede sig ikke, og de voksne var også rigtig godt underholdt.

Ea Eskjær-Køppen

Kvikmarkens Privatskole

Sannes blanding af personlig fortælling og stand-up rammer bare vores udskolingselever lige midt i solar plexus. Både 7. og 8. årgang går derfra med noget at tænke over, og det er fedt!

Marie Osterland

Antvorskov Skole

Sanne er helt fantastisk og der har efterfølgende været et hav af gode tilbagemeldinger.

Rikke Nyvang

Fjernvarme Fyn

F-ordet

F-ordet er feminisme. Ikke fuck, fisse eller fiskefrikadelle. I det patriarkalske samfund opfattes det ”feminine” som mindreværdigt, laverestående og underordnet det ”maskuline”. Feminismen kritiserer dette forhold og har som overordnet mål at opjustere ”det feminine”, så mennesker kan opnå reel ligeværdighed. Det er afsættet for Sanne Søndergaards begavede bog, der afslører den forskelsbehandling, kvinder har været og stadig er udsat for i hjemmet og på arbejdsmarkedet, i videnskaben og historien, i medierne osv.

Bogen giver et samlet bud på, hvad feminisme er, og hvorfor den er mere nødvendig end nogensinde. En inkluderende bog til unge og yngre læsere, der i et humoristisk og letflydende sprog henvender sig til alle dem, der er nysgerrige på, hvad feminisme er, og som gerne vil have et ordentligt argument, næste gang nogen siger: ”Men der er jo forskel på mænd og kvinder, så…”

Politiken gav den fem stjerner og skrev “Ambitiøs, morsom og fuldstændig frygtløs formidling i øjenhøjde. (…) En vægtig og vidende bog.”

Udgivelse: September 2021
Forlag: Grif

Solo – med mit køn på slæb

“Når man er en lille pige, kommenterer alle voksne ens udseende hele tiden. Hvis man er pæn, roser de en, og hvis man er snavset og har huller i bukserne, nedbidte negle og biller i håret, så siger de “Puh, hvordan er det dog, du ser ud?” Så er det meningen, at man skal se skamfuldt ned i gulvet og skynde sig ud til håndvasken og spejlet og nette sig. Men jeg blev altid stående og stirrede de voksne direkte i øjnene alt for længe, indtil de blev utrygge og verfede mig ud mod håndvasken og spejlet.”

Solo er sjov og ærlig fortælling om at vokse op som pige og senere blive kvinde uden at have forstået pigereglerne. En bog om mobning og sexisme – og om trodsighed.

Berlingske gav den fem stjerner og skrev: “Et skønt og spændstigt bidrag til den til tider fnysende og formløse kønsdebat herhjemme.”

Udgivelse: Marts 2015
Forlag: Gads Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Sanne Søndergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Sanne Søndergaard
Sanne Søndergaard

4.75 ud af 5 stjerner

"Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene."

Otto Lundgaard - Folkekirken Se alle referencer

Foredragsemner med Sanne Søndergaard