Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hverdagens værktøjer til at tackle mentale problematikker

Sanne Søndergaard

Sanne Søndergaard

Journalist, komiker og forfatter - Fordrag om blandt andet emner som mobning, teenagere og kønsroller.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene."

Otto Lundgaard - Folkekirken Se alle referencer

Et Sanne Søndergaard foredrag giver dig:

 • Sanne Søndergaard er populær både som komiker, foredragsholder og som debattør
 • Sanne tackler igennem sine foredrag vigtige emner som mobning, normer og kønsdebatten
 • Hendes foredrag rammer både unge og voksne med lige stor kraft og betydning
Uforpligtende forespørgsel på Sanne Søndergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Sanne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Sanne Søndergaard er entertainer og forfatter. Hun har en fantastisk evne til at ramme præcis den målgruppe, hun er bestilt til, når hun taler om emner, publikum kan relatere til – heriblandt ensomhed, mobning, klikedannelse og angst.

Et Sanne Søndergaard foredrag giver dig:

 • Sanne Søndergaard er populær både som komiker, foredragsholder og som debattør
 • Sanne tackler igennem sine foredrag vigtige emner som mobning, normer og kønsdebatten
 • Hendes foredrag rammer både unge og voksne med lige stor kraft og betydning

Sannes underholdende og utraditionelle foredrag henvender sig både til børn, teenagere og voksne og er utroligt populære rundt omkring i landet.

Sanne Søndergaard har skrevet romanerne: ”Kære Dødsbog”, “Proforma”, “Hell man” og autobiografien “Solo – med mit køn på slæb”, som hun også holder foredrag på baggrund af.

Sanne Søndergaards foredrag handler om at gå skævt af hinanden og af os selv og om de valg, vi træffer i livet. For ingen er jo en ø – eller blot en halvø – og derfor er vi altid sårbare over for andres indflydelse. Og Sanne viser, at selv de tungeste temaer kan formidles med humor, åbenhed og ærlighed.

Når Sanne Søndergaard ikke fungerer som forfatter, entertainer og foredragsholder optræder hun tit på tv og i radioen. Sanne Søndergaard har været klummeskribent ved flere magasiner og dagblade.

Se foredrag med Sanne Søndergaard

  Sanne Søndergaard foredrag

  Nej – om kvinder, der ikke kan sige fra – eller ikke føler, at de kan

  • De fleste kvinder har svært med at sige ‘nej’. Det vil Sanne Søndergaard gerne ændre på. For det er jo desværre sådan, at hvis man ikke kan sige nej, kan man heller ikke sige oprigtigt ja. Hele livet bliver et forbeholdent “nja, okay så.”
  • Lærer kvinder derimod at tage det lille ord til sig, kan få meget mere tilfredsstillende liv. Både på jobbet og i familien – som oftest kun hænger sammen, fordi kvinden tilsidesætter sig selv.
  • Men dette er ikke et selvhjælpskursus! Det er derimod et sjovt og oplysende foredrag om nogle af de mest uhensigtsmæssige dele af kvinderollen.
  • Sanne Søndergaard udgav i efteråret 2020 ‘NEJ’ – en novellesamling om kvinder, der ikke kan sige fra – eller ikke føler, at de kan. Der er nemlig en alt for stor kulturel forventning til kvinder om at sørge for den gode stemning. Kvinder forventes altid at være søde og omgængelige. De fleste har derfor lært sig at være kærlige og selvopofrende ved at tilsidesætte egne behov. De har lært at smile med raseriet kogende indeni.
  • Værst af alt, har mange kvinder oplevet, at deres personlige grænser er til forhandling. Selv når de har sagt klart nej. Noget, der er blevet frygteligt tydeligt med de mange vidnesbyrd i kølvandet på #MeToo.
  • Alt det fører til nogle frustrerede, amputerede kvindeliv, mener Sanne Søndergaard. Liv, der ikke leves, men snarere overleves. Hun ønsker derfor at inspirere kvinder til at blive bedre til det lille ord med den store effekt.

  Sanne Søndergaard foredrag

  Voksenmobning for viderekommende

  • I dette provokerende foredrag om psykisk arbejdsmiljø, gør komiker og forfatter Sanne Søndergaard underholdende og utraditionelt op med voksenmobning. Hun kommer bredt omkring problematikken, og berører alle facetter af mobningens grimme ansigt, herunder et mere og mere udbredt fænomen som cybermobning samt Metoo-bevægelsen, der satte ord på tabuiseret seksuel chikane og seksuelle overgreb
  • Fremfor at tale om mobbeofferets oplevelse og uden at spilde tiden på løsningsforslag, går Sanne Søndergaard hardcore efter at lære sit publikum at mobbe professionelt. “Hemmeligheden bag dygtig mobning er kort fortalt at undgå, at lorten ender tilbage hos mobberen selv,” forklarer hun: “Det vil sige, at jo flere røgslør, man kan lægge ud, og jo mere berrettiget, man kan få udelukkelsen af offeret til at virke, jo bedre virker det.”
  • I foredraget gennemgår Sanne Søndergaard 12 effektive mobbemetoder. 12 måder, hvormed man kan optimere sin mobning, så den gør mest muligt ondt på offeret – samtidig med, at mobberen så vidt muligt selv kan gå fri af eventuelle anklager om mobning. “Selvfølgelig er det hele dybt ironisk,” beroliger Sanne Søndergaard. Når Sanne beskriver de mest effektive mobbemetoder, sætter hun i realiteten ord på nogle af de mekanismer, der er i spil. For når man kan se, hvordan mobning virkelig ser ud, er det nemmere at sige fra over for den.
  • Et skørt, anderledes og underholdende foredrag om psykisk arbejdsmiljø. Sanne giver i dette ironiske foredrag et indblik i, hvordan det sociale spil foregår på arbejdspladsen og kan efter jeres ønsker og behov skrue op og ned på foredragets fokus, alt efter om det er generel mobning, cybermobning eller konflikter i forhold til #Me Too, der er mest aktuelle for jer.

  Sanne Søndergaard foredrag

  Af en kvinde at være

  • Kønsdebatten raser i medierne og i stuerne. Alle har et køn, så alle har noget på spil. Men skyttegravene bliver gravet dybere, og ingen lytter til hinanden. Det ligner en uendelig kamp mellem mænd og kvinder, og når alle slås, taber alle også.
  • Sanne Søndergaard har om nogen prøvet at stå i kampzonen, og hun forsøger derfor at gå til de gamle problemstillinger med nye våben; humor og ærlighed. I dette foredrag fortæller hun åbent om de personlige kampe, hun har måtte tage i sit liv og professionelle arbejde, fordi hun altid kun blev opfattet som “sjov af en kvinde at være”. Undervejs runder hun mange af tidens mest betændte kønsdebatter: Metoo-bevægelsen, kønsroller, kvoter, sexisme, hævnporno og børneopdragelse.
  • Foredraget er altid tilpasset målgruppen, og der skrues gerne op for statistikker og ned for anekdoter, hvis det ønskes.

  Sanne Søndergaard foredrag

  Fuck normal

  • ”At være teenager er det værste, man nogensinde kommer ud for!”
  • Fuck normal er et humoristisk foredrag med dybde om at være teenager og for første gang mærke livet sådan rigtigt. Foredraget handler om ensomhed og angst. Om at tage kampen op mod mobning. Om alt det, de voksne ikke forstår. Og om at føle sig helt forkert, selvom man faktisk er helt normal. Og om cybermobning. Fokus i foredraget er på fortvivlelse og forelskelser, på det sociale spil i ungdomsårene: ensomhed, mobning og klikedannelse. Et tankevækkende foredrag for teenagere – og deres forældre.
  • Foredraget har trukket fyldte sale over hele landet, og teenagere har sammen med deres forældre grinet sig igennem beskrivelserne af teenageårene, ikke mindst hvorfor mor og far bare ikke kan fatte, at de skal banke på døren ind til teenageværelset. Et tankevækkende foredrag for teenagere – og deres forældre.

  Sanne Søndergaard foredrag

  Overlevelsesguide til teenagehormoner – et foredrag for forældre og/eller fagpersoner, der arbejder med unge

  • Hvad sker der egentlig i hovedet på teenagere? Og i kroppen? Foredraget handler om de tanker teenagere tumler med; fra kærlighed og sex til ensomhed og angst.
  • Teenagere møder alting for første gang: De store følelser – fra depression og vrede til forelskelse og sex, tanker om hvem man er og om liv og død og ikke mindst cybermobning – en kedelig tendens i mange teenageres liv. Som forælder og voksen kan man ikke gøre andet, end at forsøge ikke at blive suget med ned i dybet af de mørke følelser. Det handler ifølge Sanne om at holde sig roligt oven vande og forsøge at støtte – selvom man ofte er genstand for de værste angreb.
  • Foredraget henvender sig til forældre og/eller faggrupper som pædagoger og lærere , der arbejder med unge.

  Sanne Søndergaard foredrag

  Sæt scenen for en god eksamen

  • ”Med det rigtige fokus kan man holde hovedet koldt, selv i en tåge af nerver.” Et foredrag om at præstere bedre til eksamen. Sanne Søndergaard gør latter- og tankevækkende op med angsten for det grønne bord i foredraget “Sæt scenen for en god eksamen”. Det handler om at få gang i den rigtige form for forberedelse, og om at have værktøjerne til at levere varen, når det gælder – også selvom håndfladerne er svedige. For en eksamen er en performance. Fuldstændig som at skulle op på en scene.
  • Men foredraget er ikke en snydekode til at slippe for at forbedre sig fagligt. Tværtimod! Det er et fokusskifte. Det gælder om at lære at udnytte sine stærke sider – og samtidig undgå, at de mindre gode sider stjæler alt opmærksomheden i eksamenslokalet. En god præstation kræver derfor en seriøs arbejdsindsats med at strukturere, prioritere og øve sig.
   Sanne Søndergaard løber på 60-minutter igennem de fem forberedelsesfaser, enhver performer skal arbejde med. Fra at skaffe sig bedre overblik over sit materiale til at have den rigtige fremton¬ing. Uanset om man skal præstere på en stand-up-scene eller til en tyskeksamen.

  Sanne Søndergaard foredrag

  Skarp og underholdende konferencier/ordstyrer

  • Står du og mangler en dygtig og erfaren konferencier eller ordstyrer til din debat, firmamøde eller noget helt tredje? Så er Sanne Søndergaard et rigtig godt bud.
  • Sanne er uddannet journalist og bruger derfor den erfaring, når hun som engageret ordstyrer/konferencier binder dit arrangement sammen, holder den røde tråd og skaber overblik.
  • Du kan booke Sanne Søndergaard til alle slags arrangementer og får dermed en underholdende og nærværende konferencier.

Referencer

For mange af Stjernevejskolens elever betyder forfatterbesøg et par timer, hvor man ubemærket kan tage sig en lur, mens en eller anden taler løs om den bog, han eller hun har skrevet, og som de så er ude på at gøre lidt reklame for. Men fredag den 7. maj blev det hele vendt på hovedet, og alt det, man gik og troede, man vidste om forfatterbesøg, faldt til jorden med et brag, da Sanne Søndergaard kom forbi (…) alt i alt var det et spændende og virkelig underholdende besøg, hvor tiden fløj af sted. Og hvor ingen faldt i søvn…

Jeppe 8.z

Stjernevejskolen, Hedensted

Spændende og livligt foredrag der vender et hverdags emne på hovedet og sætter tingene lidt på spidsen.

Morten Geil

DONG Energy

Alle som var mødt op til ErhvervsKvinder Aalborgs 25 års jubilæum fik lært en del nye ord den dag, hvor Sanne kom og gav os et indblik i stand-up med et feministisk twist, vi fik i den grad rørt lattermusklerne og nogle blev også klædeligt røde i kinderne når Sanne gav dem fuld gas. Vi morende os kosteligt over Sanne men også over os selv og ikke mindst over mændende, og hvor var det dog morsomt.

Marianne Bislev

ErhvervsKvinder Ålborg

Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene.

Otto Lundgaard

Folkekirken, Ringsted Sogn 

Vi anvendte foredraget som led i arbejdet med vores kerneopgave "Læring og Trivsel" - hvor tanken var at give os "fagpersoner inden for læring, pædagogik og forebyggelse" indsigt i verden set fra et børne- og ungeperspektiv - og give os anledning til refleksion over vores praksis. Og dén sad simpelthen lige i skabet - og affødte lige præcis dén refleksion som i hvert fald jeg havde håbet.

Mads Buus Madsen

Holbæk Kommune, UngHolbæk

Relevant og passende til målgruppen.

Henriette Schmidt

Klostermarksskolen

Sanne var på alle måder det, vi - som lærere - ønskede: nærværende, skarp og underholdende; Sanne holdt sig tæt til det aftalte og var meget bevidst om sit publikum (7.-9. klasse). Hendes tid som stand-up komiker fornægtede sig ikke, og de voksne var også rigtig godt underholdt.

Ea Eskjær-Køppen

Kvikmarkens Privatskole

Sannes blanding af personlig fortælling og stand up rammer bare vores udskolingselever lige midt i solar plexus. Både 7. og 8. årgang går derfra med noget at tænke over, og det er fedt!

Marie Osterland

Antvorskov Skole
Uforpligtende forespørgsel på Sanne Søndergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Sanne Søndergaard
Sanne Søndergaard

4.75 ud af 5 stjerner

"Sanne havde FAT i teenagerne og deres forældre, da hun i foredraget "Fuck normal" talte åbent og ærligt om teenagernes brydsomme liv, men også de håb, der er lagt for dem i det liv, vi alle har til fælles og ikke skal igennem alene."

Otto Lundgaard - Folkekirken Se alle referencer

Foredragsemner med Sanne Søndergaard