Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

En gribende fortælling om misbrugets effekt

Niels Roos Foredrag

Niels Roos – Niarn

Musiker og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Fantastisk foredrag - en meget åben og ærlig fortælling om livet som misbruger. Jeg kan kun give de allerbedste anbefalinger herfra."

Tina Findsen Nielsen - Værestedet Liljen Se alle referencer

Et foredrag af Niels Roos giver jer:

  • En personlig historie om at drikkeriet tog overhånd, ødelagde alt og tog styringen over hans tilværelse
  • Vigtige pointer om skyggesiderne ved et misbrug, uden løftede pegefingre – men med humor
  • Hans åbne og hudløst ærlige fortælling om de mange op- og nedture i karrieren
Uforpligtende forespørgsel på Niels Roos – Niarn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Niels

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Niels Roos er kendt som rapperen Niarn, der op gennem 00’erne storhittede med numre som ”Dobbelt A” og ”Mit liv, mine regler” og turnerede til udsolgte koncerter. Men bag facaden kæmpede han med et massivt alkohol- og stofmisbrug. I dag er såvel Niarn som misbruget lagt på hylden, og Niels har valgt at dele sin historie, som han mener er relevant for nutidens alkoholkultur i Danmark.

Et foredrag af Niels Roos giver jer:

  • En personlig historie om at drikkeriet tog overhånd, ødelagde alt og tog styringen over hans tilværelse
  • Vigtige pointer om skyggesiderne ved et misbrug, uden løftede pegefingre – men med humor
  • Hans åbne og hudløst ærlige fortælling om de mange op- og nedture i karrieren

En fortælling om at være succesfuld musiker og håbløs misbruger

Niels Roos levede i mange år et liv som den feterede rapper Niarn med op- og nedture og et liv styret af sit alkoholmisbrug.  Nedturen kulminerede i 2013 med en indlæggelse på Hvidovre Hospital, hvor han var døden nær. Her fik han stillet diagnosen betændelse i bugspytkirtlen. Den var forårsaget af et mangeårigt alkohol- og stofmisbrug. Han var indlagt i en måned og var i overhængende livsfare.

Efter sin indlæggelse brugte Niels Roos et år på at finde tilbage til livet, men nu som ædru alkoholiker. Samtidig med alkoholen og stofmisbruget, lagde han også Niarn i graven.

Lettelsen og taknemmeligheden for at have overlevet, og sin nye tilstand af ædruelighed, blev kort efter Niels’ udskrivelse afløst af en depression, fortvivlelse og frygt for fremtiden. Han kunne ikke længere dulme de sorte tanker med alkohol og stoffer, og han søgte hjælp hos Anonyme Alkoholikere.

I dag lever Niels i ædruelighed, som familiefar og med gang i nye musikprojekter, og ikke mindst lever han af sine foredrag, hvor han giver et hudløst ærligt indblik i sin historie. Niels Roos har desuden skrevet bogen “Mit liv, mine regler – en historie om musik og misbrug”, der udkom i september 2015.

Book Niels Roos til jeres næste event, og hør en hudløs ærlig fortælling om alkohol og misbrug.

Se foredrag med Niels Roos – Niarn
Niels Niarn Roos foredrag

Når festen slutter - et foredrag om alkoholmisbrug

I Danmark er alkohol en stor del af vores kultur og en naturlig del af vores sociale samvær. Af samme grund oplever mange, som Niels Roos, at drikkeriet tager overhånd og ender med at ødelægge alt, og tage styringen over tilværelsen. Vi glemmer ofte, hvor farligt alkohol egentlig er. Niels håber, at han med sin historie kan hjælpe mennesker med alkohol tæt inde på livet, hvad enten det er alkoholmisbrugere selv eller pårørende – venner, kolleger eller familie til en alkoholiker.

Niels’ historie handler om festen, der løb af sporet. Han var ikke den typiske alkoholiker, men han levede sin drengedrøm, der pludselig blev til et mareridt. Alkoholisme kan ramme alle, og det er derfor vigtigt at oplyse om denne sygdom, som mere end 200.000 danskere lider af. I sit foredrag fortæller Niels om sit mangeårige forhold til alkohol, herunder også om hvordan det blev til misbrug, de mange nedture undervejs, indlæggelsen, om kampen tilbage til livet og endelig, om hvordan det har påvirket ham at være døden nær pga. sit alkoholmisbrug.

Niels’ beretning er åben, ærlig og lægger ikke fingre imellem. Hans historie understøttes af billeder og video, med en tilpasset mængde humor, men han viger aldrig fra alvoren i fortællingen.

Niels Niarn Roos foredrag

"Mit Liv, Mine Regler" - en historie om musik og misbrug

Bag facaden som den feterede rapper, der spillede for udsolgte koncerter og fik topplaceringer på landets hitlister, kæmpede Niels Roos med et enormt alkohol og stofmisbrug. Det endte i sommeren 2013 med en indlæggelse på Hvidovre Hospital. Diagnosen lød på betændelse i bugspytkirtlen, og han var i overhængende livsfare. Indlæggelsen var en øjenåbner for Niels, der lagde karrieren som Niarn på hylden.

I efteråret 2015 udgav Niels bogen “Mit Liv, Mine Regler – en historie om musik og misbrug”, hvori han skildrer sit liv som succesfuld musiker og håbløs misbruger. Foredraget tager udgangspunkt i bogen, og Niels fortæller åbent og hudløst ærligt om sine mange op og nedture i karrieren.

Niels fortæller sin historie med humor, men viger aldrig fra alvoren i det hele. Foredraget er ikke en løftet pegefinger, men en ægte og vigtig historie om skyggesiderne ved et misbrug. Niels’ fortælling understøttes af billeder fra karrieren, tourlivet, nedturene, samt indlæggelsen på hospitalet. “Pas på hvad du ønsker dig, nogle gange kan en drøm blive til et mareridt”

Foredraget er ikke centraliseret omkring alkohol, men Niels’ misbrug og dekadente livsstil generelt. Det er derfor et alternativ til dem, som ønsker et mere overordnet foredrag om misbrug. Dog kan Niels vinkle foredraget, så der bliver lagt vægt på bestemte rusmidler, alt efter kundens behov og ønsker.

Referencer

Et helt igennem fantastisk foredrag!! - Anderledes fremført end det vi oftest ser, men på én gang befriende, sjovt, medrivende og tankevækkende.

Hanne Tambo

Fokus Folkeoplysning, Aalborg

Det var et super foredrag, som efterfølgende fik meget ros fra vores elever

Lene Sonnenborg

Halstedhus Efterskole

Det var super godt, og Niels var hudløs ærlig og åben for alle spørgsmål.

Sanne Aise

Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen

Niels gjorde det bare SÅ godt - han gav en fyldt sal (400 pers) er super godt foredrag, og vi har fået mange positive reaktioner på det. Også godt omtalt i pausen.

Niels Chr. Jensen

Sind Frederikshavn Lokalafdeling

Super foredrag!

Maren Jensen

Nordjyllands Landbrugsskole

Virkelig godt foredrag. Alle elever var interesseret fra start til slut. God ærlig historie og god veksling mellem humor og alvor.

Peter Larsen

Assens 10. klassecenter

Humoristisk, selvironisk og underholdende uden at tage alvoren af emnet.

Kirstine Bruun

Varde Bibliotek

Han var dygtig og der var ro på de unge så længe foredraget var i gang. Fint at de kunne stille spørgsmål bagefter og komme og få en autograf og tage billeder.

Line Husted

Syddjurs Ungdomsskole

Niels Roos er autentisk, nærværende og helt nede på jorden.

Jacob Trøjborg

Erhvervsskolerne Aars

Meget ærligt, åbenhjertet og underholdende foredrag.

Malene Stampe

Projekt Menneske

Stor ros til Niarn for sit foredrag Vh Dianalund B&U kultur

Susanne

Dianalund B&U Kultur

Fantastisk foredrag - en meget åben og ærlig fortælling om livet som misbruger. Jeg kan kun give de allerbedste anbefalinger herfra.

Tina Findsen Nielsen

Værestedet Liljen

Niels var i topform. Supergodt foredrag viser vores egen evaluering. Han tog sig god tid til spørgsmål, fotos osv også efter foredraget.

Heidi Nellevang

Dansk El-Forbund

En humoristisk fortælling af en alvorlig historie.

Susanne Pedersen

Kriminalforsorgen

Niels fortalte først sin historie for 400 elever på EUC i Hjørring - og om aftenen for 300 i Teatersalen i Hjørring. På EUC sagde man, at aldrig havde de oplevet, at 400 elever kunne sidde så stille og lytte, Jeg spurgte senere nogle elever, hvad de syntes om foredraget. Alle 7 var rigtig glade for oplevelsen og begrundede det med, at de havde fået en større forståelse for mennesker med alkoholisme, da Niels også havde forklaret, hvad der rent fysisk skete med alkoholikere, lige som det bag alkoholisme havde givet mere mening for dem. Desuden gav de også udtryk for den ærlighed, Niels havde fortalt sin historie med, lige som en af dem sagde, at han nu forstod betydningen af ordet ydmyg. Og netop ydmyghed over for det gode ved livet og hans taknemmelighed for i det hele taget at leve havde også gjort indtryk på de voksne. Fra EUC lød der en stor tak for Niels besøg på uddannelsesstedet. De samme ord hørte vi også ved aftenarrangementet, lige som mange var glade for, at Niels gav sig tid til spørgsmål, autografer og at blive fotograferet. Samlet en dejlig dag sammen med et stort menneske.

Ellen-Margrethe Pagter

Bedre Psykiatri

Han er mega god og ærlig. Og helt nede på jorden. Det var super godt og jordnært.

Maria Larsen Rasmussen

Nordfyns Højskole

Vi havde den store fornøjelse af Niels Roos og hans foredrag "Mit liv mine regler". Et virkelig inspirerende, tankevækkende, underholdende og levende foredrag! Han er så meget sig selv, en super charmerende drengerøv, og det kunne i den grad mærkes. Niels er virkelig god til at fortælle sin historie. Han veksler både mellem det seriøse og det sjove, og han har alles opmærksomhed fra start til slut, vi kunne snildt have hørt ham fortælle en time længere. Det er et foredrag, der gjorde stort indtryk, og jeg er sikker på, at alle fik noget med derfra. Vi kan i hvert fald give Niels de bedste anbefalinger. I vil med sikkerhed ikke fortryde et par timer i hans selskab!

Louise Claville

Tarup Bibliotek

Fantastisk åbent og ærligt foredrag, hvor Niels virkelig talte til kursisterne, som efterfølgende kun havde positive kommentarer. Niels var meget interesseret i at kursisterne fik en god oplevelse og tog sig god tid. Niels var 100% på bølgelængde med kursisterne og tog sig tid til at tale personligt med interesserede efterfølgende. Anbefaler alle andre med unge mennesker at booke dette foredrag.

Klaus Frederiksen

VUC & HF Nordjylland

Niels Roos er en suveræn foredragasholder om et meget personligt, men samtidig for mange relevant, emne! Han er nede på jorden, ærlig og humoristisk og det var bare rigtig godt!

Lise Therkildsen

Nørresundby Kirke

Det var tredje gang, Niels besøgte os, og han er allerede bestilt til næste år igen.

Grethe Andersen

Aalborghus Gymnasium

Vi har i mange år nu haft besøg af Niels Roos, som jo selv har været elev på skolen! Han tryllebinder eleverne, der er meget optaget af hans historie.

Grethe Andersen

Aalborghus Gymnasium

Niels Roos var på alle måder en positiv overraskelse, om end forventningerne havde været mange og høje. Han formår med sin autentiske og humoristiske facon at gribe publikum i en hæsblæsende og lærerig fortælling, der giver anledning til efterfølgende refleksion … og hans evne til at komme ud over scenekanten og spille sammen med publikum medvirkede til, at såvel højt- som lavt-uddannet efterfølgende udtalte sig begejstret om foredraget. Herudover var Niels Roos meget sympatisk og gav sig god tid til at svare på spørgsmål samt stillede velvilligt og tålmodigt op til selfies med alle hans fans. SAMLET SET EN HELT IGENNEM GOD OPLEVELSE.

Gitte Velling

Brønderslev Kommune

Levende og fangende foredrag både for unge og voksne.

Martin Kúrberg

Frælsi

155 elever sad musestille og lyttede i en og en halv time. De har aldrig siddet så stille før!!

Karina Lerkenfeldt

Lyngby private Skole

Det var et rigtig godt og medlevende foredrag, der blev præsenteret på en hudløs ærlig måde, krydret med billeder.

Leon Kristensen

Patientforeningen Tjeles Venner

Fantastik foredrag med stor ærlighed, humor og varme. Niels' evne til at gribe publikum var utrolig, især her hvor der ikke var noget oplagt match: Vi havde en sal fuld af uforberedte seniorer, som ikke vidste, hvad de fik, pga. et afbud. Niels stillede op på under 24 timer og greb alle om hjertet. Det kan varmt anbefales!

Inge Lindqvist

Aftenskolen Fora

Virkeligt godt og medrivende foredrag.

Thomas Nielsen

Hirtshals Skole

Vi er meget tilfredse med Niels Roos' foredrag. Han fortæller åbent og levende om sit misbrug, og hvordan han er kommet videre. Vi oplevede en engageret foredragsholder, der er meget interesseret i sine tilhørers historie. Vi har fået gode tilbagemeldinger fra deltagerne til foredraget, som har fået noget brugbart med sig derfra, som de også kan bruge i deres egen hverdag.

Trine Vesteraa

Råt & Godt

Niels var meget engageret med hans måde at beskrive sit liv. Han har en meget behagelig og nærværende måde at fremstå på.

Jannie

Ringsted Dagbehandling
Uforpligtende forespørgsel på Niels Roos – Niarn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Niels Roos – Niarn
Niels Roos – Niarn

5 ud af 5 stjerner

"Fantastisk foredrag - en meget åben og ærlig fortælling om livet som misbruger. Jeg kan kun give de allerbedste anbefalinger herfra."

Tina Findsen Nielsen - Værestedet Liljen Se alle referencer

Foredragsemner med Niels Roos – Niarn