Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Autentiske og ærlige foredrag om autisme

Anne Mette Kirk

Anne Mette Kirk

Forfatter, journalist og tidl. kommunikationsrådgiver.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Anne Mette Kirk tog salen med storm. Foredraget var vedkommende og personligt og gav os som pædagoger, en masse at reflektere over og gav også et smil på læben.

Christina Burgdorf - Specialpædagogisk Landskonference Se alle referencer

Et foredrag med Anne Mette Kirk giver jer:

  • Et både rørende og humoristisk foredrag leveret af en sublim formidler med selvironi
  • En ærlig fortælling om udfordringerne ved at have et barn med særlige behov og om lykken, der viste sig at lure lige om hjørnet
  • Historien om hvordan hun skrev sig ud af sin livskrise og udgav en bestseller
Uforpligtende forespørgsel på Anne Mette Kirk

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anne

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Kan autisme og optimisme gå hånd i hånd? Det kan det uden tvivl, hvis I spørger forfatter Anne Mette Kirk, der er mor til Osvald, som fik diagnosen infantil autisme som 3-årig. Med sine personlige og åbenhjertige foredrag giver hun jer et nyt perspektiv på autisme, hvad end I deltager som privatperson eller sundhedsfaglig. Diagnosen er ikke lig med dommedag. Det er en ny begyndelse.

Et foredrag med Anne Mette Kirk giver jer:

  • Et både rørende og humoristisk foredrag leveret af en sublim formidler med selvironi
  • En ærlig fortælling om udfordringerne ved at have et barn med særlige behov og om lykken, der viste sig at lure lige om hjørnet
  • Historien om hvordan hun skrev sig ud af sin livskrise og udgav en bestseller

Autisme og optimisme: Et nyt perspektiv

Anne Mette Kirk debuterede i 2019 med krimien “Knust”, som siden blev fulgt op med  bl.a. “Låst”, “Blæst”, “Dobbeltfejl” og “Senfølger” – som handler om at finde fodfæste, når man mister en, man elsker. Idéen til hendes første bog kommer snigende, da Anne Mette får den information, at hendes 3-årige søn har diagnosen infantil autisme. Det er først dér, hun finder sproget til en skønlitterær bog – hun har noget på hjerte, som hun må ud med.

Det klare mål for Anne Mette er at sætte ord på, hvordan vi taler om autisme, så det ikke virker som livets undergang. Det betyder alverden, hvordan vi taler om det. For Anne Mette handler det altså om at give eksperter en ny vinkel på sproget og samtidig sige til forældre, at det sagtens kan blive fint alt sammen, selv om det ikke bliver som forventet.

Anne Mette har tidligere været ansat som journalist på TV 2 News og hos Pineapple Entertainment. Derudover har hun været ansat som kommunikationsrådgiver i Kongehuset.

Book Anne Mette Kirk til jeres næste event, og få et nyt perspektiv på autisme og sprog.

Se foredrag med Anne Mette Kirk
Anne Mette Kirk foredrag

Da min søn fik autisme, og det rystede min verden. På den gode måde.

I det rørende, humoristiske og ekstremt ærlige foredrag fortæller Anne Mette Kirk om omgivelsernes reaktion, om sønnens udfordringer, hendes egne bekymringer og om lykken, der viste sig at lure lige om hjørnet.

Gennem anekdoter, mødet med fordomme og selvironi deler Anne Mette ud af de lektier, hun dagligt lærer af sin søn. Som at gribe nuet, følge sin egen stemme og aldrig frygte dét, der er anderledes. Hun skærer ind til benet, hvad det vil sige at have et barn med særlige behov. Både hvilke udfordringer det giver, men også hvilken gave det er at se verden med helt nye briller.

Få udvidet jeres horisont, rykket fordommene og få et solidt smil plantet på læben, under dette autentiske foredrag.

Foredraget er relevant både for sundhedsfaglige, der til daglig arbejder med autisme, og for forældre, der har børn med diagnosen.

Anne Mette Kirk forespørg

Fra boblende idé til bestseller roman

13 minutter. Så længe gik der, fra Anne Mette Kirk sendte sit romanmanus til et forlag, til der var svar. Redaktøren inviterede Anne Mette til et møde og tilbød hende en kontrakt på to romaner.

Med bævrende underlæbe sagde Anne Mette sit job op i Kongehuset for at færdiggøre sin debutroman “Knust, der ved udgivelsen fløj ind på samtlige bestsellerlister. Filmrettighederne til romanen blev efter en budrunde solgt til Nordisk Film, der er i fuld gang med at udvikle en tv-serie over “Knust.

Under det inspirerende foredrag fortæller Anne Mette, hvordan en løs idé blev til en roman på 320 sider. Hvordan hun brugte sin baggrund som reporter på TV 2 Nyhederne og om at skrive sig ud af en dyb livskrise. Med finurlige eksempler tager Anne Mette publikum helt ind i styrerummet, når der vælges forsider, når anmeldelserne rammer i mellemgulvet, og når skrivekrisen opstår.

Foredraget henvender sig til jer, der drømmer om at skrive en bog, til jer der mangler et spark i røven for at følge jeres drømme eller jer, som bare elsker litteratur og en god historie.

Referencer

Anne Mette Kirk tog salen med storm. Foredraget var vedkommende og personligt og gav os som pædagoger, en masse at reflektere over og gav også et smil på læben.

Christina Burgdorf

Specialpædagogisk Landskonference

Knust

Selvom denne her roman er både utroligt spændende og ekstremt medrivende, indeholder den ingen gamle, sure efterforskere med rod i privatlivet og søvnissues eller friske journalistdamer med læderjakke og hård attitude, som ikke kan holde snuden for sig selv! En regnfuld nat efter en gymnasiefest brager en stjålet bil ind i et træ. Bag rattet sidder 19-årige Jonathan, der brutalt mister livet i ulykken. De tre andre passagerer Tanja, Phillip og Nikoline overlever. Tilbage på gymnasiet begynder Jonathans lillesøster, Mathilde, at kigge nærmere på ulykken og de fire unge, som var med. For hvad skete der egentlig den aften til gymnasiefesten? Hvorfor havnede netop de fire elever i en stjålet bil? Og hvorfor taler ingen af de overlevende længere sammen? På sidelinjen begynder også den unge nyuddannede politimand Marc, der var den første på ulykkesstedet at dykke ned i sagen. Anne Mette Kirks debutroman Knust er en roman om at miste. Både den man elsker og sig selv. Og det er historien om at genvinde fodfæste, selvom sandheden gør ondt helt ind til benet.

Blæst

PR-maskinen hos Danmarks Radio kører i højeste gear. Den nye søndags-serie “Røde papirer” skal vises for millioner af danskere. Forventningerne er skruet helt op. Især til Silas Ruby, der har skrevet og instrueret serien, som bygger på hans egen turbulente barndom. Men også til den talentfulde, nytiltrådte dramachef Bjørg Walsted. For at forberede sin far og søster på mediehysteriet er Silas taget til sit barndomshjem i Skive for at se første episode af “Røde papirer” sammen. Samme aften bliver politiefterforsker Marc Abildgaard tilkaldt. Silas’ søster og far findes skuddræbt og Silas bliver anholdt, mens han løber væk. Var han på flugt eller på vej efter hjælp? Bjørg Walsted drager afsted for at finde sandheden om drabene. For hvis det ikke er Silas, der har dræbt sin familie, hvem har så? Før Bjørg aner uråd, bliver hun fanget i en kynisk morders nøje tilrettelagte manuskript – og hendes chancer for at slippe væk i live mindskes for hvert øjeblik.

Låst

Da nat bliver til morgen i København findes 24-årige Clara efterladt i en blodpøl på toilettet på en natklub. Hun har voldsomme hovedskader og svæver i livsfare. Men hvordan er en festlig sommeraften i byen endt så brutalt?
Politiassistent Marc Abildgaard indser hurtigt, at forbrydelsen mod Clara er begået med så målrettet et had, at hun næppe er et tilfældigt offer. Mens Clara kæmper for sit liv på Rigshospitalet, kæmper personerne i hendes omgangskreds for at redde sig selv. Hver især gemmer de på en pinefuld historie, som ikke tåler dagens lys. Selv offeret Clara vogter over en mørk hemmelighed inderst i sit hjerte. I takt med politiets efterforskning nærmer sig sandheden om Clara, falder maskerne en for en. Indtil også gerningsmanden må vise sit sande og yderst uventede ansigt. Låst er en fængslende historie om venskaber, der sættes på prøve, løgne vi fortæller os selv så længe, at de til sidst bliver sandheder, og om en beruset ung kvinde, som næsten mister alt.

 

Dobbeltfejl

14 sekunder. Så lang er den optagelse, der flittigt deles af Søllerød Lilleskoles ældste elever. På videoen ses tre drenge fra 5. klasse i en seksuel situation – men er der tale om drengestreger, eksperimenterende leg eller et regulært overgreb? Det er der langt fra enighed om blandt drengenes forældre. To af mødrene, Sarah og Anne Sofie, er bedste venner og livsvidner, men befinder sig nu pludselig på hver sin side i en konflikt, der truer ikke bare venskabet, men deres familieliv og hele deres selvforståelse. Derfor virker det også yderst oplagt at placere ansvaret hos den tredje mor, outsideren Ulrikke. ”Dobbeltfejl” er en medrivende og foruroligende historie om, hvor langt man vil gå for at beskytte sine børn. Om smuldrende søstersind og om at handle i bedste tro, men pludselig stå ansigt til ansigt med den værst tænkelige version af sig selv.

Senfølger

Jeppe står midt i en gigantisk krise. Hans seksårige datter har mistet hørelsen, og der findes kun én løsning: En operation på et privathospital i USA. Pris: 400.000 kr. De penge har Jeppe ikke. Hans husbådscafé løber knapt rundt, og banken er iskold. Derfor er det næsten for godt til at være sandt, da han forelsker sig hovedkulds i varme og finurlige Christiane, som generøst tilbyder ham beløbet, der kan redde hans datter. Eller sådan begynder det i hvert fald.  Senfølger er en klaustrofobisk thriller om personlige grænser, der gradvist udviskes. En historie om at stå i gæld, stå i lort til halsen og om at lære – skridt for skridt – at stå ved sig selv.

Uforpligtende forespørgsel på Anne Mette Kirk

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anne Mette Kirk
Anne Mette Kirk

5 ud af 5 stjerner

Anne Mette Kirk tog salen med storm. Foredraget var vedkommende og personligt og gav os som pædagoger, en masse at reflektere over og gav også et smil på læben.

Christina Burgdorf - Specialpædagogisk Landskonference Se alle referencer

Foredragsemner med Anne Mette Kirk