Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Nyhedsvært deler ud af sine erfaringer inden for arbejdsglæde, kommunikation og ledelse

Mikael Kamber

Mikael Kamber

Journalist og nyhedsvært.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Jeg sender en STOR hilsen til Mikael Kamber. Tak for et spændende foredrag. Stor ros efterfølgende fra vore medlemmer."

Lis Kristensen - Finansforbundet senior Nord Se alle referencer

Et foredrag med Mikael Kamber giver jer:

 • Et underholdende foredrag om at blive livsglad med vilje
 • Den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde leveret med stor humor
 • En professionel og erfaren konferencier som styre jeres arrangement med sikker hånd
Uforpligtende forespørgsel på Mikael Kamber

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Mikael

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Mikael Kamber er journalist og tv-vært. Han holder foredrag og kurser om arbejdsglæde, trivsel, ledelse og kommunikation. Mikael har taget uddannelsen Certificate in Positive Psychology (CIPP) i USA. Han har også en fortid som topleder, både som mediedirektør i DR og administrerende direktør og chefredaktør hos JydskeVestkysten.

Et foredrag med Mikael Kamber giver jer:

 • Et underholdende foredrag om at blive livsglad med vilje
 • Den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde leveret med stor humor
 • En professionel og erfaren konferencier som styre jeres arrangement med sikker hånd

Bliv gladere med Mikael

Mikael er kendt som nyhedsvært på TV2. I sine foredrag deler han ud af mere end 20 års erfaring med kommunikation, arbejdsglæde, godt humør, journalistik og ledelse. Han har desuden skrevet fem bøger om emnet, herunder “3 gode ting, Sur for en sikkerheds skyld?” og “Gå godt”.

Som konferencier og ordstyrer har Mikael stået i front på en lang række store og krævende konferencer for ministerier, virksomheder, universiteter og store interesseorganisationer. Mikael evner at jonglere med flere bolde på samme tid. Så mangler i en kompetent, underholdende og rutineret ordstyrer til at præsentere oplægsholdere, styre debatter, interviewe, interagere med deltagerne, workshops eller andet, så er Mikael den helt rette.

Book Mikael til jeres næste arrangement, og bliv klogere på, hvordan I finder jeres personlige styrker og styrker den generelle glæde på arbejdspladsen. Mikael udstråler overblik, energi og humør, og han har en veludviklet sans for at gribe de muligheder, der opstår undervejs i arrangementet.

Se foredrag med Mikael Kamber
Mikael Kamber foredrag

Sur for en sikkerheds skyld?

Et foredrag om at være livsglad uden at være lalleglad. Foredraget handler om at leve i vor tid. En tid med store muligheder og store trusler. Foredraget er til jer, der forsøger at finde en sund balance mellem mulighederne og truslerne. I får indblik i, hvorfor det ikke er nok at være ”sur for en sikkerheds skyld”, og hvordan man kan bevæge sig i retning af at være ”livsglad med vilje”.

“Sur for en sikkerheds skyld?” er baseret på de sidste 20 års forskning i positiv psykologi og Mikaels arbejde med emnet i mere end 10 år. I får konkrete metoder og et overblik over den nyeste viden om trivsel, livsglæde og stærke relationer – både i privatlivet og i arbejdslivet.

Glæd jer til et foredrag, der både er underholdende, fyldt med humor og samtidig er baseret på veldokumenteret forskning.

Mikael Kamber foredrag

Skru op for gejsten på arbejdspladsen - et foredrag for medarbejdere og ledere, der ønsker en lavpraktisk metode til at skrue op for arbejdsglæden

Glade arbejdspladser er ikke bare gladere end de andre. De er også mere succesfulde. I dette foredrag får I en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael fortæller om den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde. Og nej, arbejdsglæde opstår ikke ved, at kantinen serverer gourmet-mad, og alle får dyre julegaver. Arbejdsglæde handler først og fremmest om konkret adfærd – som for eksempel: Hvordan I siger godmorgen, hvordan I brokker jer og reagerer på fejl, hvordan I anerkender hinanden og håndterer jeres succeser.

I foredraget får I indblik i, hvorfor det er afgørende at ramme en sund balance mellem det positive og det negative i hverdagen. I kommer også selv til at bidrage undervejs, for I skal være med til at identificere de former for adfærd, som I med fordel kan skrue op og ned for på netop jeres arbejdsplads.

Inden foredraget er forbi, har I besluttet, hvad der allerede i morgen bliver jeres første skridt på vejen mod større arbejdsglæde. Og I ved, hvordan I laver en lavpraktisk plan, der holder jer på sporet, også på en grå mandag.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikaels bøger ”Stærkere” og ”Vi er bedst, når vi er glade”. Der er mulighed for at købe et signeret eksemplar af bøgerne efter foredraget.

Mikael Kamber foredrag

STÆRKERE - et foredrag om at finde sine styrker

Med foredraget ”STÆRKERE” leverer Mikael en underholdende, veldokumenteret og til tider personlig beretning om, hvordan man finder styrkerne i sig selv og andre. Han fortæller, hvorfor både arbejdspladser og enkeltpersoner gør klogt i at investere flere kræfter i styrker end i svagheder.

”Når du arbejder bevidst med dine styrker, løfter du dig selv. Og når du ser styrkerne i andre, løfter du også dem. Styrkerne er kongevejen både til at skabe personlig trivsel og gode arbejdspladser,” siger Mikael. Kunsten er derfor at kunne håndtere både styrker og svagheder – og vide, hvordan man navigerer mellem dem: Hvornår det klogt at fokusere på svagheder, fejl og alt det, der ikke fungerer? Og hvornår er det klogere at bruge sine kræfter på styrker og alt det, der fungerer godt?

I foredraget leverer Mikael en meget håndgribelig metode. Foredraget bygger på dokumenteret forskning og bogen ”STÆRKERE – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder”, som Mikael har skrevet sammen med konsulent René Oehlenschlæger. Der er mulighed for at købe et eksemplar af ”STÆRKERE” efter foredraget.

Mikael Kamber foredrag

GÅ GODT

Det gående foredrag “Gå godt” henvender sig til alle, der ønsker at arbejde med fysisk og mental trivsel. Det kan for eksempel være en virksomhed eller en afdeling, der vil styrke arbejdsglæden og samarbejdet.

I løbet af det gående foredrag bliver I klogere på både de faktorer, der fører til arbejdsglæde og trivsel og på de mange dokumenterede fordele ved at komme ud og gå, heriblandt: Man bliver sundere og kommer i form, man tænker bedre og bliver mere kreativ og når man går sammen med andre, kan man skabe et ideelt rum til samtaler og møder.

I kommer ikke alene til at høre om fordelene ved at gå. I kommer også til at mærke dem på jeres egen krop. Undervejs bliver I præsenteret for forskellige muligheder for at indarbejde effektive gå-rutiner i hverdagen og arbejdsdagen. Og allerede inden det gående foredrag er slut, har I besluttet, hvordan I allerede i morgen tager fat på de nye rutiner.

Foredraget veksler mellem oplæg fra Mikael, samtaler i små grupper, øvelser i forskellige gangarter og fælles diskussioner. Foredraget er ikke afhængig af vejret. I bedes blot klæde jer på til forholdene på dagen. Foredraget foregår typisk i skoven, men det kan også være et andet sted i naturen. Eller et roligt sted i byen. I bliver alle udstyret med et headset, så I kan høre, hvad der bliver sagt indenfor en radius på over 100 meter.

Foredraget bygger på Mikaels bog “Gå godt”, der handler om betydningen at af genfinde gangtempoet – både i hverdagslivet og i et større perspektiv.

Mikael Kamber foredrag

At komme i gang - den oplagte afslutning på en konference

Kender I det, at I har været til en konference og er blevet fyldt med inspirerende tanker og idéer – og når I så kommer hjem, fortsætter hverdagen, som om intet var hændt?

Det er udgangspunktet for oplægget ”At komme i gang”, hvor Mikael som den sidste på scenen på konferencen samler hovedpunkterne op fra de foregående indlæg – og hjælper jer til at identificere den nye vane, den idé eller det nye værktøj, der er oplagt for dig at holde fast i.

Og oplægget tager skridtet videre: Mikael præsenterer en metode, der mangedobler sandsynligheden for, at I rent faktisk kommer i gang. I får indblik i, hvorfor forandring som regel er svær, og hvordan forandring bliver muligt. Og I kommer selv til at arbejde aktivt med metoden undervejs.

Oplægget bygger på dokumenteret forskning i psykologi og adfærdsdesign – og på Mikael Kambers arbejde med disse emner gennem de sidste 15 år, både som leder, foredragsholder og forfatter til fem bøger. Han inddrager også sin lange erfaring som Mr. News, når han samler trådene fra dagens program.

Oplægget indebærer, at Mikael Kamber deltager i konferencen fra start til slut.

Mikael Kamber foredrag

Klap krokodillen! – et foredrag om konstruktiv kommunikation

I får en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael fortæller, hvorfor vi ofte taler, før vi tænker, og hvordan vi kan blive bedre til at styre vores automatreaktioner.

Vidste I, at I har mere end én hjerne? At I ved siden af jeres tænkende hjerne har en ”krokodillehjerne”, der styrer en stor del af jeres liv. Krokodillehjernen sørger automatisk for, at I trækker vejret, at jeres negle gror, at I fordøjer din mad og mange andre praktiske ting.

Krokodillehjernen styrer også mange af jeres reaktioner, og nogle gange ville I ønske, at I kunne skrue tiden bare en lille smule tilbage, så I med jeres tænkende hjerner kunne have gjort og sagt noget andet end det, I rent faktisk gjorde.

I foredraget kommer I til at lære jeres hjerner bedre at kende – og dermed får I også indblik i, hvordan I kan blive bedre til selv at tage styringen. Det handler om konkret adfærd – som for eksempel: “Hvordan I bliver bedre til “at tælle til 10””, “Hvordan I reagerer, når der sker noget uventet”, “Hvordan I giver og modtager ros og anerkendelse”.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bøger om positiv psykologi.

Mikael Kamber foredrag

3 gode ting – en af verdens bedste vaner

3 gode ting er en vane, hvor I hver dag bemærker det, der gik godt. Mekanismen er, at I ser det, som I ser efter. Det vil sige, at når I bemærker de gode ting i hverdagen, vil de gode ting fylde mere og mere. Det handler ikke om at lukke øjnene for de negative ting, men om at skærpe blikket for alt det, der er værd at bygge på.

Foredraget er særdeles underholdende, og det tager samtidig fat på nogle af livets store spørgsmål: Hvad er jeg taknemmelig for? Hvordan kan jeg håndtere modgang og modstand? Og hvad er meningen med det hele?

Foredraget om 3 gode ting er blandt andet oplagt til:

 • Afslutningen på en konference, hvor I ønsker et indlæg, der på en underholdende måde opsummerer dagen og sætter den i perspektiv
 • Arbejdspladser eller afdelinger, der ønsker at øge arbejdsglæden og samarbejdet
 • Ledergrupper, der ønsker inspiration og værktøjer til at holde fokus på det væsentlige i hverdagen
Mikael Kamber ordstyrer

Konferencier og moderator

Udover at inspirere gennem sine foredrag tilbyder Mikael også professionel moderering af arrangementer. Kendt som Mr. News på TV2 og med over 30 års erfaring som TV-vært har Mikael en unik baggrund for at få jeres arrangement til at glide professionelt – med viden, overblik, humor og kant. Samtidig har Mikael stor erfaring i at udvikle og tilrettelægge arrangementer, og han står derfor også til rådighed i denne fase, hvis I har brug for sparring og idéudvikling, når arrangementet skal sammensættes.

Hans evne til at skabe dynamik og lede diskussioner gør ham til den ideelle facilitator for konferencer, paneldebatter og andre arrangementer. Book Mikael Kamber til en oplevelse, der kombinerer indsigt, interaktion og professionelt værtsskab.

Om et Mikael Kamber foredrag

Om foredraget "Stærkere"

Se foredrag med Mikael Kamber

Referencer

Mikael var meget professionel og meget nærværende og supergod til at involvere deltagerne - det var en stor succes.

Lone Mikkelsen

Novo Nordisk A/S

Mikael Kamber var ordstyrer til et strategiseminar. Han var meget velforberedt og styrede arrangementet på en rigtig fin måde og var med til at sikre en rigtig god stemning under hele arrangementet. Vi har fået mange positive tilkendegivelser fra deltagerne efterfølgende på hans indsats i forbindelse med seminaret.

Katrine Svane Jørgensen

Region Midtjylland

Mikael var meget professionel og meget nærværende og supergod til at involvere deltagerne - det var en stor succes.

Lone Mikkelsen

Novo Nordisk

Jeg sender en STOR hilsen til Mikael Kamber. Tak for et spændende foredrag. Stor ros efterfølgende fra vore medlemmer.

Lis Kristensen

Finansforbundet senior Nord

Foredraget faldt i god jord hos medarbejderne, og de følte at de gik derfra med fornyet energi og små redskaber til at arbejder videre med kommunikation og den positive psykologi.

Thomas Brink Erlandsen

Sønderskov Skolen

Vi havde booket Mikael til Klap Krokodillen og Mikael var rigtig god til at inddrage os samtidig med at vi fik mulighed for at diskutere nogle emner i mindre grupper. Det fungerede rigtig godt og kan kun anbefales.

Kate Hansen

Falck

Bare et fantastisk foredrag

Tanja Herbers

Aabenraa Kommune

Det var et meget inspirerende foredrag, og Mikael formåede at få alle med. Der var en god inddragelse af publikum.

Lena Møller Christiansen

Frederikshavn Forsyning A/S

Super foredrag - og fantastisk dialog med Mikael ifm. forberedelse og afvikling af foredraget

Jens Henriksen

TJM Forsikring
Uforpligtende forespørgsel på Mikael Kamber

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Mikael Kamber
Mikael Kamber

4.75 ud af 5 stjerner

"Jeg sender en STOR hilsen til Mikael Kamber. Tak for et spændende foredrag. Stor ros efterfølgende fra vore medlemmer."

Lis Kristensen - Finansforbundet senior Nord Se alle referencer

Foredragsemner med Mikael Kamber