Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Silas Holst

Danser, sanger og performer

Evalueringerne taler for sig selv. Silas Holst fylder salene med sit nærvær og engagement, fanger sit publikum og giver stof til eftertanke med sine inspirerende foredrag om mobning og regnbuefamilier. Oplev et foredrag, som gør indtryk og giver jer noget med hjem. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Silas Holst er meget mere end det kendte ansigt fra utallige tv-shows og teaterforestillinger. Han er en vigtig stemme i debatten om homoseksualitet og mobning hos børn og unge. Og det er netop, hvad hans efterspurgte foredrag omhandler. 

De fleste kender Silas  Holst fra TV2s ”Vild med dans”, hvor han vandt 2011-udgaven og senest også i 2014. Silas blev valgt til programmet, blandt andet fordi han i 2004 vandt Danmarksmesterskabet i latinamerikansk dans for professionelle og året efter blev uddannet danselærer. Siden har Silas medvirket som danser i et hav af shows, musicals, revyer og teaterforestillinger – senest “Grease” og “Dirty Dancing”.

I 2013 var Silas Holst aktuel i TV2-serien ” Silas’ opgør” – et program om mobning, som han selv har haft tæt inde på livet. Silas’ personlige foredrag tager derfor afsæt i egne oplevelser med mobning. Et emne, der desværre stadigvæk er meget aktuelt. Ifølge Børnerådet svarer hver fjerde skoleelev, at de har oplevet at blive mobbet inden for de seneste to måneder. Mobbet i form af verbale udgydelser og udelukkelse fra fællesskabet. De får ondt i maven, når de nærmer sig skolen. Silas fortæller i foredraget, hvordan han selv kom igennem mobningen, og giver de unge tips til nye måder at tænke og klare sig på.

Udover sin karriere som danser har Silas Holst i 2015 udgivet bogen “Helt ærligt” – en bog som tager udgangspunkt i hans liv, karriere, tanker om politik og samfund og livet som regnbuefamilie.

Silas er en meget populær foredragsholder og Silas Holst foredrag bliver især benyttet af skoler, uddannelsesinstitutioner, oplysningsforbund, kommuner og menighedsråd.

  Silas Holst foredrag

  Tal højt om det! Børn skal ikke finde sig i mobning

  • På tv fremstår Silas Holst som en dygtig danser, fyldt med selvtillid og overskud. Men her 25 år efter sin første skoledag, bærer Silas stadig på en byrde, som tynger ham. Allerede i børnehaveklassen blev han hurtigt udsat for massiv mobning fra de andre børn. Der var daglige tilråb som “homo” og “fede svin”. Der blev smidt mælk efter ham, og hans ting blev taget fra ham. Han begyndte at trøstespiste, fik tvangstanker og gemte sig på toilettet hver dag for at græde i skjul. Silas fandt glæde i slik, gamle film og senere hen gennem dansen.
  • De stærke oplevelser førte til selvmordstanker, og tiden hvor han blev mobbet sidder tungt i ham den dag i dag. I mange år talte Silas dog ikke om mobningen. Han fortalte ikke sine forældre, hvad han dagligt blev udsat for i skolen. Han var flov over det – og hans overbevisning var, at det var hans familie også. I dag ved Silas, at børn over hele landet dagligt står model til præcis samme mobning, som han selv var udsat for. Hans ord i dag er helt klare. Børn må og skal aldrig finde sig i mobning. Børn og unge skal forstå, at der ikke er noget galt med dem, og at de kan stå imod mobning.
  • Silas fortæller i  foredraget fortæller Silas hvordan han selv kom igennem mobningen, hvordan han kom videre og fik opbygget sit selvværd ved at tale højt om mobningen. Han agerer hverken pædagog eller psykolog. Han fortæller ud fra det han har oplevet på egen krop. Silas Holst giver de unge nye måder at tænke på og klare sig på, i en tid hvor mobning også foregår uden for skoletiden, blandt andet på de sociale medier.
  • Foredraget kan afholdes som debatarrangement og  for grupper af blandede elever/voksne eller rene grupper af elever, forældre eller lærere. Der kan derudover indlægges spørgetid efter behov.

  Silas Holst foredrag

  Fra cha cha cha til (regnbue) familiefar

  • Silas har været gift med Johannes, og sammen har de boet med Louise, der er mor til deres barn. En datter, som er kommet til verden med tre forældre. En regnbuefamilie, som Silas egentlig har drømt om det meste af sit liv. Med afsæt i sin tidligere bog om at leve i en regnbuefamilie – en stadig hyppigere familiekonstellation – fortæller Silas Holst hudløst ærligt om hverdagen som regnbuefamilie, og om de overvejelser de havde gjort sig i forbindelse med valget om at stifte en regnbuefamilie: Hvad ligger der af udfordringer bag den idylliske facade? Og kan et parforhold bære, at der pludselig er tre, der har en holdning til alt fra børneopdragelse til hus og have?
  • For første gang i sit liv åbner Silas op omkring det at skulle gå fra at være en glad dansedarling til rent faktisk at være en voksen mand med meninger om samfund og politik. Silas er blevet voksen – og vil tages seriøst. Kan han det, når han samtidig er Danmarks mest eftertragtede musicalstjerne? Er anerkendelsen vigtigere for ham end de karrierevalg, han tager?
  • I foredrager kommer Silas ind på sine teenageår, hvor han som ung homoseksuel allerede dengang gjorde sig tanker om en fremtid, der højst sandsynligt ville være uden børn. Han fortæller også om homoseksuelles rettigheder, og om de lange snakke og overvejelser samt ikke mindst planlægning en regnbuefamilie går igennem. Både i forhold til graviditet og fødsel, men også deres fordomme og tanker om fremtiden: Om deres barn Maggie ville blive et oplagt mobbeoffer, som følge af sin familiebaggrund, som har fyldt en del for Silas og hans familie.
  • Ligeledes sætter han regnbuefamilien som familiekonstellation ind i en bredere samtidskontekst, herunder i relation til danske samfundsnormer kontra resten af verden. Endelig kommer han ind på de overvejelser han og familien gjorde sig i forbindelse med deres medvirken i en tv-serie omkring deres familiekonstellation, samt formålet med deres medvirken.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Silas Holst

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Silas Holst

Foredragsemner med Silas Holst