Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Kom og oplev en vigtig stemme i debatten om homoseksualitet og mobning hos børn og unge

Silas Holst Foredrag

Silas Holst

Danser, sanger og performer.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Der er kun godt at sige. Det var et spændende foredrag med en god og nærværende foredragsholder, som formåede at få ca. 450 1g-elever til at sidde helt stille og lytte koncentreret i en times tid - det er i sig selv en ret stor bedrift!"

Kasper Larsen - Stenhus Gymnasium & HF Se alle referencer

Et foredrag med Silas Holst giver jer:

  • Et engageret foredrag med historier fra hans eget liv og værktøjer til at bekæmpe mobning
  • Værdifulde indsigter om mobning og diversitet med sin varme samt nærværende personlighed
  • Et tankevækkende og inspirerende foredrag som kan modificeres så de passer til jeres arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Silas Holst

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Silas

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Silas Holst er meget mere end det kendte ansigt fra utallige tv-shows og teaterforestillinger. Han er en markant stemme i debatten om homoseksualitet og mobning blandt børn og unge, emner som han netop berører i sine eftertragtede foredrag.

Et foredrag med Silas Holst giver jer:

  • Et engageret foredrag med historier fra hans eget liv og værktøjer til at bekæmpe mobning
  • Værdifulde indsigter om mobning og diversitet med sin varme samt nærværende personlighed
  • Et tankevækkende og inspirerende foredrag som kan modificeres så de passer til jeres arrangement

Tankevækkende og ærlige historier

De fleste kender Silas  Holst fra TV2s ”Vild med dans”, hvor han vandt i årene 2011, 2014 og 2019. I 2019 vandt han sammen med skuespilleren Jakob Fauerby, og det var første gang i verdenshistorien, at et par af samme køn vandt konkurrencen. Silas blev valgt til programmet, blandt andet fordi han i 2004 vandt Danmarksmesterskabet i latinamerikansk dans for professionelle og året efter blev uddannet danselærer. Siden har Silas medvirket som danser i et hav af shows, musicals, revyer og teaterforestillinger – blandt andet “Grease” og “Dirty Dancing”.

I 2013 var Silas Holst aktuel i TV2-serien ” Silas’ opgør” – et program om mobning, som han selv har haft tæt inde på livet. Silas’ personlige foredrag tager derfor afsæt i egne oplevelser med mobning. Ifølge Børnerådet svarer hver fjerde skoleelev, at de har oplevet at blive mobbet inden for de seneste to måneder. Silas fortæller i foredraget, hvordan han selv kom igennem mobningen, og giver de unge tips til nye måder at tænke og klare sig på.

Udover sin karriere som danser har Silas Holst i 2015 udgivet bogen “Helt ærligt” – en bog som tager udgangspunkt i hans liv, karriere, tanker om politik og samfund og livet som regnbuefamilie.

Silas er en meget populær foredragsholder og Silas Holst foredrag bliver især benyttet af skoler, uddannelsesinstitutioner, oplysningsforbund, kommuner og menighedsråd.

Silas Holst fylder salene med sit nærvær og engagement, fanger sit publikum og giver stof til eftertanke med sine inspirerende foredrag om mobning, regnbuefamilier og meget mere. Book Silas Holst og oplev et foredrag som gør indtryk, og giver jer noget med hjem.

Se foredrag med Silas Holst
Silas Holst foredrag

Tal højt om det! Børn skal ikke finde sig i mobning

På tv fremstår Silas Holst som en dygtig danser, fyldt med selvtillid og overskud. Men her 25 år efter sin første skoledag, bærer Silas stadig på en byrde, som tynger ham. Allerede i børnehaveklassen blev han hurtigt udsat for massiv mobning fra de andre børn. Der var daglige tilråb som “homo” og “fede svin”. Der blev smidt mælk efter ham, og hans ting blev taget fra ham. Han begyndte at trøstespiste, fik tvangstanker og gemte sig på toilettet hver dag for at græde i skjul. Silas fandt glæde i slik, gamle film og senere hen gennem dansen.

De stærke oplevelser førte til selvmordstanker, og tiden hvor han blev mobbet sidder tungt i ham den dag i dag. I mange år talte Silas dog ikke om mobningen. Han fortalte ikke sine forældre, hvad han dagligt blev udsat for i skolen. Han var flov over det – og hans overbevisning var, at det var hans familie også. I dag ved Silas, at børn over hele landet dagligt står model til præcis samme mobning, som han selv var udsat for. Hans ord i dag er helt klare. Børn må og skal aldrig finde sig i mobning. Børn og unge skal forstå, at der ikke er noget galt med dem, og at de kan stå imod mobning.

Silas fortæller i  foredraget, hvordan han selv kom igennem mobningen samt hvordan han kom videre og fik opbygget sit selvværd ved at tale højt om mobningen. Han agerer hverken pædagog eller psykolog, men fortæller det ud fra det han har oplevet på hans egen krop. Silas Holst giver de unge nye måder at tænke på og klare sig på, i en tid hvor mobning også foregår uden for skoletiden, blandt andet på de sociale medier.

Foredraget kan afholdes som debat-arrangement og  for grupper af blandede elever/voksne eller rene grupper af elever, forældre eller lærere. Der kan derudover indlægges spørgetid efter behov.

Silas Holst foredrag

Dans med demens

Silas Holsts far er en af de ca. 80.000 danskere, der dagligt kæmper med demenssygdomme, hvoraf Alzheimers sygdom er den mest almindelige. Sygdommen påvirker hukommelsen og gør almindelige hverdagsopgaver svære at udføre.

Silas Holst er en af dem, der arbejder for at skabe fokus på sygdommen, som i dag rammer flere og flere mennesker. Han er ambassadør for Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark.

Musik og dans er nogle af de aktiviteter, der styrker både velvære og hukommelse hos mennesker med demens. I foredraget fortæller Silas Holst, hvad musik og dans kan gøre for mennesker med demens, og hvordan man aktivt kan bruge musik såvel som dans i samværet med mennesker med demens.

Jeg vil gerne medvirke til, at vi alle får øjnene op for, hvad dans kan gøre ved os. Når vi danser, udskiller kroppen endorfiner, som udløser glæde. Det er godt for alle, men har især en positiv effekt på mennesker med demens. Samtidig vækker dansen minder og knytter os sammen på tværs af generationer, hvilket er noget af det, jeg oplever, når jeg i mit arbejde kommer ud og danser på plejehjem”.

Foredraget henvender sig til fagpersonale og pårørende. Varigheden ligger på 45 minutter, og foredraget kombineres ofte med 30 minutters simpel dans bagefter, hvor alle kan være med (Twist and shout m. Chubby Checker).

Silas Holst foredrag

Fra cha cha cha til (regnbue) familiefar

Silas har været gift med Johannes, og sammen har de boet med Louise, der er mor til deres barn. En datter, som er kommet til verden med tre forældre. En regnbuefamilie, som Silas egentlig har drømt om det meste af sit liv. Med afsæt i sin tidligere bog om at leve i en regnbuefamilie – en stadig hyppigere familie-konstellation – fortæller Silas Holst hudløst ærligt om hverdagen som regnbuefamilie, og om de overvejelser de havde gjort sig i forbindelse med valget om at stifte en regnbuefamilie: Hvad ligger der af udfordringer bag den idylliske facade? Og kan et parforhold bære, at der pludselig er tre, der har en holdning til alt fra børneopdragelse til hus og have?

For første gang i sit liv åbner Silas op omkring det, at skulle gå fra at være en glad dansedarling til rent faktisk at være en voksen mand med meninger om samfund og politik. Silas er blevet voksen – og vil tages seriøst. Kan han det, når han samtidig er Danmarks mest eftertragtede musicalstjerne? Er anerkendelsen vigtigere for ham end de karrierevalg, han tager?

I foredraget kommer Silas ind på sine teenageår, hvor han som ung homoseksuel allerede dengang gjorde sig tanker om en fremtid, der højst sandsynligt ville være uden børn. Han fortæller også om homoseksuelles rettigheder, og om de lange snakke og overvejelser samt ikke mindst planlægning en regnbuefamilie går igennem. Både i forhold til graviditet og fødsel, men også deres fordomme og tanker om fremtiden: Om deres barn Maggie ville blive et oplagt mobbeoffer, som følge af sin familiebaggrund, som har fyldt en del for Silas og hans familie.

Ligeledes sætter han regnbuefamilien som familiekonstellation ind i en bredere samtidskontekst, herunder i relation til danske samfundsnormer kontra resten af verden. Endelig kommer han ind på de overvejelser han og familien gjorde sig i forbindelse med deres medvirken i en tv-serie omkring deres familiekonstellation, samt formålet med deres medvirken.

Referencer

Det var bare SUPER, Silas gjorde at det blev en fantastisk oplevelse for mange.

Elin Rasmussen

LOF Bobjergskolens skolebestyrelse

Vores kursister - hvor af en del selv har været udsat for mobning - som børn, men også i deres voksenliv - synes at Silas Holst har en rigtig god og ligefrem måde at fortælle på. Alle synes at han fremstod yderst sandfærdig og at han gav dem noget "med hjem".

Inge Johansen

Kalundborgegnens Erhvervsråd

Super godt og levende foredrag der berørte mange tilhørere, og fik dem til at tænke lidt over samt få en større forståelse af andres livsvalg.

Tina Kragelund

Hjørring Bibliotekerne

Foredraget har fået mange positive tilbagemeldinger fra både elever, lærer og andre faglig personer, som deltog i foredraget. Temaet var fangende og foredragsholderen formåede at holde børnenes opmærksomhed. Det fungerede ligeledes rigtig godt at foredragsholderen tog sig tid til børnene bag efter både til en lille snak samt fotografering.

Christina Clausen

Sundhedscenter Tårnby

Silas var helt fantastisk og "indtog" Frederikshavn på en fantastisk og engageret måde. Han gav sig rigtig god tid - og ALLE fik hvad de kom efter. Der var value for the money - og mere til.

Niels Chr. Jensen

Sind Frederikshavn Lokalafdeling

Silas Holst er en rigtig god formidler og fortæller, og den detaljerede og grafiske genfortælling af barndoms og ungdomserfaringerne med mobning gør det meget nærværende, så vi som publikum levende kan forestille os hvor forfærdelig mobningen er, og hvor dybe ar det skaber i en. Og de sårede følelser han gengiver, er noget som deltagerne helt sikkert har kunnet identificere sig med. Når vi er ude at fortælle om mobning, fortæller udviklingshæmmede altid om mobning i skoletiden, så det er noget der ligger dybt i dem alle. Jeg kan se, at de tilstedeværende havde julelys i øjnene og var meget begejstrede for Silas' foredrag, og det har de også bagefter fortalt mig. Desuden var pædagogerne meget imponerede og sagde, at de havde nu et godt værktøj til at tale med de unge om mobning, de havde nu et godt grundlag at tale ud fra. Følelsen af at være anderledes og ”mærkelig” er jo noget der følger vores udviklingshæmmede medlemmer hele livet, så derfor er det skønt at han vender ordet ”mærkelig” til noget positivt, og at han får det budskab klart frem, at det er vigtigt at stå ved den man er, selvom det kræver kampe.

Christian Arffmann

ULF

Meget engageret og vedkommende, "til stede". Trods 400 tilhørere, heraf de fleste teenagere, kunne man høre en "knappenål falde til jorden" under hele det 75 min. lange foredrag. Ægte og ukrukket. Rigtig god oplevelse!

Inger Dueholm

Ingstrup Efterskole

Helt perfekt

Lena Nilsson

Guldborgsund bibliotekerne

Det var meget rørende og rammende på mange måder! Det blev formidlet med en portion humor, som man ikke nødvendigvis skulle forvente med sådan en historie. Men man kunne samtidig slet ikke undgå at fornemme smerten bag.

Nina Clausen

AOF Syd

Meget positive tilbagemeldinger fra såvel elever som voksne. Et meget vellykket arrangement. Stor ros til Silas Holst

Stina Laursen

Bavneskolen

En rigtig god oplevelse. En person der giver alt af sig selv og er medlevende i det han levere - har anbefalet det til dem jeg støder ind i på min vej. Har lyst til at fortælle dette og håber informationen kan videregives til Silas. Det var dagplejere der var inviteret til dette møde men jeg havde fået lov til at tage min voksne datter med som igennem 7 år har kæmpet med en spiseforstyrrelse - et helvede for min datter og os som pårørende. Hun kunne denne aften ikke være alene da hun lige havde været indlagt for behandling. Efter foredraget var hendes udmelding - EN INSPIRATION - DET BEVISER AT MAN GODT KAN BLIVE TIL NOGET OG GODT KAN KOMME UD PÅ DEN ANDEN SIDE - tror og håber vi alle på ;) Undskyld min ligefremhed

Lene Lykke Kjeldgaard

Dagplejernes Faggruppeklub

Der er kun godt at sige. Det var et spændende foredrag med en god og nærværende foredragsholder, som formåede at få ca. 450 1g-elever til at sidde helt stille og lytte koncentreret i en times tid - det er i sig selv en ret stor bedrift!

Kasper Larsen

Stenhus Gymnasium & HF

Silas var en meget veloplagt foredragsholder, der efterfølgende foredraget gav sig rigtig god tid til personlige bemærkninger. Gav en oprigtig og personlig beretning om sin barndom og sit voksenliv og alle gik derfra med fokus på at mobning virkelig er til skade for offeret men også et billede af, hvordan de personer der omgiver offeret kan være passive og tavse og dermed bidrage til fortsat mobning.

Birthe Pedersen

LOF Midtjylland

Stor ros fra alle i salen :-)

Lasse Odgaard

Kirstinedalsskolen, Køge

Meget veloplagt foredragsholder med særdeles god kontakt til de unge gymnasieelever. Varme anbefalinger fra os.

Gitte Snebang

Dronninglund Gymnasium

Et hudløst ærlig foredrag, der ikke druknede i Power Points, dias-shows eller videoklip. Budskabet stod lysende klart alene. Silas Holst formidlede et meget følsomt budskab og oplæg, der fangede vores elever, lærere og selv forældre har henvendt sig til skolen, da eleverne har talt videre da di kom hjem. Han kan et og andet Silas Holst

Anne-Louise Boelsmand

Herlufsholm

Der var ca. 300 elever, der var fuld koncentration fra elevernes side. Silas var rigtig god til at fastholde eleverne, hans foredrag var meget "levende" fortalt.

Alice Andersen

FOA Sønderjylland

Der var 112 besøgende hvor vi plejer at ligge på 50 personer. Silas var i hopla og øste af sine dyrebare erfaringer på ondt og godt. Silas er meget præcis til at beskrive sin mobning, hvilke berørte mange tilhørere.

Marianne Sørensen

Faxe Menighedsråd

Silas Holst var virkelig god, han var top professionel, underholdende/sjov, i øjenhøjde med folk og tog sig tid bagefter til at snakke med interesserede. Vi er super tilfredse med hans oplæg og introduktion til dans - jeg har kun fået rigtig gode tilbagemeldinger på hans deltagelse på Rødovredagen. Sig det endelig videre :-)

Rikke Ranzau

Rødovre Kommune

Silas havde alle 500 børn og 50 voksne i sin hule hånd, med hans åbne, ærlige og meget barske historie om den mobning, han var udsat for i hele sin skolegang. Silas gav gode input til både de der måske var en del af dem der mobber – men også input til de der desværre er ofrene for mobning. De 500 børn og voksne blev så fanget af hans oplæg, at der ville kunne høres en knappenål falde til jorden. En dag som denne giver alle vi frivillige motivation og lyst til at fortsætte arbejdet med, at skaffe midler, så det blandt andet igen bliver muligt, at give unge mennesker dette med på vejen.

Birthe Dam

Lions Løkken/Vrå

Ud over al forventning. Silas er så sød og høflig. En sand fornøjelse. Mange tak til ham fra Faaborg.

Lotte Nielsen

Mikado

Silas var fantastisk til vores målgruppe (overvægtige unge fra 12-16 år). Hans rolige og ærlige måde at formidle sit budskab på passede perfekt til vores målgruppe. Alle har efterfølgende sagt, at de blev meget rørt over hans fortælling. Et foredrag, der helt sikkert har givet alle "stof til eftertanke"!

Maria Balsløv

Vallensbæk Kommune

Silas' fortælling gjorde stort indtryk på deltagerne ved et åbent forældrearrangement om inklusion i Greve. De 175 deltagere rejste sig efterfølgende op og klappede. Det har vi ikke været ude for før.

Lone Christensen

PPR Greve

Det var et rigtig flot og vedkommende foredrag. Jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger fra både elever og forældre.

Anette Lillevang

Ulfborg Skole
Uforpligtende forespørgsel på Silas Holst

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Silas Holst
Silas Holst

5 ud af 5 stjerner

"Der er kun godt at sige. Det var et spændende foredrag med en god og nærværende foredragsholder, som formåede at få ca. 450 1g-elever til at sidde helt stille og lytte koncentreret i en times tid - det er i sig selv en ret stor bedrift!"

Kasper Larsen - Stenhus Gymnasium & HF Se alle referencer

Foredragsemner med Silas Holst