Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Tidligere efterretningsofficer fortæller om europæisk sikkerhed og globale brændpunkter

Jacob Kaarsbo

Tænketanken Europa

Jacob Kaarsbo

Senioranalytiker i Tænketanken Europa med 15 års erfaring fra Forsvarets Efterretningstjeneste. Spændende foredrag om sikkerheds- og forsvarspolitiske emner.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Jacob Kaarsbo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Jacob Kaarsbo er senioranalytiker i Tænketanken Europa og var i 15 år ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste i bl.a. forskellige chefstillinger og som efterretningsofficer. Med afsæt i sin spændende karriere holder Jacob foredrag om europæiske sikkerheds- og forsvarspolitiske emner som Ukraine-krigen, Rusland, NATO og terrortrusler.

Et foredrag med Jacob Kaarsbo giver jer:

  • En bredere forståelse af geopolitiske forhold, terrortrusler og internationale dynamikker
  • Spændende fortællinger fra en 15 år lang karriere i Forsvarets Efterretningstjeneste
  • Et foredrag der både giver dybdegående indsigter og praksisbaserede perspektiver

En stemme fra Efterretningstjenesten

Jacob Kaarsbo udgav i 2022 bogen ”I Statens Hemmelige Tjeneste – mine 15 år i FE” om sin usædvanlige arbejdsplads fra 2003 til 2018, der i denne periode gennemgik markante forandringer. I denne tid gik Forsvarets Efterretningstjeneste fra at være en interessant, men lidt støvet og reaktiv tjeneste, til at blive en tjeneste højt værdsat af internationale partnere.

Jacob blev uddannet cand.scient.pol med speciale i europæisk sikkerhed og russisk udenrigspolitik i 1997. Siden da har Jacob haft en lang og spændende karriere i Forsvarets Efterretningstjeneste, hvor han som bl.a. efterretningsofficer, kvalitetschef, souschef for Kontraterror og Mellemøstchef har arbejdet intenst med områder som geopolitiske forhold, Mellemøsten og terrortruslerne.

Han har derudover arbejdet i FNs Sikkerhedsråd, været udsendt i 3 år for FNs Udviklingsprogram i Mozambique og gjort tjeneste i både EU-Kommissionen og Europa-parlamentet. Det er derfor ikke noget helt almindeligt liv, Jacob har levet og de mange erfaringer har gjort ham til en dagligt brugt kommentator i de danske medier. Book Jacob Kaarsbo til dit arrangement og opnå et unikt indblik i de store sikkerheds- og forsvarspolitiske spørgsmål.

Se foredrag med Jacob Kaarsbo
Jacob Kaarsbo foredrag

I Statens Hemmelige Tjeneste: Mine 15 år i FE - Et indblik i en ellers lukket verden

Et foredrag om en usædvanlig arbejdsplads, der i årene fra 2003 til 2018 gennemgik markante forandringer. Fra at være en interessant, men lidt støvet og reaktiv tjeneste, til at blive en tjeneste højt værdsat af internationale partnere. Foredraget handler om Jacobs oplevelser gennem årene, først som Irak-analytiker, siden som Mellemøst-chef og souschef for Kontraterror. Lige fra morgenløbeturen i Bagdad rundt om Saddam Husseins fangekælder, over optrevlingen af terrorplots og til oplevelserne på de bonede gulve i København og andre af verdens hovedstæder.

Jacob Kaarsbo foredrag

Ukraine-krigen og betydningen for Europas sikkerhed

Jacob har fulgt krigen i Ukraine tæt siden månederne op til Ruslands invasion og har i medierne kommenteret på stort set alle aspekter af krigen. Foredraget tager tilhørerne med lige fra de taktiske bevægelser ved frontlinjen, Putins hensigter med krigen, de tilknyttede storpolitiske emner som NATO-udvidelse og Kinas stillingtagen til krigen samt den skyggekrig, som Rusland fører mod Vesten ved siden af kampene i Ukraine. Derudover fortæller Jacob om, hvilken betydning krigen vil få for udviklingen i Europa.

Jacob Kaarsbo foredrag

En verden i uorden – kan vi genoprette balancen mellem Europa, USA, Kina, Rusland og det såkaldt ”globale syd”?

Den såkaldte verdensorden, der siden opløsningen af Sovjetunionen i 1991 har været domineret af USA, har været under opbrud gennem 10-15 år. I Europa har vi indtil udbruddet af Ukraine-krigen lukket øjnene for de udfordringer, der navnlig er kommet fra Rusland og Kina på globalt plan, indtil Putin i februar 2022 invaderede Ukraine. Invasionen har ført til en brat opvågnen for Danmark, Europa og Vesten. Endnu kan vi kun se spæde konturer af, hvordan alliancer vil forme sig, og hvordan de nye globale poler og stormagter kæmper for at vinde gunsten i Afrika, Asien og Latinamerika. Foredraget vil gennemgå de centrale globale udviklingstræk, og giver bud på, hvad vi selv kan gøre for at bringe orden i den nuværende ”verdensuorden”.

Jacob Kaarsbo foredrag

20 års ”krig mod terror” - hvad har vi lært og hvordan vil truslerne forme sig i fremtiden?

Fra 9/11 til Vestens kaotiske tilbagetrækning fra Afghanistan har Jacob arbejdet med alle de brændpunkter, som indgik i den såkaldte ”globale krig mod terror” i både Mellemøsten, Afrika, Afghanistan og Pakistan. En krig hvor stort set alle slag blev vundet, men som Vesten alligevel har tabt spektakulært i stort set alle indsatsområder. Det gælder lige fra Irak, over Libyen, Mali, Somalia, Yemen og til Afghanistan. Trods den tabte krig er der meget læring på tværs af alle indsatsområderne. Mange af efterskrifterne for krigen er præget af letkøbte politiske paroler. Foredraget ser på de konkrete indsatser, hvad vi kan lære af dem, og hvordan truslen fra militant islamisme mod Danmark og Vesten vil forme sig i fremtiden.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Jacob Kaarsbo

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Jacob Kaarsbo