Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Dennis Nørmark Foredrag

Hvornår fik vi så travlt med at lave ingenting?

Dennis Nørmark Foredrag

Dennis Nørmark

Forfatter, antropolog og kendt fra radio og tv. Foredrag om pseudoarbejde og danskernes adfærd

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.

Sihz Lund-Hansen - Novo Nordisk Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Dennis Nørmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Dennis

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Dennis Nørmark er en kendt antropolog, forfatter, facilitator og foredragsholder. Han er kendt som en dygtig videnskabsformidler, som er hyppigt medvirkende i både radio og tv. Han er en åbenmundet men præcis analytiker af samfundsmæssige, politiske og kulturelle spørgsmål. Dennis holder foredrag og workshops i både det private -og offentlige erhvervsliv.

Dennis er en kendt og populær foredragsholder, der er forfatter til den meget roste bestseller ”Pseudoarbejde – hvornår fik vi travlt med at lave ingenting?”. Bogen har for alvor sat indholdet i vores arbejde til debat.

Dennis har medvirket i talrige programmer i både radio og tv, blandt andet har han haft fast plads i flere forskellige radio- og tv-formater. Han er kendt som en analytisk skarp observatør af mange forskellige samfundsforhold. Dennis Nørmark har igennem en årrække arbejdet som konsulent og keynote speaker i erhverslivet med et skarpt blik på at rådgive topledere om særligt kulturforskelle i forretningslivet.

Derudover arbejder Dennis med ledelse i flere forskellige organisationer herunder Danmarks Radio, hvor han er næstformand for bestyrelsen i Danmarks største medievirksomhed.

Se foredrag med Dennis Nørmark
Dennis Nørmark foredrag

Pseudoarbejde

Aldrig har vi haft flere effektiviseringer og digitale løsninger, der burde frisætte mere tid til kerneopgaven, og aldrig har vi brugt vores tid på flere overflødige ting end nu. I hvert fald ifølge Dennis Nørmark, der sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen har udgivet debatbogen ”Pseudoarbejde – hvordan vi fik travlt med at lave ingenting”, der øjeblikkeligt strøg til tops på bestsellerlisten.

Igennem foredraget stiller Nørmark skarpt på alle de overflødige opgaver, vi fylder arbejdstiden med. Alle de møder, rapporteringer, e-mails, registreringer, PowerPoint præsentationer, målinger, policies og andre selvopfundne arbejdsopgaver, der forhindrer os i at skabe værdi, innovere og først og fremmest skabe en meningsfuld arbejdsdag. Et problem, der plager det private erhvervsliv mindst lige så meget som det offentlige.

I foredraget vil Dennis Nørmark fortælle om, hvad pseudoarbejde er, hvor udbredt det er og hvordan det kunne gå så galt.

Foredraget er en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med, og de simple ændringer medarbejdere og ledere kan implementere for at trække tæppet væk under administrative overflødigheder og vrangforestillinger om, hvad der faktisk er vigtigt.

Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?

Dennis Nørmark foredrag

Hvor mærkelige er danskerne?

Vi synes ikke selv, at vi er særligt specielle her i Danmark, men det er ikke, hvad andre mener om os. Faktisk har vi som danskere i høj grad brug for at blive bekendt med vores egne blinde vinkler, for hvad er det ved vores egen adfærd, som er anderledes, udfordrende og i hvert fald underligt for dem, der ser på os udefra? Noget kunne nemlig tyde på, at vi på mange områder er ret anderledes fra resten af verden.

I dette foredrag får I et underholdende og informativt indblik i, hvad det er, danskerne skal være opmærksomme på i kulturmødet med andre. Hvad er særligt for denne lille stamme, og hvordan påvirker det den måde, vi mødes på arbejdspladsen, privat og i den daglige kontakt med os. Det danske publikum vil få en øjenåbnende adgang til, hvordan andre ser os, og udlændinge vil endelig få bekræftet, hvad de har vidst hele tiden og ikke mindst få forklaret, hvorfor danskerne er så underlige.

Dennis Nørmark foredrag

Kulturforståelse for Stenalderhjerner

Det er krævende at møde folk fra andre kulturer. Ofte går det galt, og man står tilbage med misforståelser, frustrationer og spildte chancer efter sit ”kulturmøde”. I dette foredrag fortæller Dennis Nørmark om, hvad der sker, når vi møder andre kulturer, og hvad vi kan gøre for at forstå hinanden bedre og skabe de optimale rammer for samarbejde over kulturforskellen. Vores hjerner er bygget til en virkelighed med folk, der ligner os selv, men nutiden kræver af os, at vi forstår, hvor mennesker er forskellige her i verden, forbereder os på denne forskel og handler ”kulturelt intelligent” i forhold til den. Foredraget er en bred introduktion til disse forskelle, og hvordan vi bygger bro imellem dem.

For én ting er sikkert. Verden bliver ikke mindre global men mere, så det er på høje tid at optimere fortidens hjerner til nutidens virkelighed.

Dennis Nørmark foredrag

Workshop: Pseudoarbejde - Definér det, spot det og eliminer det

Begrebet ‘pseudoarbejde’ har ramt Danmark klokkerent. Både som privatpersoner og ansatte mærker vi, at der er noget om det, forfatterne bag bogen af samme navn pointerer. Deres udsagn, ”hvornår fik vi travlt med at lave ingenting”, er potentielt en overdrivelse, men få er i tvivl om, at dele af de rutiner og opgaver de selv eller kolleger har, formentligt ikke giver nogen direkte værdi og mening, hverken for dem, der udfører arbejdet eller den organisation, som de er en del af.

Men er der pseudoarbejde i jeres organisation? Hvordan vil I definere det? Hvordan vil I spotte det? Og hvordan vil I eliminere den del af pseudoarbejdet, som I ønsker at komme til livs?

I sine workshops om pseudoarbejde gør Dennis Nørmark rede for begrebet og introducerer en simpel oversigt til at spotte og definere pseudoarbejde i jeres organisation. Sammen med Dennis definerer I udfordringerne hos jer og finder ud af, hvor i jeres organisation pseudoarbejdet findes. Dernæst sættes der fokus på konkrete tilfælde, og I får inspiration og værktøjer til at komme pseudoarbejdet til livs. Dennis udfordrer jer, og I får mulighed for at udfordre ham.

Påstanden er klar. Stort set alle organisationer har pseudoarbejde, og de fleste medarbejdere og ledere kan finde pseudoarbejde i deres arbejde. Alle private virksomheder kan gøre noget ved det her og nu – mens en del offentlige instanser lider under politiske beslutninger, der delvist stiller lovkrav om indsatser, der må karakteriseres som pseudoarbejde. Her vil den enkelte medarbejder til tider skulle begå civil ulydighed, hvis de selv skal bidrage til at komme pseudoarbejdet til livs.

Målet med dagen er bl.a., at alle deltagere får defineret minimum én ting, de ikke længere gør efter workshoppen. Et projekt, en opgave eller en rutine, der skrinlægges, selvom den var vedtaget. Dagen byder på cases og konkrete indsigter og værktøjer – f.eks. at opsætte simplicity regler, der betyder, at vi aldrig implementerer en ny sop, uden at fjerne 2 andre. Dennis´ ambition med dagen er også, at alle forstår, hvad de konkret kan gøre for at frasige sig pseudoarbejde, når man godt ved, at den indsats, man bliver bedt om, er tåbelig.

Alle Dennis Nørmarks foredrag og workshops kan afholdes på dansk og engelsk.

Referencer

Det var spot on. Vi har kun modtaget positiv feedback på foredraget fra tilhørerne.

Anette Falk Bøgebjerg

Energinet.dk

Det var rigtig fint med godt perspektiv på os og vores organisation, og den måde vi arbejder på. Det har givet rigtig meget stof til eftertanke - og pseudoarbejde er blevet nævnt mere end én gang siden ifm. opgaveløsningen.

Mia Andersen

Erhvervsstyrelsen

Dennis gør det bragende godt, og vi har ham i tankerne i 2020.

Katharina Antonsen

HK Kommunal, Nordjylland

Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.

Sihz Lund-Hansen

Novo Nordisk

Meget tilfreds med foredraget.

Martin Hybel Havelykke

Udenrigsministeriet

Dennis' foredrag var professionelt og underholdende/interessant. Præcis som forventet.

Anders Søgaard

7N A/S

Perfekt

Hans Lassen Christensen

Lederne Nordsjælland

Dennis ramte målgruppen perfekt, så det var et godt arrangement. Derudover taler han et perfekt engelsk, hvilket jo ikke var givet på forhånd.

Marianne Iversen

Aarhus Universitet, Institut for Datalogi

Fantastisk interessant emne leveret på inspirerende vis af en engageret oplægsholder.

Lasse Bonde-Jensen

Københavns Kommune

Dennis var yderst velforberedt og behagelig oplægsholder som også var god til at tage drøftelsen og spørgsmål fra deltagere:-) Alt i alt en god oplevelse, og tankevækkende oplæg!

Monica Terkelsen

Region Nordjylland

Dennis Nørmark var veloplagt, til stede og vedkommende. Han formåede til fulde at holde alle deltageres opmærksomhed og interesse og leverede et sammenhængende og tankevækkende oplæg.

Simon Hansen

Dansk Mode & Textil

Dennis Nørmark mødte veloplagt, velforberedt og præcis 'to the point' af det oplæg, han og jeg havde drøftet.

Lis Villum Sørensen

Roskilde Lærerforening
Uforpligtende forespørgsel på Dennis Nørmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Dennis Nørmark
Dennis Nørmark

5 ud af 5 stjerner

Medarbejderne i vores department var rigtig begejstrede - Dennis Nørmark gjorde det blændende, underholdende og nærværende.

Sihz Lund-Hansen - Novo Nordisk Se alle referencer

Foredragsemner med Dennis Nørmark