Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Bliv klogere på de demokratiske rystelser i USA, Europa og Danmark. Står vi foran et politisk jordskælv?

Søren Lippert

Søren Lippert

TV-vært, journalist og master of science i politisk kommunikation.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Søren Lippert

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Søren

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Søren Lippert, journalist, forfatter og profileret studievært hos TV 2 News på de populære magasiner ”Lippert”, ”News&Co” og ”Newsroom”. I sine foredrag udfordrer han vores traditionelle forestillinger om demokrati, varsler et politisk jordskælv og identificerer kræfterne, der driver forandringerne I foredraget ser Søren Lippert på, hvad det er for træk, der kan kendetegne den samfundsmodel, der kommer efter demokratiet, som vi kender det.

Et foredrag med Søren Lippert giver jer:

  • En ny forståelse af, hvorfor demokratiet ser ud til at slå revner
  • Indsigt i de kræfter, der påvirker politik og er i færd med at forandre verden
  • Inspiration til at tænke innovativt om samfundsforandringer og borgerdeltagelse

Demokrati og samfundsudvikling: Et politisk jordskælv er på vej

Søren Lippert, en markant mediepersonlighed og politisk analytiker, skubber grænserne for vores forståelse af, hvordan det står til med demokratiet, som vi kender det.

Med en master of science i politisk kommunikation fra University of Liverpool (2005) og års erfaring som journalist og politisk rådgiver på Christiansborg og i tre forskellige ministerier tilbyder Søren Lippert dybdegående indsigt i samfundsudviklingen og samspillet mellem politik og medier. Han har blandt andet været vært på DR-programmet P1 Debat, særlig rådgiver i en række ministerier og forfatter til bogen ”Bag magten – om politisk kommunikation” (2016) og ”Derfor ender demokratiet, som vi kender det” (med udgivelse april 2024). Siden 2015 har Søren Lippert været vært på TV 2 News.

Ifølge Søren Lippert føler en stadig større del af befolkningen for eksempel ikke, de har noget at skulle have sagt. På et tidspunkt udløser deres vrede et politisk jordskælv, og det er det jordskælv, vi i disse år kan fornemme, er på vej.

Deltagerne vil til et foredrag med Søren Lippert få nye perspektiver på demokratiets fremtid og deres rolle som borgere. Foredraget tilpasses gerne målgruppens interesseområder og behov for indsigt.

Du kan læse mere på Søren Lipperts hjemmeside.

Se foredrag med Søren Lippert
Søren Lippert foredrag

Derfor ender demokratiet, som vi kender det

Søren Lippert bygger sit foredrag på sin seneste bog, ‘Derfor ender demokratiet, som vi kender det’, der analyserer de revner, demokratiet slår i disse år, og ser nærmere på, om det nuværende demokrati kan overleve det store pres, det er under fra mange sider. Han illustrerer, hvordan historien viser, at samfundsmodeller udvikler sig i cykliske mønstre, hvor det, der engang var en befrielse, nu kan virke som en begrænsning. En stadig større del af befolkningen føler ikke, de har noget at skulle have sagt. På et tidspunkt udløser deres vrede et politisk jordskælv, og det er det jordskælv, vi i disse år kan fornemme, er på vej. Søren Lippert identificerer kræfterne, der driver forandringerne. Han kommer blandt andet ind på fremkomsten af sociale medier, og hvordan de påvirker den demokratiske samtale – og han foreslår tre mulige scenarier for fremtidens politiske landskab.

Book et foredrag med Søren Lippert og bliv klogere på de aktuelle udfordringer, demokratiet står overfor, og bliv samtidig inspireret til at engagere sig i den offentlige debat med nuancerede synspunkter og forståelse.

Mulig vinkel på dette foredrag:

  • I den første halvdel af foredraget kan Søren Lippert efter aftale tage afsæt i det amerikanske præsidentvalg.

Referencer

Derfor ender demokratiet, som vi kender det

Stærke kræfter er sluppet løs i den vestlige verden. Vi ser det i den voksende mistillid til institutionerne, vi
ser det i vælgernes trodsige adfærd, og vi ser det i de nye mediers evne til at åbne døre for outsidere, som for eksempel Donald Trump og Greta Thunberg. Demokratiet, som vi kender det, slår revner. Søren Lippert udfordrer forestillingen om, at det liberale demokrati er endestation for vores samfund. Der kom noget før, og der vil også komme noget efter demokratiet, som vi kender det. Samfundsmodeller udvikler sig som i en cyklus: Det, der virker som en befrielse, når det opstår – som for eksempel demokratiet op gennem det 19. århundrede – opleves siden som en klods om benet. Institutioner kommer med tiden til at virke undertrykkende, og en stadig større del af befolkningen føler ikke, de har noget at

skulle have sagt. På et tidspunkt udløser deres vrede et politisk jordskælv. Det er det jordskælv, vi i disse år
kan fornemme, er på vej. Søren Lippert beskriver tre scenarier for, hvordan verden vil tage sig ud på den anden side af demokratiet og peger på, at det, der driver tidens vilde forandringer, og som presser demokratiet, er den enkelte borgers krav om større selvbestemmelse.

Forlag: Gyldendal
Udgivelse: 9. april 2024

Uforpligtende forespørgsel på Søren Lippert

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Søren Lippert