Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på jeres digitale liv og vaner

Søren Hebsgaard Foredrag

Søren Hebsgaard

Videnskabsjournalist og teknologiforsker.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var rigtig sjovt og ramte lige ned i virkeligheden, som den er på vores skole! Mange af vores studerende har faktisk reelle problemer med at koncentrere sig, så det var super fint, at du kunne vise dem deres besvarelser sort på hvidt på storskærmen, og at kursisterne på denne måde blev involveret direkte i foredraget."

Christian Clausen - VUC SYD Se alle referencer

Et foredrag med Søren Hebsgaard giver jer:

  • Humor, grin, selvironi, snak om sårbarhed og et befriende fravær af løftede pegefingre
  • En engagerende og underholdende oplevelse med sjove live-afstemninger, konkurrencer, eksempler, debatter og indsigtsfulde anekdoter
  • Konkrete værktøjer til at opnå bedre koncentration, bedre trivsel, mere nærvær og bedre samtaler om vores digitale liv
Uforpligtende forespørgsel på Søren Hebsgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Søren

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Søren Hebsgaard er manden bag en af de første undersøgelser af smartphones, stress og koncentration hos de unge og har en dyb indsigt i teknologiens betydning for hvordan vi lever, vores syn på os selv og på fællesskaber. Han har undersøgt mere end 50.000 unges digitale vaner og har inspireret og begejstret tusindvis af tilhørere med sine foredrag om vores digitale færden. I sine lærerige og tempofyldte foredrag involverer Søren deltagerne, og får selv de 13-årige til at stille spørgsmål.

Et foredrag med Søren Hebsgaard giver jer:

  • Humor, grin, selvironi, snak om sårbarhed og et befriende fravær af løftede pegefingre
  • En engagerende og underholdende oplevelse med sjove live-afstemninger, konkurrencer, eksempler, debatter og indsigtsfulde anekdoter
  • Konkrete værktøjer til at opnå bedre koncentration, bedre trivsel, mere nærvær og bedre samtaler om vores digitale liv

Teknologiens betydning for hvordan vi lever, vores syn på os selv og på fællesskaber

Søren Hebsgaard er videnskabsjournalist og inspirerer med sine underholdende foredrag tusindvis af unge og voksne hvert år. Med humor, selvironi og respekt for tilhørerne går han i kødet på vores dilemmaer og opfattelser af “det gode, moderne liv”. Er det jer, der er noget i vejen med? Eller bærer vi måske sammen rundt på nogle illusioner om, hvor effektiv man kan være?

Foruden at holde foredrag har Søren skrevet om teknologi og videnskab på “Berlingske Tidende” og videnskabsavisen “Ingeniøren” og produceret radiodokumentarer til P1 om teknologi og samfund. Ved siden af sit virke som journalist, udtaler Søren sig jævnligt i medierne om unges brug af smartphones, f.eks. “Information”, “Harddisken” på P1, “Go’Morgen Danmark”, landsdækkende aviser og Gymnasieskolen. I 2015 var han vært på tv-programmet “Vågen i en uge” på DR2, hvor han udforskede, hvad der sker, når vi ikke får sovet nok – ved selv at ville holde sig vågen i en uge!

Søren leverer en både en engagerende, sjov og tankevækkende oplevelse med live-afstemninger i salen, sjove videoklip, debatter og indsigtsfulde anekdoter, så tilhørerne skiftevis hyler af grin og fordybes i eftertænksom diskussion.

Book Søren Hebsgaard til et oplysende og underholdende foredrag. Som noget helt særligt tilbyder Søren, at jeres skole, virksomhed eller organisation kan udfylde et spørgeskema forud for foredraget. På den måde kan man få et skræddersyet Søren Hebsgaard foredrag, så det handler om præcis jeres tilhørere – det giver værdi i selve foredragssituationen og gør, at foredragets pointer kan få meget længere levetid.

Se foredrag med Søren Hebsgaard
Søren Hebsgaard foredrag

Skræddersyet foredrag om jeres digitale liv

Hvordan ser det egentlig ud hos jer? Som noget helt særligt tilbyder Søren Hebsgaard et skræddersyet foredrag, der handler om præcis jeres tilhørere og jeres skole, virksomhed eller organisation. Forud for foredraget deltager jeres elever eller medarbejdere i undersøgelsen “Dit Digitale Liv”.

Det giver værdi i selve foredragssituationen, og når I har undersøgelsens resultater i hånden får foredragets pointer meget længere levetid.

Begge Søren Hebsgaards foredrag tilbydes i en skræddersyet version.

Søren Hebsgaard foredrag

Kunsten at fucke flere ting op på én gang - om digitale vaner, fordybelse og mistrivsel

Glæd jer til et underholdende, tankevækkende og handlingsanvisende foredrag om digital dannelse! Søren Hebsgaard tager jer med helt ned i den digitale suppedas, som vi alle sammen er havnet i, og ser på, hvorfor det er så svært at træffe valg – især de rigtige valg – når vi har adgang til alt og alle hele tiden. I foredraget ser vi, hvorfor multitasking er en illusion, hvordan alt for lidt søvn og sociale medier hænger så tæt sammen med stress og mistrivsel, og hvorfor vi er nødt til at stå sammen i kampen mod programmørerne hos Snapchat, Meta og Netflix, der alt for tit vinder krigen om vores opmærksomhed – så vi ikke får gjort de ting, vi synes er vigtige.

For elever, lærere og forældre: På skoler og ungdomsuddannelser er der især fokus på klasserumskultur, fordybelse, mistrivsel, nærvær med vennerne, skolens regler, sociale medier og hvordan man kan ændre sine vaner.

Foredrag til virksomheder og organisationer: Her er der især fokus på sociale medier, stress og søvn, email-kultur, sammenblandingen af fritid, og hvordan man kan ændre sine vaner.

Søren Hebsgaard foredrag

Like mig nu, for *#%&?! - om de gode digitale fællesskaber, empati og trivsel

Sociale medier og spil er blevet en helt central del af de fleste børn og unges liv, fordi det er hyggeligt, nemt og sjovt. I dette foredrag udforsker Søren Hebsgaard, hvordan det digitale, ansigtsløse samvær kan påvirke vores relationer, vores empati og vores syn på os selv.

Vi kigger på, hvorfor mange kommer til at fiske efter anerkendelse på sociale medier uden rigtig at få nok af den, hvordan online-fællesskaberne nemt går i selvsving fordi alle bare gerne vil passe ind, hvordan vores frygtsomme hjerne bliver bange og aggressiv, når den mangler information, og hvordan de sociale mediers like-maskine ofte kan gøre os både misundelige og irriterede på vores omgivelser.

Undervejs i foredraget vil der være live-afstemninger i salen, f.eks. om der forskel på at kalde nogen for møgluder i virkeligheden og i en reddit-tråd? Og det store gameshow “LOL eller kriminelt”, hvor deltagere på scenen skal gætte, hvornår noget bare er groft, og hvornår man faktisk kan blive straffet for noget man gør online.

Selv om foredragets kerne er alvorligt, formår Søren Hebsgaard at servere det med både lune og humor. Foredraget er egnet for børn og unge fra 6. klasse og op.

 

Søren Hebsgaard video

Foredrag med Søren Hebsgaard

Se foredrag med Søren Hebsgaard

Referencer

Både lærere og elever var meget begejstrede. Søren kom ikke med en hævet pegefinger - men med en god blanding af humor, viden og inddragelse af data fra elevundersøgelsen fik han utrolig godt fat i sit publikum. Søren gjorde mange bevidste om deres mobilvaner, normer, multitasking og meget mere. Vi anbefaler gerne andre gymnasier at booke et foredrag med Søren.

Bente Madsen

Favrskov Gymnasium

De 13-17-årige plejer aldrig at stille nogle spørgsmål, men Søren fik rigtig sat dem i gang. Vi glæder os til at få Søren ud en anden gang.

Jacob Landtved

Skolerne i Oure

Du gav et super foredrag til vores gå-hjem-møde! Din undersøgelse af vores egne digitale vaner og stress har givet mig krudt i patronbæltet, så jeg kan gå til ledelsen og sige “det her skal vi altså snakke om”. Vi har haft flere foredragsholdere, som kommer med at “undersøgelser i USA viser bla bla bla”. Men her snakker vi jo om os selv! Det er vildt brugbart og inspirerende.

Peter Vedel Jantzen

Babcock & Wilcox Vølund

Sjældent har 400 1.g’ere været så koncentrerede på én gang som under Søren Hebsgaards foredrag. "Mig og min smarte telefon” var både sagligt velunderbygget og humoristisk-provokerende. Eleverne fik stof til eftertanke og videre diskussion.

Finn Kyllesbech

Borupgaard Amtsgymnasium

Godt foredrag! Meget inspirerende og lærerigt. (Skrevet fra min smartphone, lige inden jeg skulle sove)

Elev

Helsingør Gymnasium

Fantastisk oplæg! Det gav en stor indsigt i elevernes opfattelse af deres telefon og noget som jeg vil bruge i min undervisning. (lærerforedrag, som fik 95 ud af 100 mulige point i evalueringen).

Lærer

Midtfyns Gymnasium

Vi oplevede, at Søren Hebsgaards gav eleverne anledning til eftertænksomhed, og jeg synes, at vi har et godt grundlag til at arbejde videre på med spørgsmålene om brugen af de digitale medier og devices i den daglige undervisning. Vi er også glade for det materiale, vi modtog fra Søren inden og efter foredraget, som vi kan bruge i vores videre arbejde med digital dannelse.

Mikkjal Helmsdal

Vestjysk Gymnasium, Tarm

Vi skal i gang med en spændende proces, hvor vi skal sætte nogle rammer for mobilen i skolen og i undervisningen. Her var det en virkelig god måde at starte ud med en grundig undersøgelse af vores elevers mobilbrug og foredragene for elever, lærere og forældre. Det var simpelthen lige i skabet!

Rikke Brogaard

Bernadotteskolen

Med sin kække stil, sin skarpe humor og karismatiske fremtoning formår Søren at formidle både underholdende og overbevisende.

Camilla McCuiston

Vestegnens VUC

Vi havde nogle virkelig underholdende og tankevækkende timer med Søren Hebsgaard.

Dorthe Leegaard

SOSU STV

Det var rigtig sjovt og ramte lige ned i virkeligheden, som den er på vores skole! Mange af vores studerende har faktisk reelle problemer med at koncentrere sig, så det var super fint, at du kunne vise dem deres besvarelser sort på hvidt på storskærmen, og at kursisterne på denne måde blev involveret direkte i foredraget.

Christian Clausen

VUC SYD

Tak for et spændende, informativt og velstruktureret foredrag! Du udfordrede vores elever på en god og kontant måde!

Mette Skov

Tornbjerg Gymnasium

Pointerne gik rent ind hos vores 1.g’ere! Og selv de lærere, som er lidt mugne over, at de en gang imellem har pligt til at blive på skolen, var meget positive.

Pernille Hegnby

Haderslev Katedralskole

Det fungerer super godt, at Søren viser eleverne – lige der i salen – at det simpelthen ikke er muligt at multitaske! Han går i dialog med dem, så de ser, at det er et valg man kan træffe: At man ikke er tvunget til at være på hele tiden – at det er noget, man kan snakke om.

Morten Bang Sørensen

VID Gymnasier

Et tankevækkende foredrag! Søren Hebsgaard havde i sit foredrag valgt at tage udgangspunkt i elevernes besvarelse af et spørgeskema. Det viste sig at være en rigtig god idé, idet eleverne hermed blev ivrige tilhørere under foredraget og engagerede i den efterfølgende debat. Det gav stof til eftertanke.

Stine Jelshøj

Viborg Katedralskole

Så meget i øjenhøjde, er det jeg hører. Sjovt og tankevækkende.

Trine

Solrød Gymnasium

Mega god kontakt vi løbende havde til Søren, så han kunne tilrettelægge sit foredrag til vores målgruppe.

Karina Voss Jensen

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Foredraget gav os værdifulde input, da vi skulle formulere skolens nye mobilpolitik.

Jesper Emborg

Kirkebjerg Skole

Eleverne blev inddraget på bedste vis, de fik noget at reflektere over og diskuterede ivrigt under foredraget med Søren Hebsgaard og hinanden.

Line Bruun

Egå Ungdomshøjskole

Meget velegnet til gymnasieelever.

Vejle Teknisk Gymnasium
Uforpligtende forespørgsel på Søren Hebsgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Søren Hebsgaard
Søren Hebsgaard

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var rigtig sjovt og ramte lige ned i virkeligheden, som den er på vores skole! Mange af vores studerende har faktisk reelle problemer med at koncentrere sig, så det var super fint, at du kunne vise dem deres besvarelser sort på hvidt på storskærmen, og at kursisterne på denne måde blev involveret direkte i foredraget."

Christian Clausen - VUC SYD Se alle referencer

Foredragsemner med Søren Hebsgaard