Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Med selvironi og humor går Søren i kødet på opfattelsen af “det gode, moderne liv”

Søren Hebsgaard Foredrag

Søren Hebsgaard

Videnskabsjournalist, teknologiforsker og foredragsholder - Han blander stor faglig viden med humor og engagement.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var rigtig sjovt og ramte lige ned i virkeligheden, som den er på vores skole! Mange af vores studerende har faktisk reelle problemer med at koncentrere sig, så det var super fint, at du kunne vise dem deres besvarelser sort på hvidt på storskærmen, og at kursisterne på denne måde blev involveret direkte i foredraget."

Christian Clausen - VUC SYD Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Søren Hebsgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Søren

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Søren Hebsgaard er en meget efterspurgt foredragsholder, som har inspireret og begejstret tusindvis af unge og voksne med sine foredrag på gymnasier, erhvervsskoler og grundskoler landet over. I sine lærerige foredrag involverer Søren deltagerne, og får selv de 13-årige til at stille spørgsmål. Søren blander stor faglig viden med humor og engagement, og har deraf modtaget flotte evalueringer fra både arrangører og publikum. 

Søren Hebsgaard har inspireret og begejstret tusindvis af unge og voksne med sine foredrag. I sine lærerige foredrag involverer Søren deltagerne og får selv de 13-årige til at stille spørgsmål. Søren blander stor faglig viden med humor og engagement og modtager derfor flotte evalueringer fra både arrangører og publikum. 

Søren Hebsgaard er videnskabsjournalist og inspirerer med sine underholdende foredrag tusindvis af unge og voksne hvert år. Med humor, selvironi og respekt for tilhørerne går han i kødet på vores dilemmaer og opfattelser af “det gode, moderne liv”. Er det dig, der er noget i vejen med? Eller bærer vi måske sammen rundt på nogle illusioner om, hvor effektiv man kan være?

Foruden at holde foredrag har Søren Hebsgaard skrevet om teknologi og videnskab på Berlingske Tidende og videnskabsavisen Ingeniøren og produceret radiodokumentarer til P1 om teknologi og samfund. Ved siden af sit virke som journalist, udtaler Søren Hebsgaard sig jævnligt i medierne om unges brug af smartphones, f.eks. Information, Harddisken på P1, Go’Morgen Danmark, landsdækkende aviser og Gymnasieskolen. I 2015 var han vært på tv-programmet “Vågen i en uge” på DR2, hvor han udforskede, hvad der sker, når vi ikke får sovet nok – ved selv at ville holde sig vågen i en uge!

Søren Hebsgaard leverer en både en engagerende, sjov og tankevækkende oplevelse med live-afstemninger i salen, sjove videoklip, debatter og indsigtsfulde anekdoter, så tilhørerne skiftevis hyler af grin og fordybes i eftertænksom diskussion.

Få et foredrag om jeres egen organisation!

Som noget helt særligt tilbyder Søren Hebsgaard, at jeres skole, virksomhed eller organisation kan udfylde et spørgeskema forud for foredraget. På den måde kan man få et skræddersyet Søren Hebsgaard foredrag, så det handler om præcis jeres tilhørere – det giver værdi i selve foredragssituationen og gør, at foredragets pointer kan få meget længere levetid.

Se foredrag med Søren Hebsgaard

  Søren Hebsgaard foredrag

  VÅGEN I EN UGE – om hvordan du sover dig fantastisk!

  • Foredraget målrettes til både medarbejdere og til skoleelever og tager fat i, hvad søvn betyder for vores indlæring, humør, sundhed og trivsel.
  • Hør om sammenhængen mellem søvn og stress, og hvordan du kan få brudt den onde cirkel. Hvorfor søvn ikke er en luksus, vi kan skrue op og ned for, hvis det passer os.
  • Forstå, hvorfor manglende søvn giver dig en kort lunte, og se hvordan kaffen kan smadre din søvn – også selvom du faktisk sover!
  • Hør, hvorfor du har svært ved at huske og lære, når du ikke har sovet nok, hvordan det faktisk kan give Alzheimers. Og hvorfor det er svært at tabe sig, når man er træt – fordi den trætte hjerne skriger på sukker og usund mad.
  • Det hele bindes sammen af tv-klip og historier fra Søren Hebsgaards enestående dumme forsøg på at holde sig vågen i en uge på DR2.
  • OBS: Dette foredrag kan bookes sammen med en undersøgelse af tilhørernes søvnvaner.
  • Foredraget bliver skræddersyet til at handle om jer, og I får undersøgelsens resultater efterfølgende.

  Se et kort klip fra Sørens eksperiment her:

   

  Søren Hebsgaard foredrag

  MIG OG MIN SMARTE TELEFON (til skoler)

  • Foredraget målrettes til skoleelever og lærere og tager fat i, hvordan vores digitale vaner driver rovdrift på vores koncentration, kan give stress og udfordrer den måde, vi er sammen på.
  • Er det os, der skal ændre os – eller skal vi bruge teknologien på en anden måde?
  • Hør, hvorfor multitasking er en illusion og egentlig burde hedde “kunsten at fucke flere ting op på én gang”. Forstå, hvordan din hukommelse skrotter al mening i undervisningen, hvis du alligevel er på Facebook eller skriver mails imens.
  • Få masser af konkrete værktøjer til at få bedre koncentration og mere kontrol over, hvordan du bruger de “digitale dimser” på den bedste måde.
  • OBS: Dette foredrag kan bookes sammen med en grundig undersøgelse af jeres elevers smartphone-vaner og holdninger. Foredraget bliver skræddersyet til at handle om jeres egne elever, og I får undersøgelsens resultater efterfølgende.

  Søren Hebsgaard foredrag

  KUNSTEN AT FUCKE FLERE TING OP PÅ EN GANG (til virksomheder)

  • Lad medarbejdere og ledere få en kærlig digital rusker, med Søren Hebsgaards underholdende, tankevækkende og vildt relevante foredrag til medarbejdere og ledere i virksomheder.
  • Søren Hebsgaards foredrag tager udgangspunkt i den nyeste forskning og giver et spændende og anderledes take på den sædvanlige snak om stress, om trivsel, om sammenhold på arbejdspladsen og om god kommunikation.
  • Hør om sammenhængen mellem stress og se, hvordan du bliver dårligere til at tage de rigtige beslutninger, når din hjerne aldrig får en pause.
  • Få masser af konkrete værktøjer til at få bedre koncentration og mere kontrol over, hvordan du bruger de digitale dimser på den bedste måde.
  • OBS: Dette foredrag kan bookes sammen med en grundig undersøgelse af jeres medarbejderes digitale vaner og deres holdninger. Foredraget bliver skræddersyet til at handle om jeres arbejdsplads, og I får undersøgelsens resultater efterfølgende.

Referencer

Både lærere og elever var meget begejstrede. Søren kom ikke med en hævet pegefinger - men med en god blanding af humor, viden og inddragelse af data fra elevundersøgelsen fik han utrolig godt fat i sit publikum. Søren gjorde mange bevidste om deres mobilvaner, normer, multitasking og meget mere. Vi anbefaler gerne andre gymnasier at booke et foredrag med Søren.

Bente Madsen

Favrskov Gymnasium

De 13-17-årige plejer aldrig at stille nogle spørgsmål, men Søren fik rigtig sat dem i gang. Vi glæder os til at få Søren ud en anden gang.

Jacob Landtved

Skolerne i Oure

Du gav et super foredrag til vores gå-hjem-møde! Din undersøgelse af vores egne digitale vaner og stress har givet mig krudt i patronbæltet, så jeg kan gå til ledelsen og sige “det her skal vi altså snakke om”. Vi har haft flere foredragsholdere, som kommer med at “undersøgelser i USA viser bla bla bla”. Men her snakker vi jo om os selv! Det er vildt brugbart og inspirerende.

Peter Vedel Jantzen

Babcock & Wilcox Vølund

Sjældent har 400 1.g’ere været så koncentrerede på én gang som under Søren Hebsgaards foredrag. "Mig og min smarte telefon” var både sagligt velunderbygget og humoristisk-provokerende. Eleverne fik stof til eftertanke og videre diskussion.

Finn Kyllesbech

Borupgaard Amtsgymnasium

Godt foredrag! Meget inspirerende og lærerigt. (Skrevet fra min smartphone, lige inden jeg skulle sove)

Elev

Helsingør Gymnasium

Fantastisk oplæg! Det gav en stor indsigt i elevernes opfattelse af deres telefon og noget som jeg vil bruge i min undervisning. (lærerforedrag, som fik 95 ud af 100 mulige point i evalueringen).

Lærer

Midtfyns Gymnasium

Vi oplevede, at Søren Hebsgaards gav eleverne anledning til eftertænksomhed, og jeg synes, at vi har et godt grundlag til at arbejde videre på med spørgsmålene om brugen af de digitale medier og devices i den daglige undervisning. Vi er også glade for det materiale, vi modtog fra Søren inden og efter foredraget, som vi kan bruge i vores videre arbejde med digital dannelse.

Mikkjal Helmsdal

Vestjysk Gymnasium, Tarm

Vi skal i gang med en spændende proces, hvor vi skal sætte nogle rammer for mobilen i skolen og i undervisningen. Her var det en virkelig god måde at starte ud med en grundig undersøgelse af vores elevers mobilbrug og foredragene for elever, lærere og forældre. Det var simpelthen lige i skabet!

Rikke Brogaard

Bernadotteskolen

Med sin kække stil, sin skarpe humor og karismatiske fremtoning formår Søren at formidle både underholdende og overbevisende.

Camilla McCuiston

Vestegnens VUC

Vi havde nogle virkelig underholdende og tankevækkende timer med Søren Hebsgaard.

Dorthe Leegaard

SOSU STV

Det var rigtig sjovt og ramte lige ned i virkeligheden, som den er på vores skole! Mange af vores studerende har faktisk reelle problemer med at koncentrere sig, så det var super fint, at du kunne vise dem deres besvarelser sort på hvidt på storskærmen, og at kursisterne på denne måde blev involveret direkte i foredraget.

Christian Clausen

VUC SYD

Tak for et spændende, informativt og velstruktureret foredrag! Du udfordrede vores elever på en god og kontant måde!

Mette Skov

Tornbjerg Gymnasium

Pointerne gik rent ind hos vores 1.g’ere! Og selv de lærere, som er lidt mugne over, at de en gang imellem har pligt til at blive på skolen, var meget positive.

Pernille Hegnby

Haderslev Katedralskole

Det fungerer super godt, at Søren viser eleverne – lige der i salen – at det simpelthen ikke er muligt at multitaske! Han går i dialog med dem, så de ser, at det er et valg man kan træffe: At man ikke er tvunget til at være på hele tiden – at det er noget, man kan snakke om.

Morten Bang Sørensen

VID Gymnasier

Et tankevækkende foredrag! Søren Hebsgaard havde i sit foredrag valgt at tage udgangspunkt i elevernes besvarelse af et spørgeskema. Det viste sig at være en rigtig god idé, idet eleverne hermed blev ivrige tilhørere under foredraget og engagerede i den efterfølgende debat. Det gav stof til eftertanke.

Stine Jelshøj

Viborg Katedralskole

Så meget i øjenhøjde, er det jeg hører. Sjovt og tankevækkende.

Trine

Solrød Gymnasium

Foredraget gav os værdifulde input, da vi skulle formulere skolens nye mobilpolitik.

Jesper Emborg

Kirkebjerg Skole

Eleverne blev inddraget på bedste vis, de fik noget at reflektere over og diskuterede ivrigt under foredraget med Søren Hebsgaard og hinanden.

Line Bruun

Egå Ungdomshøjskole

Meget velegnet til gymnasieelever.

Vejle Teknisk Gymnasium
Uforpligtende forespørgsel på Søren Hebsgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Søren Hebsgaard
Søren Hebsgaard

4.75 ud af 5 stjerner

"Det var rigtig sjovt og ramte lige ned i virkeligheden, som den er på vores skole! Mange af vores studerende har faktisk reelle problemer med at koncentrere sig, så det var super fint, at du kunne vise dem deres besvarelser sort på hvidt på storskærmen, og at kursisterne på denne måde blev involveret direkte i foredraget."

Christian Clausen - VUC SYD Se alle referencer

Foredragsemner med Søren Hebsgaard