Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Rikke Østergaard

Bliv en bedre udgave af dig selv, både på jobbet og i privatlivet

Rikke Østergaard Foredrag

Rikke Østergaard

Sociolog, mental sundhedsekspert, foredragsholder og forfatter. Specialist i bl.a. stress, konfliktløsning og samarbejde

Forespørg nemt på pris og dato

4.5 ud af 5 stjerner

"Meget rammende, tankevækkende og inspirerende - både Rikke og indholdet."

Susanne Højbjerg - Assa Abloy Se alle referencer

Et foredrag med Rikke Østergaard giver jer:

 • Knivskarp indsigt i stress, konfliktløsning og samarbejde
 • Velvalgte eksempler og cases fra virkelighedens arbejdsliv, som publikum vil kunne nikke genkendende til
 • Et inspirerende foredrag for både store og små organisationer
Uforpligtende forespørgsel på Rikke Østergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rikke

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Rikke Østergaard er sociolog og mentalsundhedsekspert. Hun er specialist i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Rikke er en yderst inspirerende, motiverende foredragsholder. Grundet sit gode humør taler hun ikke kun om glæde og et lykkeligere liv, men hun spreder glæden og er autentisk i sine eksempler fra eget liv. Alt dette, samtidig med at hun kombinerer forskning og sociologisk teori, så det kan bruges i hverdagen af alle.

Et foredrag med Rikke Østergaard giver jer:

 • Knivskarp indsigt i stress, konfliktløsning og samarbejde
 • Velvalgte eksempler og cases fra virkelighedens arbejdsliv, som publikum vil kunne nikke genkendende til
 • Et inspirerende foredrag for både store og små organisationer

Få indsigt i stress, konfliktløsning og samarbejde

Rikke er Danmarks første erhvervssociolog, og fungerer som gæsteunderviser på University of Sydneys lederakademi. Hun arbejder internationalt, og kombinerer erfaring fra udlandet i sine foredrag, så vi lettere kan se tingene i perspektiv, og måske få ideer til at gøre noget anderledes.

Yderligere er Rikke forfatter til flere bøger, senest ”Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben. Sådan undgår du at blive følelsesforurenet på jobbet” (februar 2021). Bogen gør op med den gængse opfattelse af stress, der langt oftere handler om dårlig stemning på arbejdspladsen, end for højt arbejdspres. I bogen giver Rikke redskaber til, hvordan vi undgår følelsesmæssig forurening på arbejdspladsen.

Derudover har Rikke udgivet bogen ”Tak!” (november 2017), der som den første bog i Danmark om taknemmelighed, var banebrydende. Den gav redskaber til, hvordan vi med taknemmelighed kan skabe mere balance, overskud og glæde i vores arbejds-  og privatliv. “Tak!” er en samfundskritisk bog, der belyser et paradoks i, at vi er verdens potentielt lykkeligste mennesker og alligevel har vi omkring en halv million danskere, der føler sig udbrændte, stressede og deprimerede. Hvordan hænger det sammen og hvordan kan vi bryde det mønster?

I 2016 udkom Rikke med bogen “Sluk Emhætten – Træn din hjerne og træf bedre beslutninger”. Bogen kombinerer hjerneforskning med brugbare redskaber til at få mindre stress, mere overskud, større effektivitet og mere glæde i hverdagen.

Rikkes foredrag giver bud på hvordan vi kan ændre hverdagen med simple redskaber, så vi rent faktisk kan leve det liv vi ønsker os, hvor der er overskud og glæde.

Book Rikke Østergaard til jeres næste event, og oplev fordelene ved en mindre følelsesforurenet arbejdsplads.

Se foredrag med Rikke Østergaard
Rikke Østergaard foredrag

Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben...Sådan undgår du, at blive følelsesforurenet på jobbet

Vi kender det alle, vi kan være i godt humør, være motiverede og fokuserede, men så pludselig er der noget eller nogen, som bare dræber energien i rummet og du er blevet følelsesforurenet.

Vi har de seneste mange år, talt meget om stress på de danske arbejdspladser, men i dette foredrag, gør Rikke Østergaard op med den gængse opfattelse af stress. Når der er stress i en virksomhed, handler det langt oftere om dårlig stemning på arbejdspladsen end for højt arbejdspres. Stress kommer ofte i kølvandet af, at en medarbejder eller leder får lov til at forurene stemningen uden selv at være klar over det. Alligevel taler vi om arbejdsrelateret stress som noget der handler om for meget arbejde, fordi det kan være så pokkers svært at sætte en finger på, hvad der går galt, når det handler om følelsesforurening.

Vi mennesker smitter hinanden med vores følelser, da vi er flokdyr og altid ubevidst vil tilpasse os stemningen i flokken. Hvis du er sammen med en der er stresset, smitter det, men det smitter også, hvis du er sammen med en, som er i godt humør og motiveret.

Mentalsundhedsekspert, ledelsesrådgiver og sociolog Rikke Østergaard introducerer dig til den nyeste forskning omkring social intelligens og hvordan vi mennesker smitter hinanden i hverdagen.

I foredraget vil du redskaber til at:

 • Beskytte dig selv mod ikke at blive smittet af andres stress og dårlige humør
 • Ændre stemningen både på arbejdet og privat fra negativ til positiv
 • Undgå følelsesmæssig forurening på din arbejdsplads

Foredraget er baseret på sociologien omkring, hvordan følelser smitter, når vi mennesker er sammen, samt den nyeste hjerneforskning omkring hvad der sker i hjernen, når vi smitter hinanden. Først når vi forstår hvad der er på spil, kan vi ændre det.

Rikke Østergaard foredrag

Guide til lederen: Sådan ændrer du stemningen i din afdeling

Er du klar over, hvad du som leder kan gøre for at undgå følelsesforurening? Det gode arbejdsmiljø er et fælles ansvar, men der er ingen tvivl om, at lederen som flokfører bærer det største ansvar for stemningen på arbejdspladsen, og også er den, som har magten til at ændre den.

Med udgangspunkt i sin populære bestsellerbog “Vi havde en fest, men så kom Preben“, samt sin brede teoretiske og praktiske erfaring præsenterer sociolog Rikke Østergaard helt konkrete værktøjer, du som leder kan implementere for at undgå følelsesforurening i din organisation eller afdeling. Derudover deler Rikke Østergaard konkrete redskaber til, hvordan du kan ændre stemningen fra negativitet og stress, til motivation og optimisme.

Du får bl.a. indblik i:

 • Hvordan vores følelser – både negative og positive – smitter og på den måde definerer klimaet på arbejdspladsen
 • Vigtigheden af tillid mellem leder og medarbejder og tillidens betydning for arbejdsmiljø, effektivitet, samarbejde og resultater
 • Tre forskellige typer af ledere, der med sikkerhed skaber dårlig stemning på arbejdspladsen
 • Værktøjer til at skabe mental ro og overskud som leder

Foredraget har stor relevans for ledere på alle niveauer, der ønsker at bedrive følelsesmæssigt intelligent lederskab, til stor fordel for både stemningen og arbejdsmiljøet i organisationen eller afdelingen.

Rikke Østergaard foredrag

Sig TAK - få bedre samarbejde og mere arbejdsglæde

Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre , får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen.

I dette tankevækkende og inspirerende foredrag tager Rikke Østergaard afsæt i sin nyeste bog “TAK!” og forklarer, hvordan vi kan leve et mere taknemmeligt liv. Foredraget er en kærlig opsang til danskerne: for vi har faktisk alt, hvad der skal til for at være verdens lykkeligste folk og alligevel føler mange at de stresser rundt i hverdagen, har svært ved at fokusere på arbejdsopgaverne og føler et kæmpe stort forventningspres. Det medfører ofte drama og konflikter på arbejdspladsen, og derved skabes endnu mere stress. Måske er løsningen simpel, stands op, fokuser på det vigtigste og sig tak til dig selv og hinanden.

Tænk, hvis der fandtes en kur mod konflikter, stress og dårligt arbejdsklima? Tænk, hvis det var den samme kur, som også var med til at gøre os lykkelige? Og, hvad nu hvis medicinen var gratis?

Rikke Østergaard viser i foredraget, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet og hvilke gevinster, der også ligger i at kunne sige “tak”.

Foredraget lærer os hvordan taknemmelighed i virksomheder eller organisationer, kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet og relationer mellem ansatte og ledere.

Rikke Østergaard foredrag

Sluk emhætten - træn din hjerne og træf bedre beslutninger

Kunne du tænke dig at blive den bedste udgave af dig selv, både på job og privat? Have et stort mentalt overskud, større arbejdsglæde og være rigtig god til de sociale relationer? Mentalt overskud er noget vi selv skaber, og ved hjælp af simple teknikker kan vi træne hjernen, og blive bedre til selv at være med til at skabe det mentale overskud, der skal til for at trives i virksomheden.

Vil du gerne lære om mentaltræning, og introduceres til de videnskabelige beviser for hvordan træningen virker, og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner?

Kender du til, at tankerne kører på højtryk? Manglende ro, nærvær og koncentration? Lange to-do lister som du ikke ved om du kan nå, både på arbejdet og derhjemme? Mails og opkald der vælter ind? Afbrydelser og stadig flere opgaver, der fjerner fokus fra alt det du i forvejen skulle nå? I dag er vi online som aldrig før, og de digitale tjenester giver konstante afbrydelser i vores hverdag, hvilket har gjort omfanget af problemet større, og samtidig understreger nødvendigheden af at kunne ”slukke”, og have evnen til at fokusere på den konkrete opgave og være tilstede i nuet.

Med mentaltræning, træner du din evne til at holde fokus, skabe mentalt overskud og tilstedeværelse der hvor du er, frem for tanker om fortid eller fremtid. Mentaltræningen bruges til at skærpe din opmærksomhed og koncentration, så du rent faktisk bliver mere effektiv, samtid med at du får en langt højere grad af indre ro og balance. Det får en positiv effekt i både dit arbejds- og privatliv.

På dagen bliver du introduceret til konkrete øvelser, der kan hjælpe dig i hverdagen, du vil også blive introduceret til den grundlæggende viden om din hjernes funktion, for at skærpe forståelsen for hvordan du rent faktisk styrker din hjerne, når du træner øvelserne. Derudover vil du blive introduceret til videnskabelige beviser for, hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner.

Når du træner øvelserne efterfølgende, bliver dit udbytte følgende: Bedre koncentration – mere fokus og effektivitet i dine opgaver og projekter, øget bevidsthed om effekten af mental tilstedeværelse til afdelingsmøder, ro og overblik i en travl hverdag – mere overskud, mindre stress, øget evne til at prioritere og træffe de rigtige beslutninger, større glæde og tilfredshed i jobbet og bedre balance og styrket evne til at geare ned, når du har fri.

Foredraget kan tilrettelægges med fokus på mentaltræning og mentalt overskud generelt, eller vinkles så det udelukkende centrerer sig om emnet i relation til digitalisering.

Referencer

Meget spændende foredrag. Det levede fuldt ud op til vores forventninger. Rikke var sød og imødekommende før, under og efter foredraget.

Asta Kjærgaard

Hvidovre Kommune

Rikke gav et meget inspirerende foredrag, som både resulterede i grin og i gråd da det hun siger rammer lige ind i noget vi alle kan identificeres os med. Det er fortalte i et let omsætteligt sprog så alle kan gå ud og gøre det, vi nok godt vidst vi burde gøre, men som Rikke lige minder os om at få gjort.

Benedikte Fiskbæk Roed

HK Kommunal, Midtvest

Virkelig inspirerende foredrag fyldt med gode pointer - Rikke var skøn!

Sabrina Rose

Nykredit

Rikke Østergaard er en kompetent foredragsholder og et menneske med indsigt i hvad der rører sig i os mennesker, det kan varmt anbefales at booke Rikke til et besøg, hun gør virkelig en forskel.

Lilly Pedersen

Frederikshavns Kommune

Rikke var en super nærværende oplægsholder som formidler sit stof med både humor og vid. Selvom vi var en meget broget flok fik alle noget med hjem som de kunne reflektere over

Susanne Lysdal

Ringkøbing-Skjern Kommune

Det var et par super dage med let forståelige budskaber som kan anvendes i praksis.

Iben Kyhn Riis

Bornholms Regionskommune

Vi havde en fest i Borgerservice, men så kom Rikke......"Bum" og så festede vi videre...

Vibeke Bech

Aarhus Kommune

Veloplagt og inspirerende foredrag. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger.

Jeannette Wiedekam

Syddansk Universitet

Rikke formår at holde publikum på stikkerne hele tiden med et levende og underholdende oplæg.

Anette Wael Duus

DLF

Kanont oplæg Rikke kom med. Vi var ca. 170 pax og hun fik alles opmærksomhed. Hun er dygtig til at formidle og holde sit budskab skarpt og nemt at forholde sig til.

Cille Jespersen

Aarhus Universitetshospital

Meget enkelt og letforståelige budskaber, som man kan genkende i sin hverdag.

Lone Kaiser

Aarhus Universitetshospital

Meget fin måde at få sat ord på 'surbasseriet' som vi alle kan blive ramt af.

Lonnie Froberg

OUH

Det var et virkelig opløftende og spændende foredrag, som jeg tænker alle vil have gavn af at høre. Der var en masse gode pointer og historier, som giver et tydeligt billede af at følelsesforurening fylder mere end vi lige går og tror. Til sidst vil jeg blot sige, at Rikke er dygtig og formidler sine budskaber til punkt og prikke.

Kamilla Cecilie Mørck

Naviair

Det var et rigtig fint oplæg, som passede godt ind i vores samlede program for dagen

Sanne Bjergskov Andersen

Sjællands Universitetshospital

Meget rammende, tankevækkende og inspirerende - både Rikke og indholdet.

Susanne Højbjerg

Assa Abloy

Tusind tak for et formidabelt godt foredrag i onsdags. Jeg har fået udelukkende begejstrede tilbagemeldinger fra deltagerne.

Nana Louise Wiehe

Københavns Professionshøjskole

Vi har fået utroligt gode tilbagemeldinger på Rikkes foredrag. Det ramte bare plet i forhold til det vi gerne ville kommunikere internt. Derudover er Rikke meget professionel og utroligt sød og imødekommende - en sand fornøjelse at have på besøg på alle måder.

Elisabeth Tange

Azets Insight A/S

Jeg synes, det var et godt foredrag. Jeg har fået gode tilbagemeldinger fra kollegaer.

Lone Plagborg

Midt Factoring A/S

Det var glimrende, tankekvækkende, morsomt og lærerrigt, så det kan anbefales.

Jan Kjældgaard

Forsyningstilsynet

Rikke forbandt i sit foredrag tråde med det vi havde arbejdet med om formiddagen og det passede så fint ind. Desuden var foredraget krydret med eksempler, som vi kunne relatere til. Humor og fyldt med energi.

Irene Uhrenholt

DII Børnenes Have/Aarhus Kommune

Super fint og velkomponeret oplæg.

Henrik Vestergaard Stokholm

Nyborg Gymnasium

Rikke var meget levende og nærværende i sit oplæg og havde forholdt sig til, hvem vi var som målgruppe og vores øvrige program for seminaret. Hun var også godt til at indarbejde gode drøftelser undervejs i oplægget.

Hanne Damholdt

Billund Kommune

Det var et super foredrag og Rikke er en super interessant kvinde med noget på hjertet. Fangede hurtigt vores jargon og var meget underholdende.

Mette Legarth

Essity Denmark A/S

Det er altid godt at snakke om "Preben" og hvilken indflydelse man som kollegaer har på hinanden - både positivt, men især også negativt. Og at man får øjnene op for, hvilket egetansvar man har i at skabe et godt arbejdsmiljø.

Ulla Leth

Grevenlund

Et godt foredrag om det psykiske arbejdsmiljø, til en stor blandet personalegruppe med flere forskellige fagligheder. Både stof til eftertanke og god humor. Niveauet var så alle kan følge med.

Mie Karleby

Kamager

Fin service

Søren Skjødt

Godhavn

Meget inspirerende og vedkommende foredrag, hvor Rikke havde kendskab til vores organisation, hvilket gjorde det ekstra vedkommende.

Anette Bach Nielsen

SOSU skolen midt- og vstjylland

Meget positivt, forfriskende og inspirerende oplæg. Det gav stof til eftertanke, og har givet motivation til det fremadrettet arbejde i IPL.

Jeanette Jensen

IPL Region Sjælland

Feedback fra kollegaer har efterfølgende været meget positiv. De har givet udtryk for, at de har fået noget med hjem fra foredraget, de kan bruge i deres hverdag. Eksempelvis det med at være taknemmelig og værdsætte det man har samt holde en lille ferie i stedet for at irritere sig over at skulle stå få minutter i kø.

Hanne Ydegaard

Sydbank - Arbejdsmiljøudvalget Peberlyk

Meget tilfreds

Jette Krüger jensen

Regionshospitalet Randers

Rikke hun kan altså noget, når hun kan holde os vågne og så optaget til kl.19 efter en lang arbejdsdag.

Birgitte

Haarby Skole

Virkelig god performance

Tina Melby

Børne- og ungdomstandplejen Københavns kommune

Rikke er et fantastisk vedkommende, imødekommende og mindst krukkede menneske jeg har mødt længe - Stor anerkendelse for hendes nærvær og adfærd off stage.

Julie Hauge

Egebo - Filadelfia

Rikke var meget nærværende og havde stor forståelse for netop vores arbejde og de konflikter vi kan komme til at stå i - det gjorde at vi følte at oplægget blev målrettet til os og hun havde så gode eksempler som relaterede til os i hverdagen, både som kollegaer, privat og som professionelle. Tak til Rikke - efterfølgende her på vores arbejdsplads hører vi nu tit ordene "Preben" og "Krokodille" :)

Sanne Kling Larsen

Haderslev Kommune - Familierådgivningen

Super engageret foredragsholder som gjorde sig umage med at tilpasse indholdet til dagen hos os. Foredraget blev personligt og meget nærværende. Top eftermiddag .

Trine Enevoldsen

Bollfilter Nordic

Rikke leverede et virkelig godt foredrag, som blev fremlagt på en levende og meget inspirerende måde. Der har været mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, hvor de har anerkendt både indhold og oplægsholder.

Gitte Kammersgård

Aleris Søborg

Super godt og humoristisk oplæg, Rikke trak fine tråde til skoleverdenen og bragte sig selv i spil så det blev medrivende og interessant at høre.

Jeanette Albæk

Skovagerskolen

Foredraget om Preben med Rikke Østergaard var en succes. Alle havde fået noget med hjem og Rikke er en super god inspirator og underholder. Hun har en meget klar og tydelig måde at komme frem med hendes budskaber på og vi kan helt sikkert anbefale alle at høre et foredrag med hende.

Birgitte Høite

Nordtech

Rikke er en fantastisk foredragsholder. Hendes måde at være på får os alle til virkelig at lytte.

Trine Bachmann Hammer

Sparekassen Djursland
Uforpligtende forespørgsel på Rikke Østergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Rikke Østergaard
Rikke Østergaard

4.5 ud af 5 stjerner

"Meget rammende, tankevækkende og inspirerende - både Rikke og indholdet."

Susanne Højbjerg - Assa Abloy Se alle referencer

Foredragsemner med Rikke Østergaard