Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Tom Buk-Swienty

Forfatter, journalist, historiker og foredragsholder

Tom Buk-Swienty er en efterspurgt foredragsholder grundet sine nærværende og levende fortællinger, der fylder foredragssalene over hele landet. Tag med Tom Buk-Swienty på en spændende rejse, og oplev de underholdende og inspirerende foredrag.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Tom Buk-Swienty er prisvindende forfatter og en ekstremt dygtig formidler, der altid scorer højt i evalueringerne fra kunderne.

Tom Buk-Swienty er uddannet historiker, og det bærer hans forfatterskab præg af. Han har blandt andet skrevet den historiske bestseller “Slagtebænk Dybbøl 18. april 1864”, der dokumentarisk fortæller om den skelsættende krig i 1864 og det historiske slag ved Dybbøl. Bogen modtog derudover en række litterære priser, blandt andet Årets Historiske Bog og Søren Gyldendal-prisen. I september 2010 udgav Tom Buk-Swienty ‘Dommedag Als. 29. juni 1864 – Kampen om Danmarks eksistens’, som er efterfølgeren til “Slagtebænk Dybbøl”. Bogen handler om den sidste og afgørende fase i krigen 1864, hvor Danmark var tæt på at gå under.

Tom Buk-Swienty har desuden skrevet den anmelderroste biografi “Den ideelle amerikaner”. En biografi om journalisten, reformisten og fotografen Jacob A. Riis. Bogen er en medrivende beretning om den ukuelige udvandrer Jacob A. Riis fra Ribe, der blev en af den amerikanske histories mest indflydelsesrige journalister. Den er oversat til engelsk og udkommet på det prestigefulde forlag W. W. Norton.

I 2013 udkom Tom Buk-Swientys første bind om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen, som blev den mest solgte biografi samme år, og i slutningen af oktober 2014 udkom andet bind. Buk-Swienty var derudover i en tiårig periode frem til 2005 USA-korrespondent for Weekendavisen. Han er stadig tilknyttet avisen i dag, dog som litteraturkritiker.

Tom Buk-Swienty foredrag er underholdende, levende og nærværende og er især benyttet hos biblioteker, foreninger, oplysningsforbund, kommuner, universiteter og kirker.

  Tom Buk-Swienty foredrag

  DET ENSOMME HJERTE  – fortællingen om en musikalsk soldats utrolige odysse gennem 2. Verdenskrig og hans drøm om at blive dansker

  • Tag med på en dramatisk rejse igennem Det Tredje Rige og hør fortællingen om den unge tysker Hans Horn, der voksede op i mellemkrigsårene og under 2. Verdenskrig blev hvirvlet ind i Tysklands vanvittige krig, og som – da rædslerne endelig var ovre – emigrerede til Danmark, hvor han blev praktiserende læge til sin død i 1989.
  • Først i en sen alder blev han i stand til at omstætte sine oplevelser til ord og billeder, og han efterlod sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5.000 sider. Det er dette enestående dokumentariske materiale, der via Hans Horns børn har fundet vej til Tom Buk-Swienty.
  • Med afsæt i det materiale er det muligt at fortælle om 2. Verdenskrig på en ny og overrumplende måde. Hvordan oplevede den helt almindelige tysker, som hverken var nazist eller havde modet til at gå op imod regimet, nazificeringen af Tyskland og krigen? Det er en historie, der næsten aldrig er blevet berørt. Horn blev indkaldt til Wehrmacht og forsøgte at overleve først på Østfronten og siden i det krigshærgede Europa. En overgang var han også udstationeret i det besatte Danmark som soldat.
  • Horn var kunstner på højt niveau, og under foredraget vil Tom Buk-Swienty vise en række af hans makabre og fængslende illustrationer, der skildrer Horns opvækst og krigsoplevelser.
  • Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde”. Citat fra Hans Horn

  Tom Buk-Swienty foredrag

  Tommy og Tanne – et foredrag om Karen Blixen og hendes lillebror Thomas Dinesen

  • Et foredrag baseret på Tom Buk-Swientys bog ”Tommy og Tanne”.
  • I foredraget fortæller Tom om de makabre triumfer, uhyrlige rædsler og altopslugende kærlighedseventyr, som Thomas Dinesen oplever som soldat i 1. verdenskrig, mens Karen Blixen bosætter sig i Afrika som storvildtsjæger og kaffefarmer.
  • I løbet af foredraget vil Tom Buk-Swienty også fortælle om den magiske dag i efteråret 2012, da Thomas Dinesens dengang næsten 80-årige søn og Karen Blixens nevø, Tore Dinesen, overlod Tom Buk-Swienty en kuffert fuld af sin fars breve, dagbøger og andet materiale, der rummede en overraskende familiehemmelighed. Som led i sin research til bogen kommer Tom også ind på sine mange rejser i fodsporet på Thomas Dinesen og Karen Blixen, der har ført ham fra gamle franske skyttegrave over New York og Montreal til Karen Blixens farm i Kenya og herfra ud på Kenyas storslåede savanne. Desuden vil han fortælle den medrivende historie om Thomas Dinesens og Karen Blixens farefulde oplevelser midt i verdenshistoriske brændpunkter.
  • Som altid i Tom Buk-Swientys foredrag tager han deltagerne med ud på en rejse dybt ind i både dansk og international historie. Tom Buk-Swienty har fået adgang til familieejet kildemateriale, herunder en omfattende korrespondance, som gør det muligt at kaste nyt lys over én af Danmarkshistoriens største slægter.

  Tom Buk-Swienty foredrag

  På sporet af Karen Blixens eventyrlige far

  • Tom Buk-Swienty tager i dette foredrag udgangspunkt i sit tobindsværk om Karen Blixens eventyrlige far, Kaptajn Wilhelm Dinesen og fortsætter, hvor han slap i sine populære foredrag om 1864. Dinesen deltog i slaget ved Dybbøl den 18. april og inspirerede Ole Bornedal, som gjorde ham til en af hovedpersonerne i DR’s store Dramaserie “1864”.
  • Første bind om Kaptajnen, “ILD OG BLOD”, var den mest solgte danske biografi i 2013. Andet bind, “TIL DØDEN OS SKILLER”, udkom i slutningen af oktober 2014.
  • Frem til sin død som kun 49-årig var Dinesen, søn af en mægtig godsejer, eventyrer, kriger og jæger og nåede endda at blive en kendt forfatter. Det er da heller ikke fra fremmede, at hans berømte datter fik sin eventyrlyst og fortælleglæde. Farens liv var nemlig en stor inspirationskilde til Karen Blixens “Syv fantastiske fortællinger”.
  • Tom Buk-Swienty fortæller om Kaptajn Dinesens fire krige – 1864; den franske-tyske 1870-71; Pariserkommunen 1871 og den tyrkisk-russiske 1877-78 – og om de år, hvor Wilhelm Dinesen som pelsjæger lærte en af USA’s sidste frie indianerstammer at kende, inden han på Rungstedlund stiftede familie.
  • Kaptajn Dinesens liv lignede udefra den rene idyl. Han fik fem smukke børn med sin Ingeborg og var meget tæt på et stort gennembrud som forfatter. Men en dag i slutningen af marts 1895 hænger Dinesen sig på et pensionat i København. Mange undrede sig, og i sin research har Tom Buk-Swienty da også fundet breve og dokumenter, som kaster nyt lys over hans mystiske død.
  • Tom Buk-Swienty fortæller i foredraget om den rejse han tog i  Kaptajn Wilhelm Dinesens fodspor gennem hele arbejdet med bogen. En rejse, der bragte ham til danske herregårde, franske slagmarker, og fra Bosporusstrædet hel til de nordamerikanske prærier og skove.

  Tom Buk-Swienty foredrag

  1864: Danmarks skæbneår

  • Tom Buk-Swienty kombinerer i  foredraget historien om “Slagtebænk Dybbøl” og “Dommedag Als”.
  • Et foredrag, som runder de skelsættende begivenheder i 1864, der i den grad var med til at forme danskernes forståelse af landet.

  Tom Buk-Swienty foredrag

  Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

  • Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.
  • Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.
  • Glæd jer til et oplysende og fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk-Swientys forfatterunivers og gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya.
  • Foredraget kan først bookes til afholdelse fra d. 1. november 2019.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Tom Buk-Swienty

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Tom Buk-Swienty

Foredragsemner med Tom Buk-Swienty