Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Tag med på opdagelse i Karen Blixens finurlige liv

Tom Buk-Swienty Foredrag

Tom Buk-Swienty

Prisvindende forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Fantastisk levende foredragsholder - med tjek på alle detaljer. Meget engageret og forbinder små hændelser som opstår under foredraget sammen med episoder i sine bøger. Et varmt og åbent menneske, der tager sig tid til samtale og bogsignering. Kan klart anbefales!"

Christian Dreist - Svovlstikkerne Se alle referencer

Et foredrag med Tom Buk-Swienty giver jer:

  • En foredragsholder med utal af foredrag som har underholdt og oplyst forsamlinger i hele landet
  • Hans bestsellers er læst i hundredtusindvis og er blevet en del af dansk kultur
  • Få et unikt kendskab og indblik i Karen Blixens liv
Uforpligtende forespørgsel på Tom Buk-Swienty

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Tom

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Tom Buk-Swienty er en efterspurgt foredragsholder grundet sine nærværende og levende fortællinger, der fylder foredragssalene over hele landet. Tag med Tom Buk-Swienty på en spændende rejse, og oplev de underholdende og inspirerende foredrag. Tom Buk-Swienty er prisvindende forfatter og en ekstremt dygtig formidler, der altid scorer højt i evalueringerne fra kunderne.

Et foredrag med Tom Buk-Swienty giver jer:

  • En foredragsholder med utal af foredrag som har underholdt og oplyst forsamlinger i hele landet
  • Hans bestsellers er læst i hundredtusindvis og er blevet en del af dansk kultur
  • Få et unikt kendskab og indblik i Karen Blixens liv

Oplev Karen Blixens verden på ny

Tom Buk-Swienty er uddannet historiker, og det bærer hans forfatterskab præg af. Han har blandt andet skrevet den historiske bestseller “Slagtebænk Dybbøl 18. april 1864”, der dokumentarisk fortæller om den skelsættende krig i 1864 og det historiske slag ved Dybbøl. Bogen modtog derudover en række litterære priser, blandt andet Årets Historiske Bog og Søren Gyldendal-prisen. I september 2010 udgav Tom Buk-Swienty  “Dommedag Als. 29. juni 1864 – Kampen om Danmarks eksistens”, som er efterfølgeren til “Slagtebænk Dybbøl”. Bogen handler om den sidste og afgørende fase i krigen 1864, hvor Danmark var tæt på at gå under.

Tom Buk-Swienty har desuden skrevet den anmelderroste biografi “Den ideelle amerikaner”. En biografi om journalisten, reformisten og fotografen Jacob A. Riis. Bogen er en medrivende beretning om den ukuelige udvandrer Jacob A. Riis fra Ribe, der blev en af den amerikanske histories mest indflydelsesrige journalister. Den er oversat til engelsk og udkommet på det prestigefulde forlag W. W. Norton.

I 2013 udkom bogen “Ild og blod”, som er Tom Buk-Swientys første bind om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen. Bogen blev den mest solgte biografi samme år, og i slutningen af oktober 2014 udkom andet bind “Til døden os skiller”. Buk-Swienty var derudover i en tiårig periode frem til 2005 USA-korrespondent for Weekendavisen. Han er stadig tilknyttet avisen i dag, dog som litteraturkritiker.

Book et foredrag med Tom Buk-Swienty og tag med på en opdagelsesreje i Karen Blixens fascinerende verden. Få et helt unikt indblik i hendes liv og værker. Tom Buk-Swientys foredrag er underholdende, levende og nærværende og er et perfekt foredrag til biblioteker, foreninger, oplysningsforbund, kommuner, universiteter og kirker.

Se foredrag med Tom Buk-Swienty
Tom Buk-Swienty foredrag

Safari fra helvede

Tag med Tom Buk-Swienty på safari – til helvede – og hør ham fortælle om sin seneste bog, et stykke medrivende dansk verdenshistorie.

Der er tale om den utrolige fortælling om 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til kolonien Tysk Østafrika (Tanzania). Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Atlanterhavet, Kap det Gode Håb – og mod sig Royal Navy. Senere fulgte en mange tusinde kilometer fodrejse igennem det afrikanske vildnis, hvor sønderjyderne endte som jaget vildt.

I persongalleriet er der udover de ydmyge sønderjyder, der var tvunget med i krigen på tysk side, og afrikanerne, som måtte udstå ufattelige lidelser, også verdenshistoriske personligheder som Winston S. Churchill og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”.

Foredraget vil blive suppleret med enestående samtidige fotografier, der bringer tilhørerne helt tæt på de dramatiske begivenheder, og desuden vil Buk-Swienty berette om sine egne mange ophold i Tanzania i forbindelse med sin research og skrivearbejdet.

Om “Safari fra helvede” skrev pressen bl.a.: ”International page turner-klasse” (JyllandsPosten), ”en formidabel røverhistorie” (Weekendavisen) og ”et stykke grundigt researchet verdenshistorie”, Politiken.

Tom Buk-Swienty foredrag

Det ensomme hjerte  - fortællingen om en musikalsk soldats utrolige odysse gennem 2. Verdenskrig og hans drøm om at blive dansker

Tag med på en dramatisk rejse igennem Det Tredje Rige og hør fortællingen om den unge tysker Hans Horn, der voksede op i mellemkrigsårene og under 2. Verdenskrig blev hvirvlet ind i Tysklands vanvittige krig, og som – da rædslerne endelig var ovre – emigrerede til Danmark, hvor han blev praktiserende læge til sin død i 1989.

Først i en sen alder blev han i stand til at omstætte sine oplevelser til ord og billeder, og han efterlod sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5.000 sider. Det er dette enestående dokumentariske materiale, der via Hans Horns børn har fundet vej til Tom Buk-Swienty.

Med afsæt i det materiale er det muligt at fortælle om 2. Verdenskrig på en ny og overrumplende måde. Hvordan oplevede den helt almindelige tysker, som hverken var nazist eller havde modet til at gå op imod regimet, nazificeringen af Tyskland og krigen? Det er en historie, der næsten aldrig er blevet berørt. Horn blev indkaldt til Wehrmacht og forsøgte at overleve først på Østfronten og siden i det krigshærgede Europa. En overgang var han også udstationeret i det besatte Danmark som soldat.

Horn var kunstner på højt niveau, og under foredraget vil Tom Buk-Swienty vise en række af hans makabre og fængslende illustrationer, der skildrer Horns opvækst og krigsoplevelser.

”Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde”. Citat fra Hans Horn

Tom Buk-Swienty foredrag

Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika

Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.

Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Glæd jer til et oplysende og fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk-Swientys forfatterunivers og gennemgribende research, og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya.

Tom Buk-Swienty foredrag

Tommy og Tanne - et foredrag om Karen Blixen og hendes lillebror Thomas Dinesen

Et foredrag baseret på Tom Buk-Swientys bog ”Tommy og Tanne”.

I foredraget fortæller Tom om de makabre triumfer, uhyrlige rædsler og altopslugende kærlighedseventyr, som Thomas Dinesen oplever som soldat i 1. verdenskrig, mens Karen Blixen bosætter sig i Afrika som storvildtsjæger og kaffefarmer.

I løbet af foredraget vil Tom Buk-Swienty også fortælle om den magiske dag i efteråret 2012, da Thomas Dinesens dengang næsten 80-årige søn og Karen Blixens nevø, Tore Dinesen, overlod Tom Buk-Swienty en kuffert fuld af sin fars breve, dagbøger og andet materiale, der rummede en overraskende familiehemmelighed. Som et led i sin research til bogen kommer Tom også ind på sine mange rejser i fodsporet på Thomas Dinesen og Karen Blixen, der har ført ham fra gamle franske skyttegrave over New York og Montreal til Karen Blixens farm i Kenya og herfra ud på Kenyas storslåede savanne. Desuden vil han fortælle den medrivende historie om Thomas Dinesens og Karen Blixens farefulde oplevelser midt i verdenshistoriske brændpunkter.

Som altid i Tom Buk-Swientys foredrag tager han jer med ud på en rejse dybt ind i både dansk og international historie. Tom Buk-Swienty har fået adgang til familieejet kildemateriale, herunder en omfattende korrespondance, som gør det muligt at kaste nyt lys over én af Danmarkshistoriens største slægter.

Tom Buk-Swienty foredrag

På sporet af Karen Blixens eventyrlige far

Tom Buk-Swienty tager i dette foredrag udgangspunkt i sit tobindsværk om Karen Blixens eventyrlige far, Kaptajn Wilhelm Dinesen og fortsætter, hvor han slap i sine populære foredrag om 1864. Dinesen deltog i slaget ved Dybbøl den 18. april og inspirerede Ole Bornedal, som gjorde ham til en af hovedpersonerne i DR’s store Dramaserie “1864”.

Første bind om Kaptajnen, “Ild og blod”, var den mest solgte danske biografi i 2013. Andet bind, “Til døden os skiller”, udkom i slutningen af oktober 2014.

Frem til sin død som kun 49-årig var Dinesen, søn af en mægtig godsejer, eventyrer, kriger og jæger og nåede endda at blive en kendt forfatter. Det er da heller ikke fra fremmede, at hans berømte datter fik sin eventyrlyst og fortælleglæde. Farens liv var nemlig en stor inspirationskilde til Karen Blixens “Syv fantastiske fortællinger”.

Tom Buk-Swienty fortæller om Kaptajn Dinesens fire krige – 1864; den franske-tyske 1870-71; Pariserkommunen 1871 og den tyrkisk-russiske 1877-78 – og om de år, hvor Wilhelm Dinesen som pelsjæger lærte en af USA’s sidste frie indianerstammer at kende, inden han på Rungstedlund stiftede familie.

Kaptajn Dinesens liv lignede udefra den rene idyl. Han fik fem smukke børn med sin Ingeborg, og var meget tæt på et stort gennembrud som forfatter. Men en dag i slutningen af marts 1895 hænger Dinesen sig på et pensionat i København. Mange undrede sig, og i sin research har Tom Buk-Swienty da også fundet breve og dokumenter, som kaster nyt lys over hans mystiske død.

Tom Buk-Swienty fortæller i foredraget om den rejse han tog i  Kaptajn Wilhelm Dinesens fodspor gennem hele arbejdet med bogen. En rejse, der bragte ham til danske herregårde, franske slagmarker, og fra Bosporusstrædet hel til de nordamerikanske prærier og skove.

Tom Buk-Swienty foredrag

1864: Danmarks skæbneår

Tom Buk-Swienty kombinerer i  foredraget historien om “Slagtebænk Dybbøl” og “Dommedag Als”.

Et foredrag, som runder de skelsættende begivenheder i 1864, der i den grad var med til at forme danskernes forståelse af landet.

Referencer

Emnet 1864 er meget aktuelt for en institution som Fregatten Jylland. Tom lavede en god kobling til vores udstillingsgenstand, skønt det ikke er Slaget ved Helgoland, han har skrevet mest om, og det hele var formidlet på en overskuelig og pædagogisk facon.

Julie Sejer Hansen

Den selvejende Institution Fregatten Jylland

Et helt igennem fremragende foredrag. Ganske enkelt.

Lars A. Haakonsen

Center for Undervisningsmidler, Nordjylland

Kun lovord. Det var meget inspirerende og interessant. Mange positive tilbagemeldinger fra publikum.

Inge Haahr

Bistrup Kirke, Litteraturudvalget

Fremragende, Tom Buk-Swienty er jo en suveræn fortæller og formidler i både skrift og levende ord.

Peter Linder

Ølstykke Bibliotek / Egedal Bibliotekerne

Suveræn god formidling.

Per Høgh

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Vi glædede os over at høre en meget kyndig og meget levende formidler af det historiske stof, som er blevet aktuelt igen i disse år. Tom Buk-Swienty kan fange sine tilhørere på mange niveauer, og hans fine foredrag ledsages af en passende mængde billedmateriale.

Birgitte Olesen

Sct. Clemens Højskoleforening, Randers

Jeg synes også det var fint at han fortalte om motivation til og arbejdet med bogen. Det var ikke et nørdet historie-foredrag, men satte emnet og bogen ind i en aktuel virkelig.

Lisa Juhler

Fredensborg Bibliotekerne & Foreningen Norden

Spændende og meget levende. Tom Buk-Swienty forstod virkelig med stor entusiasme at formidle et tungt stof, så også lægmand var med.

Anne Klara Bæhr

Albertslund Bibliotek

Tom Buk-Swienty er en eminent foredragsholder, der forstår at holde sit publikum fanget ved at bygge sit foredrag op - og bruge PowerPoint - på den helt rigtige måde.

Anne Klara Bæhr

Albertslund Bibliotek

Med foredraget om 'Det stille hjerte' var Tom Buk-Swienty som altid i topform og hold publikum i sine hule hænder.

Anne Klara Bæh

Albertslund Bibliotek

Ifølge kollega, der var der på aftenen: det gøres bare ikke bedre! Han er utroligt vidende, personlig på en fin måde og levende som formidler. Karakter 12 for både tilrettelæggelse, indhold og formidling.

Dorthe Kristensen

Hedensted Bibliotekerne

Historieformidling på højeste niveau - levende, vedkommende og stadig seriøs.

Harro Hallmann

Bund Deutscher Nordschleswiger

Tom Buk-Swientys foredrag fandt sted på Sandbjerg Gods ved godsets Kyndelmissearrangement i fortsættelse af Toms fordrag ved sidste års Kyndelmisse. Igen i år med en stopfyldt sal (145) af begejstrede tilhørere.

Hans-Henrik Schierup

Aarhus Universitet, Kursusejendom Sandbjerg Gods

Tom var som altid overordentligt oplagt og velforberedt og havde afpasset sit foredrag til den aftalte tid. Han var fleksibel mht. at bruge tid på bogsignering, hvilket betyder meget for kursisterne, der stod i en meget lang kø, mange med deres nyindkøbte bøger. Tom overholdt alle aftaler, som han i øvrigt altid har gjort (vi har haft ham ude mange gange i Folkeuniversitets-regi). Han er en fabelagtig fortæller og er meget opmærksom på sin tilhørerskare og de rammer, han formidler i - han afpasser indhold til målgruppen. Det var en stor fornøjelse igen at have besøg af Tom.

Trine Tybjerg Holm

Folkeuniversitetet, Odense

Hvor er han dog en engageret og professionel formidler, - og helt personligt - det er meget sympatisk, og dét kan mærkes hele vejen igennem.

Beth Høst

Furesø Bibliotekerne

Meget professionelt - det hele.

Hanne M. Sørensen

Biblioteket Sønderborg

Alle vores deltagere var rigtigt glade for aftenen. Tom var i super fin form.

Jens Tirsbæk Jørgensen

Biblioteket Sønderborg

Vi er hver gang meget glade for at have besøg af Tom Buk-Swienty. Han er en super dygtig formidler og gør virkelig alt levende!

Kirsten Højrup

FOF Vendsyssel

Det var glimrende. Tom Buk-Swienty er en meget dygtig foredragsholder, der fik formidlet sin store viden godt. Han havde et fantastisk billedmateriale.

Anne-Meta Brunsborg

Koldingbibliotekerne

Det var et meget spændende og velforberedt foredrag - en stor succes.

Bente Mathiesen

Nordfyns Gymnasium

Fantastisk velforberedt og godt foredrag. Tom Buk-Swienty er en dygtig formidler af sit stof.

Anne Juul Andersen

Herning Bibliotekerne

Det var professionelt, og Tom leverede og lagde op til en hyggelig aften. Så det var en rigtig god oplevelse. Publikum var meget tilfredse og det samme var vi. Han fortæller levede og medrivende om sine bøger, så dem der ikke havde læst dem, fik bestemt lyst til det. Ros til Tom.

Tina Christiansen

Kalundborg Biblioteker

TBS er en fremragende formidler - engageret, troværdig, vidende og sjov

Lene Møller Jørgensen

AOF

Veloplagt og spændende foredrag om en helt utrolig historie

Kristian Næsby

Nørgaards Højskole

Meget interessant og gribende foredrag. Alle tilhører var meget tilfredse.

Jens Rodevad

KulturGas

Vi var meget tilfredse med foredraget, det var spændende og medrivende og godt disponeret. Det kunne ikke være bedre.

Karin Christiansen

Skovshoved Kirke

Et meget spændende foredrag. Informativ, med humor og glimt i øjet.

Kirsten Jensen

Foredragsgruppen Venø

God og levende formidler der bringer folk trygt fra a-z og fin feedback fra tilhørerne.

Helen Bruus

Lejre Bibliotek & Arkiv

Tom Buk-Swienty er meget engageret, fantastisk formidler.

Lene Møller Jørgensen

AOF Gladsaxe

Interessant og levende foredrag.

Trine Christensen

Frederikssund Bibliotekerne

Foredraget var fint struktureret.

Kirsten Hald

FOF Brøndby/Rødovre

Spændende og meget interessant.

Ilse Christensen

Ikast-Brande Bibliotek

Han er en fantastisk foredragsholder. Mange roser til forfatteren og arrangementet i det hele taget er indløbet efterfølgende.

Taimi Grønborg

Lokal Kulturgruppe

Super foredrag. Tom var venlig, rar og velforberedt. En god oplevelse for borgerne.

Rune Christiansen

Fredensborg Bibliotekerne

Rutineret foredragsholder, der havde publikum med sig.

Bikuben Veteranerne

Bikuben Veteranerne

Tom er en meget levende fortæller, som i den grad formåede at holde publikum fanget under hele foredraget. Han kom hele vejen rundt om både bogen, historien bag og sin skriveproces på en utrolig spændende måde.

Pia Maria Moesby

Brøndby Bibliotekerne - Kulturhuset Kilden

Fantastisk levende foredragsholder - med tjek på alle detaljer. Meget engageret og forbinder små hændelser som opstår under foredraget sammen med episoder i sine bøger. Et varmt og åbent menneske, der tager sig tid til samtale og bogsignering. Kan klart anbefales!

Christian Dreist

Svovlstikkerne

Det er bare så godt - og Tom Buk-Swienty er en fabelagtig god formidler. Vi vil gerne "sætte" os på ham, når han engang får udgivet en ny bog. :-)

Anne Grete Jacobsen

Aabenraa Bibliotek

Særdeles god formidling. Informativt og underholdende. Tom Buk-Swienty KAN bare dette. Publikum var meget tilfredse.

Bjørn A. Berger

Espergærde Bibliotek

Meget fin og engageret foredragsholder, som havde salens opmærksomhed hele aftenen.

Lars Bo Ludvigsen

Odense Centralbibliotek

Meget fint arrangement med meget lydhøre og spørgelystne tilhørere.

Bente Vedel Larsen

Kulturforeningen Liv i Sundby

Vi har ved flere lejligheder haft besøg af Tom Buk-Swienty. Han er ikke bare rigtig god til at skrive bøger - han er desuden en fremragende formidler. Vi ser frem til igen at møde Tom Buk-Swienty på Askov Højskole.

Kristian la Cour

Askov Højskole

Fremragende formidling med de 163 (!) tilhørere HELT med. Perspektivet i at hans bøger filmatiseres er særdeles interessant - og sikkert relevant også for Gymn. og VUC, der begge har film- og medielinjer.

Tage Christensen

Faaborg Folkeuniversitet

En meget vidende og fremragende formidler!

Annemarie Morris

Løgumkloster Højskole

Det levede fuldt op til forventningerne. Meget spændende.

Annie Christensen

Egmont Højskolen

Spændende og medrivende, mange positive tilbagemeldinger.

Annette van Buren

Sønderborg Lærerkreds

Gennemresearchet, formidlet nutidigt, forståeligt, engageret.

Helge Baden Nielsen

Herfølge Kirke

Tom Buk-Swienty var en meget levende foredragsholder. Publikum var meget interesserede og mange udtalte bagefter stor begejstring.

Lilian Friis-Madsen

Sydhavnens Bibliotek

Det var et rigtig godt foredrag - en god formidling af historie i et nutidigt sprog, som var let at forholde sig til.

Laila Bundgaard Fyhn

Vor frelser Kirke, Esbjerg

Tom er en meget levende og engageret foredragsholder, som også har humor selvom emnet (1864) er alvorligt nok. Han er rolig og velovervejet og besvarer gerne spørgsmål fra salen. Meget sympatisk person.

Grete Holm

Greve Bibliotek

Det var em fornøjelse at have Tom Buk-Swienty på besøg, ikke alene er han en meget behagelig mand at have med at gøre, han er også en fremragende formidler af sit stof.

Rikke Smith

Kultur Østerbro

En fantastisk historie-fortolker, god fortæller og nærværende person.

Pia Thomsen

Velux, Medarbejderforening

Folk var begejstrede! Også fint med de filosofiske/pædagogiske overvejselser vedr. historieskrivning og faktuelle forhold og kilder.

Jørgen H. Lorenzen

Skanderborg Sogn

Fremragende, meget pædagogisk. Alle var begejstrede.

Anette Jensen

Nordisk Informationskontor

Eleverne var uhyre tilfredse og det var glimrende, at der også var indslag om den kommende serie om 1864 i TV.

Peter Windfeld Hansen

Svendborg Gymnasium

Tom er en fantastisk foredragsholder. Meget behagelig og utrolig god til at fange vores opmærksomhed. Han guidede os gennem 1864-krigsrædsler på en meget flot og gribende måde.

Hanne Hartvig Petersen

Ryslinge-Gislev Husholdningskreds Aftenskole
Uforpligtende forespørgsel på Tom Buk-Swienty

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Tom Buk-Swienty
Tom Buk-Swienty

5 ud af 5 stjerner

"Fantastisk levende foredragsholder - med tjek på alle detaljer. Meget engageret og forbinder små hændelser som opstår under foredraget sammen med episoder i sine bøger. Et varmt og åbent menneske, der tager sig tid til samtale og bogsignering. Kan klart anbefales!"

Christian Dreist - Svovlstikkerne Se alle referencer

Foredragsemner med Tom Buk-Swienty