Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bryd med jeres vaner, og opnå en inspireret organisation

Henrik Dresbøll Foredrag

Henrik Dresbøll

Adfærdsdesigner og foredragsholder - Opnå større resultater med hjælp fra indsigt i menneskelig adfærd.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Et inspirerende og levende foredrag. Henrik er en engageret og debatlysten oplægsholder, som inddrager de involverede i sit oplæg. Jeg tøver ikke med at anbefale Henrik Dresbøll til andre interessenter."

Rene Bojsen - Dragør Skole Se alle referencer

Et foredrag med Henrik Dresbøll giver jer:

 • Et konkret, klart og inspirerende indspark til at arbejde videre med jeres udfordringer – med fødderne solidt plantet i videnskaben
 • En underholdende og medrivende oversættelse af teorien og forskning bag hjernen og adfærdsændring
 • Et engageret indspark, der hjælper jer med at bryde dårlige vaner i organisationen
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Dresbøll

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Henrik Dresbøll motiverer folk, så de får lyst til at udvikle sig og ændre adfærd. Han formår den sjældne kunst at kombinere faglig substans med fængende personlige fortællinger. Henrik Dresbøll foredrag om ‘nudging’, den fremtidige skole, digital dannelse og den empatiske organisation er fyldt med konkrete værktøjer, der fremmer implementering i hverdagen. 

Henrik Dresbøll er en efterspurgt foredragsholder, som altid flytter, motiverer, engagerer og giver sine tilhørere lyst til selv at overføre ideer, teorier og inspiration til egen praksis og hverdag.

Han var medgrundlægger af det først bureau for adfærdsdesign i Danmark, så han har været med fra starten i forhold til at arbejde strategisk med adfærd, vanebrud og adfærdskampagner.

Et foredrag med Henrik Dresbøll giver jer:

 • Et konkret, klart og inspirerende indspark til at arbejde videre med jeres udfordringer – med fødderne solidt plantet i videnskaben
 • En underholdende og medrivende oversættelse af teorien og forskning bag hjernen og adfærdsændring
 • Et engageret indspark, der hjælper jer med at bryde dårlige vaner i organisationen

Står du overfor en forandringsproces, implementering af nyheder, der kræver omlægning af vaner eller er I blot på udkig efter inspiration til at arbejde med at gøre beslutninger og handlinger mere præcise og effektive, så er Henriks Dresbølls populære adfærdsforedrag måske noget for jer. Henrik Dresbøll motiverer folk, så de får lyst til at udvikle sig og ændre adfærd. Han formår den sjældne kunst at kombinere faglig substans med fængende personlige fortællinger. Henrik Dresbøll foredrag om hjernen og adfærden, hverdagens små tidsrøvere og den store forandring starter i hverdagen, er fyldt med konkrete værktøjer, cases og tips og tricks der fremmer implementering af forandring, nye vaner og handlinger.

Henrik Dresbøll er uddannet cand. mag i kognitiv semiotik og har arbejdet med kommunikation, læring og adfærdsændring gennem mere end 15 år. Hans fokus ligger på, hvordan vi med afsæt i den menneskelige faktor kan forme og fremme den ønskede adfærd. Henrik Dresbøll ejer et rådgivningsfirma, der arbejder med at udvikle og implementere nye tilgange til data-dreven læring og adfærdskampagner i det private såvel som det offentlige.

Et gennemgående element i Henriks foredrag er, at vi med hjælp fra indsigt i den menneskelige adfærd kan nå langt større resultater privat, i organisationer og forretninger generelt.

Henrik Dresbøll holder en lang række foredrag, workshops og inspirationsseminarer hvert år, og har blandt andet hjulpet LEGO Education, KOMPAN, Intersport, TEMPUR, Kulturministeriet, COWI, Odense ZOO, Nordea Fonden, et hav af kommuner, Vejdirektoratet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og FynBus. Derudover kan alle Henriks foredrag tilpasses den enkelte kunde, ligesom han ofte holder foredrag helt ud fra kundens eget emne og målgruppe. Alle foredrag, workshop og inspirationsworkshops levereres på både dansk og engelsk.

Se foredrag med Henrik Dresbøll
Henrik Dresbøll foredrag

FORANDRING

Effektiv og meningsfuld forandring – et foredrag, der giver jer indsigt i,  hvordan fejl 40 og andre menneskelige faktorer ofte spænder ben for store såvel som for små forandringer. Op imod 85% af alle forandringsprocesser lykkedes ikke. Det kan skyldes mange ting. Men et oftest overset problem er, at dem, der udvikler forandringsprocessen, tager afsæt i en ide om det rationelle menneske. Vi mennesker er imidlertid langtfra rationelle, vi siger noget og gør noget andet, og vi bliver liggende på sofaen, selvom vi godt ved, at vi burde rejse os og løbe en tur. Med dette foredrag tager vores populære foredragsholder jer med på en sjov, anderledes og oplysende måde gennem en lang række af de menneskelige faktorer og menneskelige fejl, der står i vejen for forandringen, om det så drejer sig om en ny strategi, et nyt produkt eller fusionsproces. I bliver klædt på til at ikke at se menneskelige fejl som fejl men som et vilkår, og derfor bliver I bedre, dygtigere og mere succesfulde til at opnå effekt, når forandringens vinde blæser.

Henrik Dresbøll foredrag

ADFÆRD

Nudging, vaner og adfærd – hvordan indsigt i hjernen og den menneskelige adfærd kan føre til bedre hverdage, mere effektivitet og gode vaner.

Hvordan kan indsigt i hjernen og den menneskelige adfærd bruges i relation til sygefravær, bedre arbejdsrutiner, effektive forandringsprocesser og ændring af de små vaner i hverdagen? Foredraget fører os ind i adfærdens forunderlige verden af vaner, rutiner, beslutninger, vurderinger og automatbeslutninger, ubevidste og bevidste mønstre, motiver og lyster. Foredraget stiller skarpt på, hvordan vores begrænsede psykologi og biologi ofte fører os på vildlede, så vi bliver trætte, fejler, og motiveres af vores naturlige tilbøjelighed til at skyde genvej. Hvordan kan adfærd designes, så det påvirker andre til en ændret adfærd? Hvilke design-tricks kan med fordel benyttes? Foredraget giver en nem og konkret tilgang til at arbejde med at forandre adfærd i hverdagen. Hvordan du kan forme og fremme ønsket adfærd uden brug af pisk, gulerod eller løftede pegefingre.

Fra tanke til handling – få større succes med forandringsprocesser og omlægning af vaner

Henrik Dresbøll foredrag

VANER

Hverdagens små tidsrøvere – vanens psykologi og den gode arbejdsdag.

De små tidsrøvere – Kender du egentlig din egen arbejdsdag? Ved du hvornår, du er mest effektiv, eller hvad der får dig til at lave overspringshandlinger? Kom med foredragsholder og adfærdsdesigner Henrik Dresbøll på en rejse ned gennem din egen daglige arbejdsgang og bliv bedre til at se den gode vej til at få opgaverne for hånden, før de bliver stressende.

Koncentration og effektiv arbejdstid er begge begrænsede ressourcer i det travle arbejdsliv. Forkert udnyttet tid, forstyrrede arbejdsflow, og svækket koncentration besværliggør opgaver, mindsker følelsen af succes og trækker arbejdet i langdrag. Det fører til mindsket arbejdsglæde, mindre effektivitet og i værste fald mindre fritid.

Med afsæt i adfærds- og vanepsykologi hjælper vi dig til at identificere dine værste triggers og dårlige vaner. Lær din gode arbejdsdag at kende, så du kan arbejde, når du arbejder – men også få lavet små åndehuller for dig selv.  Fjern hverdagens små tidsrøvere og få mere tid, overskud og energi.

Henrik Dresbøll foredrag

Kunsten at sælge - en sjov, sober og sandfærdig indføring i salgets psykologi og håndværk

Kunsten at sælge er et sjovt og veloplagt foredrag, der inspirerer og udfordrer jer til at komme i træningstøjet med jeres salgsstyrke. I får tips, tricks og værktøjer til at sælge mere, bedre og effektivt.

En god sælger ved per intuition, at salget handler om at hjælpe kunden til selv at formulere behov, motiv og grund til at skifte til eller købe netop dit produkt. Men de færreste ved, hvordan de gør det, og at denne adfærd kan trænes, forfines og forbedres.

For at blive god til dette håndværk, skal du have indsigt i både sælgers og købers adfærd, og du skal vide, hvordan vi mennesker træffer beslutninger og tager handling – hvad end det drejer sig om salget af en ny kaffemaskine, ideen om en ny bil overfor din samlever, eller hvorfor du mener, at det vil være godt for naboen at indgå i frivilligt arbejde.

Med afsæt i forskning i menneskelig adfærd og gennem konkrete cases fra den virkelige verden, føres I igennem disciplinerne i salgets håndværk. I bliver klædt på og motiveret til at gå fra tanke til handling og gøre salget til en kunst.

I får desuden 5 hemmeligheder om, hvordan du bliver den sælger, som kunder køber af – og som bonus får I de 7 vigtigste vejvisere til, hvordan det fysiske salg, ansigt til ansigt, i fremtiden spiller sammen med e-handel, og omvendt.

 • Punchlines:
  – Vi er alle sælgere – spørgsmålet er, hvordan vi arbejder med vores indstilling og selvopfattelse for at opnå effekt.
  – Salg kan trænes – og du kan gå fra at se salget som et problem, der dræner dig for energi, til at se det som en aktivitet, der giver energi.
  – Salg handler om at se dig selv som en guide, der formidler services og hjælper din kunde til at løse et problem.
Henrik Dresbøll video

Sådan skaber du god energi med et online webinar

Hør i denne video Henrik Dresbøll fortælle om, hvordan man skaber gode forudsætninger for, at afholde et online webinar.

Se foredrag med Henrik Dresbøll

Referencer

Den 24. April 2020 havde vi premiere på vores ’Innovation Friday’ arrangement afholdt som webinar med Henrik Dresbølls inspirerende foredrag om nye vaner. Online var vi op til 185 af vores kollegaer, primært fra Grundfos Danmark, Serbien, Frankrig og Kina. Senere bad endnu flere om adgang til optagelsen af webinaret. Således var udbyttet af sessionen og interessen fra ingeniører fra vores forskellige afdelinger høj. I hans 1 times live webinar satte Henrik scenen og inviterede os alle til at deltage aktivt igennem hele hans præsentation. Han mødte sit publikum i øjenhøjde, trods det globale spektrum af deltagere, og hans topic ramte spot on og gav stof til videre samtaler til vores corona tider ’Virtuelle kaffemaskine’-møder. Henrik har vores varmeste anbefalinger, i forhold til at bringe os nye indsigter, entusiasme samt levere et budskab på en medrivende facon.

Grundfos

Henrik er fagligt helt i top. Han er levende og energisk i sin fremtoning og mærker sit publikum. Han har et smittende humør og bruger eksempler, som alle kan nikke genkendende til. Det spreder naturlig lyst til at lytte og deltage. Vi havde vore arbejdsmiljøorganisation og alle ledere samlet til et oplæg fra Henrik omkring adfærd. Tilbagemeldinger fra deltagerne har alle været super positive.

Rikke Rasmussen

Billund Lufthavn A/S

Spændende foredrag med rigtig god energi fra Henrik Dresbøll, der fik inspireret mange ved at vende tingene lidt på hovedet.

Pia Jenfort

Sundhedscenter Tårnby

Henrik fik på en god og grundig måde faciliteret dagen inkl. oplæg og workshop og lavet koblingen fra hans teori til vores arbejdsplads' praksis. Han var rigtig dygtig til at køre proces og rettede til når der var brug for det og formåede på en konstruktiv måde at danne nye relevante spor som ikke var planlagt på forhånd såfremt det viste sig at være konstruktivt.

Jan Riel Christensen

Vesthimmerlands Kommune

Super foredrag - har fået god feedback fra deltagerne.

Lise Christoffersen

Deloitte

MENY var i starten af maj 2020 samlet en formiddag til en samling i det virtuelle rum. Henrik Dresbøll var på ½ time med '19 gode vaner'. Et super godt og relevant indlæg i den tid alle 'er fanget i'. Vi fik gode input og en række værktøjer til straks at kunne tage sig af vaner vi ville ændre eller nye vaner vi havde fået, som vi ville forstærke og lade blive en del af vores nye hverdag.

Desirée Breel, HR chef

Meny

Jeg har været på mange kurser, men dette har om noget været meningsgivende og direkte omsætteligt i praksis. Har slugt de skarpe betragtninger og er blevet forstyrret på den bedste måde. Fantastisk. Tak for det. Ledelse ER kommunikation - so true.

Marianne Bernstoff Justesen

Seden Skole

Vi havde Henrik Dresbøll på besøg til et spændende foredrag om 'Forandringsledelse'. Selve foredraget blev leveret med inspirerende anekdoter og eksempler, der var let for deltagerne at forholde sig til og konvertere til egen kontekst. Henrik udviste en enestående evne til engageret at formidle sine budskaber og pointer i fin overensstemmelse med den forventningsafstemning, vi på forhånd havde aftalt. Alt i alt et rammende oplæg, som er relevant i et utal af organisationer, der ønsker at have fokus på forandring.

Peter Wrang

IBM

Henrik gjorde os, på en inspirerende og energi- og meningsfyldt måde, klogere på forskningen i- og idéerne omkring menneskers adfærd; hvordan vi kan arbejde med forandringer med afsæt i viden om menneskers vaner, rutiner, motiver, lyster og bevidste og ubevidste veje til beslutninger og handlinger.

Tobias Marling

Dansk Svømmeunion

Super energisk foredragsholder, Weltklasse.

Maibritt Møller

Computerworld

Fint at Henrik havde tilrettet sit oplæg til målgruppen. Henrik er præcis og provokerende og pointerne i oplæget giver anledning til ledelsesmæssig refleksion.

Birgitte Aagaard

PPR, Region Syd

Henrik leverede en meget overbevisende, takfast, humoristisk og inspirende historie. De 26 deltagende på dagen var med ham hele vejen, lyttende og engagerede. Vi gik derfra opløftede og klar på et sidste ryk inden weekenden stod for døren.

Charlotte Danefeld

Oplevelsesfabrikken

Super foredrag fra Henrik meget motiverende, god energi og god blanding mellem praktiske indsigter og teori. Oplægget blev meget vel modtaget af deltagerne på mødet.

Stine Sander

Postnord A/S

Super energi Henrik Dresbøll mødte op med. Han fik nogle helt klare budskaber sendt ud i lokalet, på en god, sjov og konstruktiv måde, som vores udstillere konkret kunne bruge til noget. Henrik Dresbøll fyldte godt i lokalet og med hans personlighed og formidable formidling var han med til at gøre HUSETs Nytårskur fuldendt.

Susanne Mønster Bork

HUSET Middelfart

Henrik havde forberedt sig på vores branche, som er ret speciel, han ramte spot on.

Benny Bredgaard

Casino Munkebjerg

Der var stor tilfredshed med Henriks optræden, den var inspirerende. Et godt oplæg, og en god struktureret måde at inddrage folk på i sidste halvdel. Det var tankevækkende, hvor langt man kan nå på kort tid med at opstille et koncept, når proceduren er lagt rigtigt an.

Peter Hugger, viceskoleleder

Skanderborg Realskole

Jeg synes det var et relevant, frækt og ambitiøst foredrag.

Gry Czaja

Ranum Skole

Vi må kæmpe evidens tilbage og forstå adfærden bag fake news

Vi lever i en tid med terrorangreb og masseskyderi. Hver gang en menneskeskabt katastrofe finder sted, bliver rygter lynhurtigt spredt på Twitter, Facebook og andre sociale medier. Tit er det falske informationer og konspirationsteorier, der er i omløb. Den gennemgående idé er, at al information er manipuleret, og verden styres af dukkeførere. Alternative medier fra både den yderste venstre og højre fløj fortæller så den egentlige sandhed som modvægt til de etablerede medier, som er købt og betalt af magtens elite. Det er anti-globalisering, anti-elite og en ny informationskrig.

Kate Starbird, forsker ved University of Washington, laver videnskabelige studier af informationskrigen og menneskene i den. Hendes felt er en blanding af datalogi og sociologi. Hun ser på de data, der foreligger, samler trådene og de forbindelser, der er mellem websiderne. Er der en mening bag? Er falske nyheder og konspirationsteorier orkestreret et sted fra? Eller er det individuelle aktører, helt almindelige mennesker, der handler ud fra deres egne motivationer og følelser?

Spredningen af fake news er social medieadfærd. Det er også et spil om magt. Hvem har magten? Hvem har magten til at sprede de “rigtige” nyheder, den såkaldt sande information? Og, som Starbird siger, hvordan forestiller vi os, magten ser ud, hvor holder magten til, og hvad vi kan gøre for at bekæmpe den?

Der er en udbredt tro på, at enten er informationskrigen styret fra et traditionelt magtcentrum. Den har en ideologi, et sæt af værdier, der skal spredes. Eller også består krigerne i den nye mistro til information og etablerede medier af tosser, der konstant skræpper op i kommentarspor og på online-fora.

I moderne adfærdsforskning kalder man det social proof. Vi tænker og agerer lige som de andre. Enten ved at hævde, at informationen er fordrejet, og at nogen eller noget har en ond hensigt med bevidst at lyve for os. Eller også tænker vi, at det nok er harmløst og forbipasserende, fordi det blot er psykiatrisk forvirrede enkeltpersoner, der ser konspirationer overalt. Månelandingen fandt aldrig sted. 9-11 var i virkeligheden et CIA-teater.

Det er den komplekse adfærd, vi må forstå, og som Kate Starbirds forskning er et vigtigt bidrag til. Det handler om at se mønstre i den nye informations- og mediekrig uden at lade sig forføre eller forblinde af de mønstre. For konspirationsteoretikeren leder jo også efter mønstre, ikke mindst for triumferende at afsløre, at sandheden er fabrikeret, og medierne lyver os lige op i ansigtet. Selv om vi godt ved, at vi handler dumt og irrationelt og gør som alle de andre, må vi, fortæller Starbird, finde sammen om en fælles sandhed og objektive fakta. Vi må generobre evidensen.

Fake news og troen på en korrumperet informationsmagt er bekymrende fra et adfærdsperspektiv. For som Starbird siger, hvordan får vi de mennesker, som er dybt inde i konspirationstankegangen, ud igen, og hvordan gør vi befolkningen mere modstandsdygtig? For at genvinde troen på information generelt må vi studere den nye informationskrig og kortlægge adfærden bag den. Og måske forberede os på, at vi alle har blinde pletter: I vores forudsigelige irrationalitet gør vi som sidemanden og lader os rive med af historierne.

Adfærd og fake news

Vi kender det fra Donald Trump. Fra politik, fra sociale medier og fra den såkaldte populisme, som synes at blive mere og mere dominerende. De trænger ind alle vegne: fake news, falske nyheder eller “alternative fakta”, som en talsmand fra Det Hvide Hus for nylig belærte os. Vi ved godt, at i enhver krig eller klassekamp vil der være propaganda og demagogi, som resulterer i ensidige og stærkt selektive informationer. Af samme grund har vi lært at afsløre løgnen, det udokumenterede og forfalskede. Vi bruger evidens, kildekritik, faktacheck osv. for at komme fænomenet til livs.

I 2017 kan det virke, som om løgnen er blevet den nye normaltilstand. Der opstår, som den engelske avis The Guardian skriver, et “økosystem af falske nyheder”: Når modparten snyder, så gør jeg også. Når højrefløjen kan fordreje tingene, ja, så begynder venstrefløjen at gøre det samme. Når det hele skal gå så hurtigt, når nyhedsfrekvensen bliver hidsigere og hidsigere, så skrider realitets-tjekket i svinget.

Her må adfærdspsykologien komme på banen. Hvis vi vil forstå drivkraften i fake news, må vi have en mere realistisk forståelse af menneskelig adfærd. Vi reagerer nemlig på det, der er nemt, til stede, synligt og let opnåeligt. Som Kahneman har lært os, så tænker vi mennesker kortsigtet og ofte irrationelt. Vi har svært ved at vurdere sandsynligheder, og vi er til fals for sociale vaner og ritualer. Vi gør det, de andre gør. Og vi gør det, der virker lige her og nu. Med andre ord: Vi er lette ofre for fake news.

Det afgørende er ikke, om fake news blot er den sidste ondartede mutation i kapitalismen. Eller om fake news er ideologisk neutral: Det er noget, vi producerer, fordi vi ikke kan lade være.

Det afgørende er, at vi bør bruge adfærdsdesign til at puffe os væk fra de magelige og rituelle vaner. Design af adfærd bygger på evidens. I fake news er evidens totalt fraværende. Det er den samlede pakke, vi kender som disciplinen adfærdsdesign, der skal læres, bruges og orkestreres korrekt som bolværk mod fake news. Det gør vi ved at designe løsninger, der blander indsigt fra kognitiv psykologi med teknologi og data, og hvor vi har metoder til kortlægning af, hvordan vi hæmmer det falske i at snige sig ind i vores livsverden. Vi skal have tid til det langsomme, til System 2-hjernen, som er rationel, eftertænksom og strategisk beslutningsdygtig. Og som vel at mærke kan skelne skidt fra kanel. Hver gang, vi erstatter falske nyheder med sande nyheder, laver vi adfærd, der er værd at sprede.

6. oktober 2021

Få det til at ske med den kloge front – adfærdsledelse som katalysator for det menneskelige potentiale

At vi har svært ved at få planlagte forandringer til at ske skyldes ikke mennesker, men organisationer. Visioner, formål, rammer, retning og kommunikation gør det ikke alene. Fokus på samspillet mellem organisationens tilgang til implementering og den menneskelige indretning er afgørende for at få forandringer til at ske. Det handler om lederskab – og det […]

Læs mere
Se foredrag med Henrik Dresbøll
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Dresbøll

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Henrik Dresbøll
Henrik Dresbøll

4.75 ud af 5 stjerner

"Et inspirerende og levende foredrag. Henrik er en engageret og debatlysten oplægsholder, som inddrager de involverede i sit oplæg. Jeg tøver ikke med at anbefale Henrik Dresbøll til andre interessenter."

Rene Bojsen - Dragør Skole Se alle referencer

Foredragsemner med Henrik Dresbøll