Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

En haj til at fange trends fra IT-verden og hjælpe andre med at omsætte dem til handling

Preben Mejer

Preben Mejer

Videnskilde, storinspirator og foredragsholder indenfor emner omhandlende teknologi.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Foredraget var godt forberedt og Preben Mejer viste stor viden på området."

Helle Schultz - Sønderborg Kommune Se alle referencer

Et foredrag med Preben Mejer giver dig:

  • En af landets førende eksperter indenfor IT og teknologisk udvikling
  • Knivskarpe og lærerige foredrag om fremtidens IT og kunstig intelligens
  • Muligheden for et skræddersyet oplæg, som passer til lige netop jer
Uforpligtende forespørgsel på Preben Mejer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Preben

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Preben Mejer er en af Danmarks absolut største kapaciteter, hvad angår den teknologiske udvikling og IT, og holder levende og engagerede foredrag om vores digitale fremtid, udfordringer og muligheder. De er fortalt med masser af underholdende eksempler og historier, der gør, at det hele er til at forstå, og med fokus på, hvad teknologien egentlig kan bruges til, både som bruger og virksomhedsmæssigt.

Det er ikke uden grund, når Preben Mejer kaldes en IT-guru. I medierne bruges han igen og igen som ekspert, og han var blandt andet dommer i Danmarks Bedste Ide på Tv2. Derudover introducerede han den første PC i Danmark, og han startede i 1983 DanaData, Danmarks første og største PC leverandør, der introducerede IBM PC’en. I 1994 solgte han virksomheden til TDC. Derefter startede han TDC’s Internet aktivitetet, der er den første kommercielle internetudbyder. Således var han også i fronten ved den anden store bølge, hvor kommunikation – med Internet – blev allemandseje.

Et foredrag med Preben Mejer giver dig:

  • En af landets førende eksperter indenfor IT og teknologisk udvikling
  • Knivskarpe og lærerige foredrag om fremtidens IT og kunstig intelligens
  • Muligheden for et skræddersyet oplæg, som passer til lige netop jer

Tilbage i 2001 startede Preben Mejer Innovation Lab, der et non profit videnscenter om den nyeste teknologi. I Innovation Lab fokuserer de på den tredje store bølge i teknologianvendelse – IT i alt, eller med fagsprog kaldt pervasive computing.

Preben Mejers helt store speciale er at fange bølgerne i IT-verden og teknologi-grænselandet. Han hjælper andre med at omsætte trendsene til handling. Preben Mejer er en underholdende og engageret foredragsholder. Glæd dig til at blive klogere på kunstig intelligens, robotter, fremtidens IT og meget andet i et Preben Mejer foredrag.

Se foredrag med Preben Mejer
Preben Mejer foredrag

ChatGPT og alt det andet

Hvad er AI, artificial intelligence, eller kunstig intelligens? AI bølgen skyller ind over os.

Det er nu det sker. AI bølgen skyller ind over os, en vild udvikling, der vil ændre endnu mere end selv fremkomsten af internet har gjort. Dit arbejde, dit liv, dine og dine børns fremtid. Alt ændrer sig. Hvad er ChatGPT og de andre former for AI for nogle størrelser. Hvordan vil AI udviklingen være, hvad kommer, og hvornår.

AI skriver tekster, kommunikerer, bruges til at snyde til eksamen, bliver eksperter du spørger til råds, skaber kunst, overtager jobs, overflødiggør virksomheder, og skaber nye jobs. Hvad betyder det, hvordan kan det her lade sig gøre. Hvordan ser vores job ud i fremtiden. Hvad kan vi bruge det til, og hvad kan vi IKKE bruge det til. Hvad skal vi passe på.

Et underholdende foredrag med masser af eksempler og gode historier.

Preben Mejer foredrag

Fremtidens hybride arbejdsplads

Fremtidens kontor er en oplevelse, og ikke det gamle støvede kontor som du kender. Din nye kollega er en robot. Måske er din chef også en robot, ja, måske er han det allerede. Ikke bare arbejdspladsen er hybrid, det samme er dit team, en blanding af mennesker og AI robotter. Robotter der hjælper dig, fjerner det kedelige, og leverer ekspertviden, selv afdøde genier kan spørges til råds, vil du have Einstein med på holdet klarer kunstig intelligens det!. Din smartphone spiller ikke den store rolle i fremtiden, til gengæld er du omgivet af IT – ambient computing, der forudser dit næste behov, og hjælper med at løse det. Du arbejder i en blanding af det du kender og en 3D verden.

Din fremtid bliver i mixed reality, en blanding af virkelighed og virtuel. Velkommen til Metaverse og Web 3.0

Preben Mejer foredrag

Cyberkriminalitet og russiske hackere er en del af fremtidens trusselsbillede

Indbrud, tyveri, afpresning og krig er flyttet ind i cyber space. Ikke mindst i kølvandet på Ruslands krig i Ukraine. Preben har været med hele vejen, med personlige erfaringer med KGB, FE og PET. Ransomware rammer bredt, hvordan drives det, hvem står bag, hvordan kan vi undgå at blive hacket. Det er ikke bare din PC der er udsat, med Shadow IOT er alt, fra vandingsanlæg til kaffemaskiner adgangsbilletten til dit netværk. Og man kan aflytte alt, overalt. Med laserstråler kan man bryde ind. Hør nærmere om en verden de færreste kender, men som vi alle bliver nødt til at tage alvorligt.

Preben Mejer foredrag

Sig hej til din nye kollega, robotten

Robotterne kommer. De hjælper dig, giver dig superkræfter, og på sigt arbejder de selvstændigt uden at spørge nogen til råds. Kunstig intelligens software robotter vil være i alt hvad vi omgiver os med, vores liv og arbejde bliver aldrig det samme. Fysiske robotter med kunstig intelligens er lærenemme, de behøver blot se en video, så kan de udføre opgaven. De findes fra mikro til mange meter i størrelse. De laver kirurgiske indgreb, parkerer, henter og bringer, eller fører krig. De fordeler selv arbejdet, og de kan improvisere. En fantastisk udvikling,  der gør dit liv nemmere. Men hvem bestemmer? – røde flag i den digitale udvikling.

Preben Mejer foredrag

Fremtiden, sådan rent digitalt

Der er et hav af spændende ny teknologi på vej. Hvordan ser vores hverdag ud i fremtiden?, vores arbejde?, oplevelser?, underholdning?, transport?, madlavning?.

Det bliver vanskeligt at skelne mellem det digitale og det fysiske, mellem robotter og mennesker, mellem virkelighed og kopier, mellem nutid, fortid og fremtid, og vi går fra betjening til tankens kraft. En forpremiere på hvordan verden ser ud om få år.

Preben Mejer foredrag

Kunstig intelligens skaber store muligheder for din virksomhed

Den tredje store bølge i IT udviklingen handler om AI – kunstig intelligens. Det fører til et kæmpe spring indenfor alt fra automatisering til beslutningstøtte. Det er vigtigt for virksomhederne at forholde sig til AI, og ikke blive kørt over af en udvikling der vil revolutionere kundebetjening, rådgivning og nye produkter. Scenarie baseret planlægning er den del af den måde får øjnene op for mulighederne. Hør om andres erfaring med AI, og indenfor hvilke områder der især kan sættes ind lige nu.

Preben Mejer foredrag

Et historisk (og til tider hylende morsomt) foredrag

Hvordan startede det hele, hvordan blev internet (mod TDC’s vilje) hvermandseje. Hvordan blev PC’en en verdens succes (mod IBM’s vilje) Hvordan kom Danmark til at spille en rolle i teknologi-udviklingen, fra John Lennons mobil telefon til Skype.

Preben Mejer foredrag

Bland selv

Preben kan tale om samtlige emner indenfor for hans felt. Han skræddersyr gerne et foredrag til dig.

Referencer

Super inspirerende.

Bente Bæk Hansen

HK Kommunal, Midtvest

Foredraget var godt forberedt og Preben Mejer viste stor viden på området.

Helle Schultz

Sønderborg Kommune

Inspirerende og passer præcist ind i vores øvrige program.

Pernille Nederby

Logica
Uforpligtende forespørgsel på Preben Mejer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Preben Mejer
Preben Mejer

4.75 ud af 5 stjerner

"Foredraget var godt forberedt og Preben Mejer viste stor viden på området."

Helle Schultz - Sønderborg Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Preben Mejer