Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-06

En haj til at fange trends fra IT-verden og hjælpe andre med at omsætte dem til handling

Preben Mejer foredrag

Preben Mejer

Uddannet boghandler, videnskilde, storinspirator og foredragsholder indenfor emner omhandlende teknologi.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Foredraget var godt forberedt og Preben Mejer viste stor viden på området."

Helle Schultz - Sønderborg Kommune Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Preben Mejer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Preben

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Preben Mejer er en af Danmarks absolut største kapaciteter, hvad angår den teknologiske udvikling og IT, og holder levende og engagerede foredrag om vores digitale fremtid, udfordringer og muligheder. De er fortalt med masser af underholdende eksempler og historier, der gør, at det hele er til at forstå, og med fokus på, hvad teknologien egentlig kan bruges til, både som bruger og virksomhedsmæssigt.

 

Preben er Danmarks førende digitale spåmand og IT Guru. Ingen kan som Preben give et overblik over den fremtid, der venter os inden for det digitale område. Prebens foredrag og indlæg er under konstant udvikling. Blandt andet fortæller han om:

Robotter og kunstig intelligens. Lige nu er vi på vej ind i det største teknologispring, vi endnu har oplevet. Udviklingen inden for AI – Artificial Intelligence – eller kunstig intelligens, vil føre til enorme ændringer  – intet bliver som før. Arbejde, underholdning, vores liv. Alt ændrer sig. AI vil få større konsekvenser for os end selve fremkomsten af internettet. Hvad er AI, hvordan vil det først blive brugt, og hvad fører det til? I løbet af de næste 15 år vil vi blive ramt af 3 store AI bølger, fra automatisering til autonomi. Op til 40 procent af danske jobs vil forsvinde eller blive ændret til ukendelighed. Mange forsvinder, men nye jobs kommer også til. For os betyder det nye måder at arbejde på, og for mange er det i et helt nyt job.

Digitale tvillinger. Produkter vil blive udstyret med en digital tvilling, der følger hele produktets levetid. Det bliver endda ofte skabt inden produktet bliver til virkelighed. Fra masseproduktion til individuelle produkter, endda ofte skabt rundt om hjørnet på en Speedfactory. Fabrikken er befolket af robotter, som der vil være masser af overalt. Robotter der arbejder i teams, selv tager ved lære, og fordeler arbejdet. 3 mio mennesker vil have en robot som chef allerede i 2020.

Digitale assistenter. De fleste af os har allerede i dag en digital assistent, som for eksempel Apple’s Siri. Det er den spæde begyndelse til en fremtid, hvor den digitale assistent tager over på rutineindkøb og i det hele taget kan antage min personlighed i det omfang, jeg ønsker – eller tillader – det. Digitale assistenter kan også arbejde i teams med os mennesker, og jeg kan hyre assistenter med særlige egenskaber, hvis jeg har brug for det.

Ambient Computing og People Literate Technology. Computerkraften ligger i omgivelserne. Vi er på vej ind i næste fase, hvor smartphonen ikke længere er kongen af IT universet, men blot en af mange enheder, jeg bruger. Ambient computing, hvor der er adgang til computer kraft overalt, uden at jeg skal have fat i smartphonen. Det fører til helt nye måder at arbejde på rent digitalt, og det fører til nye produkter. Ting der kan forstå – eller selv have – følelser. Ting der handler autonomt. Vi nærmer os også en ny æra, hvor det er slut med at oversætte vores ønsker til computer kommandoer. Fremover vil computeren forstå os – People Literate Technology.

Vi mennesker skal vænne os til nye roller i takt med, at AI gennemsyrer alt. Der er store muligheder, men mindst lige så store udfordringer. Preben perspektiverer og giver masser af eksempler og gode historier, der tegner et tankevækkende, levende og underholdende billede af hele denne udvikling.

Preben rejser meget og får flere forespørgsler end kalenderen tillader. Det anbefales at booke i god tid.

Se foredrag med Preben Mejer

  Preben Mejer foredrag

  Preben Mejer afholder foredrag inden for emnerne:

  • Preben Mejer holder levende og engagerede indlæg om vores teknologiske fremtid.
  • Lige nu handler det om Cognitive Computing, den næste store bølge. Det er et kvantespring i IT anvendelse, og det vil blandt andet betyde, at 3 millioner mennesker på verdensplan har en robot som chef i 2020, vores jobs ændrer sig, og ud over IQ skal der lægges vægt på AQ – adaptability quotient. Autonome dimser vil der være masser af, faktisk op mod 80 milliarder på vores internet. Hvad betyder det? Hvad betyder et internet af ting, hvilke nye muligheder ligger der i det? Dimserne leverer data, og de indgår i nye sammenhænge. Spændende nye fænomener som Blockchain, Process mining, og platforms økonomien er noget af det, der bliver kastet lys over i Prebens oplæg. Vores apps forsvinder – de bliver til et nyt lag af ambient services – hvad betyder det, hvordan fungerer det? Vores smartphone forsvinder også, eller vil i hvertfald spille en mindre rolle, og vi kan allerede nu se, hvad det er, der kommer efter smartphonen.
  • Hans foredrag handler om den teknologiske udvikling, med udgangspunkt i den tredje store teknologibølge, Pervasive Computing, eller IT i alting.
  • Hvad sker der med PC’en og mobiltelefonen? Hvorfor dør begreberne telefon, fjernsyn og radio? Og hvordan vil vi leve og arbejde i fremtiden?
  • Prebens foredrag vinkles efter målgruppe/kontekst og er under konstant udvikling. Preben er en efterspurgt foredragsholder, der får flere henvendelser end kalenderen tillader. Book ham i god tid, hvis du vil være sikker.

  Preben Mejer foredrag

  Robotterne kommer – og hvad så?

  • Robotterne er over os, og det er ikke længere store, tunge og dumme industrirobotter. Det er små fikse robotter, der kan tage hånd om alt fra madlavning til scanning af gravide. Det er også robotbiler, robotvagthunde og fordøjelige robotter, som du bare kan spise. Men hvad er robotter, og hvor går robotterne hen?
  • Robotter er ikke bare fysiske robotter. Den tredje store bølge i IT anvendelse handler om kunstig software baseret intelligens. Software-robotter der udfører opgaver, hurtigere og mere perfekt end os mennesker.
  • Hvad vil kunstig intelligens betyde for fremtidens arbejdsmarked? Hvad sker der, når robotter og software robotter kombineres, så vi får superrobotter? Hvordan ser fremtiden ud for de fysiske robotter og for software robotterne?
  • Foredraget giver et billede af den teknologiske udvikling og de vigtigste tendenser og har karakter af en levende og underholdende briefing med masser af eksempler på, hvad det er, der sker. Foredraget justeres i øvrigt efter den kontekst, som det skal indgå i.

  Preben Mejer foredrag

  Robotter, kunstig intelligens og Ambient Computing – nu med anbefalinger

  • Foredraget er sammensat af relevante dele af robot, kunstig intelligens og ambient computing foredragene. Det går et spadestik dybere og inkluderer formøde og briefing. Foredraget vil i begrænset omfang rumme branche/virksomheds/sektor relevante eksempler, anbefalinger og forholde sig til udfordringer.
  • Foredraget er tilpasset, og prisen inkluderer et formøde, desk-research og tilpasning.

Referencer

Super inspirerende.

Bente Bæk Hansen

HK/Kommunal, MidtVest

Foredraget var godt forberedt og Preben Mejer viste stor viden på området.

Helle Schultz

Sønderborg Kommune

Inspirerende og passer præcist ind i vores øvrige program.

Pernille Nederby

Logica
Uforpligtende forespørgsel på Preben Mejer

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Preben Mejer

4.75 ud af 5 stjerner

"Foredraget var godt forberedt og Preben Mejer viste stor viden på området."

Helle Schultz - Sønderborg Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Preben Mejer