Henter Indhold ...

Knud Romer

Forfatter, kreativ direktør og foredragsholder

Oplev de utroligt inspirerende foredrag fra Knud Romer, der tager udgangspunkt i både eget forfatterskab såvel som emnerne livsstil, branding og kultur. Mød en både skarp, rutineret og underholdende foredragsholder!

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Knud Romer Jørgensen er skønlitterær forfatter samt prisvindende tekstforfatter og kreativ direktør. Knud Romer har arbejdet som konceptudvikler for en række større virksomheder og han har igennem sit forfatterskab både bevæget sig indenfor den skønlitterære genre såvel som kulturhistorie.

Knud Romer er uddannet i litteraturvidenskab, blev reklamemand hos Kunde & Co. og siden selvstændig. I medier er Knud Romer blandt andet kendt som kulturanmelder i tv-magasinet Smagsdommerne på DR2 og som vært på radioprogrammet Romerriget, der sendes på Radio24syv. Knud Romer er desuden forfatteren i P1-programmet Filosoffen, forfatteren og fremtidskvinden sammen med Ole Fogh Kirkeby og Anne Skare Nielsen. Han markerer sig også i diverse dagblade som kommentator ved at skrive kronikker og debatindlæg. I 2006 skrev han bogen ”Den som blinker er bange for døden”, som han modtog De gyldne laurbær for sidenhen. Han har desuden forestået udgivelser som ”Guide til Københavns offentlige toiletter” og ”Din store idiot”, om dumhed og intelligens.

I 2016 vandt Knud Romers bog ABC, med illustrationer af John Kørner, Årets Bogdesign 2016. Derudover kom i 2016 også dokumentarfilmen “Et blad falder til himlen”, som Knud Romer har lavet sammen med Anders Birch om sin fars sidste dage på jorden. Ligeså blev korværket af samme navn opført i Tivolis koncertsal for 2000 demente mennesker og deres pårørende. En optræden Knud Romer lavede sammen med komponisten, Bent Sørensen, og filmen blev sågar nomineret til en Arnold for årets bedste korte dokumentarfilm. Knud Romer har også i 2016 lavet flere korværker med Bent Sørensen, bla “Et skyggespil” (opført af DR Pigekor), og DR Pigekor opførte også “Himmeltræet” (musik af chefdirigenten Phillip Faber) til årets julekoncert.

Det er især biblioteker, skoler og uddannelsesinstitutioner, oplysningsforbund og kommuner der benytter sig af de inspirerende og underholdende Knud Romer foredrag.

  Knud Romer foredrag

  “Kort over Paradis”

  • Efter 12 års skrivepause er Knud Romer tilbage med den anmelderroste Kort over Paradis, der har kostet forfatteren et øje, et sammenbrud, et ophold på en psykiatrisk klinik og tre års uafbrudt skrivning om natten.
  • Kort over Paradis handler om det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90’ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain. Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker – og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.
  • I dette inspirerende og sprudlende foredrag kan du opleve Knud Romer, når han med sin sædvanlige fortælleglæde ærligt og engageret beretter om skriveproces, søvnløse nætter, rosendende anmeldelser og bogudgivelse 12 år efter den første roman.

  Knud Romer foredrag

  Småt er godt, stort er lort – provinsen og alle de andre

  • Knud Romers virale indspark til Folkemødet 2018 i Altingets Facebook-video er vist ikke gået nogen digitale brugere forbi. På knap 3 minutter formåede Knud Romer med sin skarpe tunge at rette en kontant kritik af eliten, magten, Danmark uden for København, og et forsvar for Folket.
  • Oplev et tankevækkende og klassisk Knud Romer foredrag om måden “vi” behandler de andre” på. Det er altid de andre, der dør, de andre, der bliver gamle, de andre, der bliver skilt, de andre, der bliver syge og får sindslidelser, de andre, der bliver fyret, de andre, der bliver hjemløse og de andre, der er indvandrere.
  • Der er bare det ved det, at vi ifølge Knud Romer før eller siden selv kommer til at opleve en og flere af disse ting selv. Så er det pludselig os, der bliver gamle og dør, og bliver skilt og fyret og bryder sammen og får brug for psykiatrisk behandling – og når du så sidder der på den offentlige psykiatriske skadestue eller på plejehjemmet, er det for sent: Ingen kan høre dig skrige – og nu har Knud Romer efterhånden oplevet en god del af det på egen krop, og det er helt vildt, hvordan forholdene egentlig er ude i det ganske danske land.
  • Udkantsdanmark er en fucking joke, og Folkemødet er et bedrag – for politikerne møder ikke folket. Knud Romer bor 6 km syd for Præstø, og det er ifølge ham stort set umuligt at komme dertil med offentlige transportmidler, der er intet politi, intet sundhedsvæsen, intet bibliotek – og du kan ikke låne i krone i banken, hvis du vil købe et hus. Alting forfalder, det er fandme en svinestreg, som vi i fællesskab må få løst! Og det starter med dette foredrag.

  Knud Romer foredrag

  ”Den som blinker er bange for døden”

  • Knud Romers debut som skønlitterær forfatter, der vandt ham De gyldne laurbær i 2007. Oplev foredraget, der baserer sig på bogens forlæg. Hør Knud Romer fortælle om hvorfor bogen i det hele taget blev skrevet og hvad der ligger bag dens tilblivelse.
  • Barndommen er hjemsøgt af fortidens spøgelser: en altdominerende mor, der har fået Jernkorset og lever med minderne om et liv i luksus i den preussiske landadel, og en far, der er forsikringsmand og forsøger at holde sammen på det hele ved at forsikre hver evig eneste ting på jorden. En familie, der lukker sig om sig selv i angst, vanvid og sorg.
  • Romanen og foredraget beskriver hvordan den sociale eksklusion og ensomheden i en kvælende, dement provinsby bliver imødegået af et barn, som bygger sit eget univers op af fantasmer og poesi og uendelig livslyst. Alt sammen i forsøget på at finde en vej ud af mareridtet og ind i verden.

  Knud Romer foredrag

  Livsstil

  • Hvad er sammenhængen mellem socialgruppe, værdier og forbrug? Og hvorfor er nogle til franske film, mens andre vil se blod? Hvorfor går nogle på tilbudsjagt, og andre vil have det økologisk? Produkter, tidsskrifter og tv-udsendelser henvender sig til forskellige befolkningsgrupper – segmenter – med vidt forskellige handlings- og oplevelsestilbud.
  • Vi ser på, hvordan vores sociale tilhørsforhold, vores uddannelse og økonomi gør sig gældende i forbrugsmønstre og livsanskuelser, feriemål og valg af yndlingsfilm.

  Knud Romer foredrag

  Kultur

  • Underholdningens genrer – hvad er handling, hvordan fungerer fortællinger, og hvorfor bladrer vi videre i bogen og ser næste afsnit i tv-serien? Og hvorfor dyrker vi B-film? Og hvorfor sidder vi stille til klassisk koncert og danser til popmusik?
  • Der er en god mening med den måde, vi underholder os på – og hvad enten man er til gys eller grin, action eller romantik, så er det godt at kende spillereglerne og vide hvad der sker, når vi dør af grin over Jim Carrey eller sidder spændt på stolekanten under ”7even”.

  Knud Romer foredrag

  Branding

  • Hvad er et varemærke, hvordan virker det og hvordan skaber man det? Der er hovedsageligt navnet og livsstilsværdien til forskel på en Skoda og en Folkevogn, og vi får en kritisk introduktion til markedsføringen af mærkevarer. Med Knud Romers foredrag kommer du også tættere på udviklingen af internationale kampagner for B&O, BODUM og BRABANTIA.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Knud Romer

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Knud Romer

Foredragsemner med Knud Romer