Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Naturfotograf, safarileder, forfatter, dykker, filmproducent – og medlem af Eventyrernes Klub.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Henrik
Foredrag
Referencer
Henrik Egede-Lassen kombinerer humor og absurde oplevelser med imponerende billeder og fantastiske filmklip i sine fortællinger om klodens mest spændende naturområder. Hans enestående viden om stammefolk og vilde dyr har gjort ham til en efterspurgt foredragsholder, og hans utrolige tilværelse har blandt andet ført til en anmelderrost selvbiografi og medlemskab af Eventyrernes Klub.
Henrik beretter personligt og engagerende, og uanset om du ønsker underholdning, inspiration til en jordomrejse eller du søger viden om kannibaler, kærlighed eller krokodiller, bliver du med garanti overrasket undervejs.
Allerede som barn drømte Henrik om at komme ud i verden, dykke med hajer og møde fjerne folkeslag. Mens hans venner fik uddannelse og familie, forsøgte Henrik at leve af sin eventyrlyst. Intet gik efter planen – og igen og igen satsede Henrik alt, men hver gang ramte han 100 % ved siden af.
Først som 26-årig kom han i gang med sit voksenliv, da han grundlagde Albatros Adventure. Efter nogle formative år i rejsebranchen og utallige ekspeditioner til alle syv kontinenter etablerede Henrik naturformidlingsburauet Zoomedia (www.zoomedia.dk), der snart fik opgaver for blandt andet DR, BBC, National Geographic, 60 Minutes, Japan News Network og Læger Uden Grænser.
Se foredrag med Henrik Egede-Lassen
Med udgangspunkt i sin populære og roste bog Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie vil Henrik Egede-Lassen fortælle den mærkværdige og eventyrlige historie om hvordan og hvorfor han blev naturfotograf. Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er også fortællingen om at gå efter den umulige drøm – også selvom det koster kærester, hospitalsophold, blod, sved, tårer og en hel del flybilletter.
Foredraget kan både tilrettes voksne og børn – og kan også fungere helt uden billeder og filmklip, så det for eksempel kan afholdes i naturen omkring et bål.
Er der en sammenhæng mellem vores levevis og naturkatastrofer som f.eks. oversvømmelser og ekstrem tørke? Hvis ja, hvad kan vi gøre ved det? Kan naturvidenskaben hjælpe os til at finde bæredygtige løsninger? I beretningen kommer vi vidt omkring. Fra Indonesiens døende koralrev til indlandsisen. Fra smeltevandshuller til Amazonas skovbrande – men det er ikke kun tragedier. Det er et foredrag med håb, muligheder og mærkelige hændelser.
Foredraget er ledsaget af Henriks egne billeder og filmklip fra mange forskellige filmekspeditioner til nogle af klodens brændpunkter.
I samarbejde med professor Michael Christiansen, professor på Statens Serum Institut.
Infektionssygdomme der overføres mellem dyr og mennesker kaldes for zoonoser. Zoonoser er ikke et nyt fænomen, men overførslen af sygdomme fra dyr til mennesker er ifølge FN og internationale forskere et stigende globalt problem navnlig på grund af vores rovdrift på naturen og de menneskeskabte klimaforandringer.
WHO estimerer at omkring 60 procent af alle menneskets sygdomme og 75 procent af de nye sygdomme, der rammer os, er zoonoser. Sygdomme som pest, kopper, den spanske syge og almindelig influenza er alle zoonoser og har hver især kostet millioner af mennesker livet. Inden for de seneste årtier er nye alvorlige zoonoser som Ebola, Zika, SARS og MERS – og senest COVID-19 – opstået forskellige steder i verden.
Et tankevækkende foredrag, som gør dig klogere på virus, forskning og biodiversitet.
Foredraget indeholder filmklip, fotos og interviews med nogle af Danmarks førende forskere.
Arktis er det sted på kloden der oplever de allerstørste temperaturstigninger. For nogle dyrearter er det en katastrofe, men for andre åbner sig helt nye muligheder. Det gælder også for lokalbefolkningen i Arktis, som i det ene område pludselig kan høste nye afgrøder såsom kartofler, mens andre samfund bliver permanent oversvømmet.
Hør om hvordan det er at filme narhvaler under vandet for National Geographic, flytte isbjørne med helikopter og hvor svært det kan være at filme en smeltende gletcher.
Foredraget ledsages af billleder, film, fraklip og personlige historier fra utallige ekspeditioner til Grønland, Svalbard og den Canadiske del af Arktis.
Tag med ind i Borneos regnskov til penan-folket, som hører til blandt verdens ældste kulturer. De vandrer rundt i regnskoven som nomader og lever af at jage og samle – præcis som de har gjort i tusindvis af år.
Men deres livsform er truet. Tømmerindustri, nye magtstrukturer i landet og kristendommens indtog har påvirket penan-folkets levevis i en så stor grad, at kulturen snart vil uddø.
I næsten 30 år har naturfotografen Henrik Egede-Lassen fulgt de sidste nomaders kamp for at få lov til leve traditionelt. Det er en historie om regnskov, venskab, overgreb og overraskelser.
Et foredrag om at vokse op i en anden kultur med andre drømme, udfordringer og muligheder. Vi besøger oprindelige folk på savannen, i regnskoven og i Arktis og hører om hverdagen for nogle af verdens mest isolerede folkeslag.
Foredraget kan vinkles på forskelig vis afhængigt af målgruppen, men egner sig især til børn fra 5 årsalderen.
Som barn drømte naturfotografen Henrik Egede-Lassen om blive dykker, være direktør for Zoologisk Have og racerkører hos Ferrari. Kun det første lykkedes til fulde og i dag 40 år senere, lever Henrik af at formidle natur – over og under vandet. Det er et foredrag med vilde historier om hajer, koralrev og hvaler tilsat utrolige billeder, film, fraklip og komiske situationer
Takket være fjernsynet kan vi i dag komme tæt på dyrearter fra sofaen, som man knap nok kendte til for få generationer siden. Vi er f.eks. med, når bjergorillaer føder eller spækhuggere hapser sæler på stranden i Patagonien. Det er unikt og lærerrigt, – men ofte er historierne bag kulissen mindst lige så underholdene. I jagten på det ultimative billede, er der meget som kan gå galt… rigtig galt!
Foredraget er ledsaget af fraklip, personlige anekdoter og selvoplevede fiaskoer fra nogle af verdens mest øde naturområder.
FN´s naturpanel vurderer at omkring 1 million arter er i fare for at forsvinde for evigt på grund af menneskelige aktiviteter. Arter, levesteder og hele økosystemer forsvinder med en hidtil uset hastighed.
Hvorfor sker det? – hvad kan vi gøre for at bremse udviklingen og hvordan foregår naturbevarelse i praksis?
Zoolog og tidligere videnskabelig direktør i Zoologisk Have, Bengt Holst og naturfotograf Henrik Egede-Lassen har begge oplevet biodiversitetskrisen helt tæt på. Fra barndommens danske vandhuller, som forsvandt til store regnskovsområder, som pludselig konverteres til oliepalmeplantager og soyamarker.Foredraget tager blandt andet udgangspunkt i nogle af de konkrete naturbevarelsesprojekter, som Bengt Holst har iværksat rundt omkring på kloden og som Henrik har dokumenteret med sit kamera. For uanset om det handler om at bevare danske frøer eller næsehorn på Afrikas savanne, så er problematikken og mange af løsningerne de samme. Succesfulde naturbevarelsesprojekter handler om at give naturen plads til at udfolde sig på egne præmisser – og vi kan alle gøre en forskel.
Foredraget er ledsaget af unikke billeder og filmklip fra de tropiske regnskove, Arktis, Afrikas savanne og vores egen baghave her i Dk.
Jeg har igennem årene hørt Henrik holde talrige foredrag, og han er en fantastisk historiefortæller, der evner at kombinere eventyr og humor med stor indsigt og skarpe holdninger, der giver stof til eftertanke. Og som den globetrotter han er, har han en sand skattekiste af oplevelser fra store dele af verden at trække på, både med vilde dyr og naturfolk. I selskab med Henrik er man sikker på en professionel, velfortalt og yderst underholdende seance
Mogens Trolle, zoolog, foredragsarrangør
Henrik Egede-Lassen tryllebandt over 500 teenagedrenge med sin meget personlige fortælling. Jeg kan på det varmeste anbefale Henrik som oplægsholder, og håber vi en anden gang kan gøre brug af hans enestående formidlingsevner.
Line Andersen, Næstformand
Få foredragsholdere kan fastholde, begejstre, motivere og formidle komplekse temaer med så stor træfsikkerhed, som Henrik Egede-Lassen. Vi har i årevis haft fornøjelse at opleve Henriks oplæg om blandt andet savanne, regnskov, oprindelige folk og hans arbejde som naturfotograf over og under vandet. Og hver gang er det en dundrende publikumssucces.
Sami Widell, Arrangementchef
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.