Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Henrik Egede-Lassen

Få indsigt i den vidunderlige natur kloden rundt

Henrik Egede-Lassen

Henrik Egede-Lassen

Naturfotograf, safarileder, forfatter, dykker, filmproducent, samt medlem af "Eventyrernes Klub".

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

Jeg har igennem årene hørt Henrik holde talrige foredrag, og han er en fantastisk historiefortæller, der evner at kombinere eventyr og humor med stor indsigt og skarpe holdninger, der giver stof til eftertanke. Og som den globetrotter han er, har han en sand skattekiste af oplevelser fra store dele af verden at trække på, både med vilde dyr og naturfolk. I selskab med Henrik er man sikker på en professionel, velfortalt og yderst underholdende seance

Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum Se alle referencer

Et foredrag med Henrik Egede-Lassen giver jer:

  • Inspiration og ideer til rejser og naturoplevelser ud over det sædvanlige
  • Tips til, hvordan man mod alle odds kan lykkes med at realisere sit livs eventyr
  • Indsigt i livet og livsbetingelserne hos de mest spændende og anderledes folkefærd
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Egede-Lassen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Henrik Egede-Lassen kombinerer humor og absurde oplevelser med imponerende billeder og fantastiske filmklip i sine fortællinger om klodens mest spændende naturområder. Hans enestående viden om stammefolk og vilde dyr har gjort ham til en efterspurgt foredragsholder, og hans utrolige tilværelse har blandt andet ført til en anmelderrost selvbiografi og medlemskab af “Eventyrernes Klub”.

Et foredrag med Henrik Egede-Lassen giver jer:

  • Inspiration og ideer til rejser og naturoplevelser ud over det sædvanlige
  • Tips til, hvordan man mod alle odds kan lykkes med at realisere sit livs eventyr
  • Indsigt i livet og livsbetingelserne hos de mest spændende og anderledes folkefærd

Historier fra hele verden og mere til

Allerede som barn drømte Henrik om at komme ud i verden, dykke med hajer og møde fjerne folkeslag. Mens hans venner fik uddannelse og familie, forsøgte Henrik at leve af sin eventyrlyst ud i livet. Intet gik efter planen – og igen og igen satsede Henrik alt, men hver gang ramte han 100% ved siden af.

Først som 26-årig kom han i gang med sit voksenliv, da han grundlagde “Albatros Adventure”. Efter nogle formative år i rejsebranchen og utallige ekspeditioner til alle syv kontinenter etablerede Henrik naturformidlingsburauet Zoomedia (www.zoomedia.dk), der snart fik opgaver for blandt andet DR, BBC, National Geographic, 60 Minutes, Japan News Network og Læger Uden Grænser.

I sine foredrag beretter Henrik personligt og engagerende, og uanset om I ønsker underholdning, inspiration til en jordomrejse eller I søger viden om kannibaler, kærlighed eller krokodiller, bliver I med garanti overrasket undervejs.

Book Henrik og hør mere om hans vilde eventyr, og de erfaringer, han har gjort sig om den frodige og farlige natur, samt de forskellige kulturer rundt omkring i verden.

Se foredrag med Henrik Egede-Lassen
Henrik Egede-Lassen foredrag

Hvis jeg overlever det her — bliver det en god historie

Med udgangspunkt i sin populære og roste bog “Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie (2019) vil Henrik Egede-Lassen fortælle den mærkværdige og eventyrlige historie om hvordan og hvorfor han blev naturfotograf. Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er også fortællingen om at gå efter den umulige drøm – også selvom det koster kærester, hospitalsophold, blod, sved, tårer og en hel del flybilletter.

Foredraget kan både tilrettes voksne og børn – og kan også fungere helt uden billeder og filmklip, så det for eksempel kan afholdes i naturen omkring et bål.

Henrik Egede-Lassen foredrag

Menneskeskabte naturkatastrofer?

Er der en sammenhæng mellem vores levevis og naturkatastrofer, som for eksempel oversvømmelser og ekstrem tørke? Hvis ja, hvad kan vi gøre ved det? Kan naturvidenskaben hjælpe os til at finde bæredygtige løsninger? I beretningen kommer vi vidt omkring. Fra Indonesiens døende koralrev til indlandsisen. Fra smeltevandshuller til Amazonas skovbrande – men det er ikke kun tragedier. Det er et foredrag med håb, muligheder og mærkelige hændelser.

Foredraget er ledsaget af Henriks egne billeder og filmklip fra mange forskellige filmekspeditioner til nogle af klodens brændpunkter.

Henrik Egede-Lassen foredrag

Fremtidens Epidemier - om corona, ebola og andre zoonoser

Infektionssygdomme, der overføres mellem dyr og mennesker kaldes for zoonoser. Zoonoser er ikke et nyt fænomen, men overførslen af sygdomme fra dyr til mennesker er ifølge FN og internationale forskere et stigende globalt problem navnlig på grund af vores rovdrift på naturen og de menneskeskabte klimaforandringer.

WHO estimerer, at omkring 60 procent af alle menneskets sygdomme og 75 procent af de nye sygdomme, der rammer os, er zoonoser. Sygdomme som pest, kopper, den spanske syge og almindelig influenza er alle zoonoser og har hver især kostet millioner af mennesker livet. Inden for de seneste årtier er nye alvorlige zoonoser som Ebola, Zika, SARS og MERS – og senest COVID-19 – opstået forskellige steder i verden.

I samarbejde med professor Michael Christiansen, professor på Statens Serum Institut, tager Henrik jer med ind i en fortælling om de epidemier, der har truet menneskeheden, og som måske kan blive en trussel i fremtiden. Et tankevækkende foredrag, som gør jer klogere på virus, forskning og biodiversitet.

Foredraget indeholder filmklip, fotos og interviews med nogle af Danmarks førende forskere.

Henrik Egede-Lassen foredrag

Arktis under forandring

Arktis er det sted på kloden, der oplever de allerstørste temperaturstigninger. For nogle dyrearter er det en katastrofe, men for andre åbner sig helt nye muligheder. Det gælder også for lokalbefolkningen i Arktis, som i det ene område pludselig kan høste nye afgrøder såsom kartofler, mens andre samfund bliver permanent oversvømmet.

I dette foredrag kan I høre Henrik fortælle, hvordan det er at filme narhvaler under vandet for National Geographic, flytte isbjørne med helikopter og hvor svært det kan være at filme en smeltende gletcher.

Foredraget ledsages af billleder, film, fraklip og personlige historier fra utallige ekspeditioner til Grønland, Svalbard og den Canadiske del af Arktis.

Henrik Egede-Lassen foredrag

De sidste nomader på Borneo

Tag med ind i Borneos regnskov til penan-folket, som hører til blandt verdens ældste kulturer. De vandrer rundt i regnskoven som nomader og lever af at jage og samle – præcis som de har gjort i tusindvis af år. Men deres livsform er truet. Tømmerindustri, nye magtstrukturer i landet og kristendommens indtog har påvirket penan-folkets levevis i en så stor grad, at kulturen snart vil uddø.

I næsten 30 år har Henrik fulgt de sidste nomaders kamp for at få lov til leve traditionelt. Det er en historie om regnskov, venskab, overgreb og overraskelser.

Henrik Egede-Lassen foredrag

Hvordan lever børn ude i verden?

Et foredrag om at vokse op i en anden kultur med andre drømme, udfordringer og muligheder. Vi besøger oprindelige folk på savannen, i regnskoven og i Arktis, og hører om hverdagen for nogle af verdens mest isolerede folkeslag.

Foredraget kan vinkles på forskellig vis afhængigt af målgruppen, men egner sig især til børn fra 5-årsalderen.

Henrik Egede-Lassen

Hajer, blæksprutter og narhvaler – de vildeste øjeblikke under vandet

Som barn drømte Henrik om at blive dykker, være direktør for Zoologisk Have og racerkører hos Ferrari. Kun det første lykkedes til fulde og i dag 40 år senere, lever Henrik af at formidle natur – over og under vandet. Det er et foredrag med vilde historier om hajer, koralrev og hvaler tilsat utrolige billeder, film, fraklip og komiske situationer.

Henrik Egede-Lassen

Ret Vildt – bag om kulissen med en naturfotograf

Takket være fjernsynet kan vi i dag komme tæt på dyrearter fra sofaen, som man knap nok kendte til for få generationer siden. Vi er for eksempel med, når bjerggorillaer føder eller spækhuggere hapser sæler på stranden i Patagonien. Det er unikt og lærerrigt, – men ofte er historierne bag kulissen mindst lige så underholdene. I jagten på det ultimative billede, er der meget, der kan gå galt… rigtig galt!

Foredraget er ledsaget af fraklip, personlige anekdoter og selvoplevede fiaskoer fra nogle af verdens mest øde naturområder.

Henrik Egede Lassen og Bengt Holst foredrag

Biodiversitetskrisen – en personlig fortælling

FN´s naturpanel vurderer, at omkring 1 million arter er i fare for at forsvinde for evigt på grund af menneskelige aktiviteter. Arter, levesteder og hele økosystemer forsvinder med en hidtil uset hastighed.

Hvorfor sker det? Hvordan foregår naturbevarelse i praksis? Og hvad kan vi gøre, for at bremse udviklingen?

Henrik og Bengt Holst, der er Zoolog og tidligere videnskabelig direktør i Zoologisk Have, har begge oplevet biodiversitetskrisen helt tæt på. Fra barndommens danske vandhuller der forsvandt, til store regnskovsområder, der pludselig konverteres til oliepalmeplantager og soyamarker. Foredraget tager blandt andet udgangspunkt i nogle af de konkrete naturbevarelsesprojekter, som Bengt Holst har iværksat rundt omkring på kloden og som Henrik har dokumenteret med sit kamera. For uanset om det handler om at bevare danske frøer eller næsehorn på Afrikas savanne, så er problematikken og mange af løsningerne de samme. Succesfulde naturbevarelsesprojekter handler om at give naturen plads til at udfolde sig på egne præmisser – og vi kan alle gøre en forskel.

Foredraget er ledsaget af unikke billeder og filmklip fra de tropiske regnskove, Arktis, Afrikas savanne og vores egen baghave her i Danmark.

Referencer

Jeg har igennem årene hørt Henrik holde talrige foredrag, og han er en fantastisk historiefortæller, der evner at kombinere eventyr og humor med stor indsigt og skarpe holdninger, der giver stof til eftertanke. Og som den globetrotter han er, har han en sand skattekiste af oplevelser fra store dele af verden at trække på, både med vilde dyr og naturfolk. I selskab med Henrik er man sikker på en professionel, velfortalt og yderst underholdende seance

Mogens Trolle, zoolog, foredragsarrangør

Statens Naturhistoriske Museum

Henrik Egede-Lassen tryllebandt over 500 teenagedrenge med sin meget personlige fortælling. Jeg kan på det varmeste anbefale Henrik som oplægsholder, og håber vi en anden gang kan gøre brug af hans enestående formidlingsevner.

Line Andersen, Næstformand

Global Dignity

Få foredragsholdere kan fastholde, begejstre, motivere og formidle komplekse temaer med så stor træfsikkerhed, som Henrik Egede-Lassen. Vi har i årevis haft fornøjelse at opleve Henriks oplæg om blandt andet savanne, regnskov, oprindelige folk og hans arbejde som naturfotograf over og under vandet. Og hver gang er det en dundrende publikumssucces.

Sami Widell, Arrangementchef

Zoologisk have
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Egede-Lassen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Henrik Egede-Lassen
Henrik Egede-Lassen

4.75 ud af 5 stjerner

Jeg har igennem årene hørt Henrik holde talrige foredrag, og han er en fantastisk historiefortæller, der evner at kombinere eventyr og humor med stor indsigt og skarpe holdninger, der giver stof til eftertanke. Og som den globetrotter han er, har han en sand skattekiste af oplevelser fra store dele af verden at trække på, både med vilde dyr og naturfolk. I selskab med Henrik er man sikker på en professionel, velfortalt og yderst underholdende seance

Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum Se alle referencer

Foredragsemner med Henrik Egede-Lassen