Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør om menneskets mulighed for at komme i balance når naturens redskaber er i brug

Simon Høegmark Foredrag

Simon Høegmark

Foredragsholder, forsker, medforfatter, naturvejleder og naturterapeut. Formidler om naturens helbredende kræfter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog."

Nadia Maria Luczynska - LOF Se alle referencer

Et foredrag med Simon Høegmark giver dig:

  • Underholdning kombineret med høj faglig viden, der appellerer til deltagernes urinstinkter og følelser. Det rammer dem lige i hjertekuglen.
  •  Indsigt i, hvorfor vi reagerer, som vi gør, helt ubevidst i vores hverdag, og i vores adfærd, der styres af, at vi helt grundlæggende selv er natur!
  • Praktiske øvelser og konkrete redskaber, der kan arbejdes videre med inden for stresshåndtering, angst og andre psykiske eller kroniske lidelser.
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Simon

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Simon Høegmark har igennem sin forskning gjort naturens positive påvirkning på mennesket til sit speciale. Hans foredrag stiller skarpt på menneskets mulighed for at komme i balance med sig selv, når vi tager naturens redskaber i brug. Grib chancen for at få en indsigt i Simons spændende undersøgelser og resultater inden for naturens kræfter. 

Et foredrag med Simon Høegmark giver dig:

  • Underholdning kombineret med høj faglig viden, der appellerer til deltagernes urinstinkter og følelser. Det rammer dem lige i hjertekuglen.
  •  Indsigt i, hvorfor vi reagerer, som vi gør, helt ubevidst i vores hverdag, og i vores adfærd, der styres af, at vi helt grundlæggende selv er natur!
  • Praktiske øvelser og konkrete redskaber, der kan arbejdes videre med inden for stresshåndtering, angst og andre psykiske eller kroniske lidelser.

Bliv beriget af Simon Høegmarks imponerende forskning og viden om naturen i hans populære foredrag. Du får svar på, hvad naturen er for en størrelse, hvordan den kan helbrede dig fysisk og psykisk, og hvordan du er naturen. Simon har fået stor accept for sine fund inde for naturens felt både nationalt og internationalt.

Simon har i mange år formidlet om natur, naturterapi og naturens helbredende kræfter. Det har han gjort både i medierne, på kurser, foredrag, temadage for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, idrætsforeninger samt kommuner og regioner. Han er optaget af, hvordan naturen kan integreres i eksisterende arbejdsliv, arbejdsmiljøarbejde samt forebyggende og sundhedsfremmende sundhedsforløb, og har et stærkt budskab om, hvordan man kan bruge naturen til stresshåndtering og til at fremme kreative og innovative processer samt finde ro og komme i balance med sig selv, bl.a. efter langvarig stress og sygdom.

Simons undervisning bygger på mange års erfaring med at hjælpe mennesker med stress, angst, depression og kroniske sygdomme ved at bruge naturen som medbehandler, og han har udviklet et koncept og en metode til at arbejde med naturen i sundhedssektoren og i virksomheder.

Tidligere har Simon udført et længerevarende naturbaseret rehabiliteringsforløb for mænd i livskrise. Forløbet er implementeret i nogle af landets kommuner, og det viser meget positive resultater og har fået stor national og international opmærksomhed.

Simons baggrund for at arbejde og undervise i naturen er lang: Simon er i gang med en Ph.d. på Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet, hvor han forsker i brugen af ’Naturens terapeutiske kræfter og muligheder som medbehandler’. Derudover er han uddannet lærer, naturvejleder, friluftsvejleder, Master i Naturscience Education og har en Kandidat i Idræt og Sundhed.

Simon er forfatter til bogen ”Naturens helbredende kræfter” med forord af Rane Willerslev.

Se foredrag med Simon Høegmark
Simon Høegmark foredrag

Naturens helbredende kræfter

Naturen er noget af det hotteste lige nu i erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme!

Naturen er det bedste sted til at tænke kreativt og innovativt, at finde ro og komme sig efter sygdom. Foredraget giver stof til eftertanke og berører. Det handler om arven fra vores forfædre, og det handler om vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan kan vi ændre vores liv fra et stressende hamsterhjul til et liv med større nærvær og glæde? Hvordan kan begrebet ’woodcraft’ og æstetisk sansning af naturen bruges til at få os til at føle os trygge, til at finde tilbage til os selv, til behandling og til at tænke kreativt og nyskabende?

Naturen bedømmer os ikke. Den forventer ikke noget af os. Naturen er neutral. Så i naturen kan vi nulstilles og komme i balance. Foredraget bygger på evolutionspsykologien. Hvad er det for mekanismer, vi har med fra naturen? Hvilke mentale redskaber har vi brugt til at overleve, da vi boede i naturen? Det er stadig de redskaber, vi har til rådighed i dag. Dem har vi brug for at genopdage.

Simon kommer i sine foredrag også ind på den nyeste hjerneforskning. Forskningen kan fortælle os, hvad der sker i hjernen, når vi opholder os i naturen. Hvilke sansninger, stemninger, tid og rum, kan vi opfatte i naturen, og hvordan kan de fænomener have en helbredende kraft? Og hvad er det i det hele taget, der indvirker så stærkt på vores krop, psyke og ånd, når vi opholder os i naturen?

Tag med på en sanselig rejse ind i naturens helbredende kræfter. Få et historisk oprids af, hvordan naturen har hjulpet os i svære tider gennem de sidste 5.000 år for eksempel i Japan. Få også en indsigt i, hvad international forskning kan fortælle os om effekten af at bruge naturen som medbehandler i sundhedssystemer over hele verden.

Simons foredrag inkluderer altid praktiske øvelser. Alle får konkrete redskaber med hjem, der kan arbejdes videre med i hverdagens møde med borgerne i fx sundhedshuset, på skolerne, i ældreplejen, i psykiatrien eller til forbedring af studiemiljø og arbejdsmiljø for studerende eller ansatte eller til innovation og nytænkning i virksomheden.

Simon Høegmark foredrag

Naturen - løsningen på stress, angst og depression blandt unge?

Foredraget bygger på TV2-programmet “Findes løsningen på stress i naturen”, hvor Simon Høegmark tager 4 stressramte gymnasieelever med ud i naturen i fire dage, hvor de oplever naturterapi på egen krop. I starten virkede det grænseoverskridende for de unge at skulle undvære deres mobiltelefoner og ure og at skulle lave sanseøvelser, qi gong og åndedrætsøvelser i skoven, men i løbet af de fire dage begyndte de at give slip og at mærke en ny form for indre ro og glæde. Til sidst havde de bare lyst til at blive i skoven og ville ikke tilbage til den travle hverdag. Ledende overlæge, Lars Brandt fra Odense Universitets Hospital, måler på de unges stress-symptomer før og efter forløbet, og eleverne bliver interviewet et år efter. Resultaterne er overraskende positive og en øjenåbner.

Under foredraget bliver der vist klip fra udsendelsen, og forløbet bliver relateret til national og international forskning om naturens betydning for vores fysiske og mentale helbred.

Simon Høegmark, som har udviklet et program i naturterapi og forsker i naturens helbredende kræfter, tager tilhørerne med ud på en spændende rejse og vil synliggøre mulighederne og perspektiver ved at bruge naturbaserede indsatser til at takle stress, angst og depression blandt unge, men også hvordan naturen kan bruges til at styrke kreativitet og livsglæde under uddannelse og i de unges privatliv.

Simon Høegmark video

Simon Høegmarks mission

I videoen får du et indblik i Simon Høegmarks mission med sine foredrag.

Simon Høegmark video

Stressfri på fire dage - Findes løsningen på stress i naturen? Afsnit 1:3

45 procent af alle unge på Fyn mellem 18 og 29 år sig stresset dagligt og ugentligt. Nogle forskere mener, at naturens kræfter kan hjælpe os med at komme problemet til livs. I løbet af tre programmer vil vi undersøge, om vi på bare fire dage kan nedsætte følelsen af stress hos fire unge fynboer. De er taget ud af skolen og har slukket mobilerne for at prøve naturterapi på egen krop. Imens stiller vi spørgsmålet: Findes løsningen på stress i naturen?

Simon Høegmark video

Kroppen nulstilles - Findes løsningen på stress i naturen? Afsnit 2:3

Der er flere stressede unge end nogensinde før. Ser man på unge kvinder i Region Syddanmark føler hele 40 procent sig stressede. Nogle forskere mener, at naturen kan være løsningen på stressproblemerne, og derfor har vi sendt fire unge fynboer ud på et eksperiment. De har prøvet naturterapi på egen krop i fire dage, og i program to er eksperimentet nået til dag to.

Simon Høegmark video

Fremtiden er lys - Findes løsningen på stress i naturen? Afsnit 3:3

Flere og flere unge oplever stresssymptomer, og i dag mærker over 40 procent af alle fynboer mellem 16 og 29 år symptomer som hjertebanken, hovedpine og manglende appetit. I løbet af tre programmer følger vi fire unge fynboer, mens de prøver naturterapi på egen krop. Nogle forskere mener nemlig, at naturen kan være løsningen på stressproblemerne. I dette tredje og sidste afsnit skal du blandt andet se, hvordan det går deltagerne fjorten dage efter eksperimentet.

Simon Høegmark video

Et år efter eksperimentet l Findes løsningen på stress i naturen?

I 2018 deltog fire unge fynboer med stress-symptomer i et eksperiment. De sagde ja til at slukke mobilerne, flytte ud i en skov og prøve naturterapi på egen krop i fire dage. Sammen med naturterapeuten Simon Høegmark lavede de forskellige øvelser, og de fik redskaber med sig hjem, som de sagde, de ville bruge i fremtiden. Men gjorde de så det? Og hjalp eksperimentet? Det finder vi ud af, når vi besøger deltagerne et år efter eksperimentet.

Se foredrag med Simon Høegmark

Referencer

Folkeuniversitetet i Odense og i Kolding har haft stor glæde af Simons forelæsninger. Med engagement og indlevelse kobler Simon teori med praksis. Han har en varm, humoristisk og inkluderende tilgang til sin lyttere. Vi giver Simon de varmeste anbefalinger!

Ditte Løndahl Farup

Folkeuniversitetet, Odense

Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog.

Nadia Maria Luczynska

LOF

Tak for inspirerende foredrag hos LOF Køge, det var bekræftende og berigende at høre dig. Jeg er fys og sundhed coach og har træningshold i naturen. Vi mærker velværet i egen krop og sjæl, dit foredrag gav mig mere faglig begrundelse, HERLIGT. Mere af det i DK.

Bodil Sø

LOF

Simon Høegmark holdt foredrag til skolens store årlige forældremøde, hvor både forældre, kommende forældre og personale var indbudt. Simon fortalte med stor indlevelse, humor og nærvær til alle i salen. En god kombination af personlige oplevelser, egen og andres forskning samt empiriske eksempler gav både inspiration, ny viden og stof til eftertanke hos de fremmødte. Tak, Simon, for de gode fortællinger og inspirationen til vores videre færd på både skolen og i privaten!

Ane B. Rolsted, bestyrelsesmedlem

Grejs Friskole

Simon Høegmark sprængte rammerne for, hvad man normalt ville forvente af et sådant foredrag. Vi fik indsigt i menneskets iboende, hengemte længsel efter at blive (gen-)forenet med naturen. Det var ret genialt, meget gribende og i sandhed motiverende for at tænke og leve mere bæredygtigt. Simon Høegmark kastede sig med smittende begejstring ud i fortællingen om det livsnødvendige samspil mellem natur, krop og psyke, som gjorde stort indtryk på deltagerne.

Carl Aage Jensen, Bestyrelsesformand

C.C. Jensen A/S
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Simon Høegmark
Simon Høegmark

5 ud af 5 stjerner

"Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog."

Nadia Maria Luczynska - LOF Se alle referencer

Foredragsemner med Simon Høegmark