Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Genskab forbindelsen til naturen

Simon Høegmark Foredrag

Simon Høegmark

Forfatter, naturvejleder og Ph.D. i naturpsykologi

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog."

Nadia Maria Luczynska - LOF Se alle referencer

Et foredrag med Simon Høegmark giver jer:

 • Fagligt dokumenteret viden om naturbaseret sundhedsfremme
 • Konkrete øvelser og værktøjer, der vil hjælpe til at øge trivslen og den mentale sundhed – både på arbejdet såvel som i privaten
 • Tankevækkende indsigt i vigtigheden af ægte pauser og naturens egenskaber
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Simon

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Simon Høegmark er direktør i og stifter af virksomheden ViNatur, som har specialiseret sig i naturbaseret sundhedsfremme. Med en ph.d. i naturpsykologi har Simon i DR1 serien ”6 dage til Zen” bl.a. undersøgt, hvad der sker, når man afskærer 6 unge mennesker fra dagligdagens stress og jag og tager dem med dybt ind i den Bornholmske natur. Simon har tidligere skrevet bogen ”Vi er natur – genopdag og mærk naturens helbredende kræfter” og gennemført utallige kurser for både privat- og erhvervslivet.

Et foredrag med Simon Høegmark giver jer:

 • Fagligt dokumenteret viden om naturbaseret sundhedsfremme
 • Konkrete øvelser og værktøjer, der vil hjælpe til at øge trivslen og den mentale sundhed – både på arbejdet såvel som i privaten
 • Tankevækkende indsigt i vigtigheden af ægte pauser og naturens egenskaber

Hel jeres indre og ydre sundhed med naturen

Simon har i sin ph.d. ved Syddansk Universitet forsket i betydningen af naturbaseret rehabilitering for mænd i livskrise, og har udviklet en metode til at arbejde med naturbaseret sundhedsfremme. Metoden kaldes NBMC-metoden, hvilket står for de fire søjler: natur, krop, psyke og fællesskab, og den har vist positive resultater på deltagernes fysiske og mentale sundhed og livskvalitet. NBMC- metoden er løbende blevet videreudviklet, så den kan bruges til fremme af mental sundhed og trivsel for mange forskellige målgrupper, og den er implementeret i flere af landets kommuner, samt i en række virksomheder til styrkelse af ledere og medarbejderes arbejdsglæde, kreativitet og fællesskab.

Book Simon Høegmark til jeres næste event, og oplev fordelene af at genskabe kontakt til naturen.

Læs mere på Søren Høegmarks hjemmeside.

Se foredrag med Simon Høegmark
Simon Høegmark foredrag

Styrk jeres mentale sundhed og trivsel gennem ægte pauser

I dette foredrag stiller Simon skarpt på vigtigheden af pauser – og ikke bare de pauser, vi tror vi tager, men de ægte pauser. Med udgangspunkt i den nyeste forskning og viden om naturens gavnlige virkninger på vores krop, hjerne, følelser, sanser og immunforsvar, deler Simon hvordan sansninger og stemninger i naturen ligefrem kan have en helbredende effekt på os. Naturen kan nemlig både fremme vores krop og trivsel, samt booste immunforsvaret og øge vores mentale sundhed.

Ved at dykke helt ned i de urinstinkter, vi har nedarvet fra vores tidlige forfædre som levede i og af naturen, er der nemlig meget vi kan lære ift. vores moderne, travle liv. Simon fortæller, hvordan denne forståelse af vores egen natur og unikke krop kan hjælpe os til at få en større balance,  nærvær og glæde i vores liv.

Simon fortæller helt konkret, hvordan vi kan få mere natur ind i hverdagen, og hvordan vi selv kan være med til at forstærke naturens positive indvirkninger. Inspirationen til at tænke naturen mere ind i hverdagslivet kan både være til gavn for privatlivet, arbejdslivet og styrke vores generelle trivsel og mentale sundhed.

Foredraget kan også tilbydes som et kursus på en halv eller hel dag eller som et længere forløb.

Simon Høegmark foredrag

Mistrivsel blandt unge

Simon Høegmark tager i sit foredrag fat i et højaktuelt emne; at alt for mange unge mistrives og oplever stress, angst og depression. Simon fortæller om, hvorfor naturen er så vigtigt et anker i ungdomslivet i nutidens accelerations- og præstationssamfund. Unge kan – ved at være mere i naturen – opleve en tiltrængt mental pause i en hverdag, hvor de stort set altid er på. De kan opleve tid til nærvær, glæde og stærkere fællesskab, hvilket kan smitte positivt af på både uddannelse og fritid.

Simon giver konkrete forslag til, hvordan naturen kan tænkes mere ind i unges hverdagsliv, så flere får glæde af de positive gevinster ved en styrket forbundenhed til vores naturlige ophav.

Simon Høegmark foredrag

Naturens kraft: Skab sunde og bæredygtige arbejdspladser

I dette foredrag tager Simon Høegmark os med tilbage til naturen for at finde løsninger på nutidens store udfordringer som stress, dårlig mental sundhed og klimaforandringer. Han fremhæver, hvordan genforbindelse med naturen kan skabe et rigere liv, forbedre vores velvære og skabe en verden i bedre balance.

Vi har brug for at tilbringe mere tid i naturen – og det handler både om at skabe flere muligheder for at komme ud og bruge naturen til genopladning og refleksion, men også at få naturen trukket indenfor på arbejdspladsen. Forskning viser, at mere natur i vores hverdag beroliger nervesystemet, gør os mere tillidsfulde og kreative samt styrker vores velvære og livsgnist.

Foredraget peger netop på, hvordan organisationer kan hente inspiration fra naturens økosystemer og livskraft for at skabe bæredygtige og meningsfulde arbejdspladser. Med udgangspunkt i regenerativ ledelsesfilosofi og naturbaseret sundhedsfremme, egen og international forskning såvel som egne erfaringer med at hjælpe virksomheder præsenterer Simon konkrete eksempler og redskaber til at styrke trivsel og kreativitet i virksomheder. Omstillingen skal sikre trivsel for medarbejderne, økonomisk vækst og bæredygtighed, herunder efterlevelse af FN’s 17 verdensmål, ESG og IDG.

Book foredraget med Simon Høegmark og bliv inspireret til at skabe en grønnere og sundere fremtid for både medarbejdere og organisationer.

Simon Høegmark foredrag

Regenerativ ledelse

En helt anden måde at tænke, handle og organisere os på:

 • Brug mindst mulig energi, på maximal udbytte (Det gør naturen)
 • Tiltrækning af medarbejder og få dem til at slå rødder og blomstrer
 • Indføring af ægte pauser på arbejdspladsen
 • Optimere flow og livsglæde
 •  Konkret handling til indre og ydre bæredygtighed
 • Omstilling til grøn og bæredygtig økonomi

Ved at lede organisationen ud fra regenerative ledelsesprincipper bliver arbejdslivet mere menneskeligt og rigt – to vigtige værdier, hvis man ønsker at øge tiltrækningen til sin virksomhed samt fastholde nuværende medarbejdere. På et organisatorisk plan dykker vi ned i naturens cyklusser, rytmer og økosystemer som inspiration til at skabe rammer og en kultur med vægt på balance, tillidsfulde relationer, flow og meningsfuldhed. Deltagerne præsenteres for konkrete redskaber som økosystemiske analyser og Living Systems Design samt får indsigter i, hvordan organisationen også kan styrke sit sociale ansvar (CSR) i samfundet.

Simon Høegmark video

Oplev naturoplevelser sammen

Fremtidens løsninger kræver kreativitet. Og det sted, hvor mennesket er allermest kreativt, er i naturen. For når vi mennesker kommer ud i naturen, så kommer vi over i et andet mindset og slapper mere af. Vi kan tænke mere innovativt og kreativt, og de signaler vi får via duften, hørelsen og synet gør, at vi tænker i andre og nye muligheder.

Fremtidens samarbejde kræver det gode møde. Og hvad er så det gode møde? Det rummer ærlighed og tillid og sker, når mennesker har en fælles naturoplevelse. Det gør nemlig, at man får mere tillid til hinanden, man bliver mere ærlig, og man er mere åben overfor hinanden. Hierarkierne forsvinder, positive sociale relationer skabes, og man indstilles på at finde den bedst mulige løsning. Og alt det kan man tage med hjem på kontoret.

Se foredrag med Simon Høegmark

Referencer

På vores chefkonference havde vi fornøjelsen af Simon. Han inspirerede os til at tænke naturens muligheder ind i ledelse, strategi og personalepleje. Der var stor begejstring for workshoppen, og det var blandt andet, fordi Simon gik meget op i naturens sammenhæng og dens indflydelse på vores psyke.

Mette Langenge, Chefkonsulent

HK Kommunal

Folkeuniversitetet i Odense og i Kolding har haft stor glæde af Simons forelæsninger. Med engagement og indlevelse kobler Simon teori med praksis. Han har en varm, humoristisk og inkluderende tilgang til sin lyttere. Vi giver Simon de varmeste anbefalinger!

Ditte Løndahl Farup

Folkeuniversitetet, Odense

Simon holdt oplæg til Svendborg Kommunes nytårskur. Han ramte hele rådhussalen lige i hjertet. Han fortalte om naturens helbredende kræfter og om regenerative tanker for en bæredygtig fremtid. Jeg har selv været med Simon ude i naturen og mærket på egen krop, hvad han og naturen kan. Simons forskning og praksis har i dag gjort, at naturbaserede forløb er en fast del af kommunens sundhedstilbud for voksne og unge.

Bo Hansen, Borgmester

Svendborg Kommune

I Faaborg- Midtfyn Kommune har vi brugt Simon Høegmark og hans firma, ViNatur, til foredrag, workshop og uddannelse af en række medarbejdere i kommunen, der arbejder med naturbaseret sundhedsfremme. Inspiration fra Simon og hans firma, ViNatur, har i høj grad været med til at fremme kommunens vision om at bruge naturen som indhold og ramme for at øge borgernes trivsel og oplevelse af det gode liv. Vi glæder os meget til vores fortsatte samarbejde.

Tina Kryger Mondrup

Faaborg-Midtfyn Kommune

Det var inspirerende og spændende! .

Sofie Blom Salmonsen

Faaborg-Midtfyn Kommune

Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog.

Nadia Maria Luczynska

LOF

Tak for inspirerende foredrag hos LOF Køge, det var bekræftende og berigende at høre dig. Jeg er fys og sundhed coach og har træningshold i naturen. Vi mærker velværet i egen krop og sjæl, dit foredrag gav mig mere faglig begrundelse, HERLIGT. Mere af det i DK.

Bodil Sø

LOF

Simon har en helt eminent måde at fortælle på, og det er virkelig en stor oplevelse at være med på den sanselige rejse i naturens helbredende kræfter, som han tager sit publikum med på. Han er helt nede på jorden og virkelig rar og imødekommende - så alle føler sig velkomne og taget med på rejsen!

Joan Viderø Blomberg

FOF

Deloitte har brugt Simon som inspiratorer til en sammensætning af et nyt team med ledende medarbejdere fra Norge, Sverige, Finland, Holland og Danmark. ViNatur tog os med ud i naturen, hvor vi skulle arbejde med den spontane opmærksomhed med formålet at kunne tænke mere innovativt og kreativt. Det gjorde de fantastisk, og det var meget lærerigt. Det er bestemt ikke sidste gang, Simon laver dette med os!

Jonas Reinholdt Albjerg, Partner, National Head of Tax Management Consulting

Deloitte

Simon Høegmark har holdt en del foredrag og oplæg i Helsingør Kommune, hvor han har begejstret og inspireret kommunen til at arbejde med naturbaseret sundhedsfremme og hjælpe ledige i arbejde. Simons firma, ViNatur, har efteruddannet og certificeret en hel afdeling af medarbejdere, der arbejder med at få borgerne tilbage til arbejdslivet, borgenes trivsel og forebyggelse. Den naturbaserede indsats er over et toårigt forløb blevet evalueret og resultaterne er storslåede. De naturbaserede forløb har markant øget borgenes sundhed og velvære, og der er flere, som er kommet tilbage til arbejdslivet – i høj grad i forhold til andre indsatser.

Jacob Krog

Helsingør Kommune

Da vi havde Simon Høegmark til at holde et foredrag for os, fik vi også den videnskabelige vinkel på [vores daglige motion i arbejdstiden]. På en let forståelig og meget inspirerende måde fik Simon præsenteret gode videnskabelige undersøgelser, der viser, hvor effektiv naturen kan være til at give os et bedre liv. Simon præsenterede os også for, hvordan arbejdspladser og organisationer kan tænke naturen mere ind i arbejdslivet til styrkelse af trivsel og arbejdsglæde. Det er meget livsbekræftende at få bekræftet, at den motion, man dyrker i naturen også virker ifølge videnskaben.

Henrik Olsson, General Manager

ITW GSE

Vi har brugt Simon Høegmark til foredrag og workshop, og vi bruger ham nu i vores lederkursus i Vejle med fokus på bæredygtig/regenerativ ledelse. Vi glæder os meget til det forsatte, fremadrettede samarbejdet. Det er og bliver supergodt.

Flemming Madsen, Chefkonsulent, Koncern HR

Vejle Kommune

Vi har brugt Simon Høegmark til foredrag og workshop for kommunens politikere, medarbejdere og unge. En del medarbejdere er uddannet i Simons naturbaserede metode. Metoden kører som et forløb i kommunen, og er nu en fast del af kommunens sundhedstilbud, rehabilitering og trivselsforløb til borgere og unge – og med rigtig gode resultater. Vi ser frem til, at Simon forsat skal være med til at udvikle kommunens grønne omstilling, naturbaserede sundhedsfremme og grønne områder til rekreative miljøer for borgerne.

Anne Marie Søndergård

Ballerup Kommune

Simon Høegmark holdt foredrag til skolens store årlige forældremøde, hvor både forældre, kommende forældre og personale var indbudt. Simon fortalte med stor indlevelse, humor og nærvær til alle i salen. En god kombination af personlige oplevelser, egen og andres forskning samt empiriske eksempler gav både inspiration, ny viden og stof til eftertanke hos de fremmødte. Tak, Simon, for de gode fortællinger og inspirationen til vores videre færd på både skolen og i privaten!

Ane B. Rolsted, bestyrelsesmedlem

Grejs Friskole

Simon Høegmark sprængte rammerne for, hvad man normalt ville forvente af et sådant foredrag. Vi fik indsigt i menneskets iboende, hengemte længsel efter at blive (gen-)forenet med naturen. Det var ret genialt, meget gribende og i sandhed motiverende for at tænke og leve mere bæredygtigt. Simon Høegmark kastede sig med smittende begejstring ud i fortællingen om det livsnødvendige samspil mellem natur, krop og psyke, som gjorde stort indtryk på deltagerne.

Carl Aage Jensen, Bestyrelsesformand

C.C. Jensen A/S

Hej Simon Håber at mange flere får øjnene op for dit arbejde - det burde være en del af pensum i skolerne. Hvor er det vildt, hvor meget fire dage kan rykke og hjælpe de unge, der medvirker. Det er en gave alle skulle have, og når man et år efter hører, hvad de har fået med, så bliver man jo dybt rørt: "mit indre kompas er meget bedre" og "jeg elsker mig selv mere". Det er SÅ vigtigt, at mange flere får øjnene op for, hvad naturen kan give af ro og balance, så man kan mestre de op- og nedture livet byder på. Jeg håber, mange flere får glæde af din viden i fremtiden.

Mette Skov

Public Intelligence

Er på Dansk Selskab for Psykosocial Rehabiliterings årlige konference og vi havde besøg af Simon, der væltede salen med sit nærvær og begejstring 😀

Petrie Cora Raven Severin

Grib København

Endagsforløb ”Natur, krop, psyke og fællesskab – tilbage til naturen og ind i fremtiden” med skoleelever fra FGU, Østerbro: Eleverne var helt vilde. Mange havde aldrig været i en skov. Vi har brugt mange penge på alle mulige udflugter – det er det bedste, vi nogensinde har prøvet. … de [eleverne] kan normalt ikke slappe af, men de sad og lyttede, elskede at se på bålet, slappede af på en HELT anden måde, end vi nogensinde har prøvet før. Drengene klatrede i træer og pigerne smed skoene. … Det var godt for fællesskabet. De skøre lege på kryds og tværs var rigtig gode, de kunne godt lide at lave noget andet end at sidde hjemme og lave dansk og matematik. Det handlede ikke om, om man var god eller dårlig. Man blev ikke bedømt. De nævnte, at det var sjovt at lave de skøre lege (som jeg troede, at de ville synes var barnlige). Og de grinede sammen, det gav noget til sammenholdet.

Zahida, Lærer

FGU Østerbro

Simon har holdt nogle meget inspirerende oplæg for Københavns Kommunes afdeling for strategisk folkesundhed og har inspireret os til at indføre naturbaseret sundhedsfremme i kommunen. Han har bl.a. kørt et pilotprojekt for sårbare unge, hvor 12 skoler har været igennem. Forløbene er blevet evalueret og har vist rigtig gode resultater. Skolerne og eleverne har efterfølgende efterspurgt flere forløb, og det arbejder vi på sammen med Simon at få integreret i kommunens tilbud.

Caroline Kuhlmann

Københavns Kommune, Afdeling for Strategisk Folkesundhed

Virkelig et stærkt foredrag om regenerativ ledelse og fremtidens organisationer. Det kan varmt anbefales! Vi har brugt Simon og hans kolleger på et arrangement hos Hydac A/S Denmark med stor værdi!

Jens Haugaard, General Manager

Hydac A/S Denmark

Vi hørte Simons foredrag om naturens helbredende kræfter, og efterfølgende er vi otte fra center for kræft, som er blevet uddannet ved Simon og hans firma. Uddannelsen er teoretisk funderet i, hvordan naturen virker sundhedsfremmende, og har givet os konkrete og praktiske øvelser, vi kan bruge i vores egen praksis, når vi arbejder med rehabilitering af borgere med/efter kræft under åben himmel. Vi har på egen krop afprøvet en række forskellige øvelser, der spænder fra leg og fysisk bevægelse til sanse- og opmærksomhedsøvelser. Hertil også en masse gode fortællinger, som vi kan lade os inspirere af, når vi afholder forløb i naturen og skal ’åbne naturen op’ for vores deltagere.

Carina Wedell Andersen

Københavns Kommune, Center for Kræft og Sundhed

Vi hørte Simons meget stærke foredrag om naturens påvirkning af vores mentale sundhed og trivsel og blev meget inspirerede. Efter at vi har fået uddannet et par af vores medarbejdere hos Simon Høegmark og ViNatur, har vi mærket effekten på bedre trivsel og arbejdsglæde, samt borgernes meget positive reaktion på naturbaserede interventioner, både ude og inde. Vi har indgået et større samarbejde omkring kompetenceudvikling af alle Parkvængets 70 medarbejdere og fem ledere med udgangspunkt i Simons metode. Denne kompetenceudvikling er et skræddersyet uddannelsesforløb til medarbejderne. Uddannelsen er et stort skidt i den retning, Parkvænget ønsker at gå, når det handler om at støtte personlig recovery. Via NBMC-metoden, udviklet af Simon Høegmark, vil uddannelsen kvalificere medarbejderne til at planlægge naturterapeutiske aktiviteter med fokus på naturbaseret sundhedsfremme.

Lena Haaning, Forstander

Parkvænget – socialpsykiatrisk bosted i Glostrup

At komme ind i Simons univers – og lukke ham ind i vores – har været en fantastisk og lærerig oplevelse. I første sæt blev vi taget i hånden og ført tilbage gennem evolutionen til de første mennesker på jorden og fik indblik i deres adfærd og deres vandring over sletterne. Koblet med nyere hjerneforskning om vores samspil med fortiden og påvirkning af naturen, drog vi i silende regn i en lang række ud over marken, ud mod vandet, gennem skoven. Her lavede vi forskellige vejrtrækningsøvelser, indåndede omgivelserne og kom tættere og tættere på dem og hinanden – ikke mindst da vi med elementer fra skoven skulle fortælle vores virksomhedshistorie. Vejret til trods havde vi en stærk og nærværende oplevelse. Vi kan klart anbefale Simon til andre virksomheder, der ønsker at arbejde med forbundethed til naturen og dens indvirkning på vores kreativitet, energi og samspil. Og man behøver ikke at være en HR-afdeling for at få en særlig oplevelse – her er noget at hente for alle.

Fabiana Hartkorn Giraldi, HR-udviklingskonsulent

Andel
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Simon Høegmark
Simon Høegmark

5 ud af 5 stjerner

"Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog."

Nadia Maria Luczynska - LOF Se alle referencer

Foredragsemner med Simon Høegmark