Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-06

Hør om menneskets mulighed for at komme i balance når naturens redskaber er i brug

Simon Høegmark foredrag

Simon Høegmark

Foredragsholder, forsker, medforfatter, naturvejleder og naturterapeut. Formidler om naturens helbredende kræfter.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Simon

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato
Simon Høegmark har igennem sin forskning gjort naturens positive påvirkning på mennesket til sit speciale. Hans foredrag stiller skarpt på menneskets mulighed for at komme i balance med sig selv, når vi tager naturens redskaber i brug. Grib chancen for at få en indsigt i Simons spændende undersøgelser og resultater inden for naturens kræfter. 

Bliv beriget af Simon Høegmarks imponerende forskning og viden om naturen i hans populære foredrag. Du får svar på, hvad naturen er for en størrelse, hvordan den kan helbrede dig fysisk og psykisk, og hvordan du er naturen. Simon har fået stor accept for sine fund inde for naturens felt både nationalt og internationalt.

Et foredrag med Simon Høegmark giver dig:

 • Underholdning kombineret med høj faglig viden, der appellerer til deltagernes urinstinkter og følelser. Det rammer dem lige i hjertekuglen
 •  Indsigt i, hvorfor vi reagerer, som vi gør, helt ubevidst i vores hverdag, og i vores adfærd, der styres af, at vi helt grundlæggende selv er natur!
 • Praktiske øvelser og konkrete redskaber, der kan arbejdes videre med inden for stresshåndtering, angst og andre psykiske eller kroniske lidelser

Simon har i mange år formidlet om natur, naturterapi og naturens helbredende kræfter. Det har han gjort både i medierne, på kurser, foredrag, temadage for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, idrætsforeninger samt kommuner og regioner. Han er optaget af, hvordan naturen kan integreres i eksisterende arbejdsliv, arbejdsmiljøarbejde samt forebyggende og sundhedsfremmende sundhedsforløb, og har et stærkt budskab om, hvordan man kan bruge naturen til stresshåndtering og til at fremme kreative og innovative processer samt finde ro og komme i balance med sig selv, bl.a. efter langvarig stress og sygdom.

Simons undervisning bygger på mange års erfaring med at hjælpe mennesker med stress, angst, depression og kroniske sygdomme ved at bruge naturen som medbehandler, og han har udviklet et koncept og en metode til at arbejde med naturen i sundhedssektoren og i virksomheder.

Tidligere har Simon udført et længerevarende naturbaseret rehabiliteringsforløb for mænd i livskrise. Forløbet er implementeret i nogle af landets kommuner, og det viser meget positive resultater og har fået stor national og international opmærksomhed.

Simons baggrund for at arbejde og undervise i naturen er lang: Simon er i gang med en Ph.d. på Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet, hvor han forsker i brugen af ’Naturens terapeutiske kræfter og muligheder som medbehandler’. Derudover er han uddannet lærer, naturvejleder, friluftsvejleder, Master i Naturscience Education og har en Kandidat i Idræt og Sundhed.

Simon er forfatter til bogen ”Naturens helbredende kræfter” med forord af Rane Willerslev.

Se foredrag med Simon Høegmark

  Simon Høegmark foredrag

  Naturens helbredende kræfter

  • Naturen er noget af det hotteste lige nu i erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme!
  • Naturen er det bedste sted til at tænke kreativt og innovativt, at finde ro og komme sig efter sygdom. Foredraget giver stof til eftertanke og berører. Det handler om arven fra vores forfædre, og det handler om vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan kan vi ændre vores liv fra et stressende hamsterhjul til et liv med større nærvær og glæde? Hvordan kan begrebet ’woodcraft’ og æstetisk sansning af naturen, bruges til at få os til at føle os trygge, til at finde tilbage til os selv, til behandling og til at tænke kreativt og nyskabende?
  • Naturen bedømmer os ikke. Den forventer ikke noget af os. Naturen er neutral. Så i naturen kan vi nulstilles og komme i balance. Foredraget bygger på evolutionspsykologien. Hvad er det for mekanismer, vi har med fra naturen? Hvilken mentale redskaber har vi brugt til at overleve, da vi boede i naturen? Det er stadig de redskaber, vi har til rådighed i dag. Dem har vi brug for at genopdage.
  • Simon kommer i sine foredrag også ind på den nyeste hjerneforskning. Forskningen kan fortælle os, hvad der sker i hjernen, når vi opholder os i naturen. Hvilke sansninger, stemninger, tid og rum, kan vi opfatte i naturen, og hvordan kan de fænomener have en helbredende kraft? Og hvad er det i det hele taget, der indvirker så stærkt på vores krop, psyke og ånd, når vi opholder os i naturen?
  • Tag med på en sanselig rejse ind i naturens helbredende kræfter. Få et historisk oprids af, hvordan naturen har hjulpet os i svære tider gennem de sidste 5.000 år. Få også en indsigt i, hvad international forskning kan fortælle os om effekten af at bruge naturen som medbehandler i sundhedssystemer over hele verden.
  • Simons foredrag inkluderer altid praktiske øvelser. Alle får konkrete redskaber med hjem, der kan arbejdes videre med i hverdagens møde med borgerne i fx sundhedshuset, på skolerne, i ældreplejen, i psykiatrien eller til forbedring af studiemiljø og arbejdsmiljø for studerende eller ansatte eller til innovation og nytænkning i virksomheden.

Referencer

Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog.

Nadia Maria Luczynska

LOF
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Simon Høegmark