Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør om menneskets mulighed for at komme i balance når naturens redskaber er i brug

Simon Høegmark Foredrag

Simon Høegmark

Foredragsholder, forsker, medforfatter, naturvejleder og naturterapeut. Formidler om naturens helbredende kræfter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog."

Nadia Maria Luczynska - LOF Se alle referencer

Et foredrag med Simon Høegmark giver dig:

  • Konkrete værktøjer og øvelser til forebyggelse og behandling af stress, angst og generel mistrivsel
  • Viden og inspiration til at udnytte naturens helbredende kræfter til at skabe trivsel, større mentalt og fysisk overskud samt større livskvalitet
  • Indsigt i regenerativ tænkning, og hvordan naturen kan inspirere vores organisationer og ledere til at indtænke løsninger til et mere bæredygtigt arbejdsliv
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Simon

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Det lyder næsten for simpelt, men den mest effektive løsning på stress og mistrivsel findes lige udenfor vores hoveddør. Simon Høegmark har gennem sin forskning gjort naturens positive påvirkning på mennesket til sit speciale. Han stiller i sine underholdende og tankevækkende foredrag skarpt på, hvordan vi ved at bruge naturen kan fremme både vores fysiske og mentale sundhed. Simon sætter desuden fokus på, hvordan vores fysiske og mentale sundhed er tæt koblet til begreberne væredygtighed og bæredygtighed.

Et foredrag med Simon Høegmark giver dig:

  • Konkrete værktøjer og øvelser til forebyggelse og behandling af stress, angst og generel mistrivsel
  • Viden og inspiration til at udnytte naturens helbredende kræfter til at skabe trivsel, større mentalt og fysisk overskud samt større livskvalitet
  • Indsigt i regenerativ tænkning, og hvordan naturen kan inspirere vores organisationer og ledere til at indtænke løsninger til et mere bæredygtigt arbejdsliv

Der er ingen tvivl om, at vores mentale sundhed er en af nutidens største udfordringer. Naturen er det allerstærkeste og mest undervurderede redskab til at styrke vores mentale sundhed og velbefindende – både på jobbet og privat. Simon Høegmark er optaget af, hvordan naturen kan integreres i vores arbejds- og hverdagsliv og ikke mindst i private og offentlige institutioner, der arbejder med sundhed, velfærd, pædagogik, læring og trivsel.

Simon har i sin ph.d. forsket i naturbaseret rehabiliteringsforløb for mænd i livskrise og har udviklet sin egen naturbaserede metode (Natur-krop-psyke-fællesskab), som har vist positive resultater på deltagernes fysiske og mentale sundhed og livskvalitet. Denne metode er senere blevet videreudviklet, så den kan bruges i forskellige sektorer til at fremme mental sundhed og trivsel for mange forskellige målgrupper. Metoden er implementeret i flere af landets kommuner og kan desuden anvendes i virksomheder til at fremme trivsel og arbejdsglæde samt styrke kreativitet og fællesskab.

Simon har en Ph.d. fra Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet, hvor han har forsket i brugen af naturens terapeutiske kræfter og muligheder som medbehandler. Derudover er han uddannet lærer, naturvejleder, friluftsvejleder, master i naturfagsundervisning og har en kandidat i Idræt og Sundhed. Simon er også forfatter til bogen Vi er natur – genopdag og mærk naturens helbredende kræfter med forord af Rane Willerslev.

Se foredrag med Simon Høegmark
Simon Høegmark foredrag

Naturens helbredende kræfter

Naturen er vores stærkeste redskab imod stress, stressrelaterede sygdomme, mistrivsel og mental ubalance!

Simon Høegmark giver et inspirerende indblik i arven fra vores forfædre og i vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv med stressende jobs og travle hverdage? Hvordan kan vi få mere nærvær og glæde ind i vores liv? Hvordan kan vi bruge naturen til at tænke kreativt og nyskabende?

Simon præsenterer en række effektive og konkrete redskaber, som vi kan bruge til at skabe mere ro, vitalitet og livsglæde i vores hverdag samt værktøjer til behandling og forebyggelse af psykiske problemer og mistrivsel. Redskaber der med stor fordel kan implementeres i offentlige institutioner til gavn for borgernes trivsel samt i virksomheder og organisationer for at øge trivslen, kreativiteten og arbejdsglæden for medarbejdere og ledere.

Simon Høegmark tager udgangspunkt i den nyeste viden om naturens gavnlige virkninger på vores hjerne, psyke, krop, sanser og immunforsvar, og hvordan sansninger og stemninger i naturen kan have en helbredende effekt. Simon kommer derudover ind på, hvad international forskning siger, om naturen som medbehandler i sundhedssystemer over hele verden.

Simon Høegmark foredrag

Regenerative organisationer, bæredygtighed og mental sundhed

Vi har aldrig før været mere stressede. Samtidig står vi overfor enorme udfordringer med klimaforandringer, overforbrug og miljøproblemer. Vi har brug for at tænke anderledes og sætte bæredygtighed og mental sundhed øverst på dagsordenen.

Vores problemer med klima og miljø og vores mentale sundhed hænger uløseligt sammen. Derfor arbejder flere og flere virksomheder på at bringe væredygtighed og bæredygtighed ind i organisationen, bl.a. gennem regenerativ ledelse. Regenerative organisationer arbejder kort fortalt for at give mere til de systemer, de indgår i, end de tager. Simon Høegmark tapper direkte ned i denne trend. Med udgangspunkt i sin forskning har han udviklet en videnskabelig metode til at genskabe vores kontakt med naturen og få redskaber til at navigere i det komplekse samfund, vi lever i.

Simon Høegmark præsenterer på en underholdende og tankevækkende måde sin forskning og sit arbejde med at bruge naturen som løsning på vores udfordringer i det moderne liv. Ved at udnytte de muligheder, der er i naturen, kan vi forbedre vores mentale sundhed, øge vores arbejdsglæde og opnå større trivsel.

Simon Høegmark foredrag

Naturen - løsningen på stress, angst og depression blandt unge?

Foredraget bygger på TV2-programmet Findes løsningen på stress i naturen?, hvor Simon Høegmark tager fire stressramte gymnasieelever med ud i naturen i fire dage, hvor de oplever naturterapi på egen krop. I starten virkede det grænseoverskridende for de unge at skulle undvære deres mobiltelefoner og ure og at skulle lave sanseøvelser, qi gong og åndedrætsøvelser i skoven, men i løbet af de fire dage begyndte de at give slip og mærke en ny form for indre ro og glæde. Til sidst havde de bare lyst til at blive i skoven og ville ikke tilbage til den travle hverdag. Ledende overlæge Lars Brandt fra Odense Universitets Hospital måler på de unges stress-symptomer før og efter forløbet, og eleverne bliver interviewet et år efter. Resultaterne er overraskende positive og en øjenåbner.

Under foredraget bliver der vist klip fra udsendelsen, og forløbet bliver relateret til national og international forskning om naturens betydning for vores fysiske og mentale helbred.

Simon Høegmark tager tilhørerne med ud på en spændende rejse og synliggør mulighederne og perspektiver ved at bruge naturbaserede indsatser til at takle stress, angst og depression blandt unge, men også hvordan naturen kan bruges til at styrke kreativitet og livsglæde under uddannelse og i de unges privatliv.

Simon Høegmark video

Simon Høegmarks mission

I videoen får du et indblik i Simon Høegmarks mission med sine foredrag.

Simon Høegmark video

Stressfri på fire dage - Findes løsningen på stress i naturen? Afsnit 1:3

45 procent af alle unge på Fyn mellem 18 og 29 år sig stresset dagligt og ugentligt. Nogle forskere mener, at naturens kræfter kan hjælpe os med at komme problemet til livs. I løbet af tre programmer vil vi undersøge, om vi på bare fire dage kan nedsætte følelsen af stress hos fire unge fynboer. De er taget ud af skolen og har slukket mobilerne for at prøve naturterapi på egen krop. Imens stiller vi spørgsmålet: Findes løsningen på stress i naturen?

Simon Høegmark video

Kroppen nulstilles - Findes løsningen på stress i naturen? Afsnit 2:3

Der er flere stressede unge end nogensinde før. Ser man på unge kvinder i Region Syddanmark føler hele 40 procent sig stressede. Nogle forskere mener, at naturen kan være løsningen på stressproblemerne, og derfor har vi sendt fire unge fynboer ud på et eksperiment. De har prøvet naturterapi på egen krop i fire dage, og i program to er eksperimentet nået til dag to.

Simon Høegmark video

Fremtiden er lys - Findes løsningen på stress i naturen? Afsnit 3:3

Flere og flere unge oplever stresssymptomer, og i dag mærker over 40 procent af alle fynboer mellem 16 og 29 år symptomer som hjertebanken, hovedpine og manglende appetit. I løbet af tre programmer følger vi fire unge fynboer, mens de prøver naturterapi på egen krop. Nogle forskere mener nemlig, at naturen kan være løsningen på stressproblemerne. I dette tredje og sidste afsnit skal du blandt andet se, hvordan det går deltagerne fjorten dage efter eksperimentet.

Simon Høegmark video

Et år efter eksperimentet l Findes løsningen på stress i naturen?

I 2018 deltog fire unge fynboer med stress-symptomer i et eksperiment. De sagde ja til at slukke mobilerne, flytte ud i en skov og prøve naturterapi på egen krop i fire dage. Sammen med naturterapeuten Simon Høegmark lavede de forskellige øvelser, og de fik redskaber med sig hjem, som de sagde, de ville bruge i fremtiden. Men gjorde de så det? Og hjalp eksperimentet? Det finder vi ud af, når vi besøger deltagerne et år efter eksperimentet.

Se foredrag med Simon Høegmark

Referencer

Folkeuniversitetet i Odense og i Kolding har haft stor glæde af Simons forelæsninger. Med engagement og indlevelse kobler Simon teori med praksis. Han har en varm, humoristisk og inkluderende tilgang til sin lyttere. Vi giver Simon de varmeste anbefalinger!

Ditte Løndahl Farup

Folkeuniversitetet, Odense

Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog.

Nadia Maria Luczynska

LOF

Tak for inspirerende foredrag hos LOF Køge, det var bekræftende og berigende at høre dig. Jeg er fys og sundhed coach og har træningshold i naturen. Vi mærker velværet i egen krop og sjæl, dit foredrag gav mig mere faglig begrundelse, HERLIGT. Mere af det i DK.

Bodil Sø

LOF

Simon Høegmark holdt foredrag til skolens store årlige forældremøde, hvor både forældre, kommende forældre og personale var indbudt. Simon fortalte med stor indlevelse, humor og nærvær til alle i salen. En god kombination af personlige oplevelser, egen og andres forskning samt empiriske eksempler gav både inspiration, ny viden og stof til eftertanke hos de fremmødte. Tak, Simon, for de gode fortællinger og inspirationen til vores videre færd på både skolen og i privaten!

Ane B. Rolsted, bestyrelsesmedlem

Grejs Friskole

Simon Høegmark sprængte rammerne for, hvad man normalt ville forvente af et sådant foredrag. Vi fik indsigt i menneskets iboende, hengemte længsel efter at blive (gen-)forenet med naturen. Det var ret genialt, meget gribende og i sandhed motiverende for at tænke og leve mere bæredygtigt. Simon Høegmark kastede sig med smittende begejstring ud i fortællingen om det livsnødvendige samspil mellem natur, krop og psyke, som gjorde stort indtryk på deltagerne.

Carl Aage Jensen, Bestyrelsesformand

C.C. Jensen A/S

Hej Simon Håber at mange flere får øjnene op for dit arbejde - det burde være en del af pensum i skolerne. Hvor er det vildt, hvor meget fire dage kan rykke og hjælpe de unge, der medvirker. Det er en gave alle skulle have, og når man et år efter hører, hvad de har fået med, så bliver man jo dybt rørt: "mit indre kompas er meget bedre" og "jeg elsker mig selv mere". Det er SÅ vigtigt, at mange flere får øjnene op for, hvad naturen kan give af ro og balance, så man kan mestre de op- og nedture livet byder på. Jeg håber, mange flere får glæde af din viden i fremtiden.

Mette Skov

Public Intelligence
Uforpligtende forespørgsel på Simon Høegmark

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Simon Høegmark
Simon Høegmark

5 ud af 5 stjerner

"Det var bare et virkelig godt foredrag, som bare tændte endnu mere op for de ting, jeg selv brænder så meget for og ønsker at skabe rum for. Han talte mit sprog... vores alles sprog."

Nadia Maria Luczynska - LOF Se alle referencer

Foredragsemner med Simon Høegmark