Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på hjernens funktion i innovation, ledelse og læring

Kjeld Fredens Foredrag

Kjeld Fredens

Hjerneforsker og læge.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Kjeld Fredens har en hel enestående energi. Han er dygtig til at fange sit publikum, og han er eminent til at formidle svært tilgængeligt stof. Vi fik rigtig god tilbagemelding fra tilhørerne bagefter, der alle følte sig inspireret i forhold til det formidlede emne."

Anne Rasmussen - Ballerup Kommune Se alle referencer

Et foredrag med Kjeld Fredens giver jer:

  • En dansk ekspert på hjernen og indlæring, der levere viden i øjenhøjde
  • Tankevækkende pointer om, at vi ikke alene tænker med hjernen – kroppen er brobygger mellem hjerne og omverden
  • Indblik i, hvorfor en ”udehjerne” er langt sundere, og at naturen er et gratis sundhedstilbud uden bivirkninger
Uforpligtende forespørgsel på Kjeld Fredens

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kjeld

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Det er ikke uden grund, at Kjeld fredens er en populær foredragsholder. I mere end 25 år har han nemlig underholdt sale fyldt med interesserede lyttere med emner indenfor ledelse, læring, innovation og vores forunderlige hjerne. Hans foredrag er altid en fantastisk blanding af indsigt, passion og masser af humor.

Et foredrag med Kjeld Fredens giver jer:

  • En dansk ekspert på hjernen og indlæring, der levere viden i øjenhøjde
  • Tankevækkende pointer om, at vi ikke alene tænker med hjernen – kroppen er brobygger mellem hjerne og omverden
  • Indblik i, hvorfor en ”udehjerne” er langt sundere, og at naturen er et gratis sundhedstilbud uden bivirkninger

Bliv klogere på hjernen og hvad den kan

Kjeld Fredens er uddannet læge og har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet. Derudover har han været adjungeret professor ved reCreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, rektor ved Skive Seminarium, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter og vismand i Kompetencerådet. Tidsskriftet Kognition & Pædagogik havde også Kjeld Fredens som grundlægger og redaktør, ligesom han har været censorformand ved Masteruddannelse i Læreprocesser ved Videnscenter for Læreprocesser, Aalborg Universitet – og er modtager af FTF´s kulturpris 97.

De sidste 40 år har Kjeld brugt på at skrive om og forstå, hvilke handlinger og tankeprocesser, der ligger til grund for tænkning, undervisning, læring, kreativitet og samarbejde. Kjeld Fredens er forfatter til 198 artikler og 11 bøger, blandt andet “Læring med kroppen forrest”.

Book Kjeld til et foredrag, hvis I ønsker opdateret viden om hjerneforskning, lederskab, idégenerering og nytænkning, proaktiv læring, børns læring, æstetisk adfærd, neuropædagogik og naturens betydning for mental sundhed. Kjeld er desuden en yderst rutineret og kompetent foredragsholder. Hans foredrag er afslappende og med en uformel stemning, hvor indholdet serveres humoristisk – uden, at det går ud over budskabets seriøsitet.

Se foredrag med Kjeld Fredens
Kjeld Fredens foredrag

Nye tider - ny tænkning

Vi har dyrket en teknisk rationalitet, hvis handlinger har spillet fallit. En tænkning, der har givet os en teknologisk udvikling, men også skabt store problemer, som vi desværre forsøger at løse med den tænkning, der har skabt dem. Vi mener stadig, at tænkning udelukkende er en bevidst proces. Vi har styr på tingene, når regnearket er fyldt ud. Det er en instrumentel tænkning, som gør os til genstande fremfor individer; samtidig tryner den vores kritiske tænkning.

Hjerneforskningen har gennem de sidste 30 år vist, at størstedelen af vores tænkeevne er ubevidste processer, som samtidig gør os sårbare for manipulation. Heldigvis kan vi blive klogere på disse ubevidste processer, så det ikke er dem, der styrer os, men os, der lærer at samarbejde med dem. Først da kan vi genvinde vores kritiske tænkning og dens styring på en fremtidig udvikling.

Kjeld Fredens foredrag

Læring med kroppen forrest

Læring med kroppen forrest er den naturlige måde, børn og unge lærer på, men også den foretrukne strategi i alle aldre, når der skal læres noget nyt. Vi er noget i kraft af, hvem vi er, hvad vi kan, og hvor vi befinder os. Vi tænker ikke alene med hjernen. Det er individet, der tænker og lærer noget, og kroppen er brobygger mellem hjerne og omverden.

Dette synspunkt er en aktiv tilgang til læring. Hænderne sætter gang i hjernens pandelapper, som er afgørende for den mentale udvikling. Samtidig bliver hænderne mere øvede, og det lukker op for endnu flere muligheder i ens omverden. Kroppens konkrete handlinger sætter skub i den abstrakte tænkning.

Kjeld Fredens foredrag

Æstetisk adfærd - Kunstens otte gode vaner

Kunst er ikke luksus, men velfærd. Når daginstitutioner, skoler og uddannelser skærer de såkaldte praktiske, skabende fag væk til fordel for kundskaber, der skal leve op til standardiserede test, indsnævres børns og unges intelligens. De kunstneriske aktiviteter tilføjer nemlig de særlige former for tænkning, som ikke bare fremmer børns og unges kreative udvikling, men samtidig har en stor virkning på de discipliner, der indgår i standardiserede test. Elever fra kunstrige skoler klarer sig generelt bedre på alle parametre sammenlignet med elever fra kunstfattige.

I dette foredrag kan I derfor høre om den æstetiske adfærd, og hvilke otte gode vaner, som kunsten fordrer.

Kjeld Fredens foredrag

Lederskab og den proaktive hjerne

Hjernen er klogere end os, når vi møder nye udfordringer. Hjernen går ikke så meget op i møder og planlægning, og den er ikke venligt stemt over for evalueringer ude i fremtiden.

Forandringer kræver lederskab. Management har fokus på styring af detaljer og på driftsledelse. Lederskab handler om at opleve helheder, inspirere andre og udvikle hukommelse for fremtiden.

Den proaktive hjerne spørger ikke, hvad man står overfor, men hvad det minder én om. Den proaktive hjerne er adaptiv. Den skaber analogier og associationer, som fremmer et nuanceret syn på situationen; et syn man handler på og konstant justerer.

I dette foredrag kan I derfor høre om kontrasten mellem den form for lederskab, vi har skabt og den proaktive hjerne, der lever indeni os alle.

Kjeld Fredens foredrag

Neuropædagogik

Hjerneforskning har givet os en større forståelse for menneskets mentale landskab. Det har ændret vort syn på, hvordan man kan fremme læring.

Viden om hjernen er vigtig, men vi tænker ikke bare med hovedet, det er mennesket der tænker, og her drejer det sig om et dynamisk samspil mellem gener, kroppen, hjernen og individets omverden. Netop dette helhedssyn er centralt i den nyeste neuropædagogik, som er beskrevet i bogen “Mennesket i Hjernen”, og som I kan høre mere om i dette foredrag.

Kjeld Fredens foredrag

Natur og mental sundhed

Hvis man vil have det godt inde, skal man ud. Halvdelen af landets befolkning bor i byer, og her tilbringer de det meste af tiden indendørs. De er kort sagt i underskud af natur, og det påvirker vores hjerner i en uheldig retning.

Naturen gavner vores mentale udvikling. En ”udehjerne” er langt sundere, og derfor er naturen et gratis sundhedstilbud uden bivirkninger. Hvordan det virker, har forskningen flere bud på.

I dette foredrag kan I derfor høre nærmere om natur og mental sundhed, og hvordan man skaber de bedste forudsætninger for “udehjernen”.

Referencer

Kjeld Fredens er en dejlig formidler.

Hanne Pedersen

VIA University College

Meget relevant i forhold til organisationens ønsker. Oplægget var "tilpasset" indholdet i dialogen, der foregik inden oplægget mellem oplægsholder og rekvirent.

Kirsten Ringgaard

VIA University College

Vedkommende, humoristisk, gav anledning til eftertanke. Jeg har modtaget flere positive tilbagemeldinger fra tilhørerne.

Annette Rabe

Sygehus Sønderjylland

Kjeld Fredens var underholdende, relevant og formidlede fagindholdet på en hel jordnær måde, så alle kunne følge med.

Sven-Erik Lauridsen

Rudersdal Kommune

Kjeld holdt oplæg omkring læring i en Reggio Emilia kontekst. Til trods for, at Kjeld ikke er "ekspert" i Reggio Emilia filosofien, henvendte hans oplæg sig 100 % til tilhørerne. I min optik er Kjeld utrolig kompetent fagligt og socialt. Jeg har kun fået meget, meget gode tilbagemeldinger på Kjelds oplæg. Vi har booket Kjeld igen til foråret og vi glæder os allerede :-)

Lene Schrøder

Aalborg Kommune

Super gode tilbagemeldinger fra deltagerne om et vedkommende oplæg.

Torben Maarbjerg

Aalborg Kommune

Fin vægtning af faglighed og humor, dette var særlig vigtigt, da vores arrangement var et fyraftensarrangement på frivillig basis sidst på eftermiddagen.

Charlotte Abrahams

Viborg Kommune, HR og Kvalitet

Kjeld Fredens er en rigtig god formidler, der med humor og alvor forstår at komme udover rampen med sit budskab og sine pointer.

Nina Søndergaard

Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Randers

Kjeld Fredens er utrolig dygtig til at stykke sit fordrag sammen så man selv kan vælge hvilket teoretisk niveau man vil "forstå" det på. Man kan nøjes med de enkelte pointer, men man kan også tilegne sig en dybere teoretisk forståelse.

Anne-Birgitte Rohwedder

Social- og Sundhedsskolen i Randers

Stor viden og engageret. Opfyldte til fulde, det vi ønskede/forventede.

Eric Steffensen

Slagelse Kommune, Skoleledergruppen

Det var målrettet den blandede gruppe af fagfolk, vi havde inviteret og Kjelds formidling og sprog-ekvilibrisme er dejlig at lytte til og passer fint til en festlig anledning som vores 20 års jubilæum.

Lise Dantzer

Specialrådgivningen for småbørn, Fyn, Langeland og Ærø

Kjeld Fredens er en meget sympatisk foredragsholder, der kan sit stof og ikke er bange for at sige tingene direkte.

Hanne Gilholt

Viborg Kommune, Sundhedsfremme for børn/unge fra 0 - 18 år

Inspirerende og vedkommende. Meget vi kunne bruge.

Søren Ole Sørensen

Sorø Kommune, Økonomidirektørforeningen

Suverænt. Ramte fuldstændigt plet. Foredraget har givet et rigtigt godt afsæt for vores kommende fokus på videreuddannelse i organisationen.

Thure Dan Petersen

Lejre Kommune, Lejre Musikskole

Foredraget ramte målgruppen 100 %.

Kirsten Hansen

Distrikt Indre By, Københavns Børne- og Ungdomsforvaltning

Rigtig godt foredrag, med et professionelt fagligt højt niveau. God kontakt til deltagere.

Vivi Pedersen

Faxe Kommune

Meget spændende, interessant, lærerigt, tankevækkende og sjovt.

Martin Ploug

Århus Universitetshospital, Apoteket

Altid en udfordring at være foredragsholder lige efter frokost, men det klarede Kjeld med bravour! Indholdet ramte perfekt.

Kirsten Andersen

Røde Kors

Kjeld Fredens' foredrag skabte begejstring og samtidig eftertanke.

Lene Friman Johansen

Børneinstitutionen Byskovgård

Vi har modtaget mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Det var inspirerende og tankevækkende at høre Keld Fredens budskaber og holdninger. Keld har en god formidlingsevne, som er meget rolig og behagelig.

Britta Helbech Pedersen

Vordingborg Kommune

Det var godt at foredraget på en skæg måde også kom rundt om vores arbejdesplads, Arbejdstilsynet, og alle var rigtig glade for den simple måde (f. eks.brugen af åben og lukket hånd) relativt svært stof blev anskuliggjort på. Fordraget resulterede endvidere i nogle muntre indslag om aftenten, og under udarbejdelsen i grupperne blev indholdet livligt diskuteret.

Niels Bech Hansen

Arbejdstilsynet, AC-organisationerne

Kjeld Fredens virker overbevisende og som en meget vidende mand. Dejlig, behagelig og underholdende og nem at forstå.

Hanne Pedersen

The Animation Workshop

Det var meget inspirerende, og levede fuldt op til vore forventninger. Vi vil meget gerne give vores bedste anbefalinger til Kjeld Fredens.

Gunhild Kjærgaard-Andersen

Medicinsk Læringscenter Haderslev

Vi havde hørt Kjeld Fredens tidligere, men han havde formået at tilpasse sit foredrag, så det var lige i øjet og passede perfekt til målgruppen. Samtidig var han super skarp og meget morsom.

Anja Søndergaard Nielsen

Jobcenter Sønderborg

Fangende og inspirerende oplæg, der både var seriøst og underholdende. Det var interessant mens det stod på, men man fik også noget med hjem i rygsækken.

Sisse Liv Lauesen

Københavns Kommunes Ungdomsskole

Veloplagt og meget inspirerende

Thomas Thorning

VIA Læreruddannelsen i Skive

Eminent

Gitte Kjær Nielsen

Hospitalsenheden Vest, Neurologisk afdeling

Keld Fredens var god til at lytte til vores ønsker og han disponerede fint tiden, så der var tid til spørgsmål.

Jeanette Lyk

Adoption og Samfund/Østjylland

Det var et rigtig godt og letforståeligt foredrag - vi er super tilfredse.

Dorthe Heilesen

Vædderbo

Det var et fantastisk spændende og levende foredrag - med masser af humor. De to timer gik alt for hurtigt.

Maria Sørensen

Job & Aktivitetscenteret i Gentofte kommune

Meget vidende foredragsholder.

Marie

FOF Aarhus

Kjeld Fredens var meget dygtigt til at læse publikum og ramme dem helt rigtigt. Det var en fornøjelse.

Yelva

Hypofysenetværket

Et meget inspirerende foredrag. Kjeld Fredens forstår at få formidlet budskaberne på et niveau, så både forældre kan få udbytte samtidig med, at det fagligt også bærer igennem for pædagogiske medarbejdere i vores institutioner.

Hanne Clausen

Børnehuset Lillesko

Super engageret oplægsholder, der har været meget god til at sætte sig ind i, og tale ind i, sammenhængen (konference) Samarbejdet med oplægsholder har fungeret upåklageligt.

Cecilia De Jong

Kulturregion Fyn

Evaluering fra deltagerne: Vigtig vinkel på samarbejde med borgeren, spændende/ "hyggeligt", tankevækkende, humor, meget levende i sin formidling, underholdende og givende, spændende, sjovt og tankevækkende, utrolig relevant og fremragende underviser, gav stof til eftertanke, godt og brugbart, dygtig og medrivende, kreativt og nyt perspektiv, fantastisk foredragsholder, levende fremlæggelse, der også kan bruges i mange andre sammenhæng, utroligt godt, positivt, dejligt med et smil, meget spændende både personligt og fagligt.

Inger Borup

Hjemmesygeplejen Aalborg kommune

Kjeld levede til fulde op til vores forventninger, og med en god humor, som gjorde et emne, der ellers godt kan være tørt, spændende og let forståeligt også for ikke uddannede kolleger. Ham vil vi bestemt anbefale.

Kirsten Christensen

Bostederne Skanderborg

De studerende var meget optagede af Kjelds foredrag og mødte talstærkt op!!

Dorte Palm

Læreruddannelsen Vordingborg

Vi fik et nærværende, relevant og meget inspirerende foredrag, der dykkede godt ind i vores hverdags praksis og skabte et godt grundlag for refleksion og udvikling af praksis.

Pia Laustrup Pilemark

Casa Blanca

Kjeld Fredens havde planlagt et foredrag som var målrettet vores praktisk musiske uge og det gav god mening for de studerende. Han fik deres opmærksomhed og han er en fantastisk formidler

Helle Helsinghoff

Professionshøjskolen Absalon

Et lærerigt og humoristisk foredrag.

Lone Walsøe

Rusmiddelcenter Slagelse

Spændende og nærværende foredrag.

Torben Grøn

Håndværk & Design

Kjeld Fredens er en glimrende foredragsholder, en dygtig forsker og en sublim kommunikator.

Michael Flarup

Brattingsborgskolen

Deltagerene på konferencen tilkendegiver, at de fik et meget givende og indholdsrigt oplæg - nutidigt og med relevans for deres praksis.

Heidi Gabriel

Videnscenter om handicap

Foredraget var både spændende og yderst relevant i forhold til vores målgruppe (undervisere på videregående uddannelse). Kjeld Fredens sørgede fra starten for en afslappet og uformel stemning, og indholdet blev serveret yderst humoristisk uden at det gik ud over budskabets seriøsitet.

Poul Erik Andersen

Erhvervsakademiet Lillebælt

Super. Det veldisponerede faglige indhold blev krydret med humoristisk sans. Indholdet levede op til forventningerne og mere til, idet temaet blev fremlagt med flere aspekter/vinkler, end vi havde forventet, hvilket var berigende med henblik på den fortsatte interne proces.

Jørgen Schoop

Enghaveskolen, Odense

Rigtig godt og relevant foredrag. Godt formidlet, med udgangspunkt i SFO'er i Aarhus Kommune.

Ole Bro

SFO Jellebakken

Avanceret og vedkommende viden formidlet på et højt, men uhøjtideligt plan - kunne ikke være bedre. Var også tilpasset målgruppen uden at tale om, "da jeg gik på biblioteket som barn" - en stor lettelse!

Anni Jensen

Svendborg Bibliotek

Rigtigt dejligt at Kjeld havde forberedt sig på - og holdt fast i - at der også skulle være et SFO-perspektiv (skoleordning) i hans oplæg. De tilhørere, der deltog havde en rigtig god aften. Der var plads til smil - til eftertænksomhed - til refleksion - til undren. Kan man ønske sig mere?

Leif Krongaard

SFO Risskov skole

Det var et rigtig godt foredrag, som desværre for os var alt for kort - men det var jo op til os selv. Vi kunne godt have brugt meget længere tid i selskab med Kjeld Fredens.

Trine Dreier

Mellerup Skolehjem

Det var fantastisk fint målrettet til gruppen, de 75-76 årige. Sjovt og lærerigt, med ny viden formidlet så det var til at forstå. Vi sad og var fortryllede de 1 1/2 time det varede.

Susanne Stampe Rasmussen

Lokalcenter Abildgården

Rammer præcist og virtuost det aftalte tema og gruppen af tilhørere.

Mogens Brask Christensen

Grobund ApS

Super foredrag - såvel emnet, foredragsholder som formidlingsevne.

Lars Pertou Vestergaard

Beierholm

Fantastisk viden leveret med en tilpas praktisk tilgang samt ikke mindst en humoristisk facon, som ikke gør budskaberne mindre professionelle - tværtimod!

Lars Pertou Vestergaard

Beierholm

Inspirerende og underholdende. Noget at tage med hjem.

Poul Thorsen

Glasindustrien

Det har været et foredrag som fuldt ud levede op til vores forventninger. Der var taget højde for at det skulle ramme mange forskellige lyttere; forældre, højskoleelver, pædagoger osv.

Birgitte Bang

Børnehaven Løvspring

Kjeld Fredens er en formidabel formidler. Underholdende, virker meget empatisk og har god føling med tilhørerne. Vi fik hvad vi gerne ville have, nemlig et godt og opløftende foredrag.

Ingelise Holländer

Køge Kommune, ITC

Hjerneforsker - og det er ikke Hjerne-Madsen??” Tydeligvis nogen skepsis blandt dem, der ikke havde oplevet Kjeld Fredens før. I løbet af 5 min. har han hele forsamlingen i sin hule hånd og alle følger ham i tykt og tyndt den næste 1½ time - fra videnskabelige forskningsresultater til små sjove anekdoter. Herligt!

Lorens Sibbesen

Eurolab Danmark

Han var super god og meget inspirerende! Gav stof til eftertanke til os alle, så det var virkelig godt. Et foredrag som alle virksomheder kan have glæde af!

Betina Juul

Dansk Autohjælp A/S

Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagere.

Jette Nyland

Center for Børn Og Læring

Fint og velforberedt foredrag og god dialog forud.

Birgit Juel Martinsen

itslearning

Et supergodt foredrag med 130 tilhørere.

Poul Nørup

Grundtvigsk Forum i Jerne
Uforpligtende forespørgsel på Kjeld Fredens

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Kjeld Fredens
Kjeld Fredens

4.75 ud af 5 stjerner

"Kjeld Fredens har en hel enestående energi. Han er dygtig til at fange sit publikum, og han er eminent til at formidle svært tilgængeligt stof. Vi fik rigtig god tilbagemelding fra tilhørerne bagefter, der alle følte sig inspireret i forhold til det formidlede emne."

Anne Rasmussen - Ballerup Kommune Se alle referencer

Foredragsemner med Kjeld Fredens