Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Helen Eriksen

Foredragsholder, forfatter og cand. psych.

Der er højt til loftet, når Helen Eriksen holder utallige årlige foredrag rundt i landet, og en intensitet, erfaringsbaggrund og fascinerende fortælleevne. Noget der virkelig flytter holdninger, rykker perspektiver, giver nye visioner og viljen til forandring. Helen Eriksen motiverer, engagerer og giver mange gode grin og værktøjer til fremtidig brug for deltagerne. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Helen Eriksen er en autentisk foredragsholder, der giver sine tilhørere konkrete værktøjer, vilje og lyst til forandring. Humor og metaforer spiller en betydende rolle i hendes foredrag, der ofte anerkendes for at skabe klare fælles referencerammer hos publikum.

Helen Eriksens foredrag er intense, jordnære og visionære – og uden løftede pegefingre. Deltagerne går fra foredragene med mere energi, end de kommer med. Trivselsniveauet får et løft, og det samme gør forståelsen for egen og andres adfærd.

Som tidligere idrætslærer og udviklingsleder vil Helen Eriksen gøre danskerne mere bevidste om psykologiske samspil og sammenhænge i vore liv og på den måde give os inspiration til at få mere mening i vores daglige arbejdsliv. Mening er ifølge Helen Eriksen et vigtigt fundament for at skabe god og bæredygtig trivsel.

Helen Eriksen er forfatter til bøgerne ”Giv mens du vokser – fra travlhed til trivsel”, ”Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare” og den første bog i serien ”Mere mening”. I 2002 udgav hun den meget roste ”Frugttræ-strategien – at give samtidigt med at du selv vokser” og er derudover forfatter til en række markante artikler.

Helen Eriksens foredrag er især anvendt hos virksomheder, kommuner og foreninger, der ønsker at skabe trivsel med mening. Helen kan desuden tilbyde sine foredrag på flydende engelsk, tysk og dansk. 

  Helen Eriksen foredrag

  Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare

  • Flere og flere virksomheder og organisationer bliver udsat for forandringer i et hidtil uset tempo. Det kræver et konstruktivt og ikke mindst positivt syn på disse forandringer, hvilket Helen Eriksen redegør for i dette foredrag. Det handler om, hvordan medarbejdere bedst reagerer på forandringer individuelt og i grupperinger.
  • Helen tegner et logisk og menneskeligt billede af, hvorfor vi mennesker reagerer, som vi typisk gør, når vi bliver udsat for forandringer. Det første møde med forandringer kan ofte, helt naturligt, sætte et alarmberedskab i gang, og vi oplever ofte denne reaktion som negativ, selvom den er ganske normal. Foredraget søger derfor at give deltagerne en fælles referenceramme, så de både individuelt og kollektivt får nogle helt andre muligheder for fremadrettet at handle anderledes og mere konstruktivt i mødet med forandringer. Det giver mere overskud, og det er mange gange bevist, at medarbejderes evne til at håndtere forandringer positivt kan måles direkte på trivslen og arbejdsglæden.
  • Ifølge Helen er forandringer et vilkår. Det gælder således om at få så meget positivt, som muligt, ud af forandringene. Vi skal ændre vores mindset, så de nye vilkår ikke er et problem, med mindre vi gør det til et problem. Helen åbner for deltagernes erkendelse af, at intet bliver som det tidligere har været. Hvis vi som medarbejder og leder erkender dette, så undgår vi problemerne. Det er derimod faren ved ikke at forny sig og dermed gøre mere af det samme, der er vores største udfordring.
  • Uden løftede pegefingre giver Helen Eriksen klare anvisninger til, hvad den enkelte medarbejder bedst kan gøre for at evne forandringsparathed. Vores holdninger er ofte baseret på antagelser om, hvordan virkeligheden ser ud, altså vores individuelle verdensbillede. Typisk udfolder dette sig i reglen efter devisen, ”når vi er mange, der mener noget, så er det nok sådan”. Ifølge Helen Eriksen er dette ofte en illusion, og hvis den fjernes, åbner der sig et væld af muligheder.

  Helen Eriksen foredrag

  Giv mens du vokser

  • Hvorfor bliver vi ved, når det ikke virker? Uanset om det er som medarbejdere, ledere eller forældre hjemme i privaten, forsøger vi meget ofte at løse det nye paradigmers udfordringer med gamle paradigmers grundantagelser. Det er lidt som om, at vi af og til tænker, ”tingene normaliserer sig. Der må komme nogen og ordne det”.
  • Trivselsekspert og erhvervspsykolog Helen Eriksen sætter i dette forandringsforedrag fokus på netop denne udfordring og tager afsæt i sin populære bog ”Giv mens du vokser – fra travlhed til trivsel”.
  • Med enorm humor, varme, entusiasme og indsigt giver Helen sine deltagere et tydeligt billede på, hvad vi sammen og hver især kan gøre for at få mere energi, og vigtigheden af at vi direkte kan se en mening med det. Mere mening er den direkte vej til større forståelse, arbejdsglæde og trivsel. Helen udfordrer væsentlige grundantagelser – f.eks. den, at det er god arbejdsmoral og helt normalt, at komme energiforladt hjem til børn og ægtefælde, efter en arbejdsdag og tænke, ”jeg må bare spænde ballerne og tage mig endnu mere sammen”. Selvfølgelig skal vi give alt, hvad vi har som ledere og medarbejdere, men det er helt essentielt, at vi samtidig sørger for egen vækst, både i løbet af den enkelte arbejdsdag men også i et helt arbejdsliv.
  • Med sin store autoritet, viden og overskud, sender Helen Eriksen en stærk besked til vores hjerte, hjerne og mave.

  Helen Eriksen foredrag

  Arbejdsglæde – hvad er egentlig meningen?

  • Helen Eriksen har gennem mange år arbejdet på at skabe mest mulig mening for medarbejdere og ledere – både som ansatte og som mennesker. Helens store tese er, at vi som mennesker skal give, samtidig med at vi selv vokser. Det er således ikke nok at gå på arbejde blot for at give til arbejdspladsen og modtage sin løn for det. Arbejdspladsen må aldrig blive et sted, hvor vi dagligt kommer for at blive drænet. Arbejdspladsen skal også give noget tilbage og bidrage til, at vi vokser som mennesker.
  • Foredraget tager afsæt i, hvad medarbejderen og arbejdspladsen konkret kan gøre, så medarbejderen i stigende grad kan gå fra arbejde med samme energiniveau, som man mødte frem med – eller endda med et højere energiniveau. Mange medarbejdere kommer hjem til børn og ægtefælle som brugte karklude, trætte og uoplagte, hvilket ikke fordrer en god og givende aften for familien.
  • Inspireret af den nyeste forskning og mangeårige engageret praksiserfaring på området beretter Helen Eriksen på humoristisk vis om hvilke ”helt nede på jorden” meningsgivende faktorer, som helt naturligt kan reducere sygefraværet gennem udviklingen af robusthed og et langtidsholdbart trivselsniveau.

  Helen Eriksen foredrag

  Fra stress til trivsel og arbejdsglæde

  • I dette foredrag forklarer Helen Eriksen, hvad der egentlig ligger bag stress, og hvorfor vi ofte opdager stress alt for sent. Selvom stress i sig selv er et alvorligt emne, formår Helen Eriksen alligevel at levere et opløftende og humoristisk budskab, der giver den helt rette motivation, og som fører deltagerne til efterfølgende handling.
  • Helen tager afsæt i de arbejdsforhold og vilkår, som deltagerne rent faktisk møder i deres hverdag. Udgangspunkt er, at vi ikke selv kan løse de nye udfordringer med de gamle paradigmers grundantagelser. Det er i denne forbindelse ofte antagelserne, som skaber stressen. Stress er i sig selv udtryk for et sundt system, der i kraft af stadig større advarselstrekanter reagerer og fortæller, at der er behov for justeringer. Evnen til at håndtere stress er betinget af, hvordan vi tolker disse advarselstrekanter i praksis, og hvor bevidste vi er om, hvad de egentlig prøver på at fortælle os.
  • Stressforebyggelse drejer sig om bevidstgøre vores adfærd. Vi skal være bevidste om vores adfærd, så vi også kan handle mere bevidst, når vi ser advarselstrekanterne blive tændt – både hos os selv og hos andre. En bevidstgørelse om, hvad det egentlig er, der er årsag og virkning, hvad der skal justeres indeni og udenfor en selv. Det er ubevidst territorium for mange, og derfor havner de i negative spiraler, hvor de gør endnu mere af det samme.
  • Hvorfor er det så svært at indrømme over for sig selv, at man er stresset? Hvad er sammenhængen mellem kroppen og psyken i relation til stress? Hvordan skaber vi større trivsel og øget livskvalitet? Helen Eriksen giver i foredraget svar, som deltagerne kan bruge til fremadrettet handling. Erfaringer fra den proces Helen selv var igennem, da hun i 1994 gik ned med stress grundet et stor arbejdspres, afspejles i den praktiske karakter, som foredraget indeholder.

  Helen Eriksen foredrag

  Brug hele din fantastiske hjerne!

  • Helen Eriksen åbner låget op til vores hjerne og stiller i dette foredrag skarpt på dens fortræffeligheder og enorme potentiale. Mange af os udnytter slet ikke de ressourcer, vores hjerne byder os. De seneste års hjerneforskning byder på mange gode nyheder – ikke mindst at vi selv kan bidrage effektivt til at udvikle og træne vores hjerne i positiv retning. I foredraget præsenterer Helen Eriksen konkrete mentale og fysiske værktøjer samt inspiration, som fremmer deltagernes udvikling i retning af at få en mere hel hjerne.
  • Mange voksne bruger slet ikke den 6-sporede neurale motorvej, som vi potentielt besidder. De fleste af os udnytter kun inderbanen – og en sjældent gang imellem lykkedes det med en overhaling. Vi ved samtidig i dag, at hjernen og kroppens samspil er uhyre vigtigt for vore medarbejderes trivsel og arbejdsglæde. Helen giver derudover også en indsigt i følgende: Hvordan vi konkret kan udfordre hjernen og udvide hjernekapaciteten. Hvordan hjernen har direkte og indirekte indflydelse på vores trivsel.  Hvordan vores underbevidsthed i virkeligheden dominerer langt mere end bevidstheden. Forskellen på kvinder og mænds hjerner på en række essentielle områder, og ikke mindst hjernens evne til kreativitet, nytænkning og idégenerering.
  • Foredraget kan desuden tilpasses, så det målrettes den enkelte deltagergruppe.

  Helen Eriksen foredrag

  Synger vi nok på gangene?

  • Hvilke lyde præger gangene i din organisation? Er det lyden af trivsel, team-ånd og sammenhold? Summer det med fælles værdier, og er der en rumklang med inspirerende højt til loftet? Eller er det måske lidt med selvmotivationen og toppræstationerne – udfoldelsen af suiterne, operaerne, musicalerne, rockshowene, rap-seancerne og alt det andet sjove?
  • I foredraget forsøger Helen Eriksen at forklare, hvordan vi som mennesker bedre kan være selvansvarlige og dermed inspirere og motivere os selv og hinanden. Det handler om at arbejde sammen, kommunikere, skabe rum og kreativitet, udvikling og lyst til at synge hver især og sammen. I kor for eksempel. Hvilke psykologiske mekanismer er det, der holder sangen på gangene tilbage – og hvordan får vi sangen og klangene til at udfolde sig ikke bare på gangene men til at spredes helt ned, ud, hen, over, i kantinen, og videre ud på parkeringspladsen? Både internt og eksternt!

  Helen Eriksen foredrag

  Følgeskab, sammenhæng og mere mening

  • Tænk, hvis man kunne gå et sted hen og i praksis få inspirerende og opløftende indsigt i, hvad man i det daglige arbejdsliv kan gøre for, at medarbejderne i organisationen ikke bare fungerer, men faktisk får en øget livskvalitet, et velfungerende arbejdsmiljø, hvor der vedvarende, i fællesskab og med gejst skabes social, miljømæssig og økonomisk mérværdi. Hvor ledere og medarbejdere giver hinanden excellent opbyggende følgeskab og skaber meningsgivende sammenhæng.
  • Lyder det som noget, I kunne tænke jer at få bare lidt mere af i jeres organisation? Så er erhvervspsykolog og forfatter Helen Eriksens nyeste foredrag svaret.
  • Helen Eriksen har i et par årtier valgt at fordybe sig i videnskaben om, hvad det egentlig er, der gør, at planetens to sejeste levende systemer – kroppen og naturen – har formået at overleve i årtusinder, og i hvordan man kan overføre denne viden til stor trivselsopbyggende nytteværdi for organisationer.  Det er der kommet en bog ud af, som hun giver en forsmag på i dette nye foredrag.
  • Helen tager os med ind i kroppens og naturens fascinerende, rige og opløftende univers, som er kendetegnet ved høj intelligens, ansvarlighed, sammenhæng, integritet, stærk resiliens og nærmest ukuelig evne og vilje til samarbejde, meningsskabelse og trivsel.
  • Med fra foredraget får deltagerne fornyet energi og masser af inspiration, der viser mulighederne for i praksis at overføre naturens og kroppens enorme styrker udi samarbejde, kommunikation, følgeskab, motivation, innovation til deltagerne selv og deres organisation.
  • Helens foredrag giver på levende og humoristisk vis samtidig indsigt i hvilke størrelser, vi mennesker egentlig er og dermed også i hvilke former for organisationer og under hvilke arbejdsforhold, vi rent faktisk kan trives og give, mens vi vokser af det. Helen Eriksen viser vejen for den mere meningsgivende organisation, som på bæredygtig vis tilfører såvel menneskelig som økonomisk værdi.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Helen Eriksen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Helen Eriksen

Foredragsemner med Helen Eriksen