Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Betagende foredrag fra et af landets bedst kendte ansigter

Steffen Jensen Foredrag

Steffen Jensen

Journalist og mellemøstkorrespondent for TV2Danmark. Ekspert i bl.a. Israel-Palæstinakonflikten og resten af den arabiske verden.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Steffen Jensens foredrag overgik i den grad vores forventninger. Han virkede meget entusiastisk og inspirerende. Derudover var han en meget venlig og behagelig person at have besøg af. Jeg hørte en af tilhørerne kom hen til ham bagefter og sagde, at det var det bedste foredrag han nogen sinde havde hørt - og jeg tilslutter mig."

Inger-Margrethe Jørgensen - Lundforlund Menighedsråd Se alle referencer

Et foredrag med Steffen Jensen giver dig:

  • Knivskarpe indsigter i forhold i Mellemøsten
  • Steffen Jensen er kendt som journalist og mellemøstkorrespondent for TV2
  • Med sin store erfaring som udenrigskorrespondent, er Steffen en efterspurgt foredragsholder i Danmark
Uforpligtende forespørgsel på Steffen Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Steffen

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Steffen Jensen fortæller i en række meget personlige foredrag om de komplicerede forhold i Mellemøsten – både Israel-Palæstinakonflikten og resten af den arabiske verden – samt om livet som korrespondent i en af de mest fascinerende og konfliktfyldte dele af verden. Steffen Jensen fylder ofte salene rundt i landet.

Steffen Jensen er et af landets bedst kendte ansigter, ikke mindst på baggrund af rapporterne fra Mellemøsten – rapporter, der ofte finder sted midt i krige og under opstande.

Et foredrag med Steffen Jensen giver dig:

  • Knivskarpe indsigter i forhold i Mellemøsten
  • Steffen Jensen er kendt som journalist og mellemøstkorrespondent for TV2
  • Med sin store erfaring som udenrigskorrespondent, er Steffen en efterspurgt foredragsholder i Danmark

Som journalist har Steffen Jensen arbejdet for en lang række medier, blandt andet Weekendavisen, Berlingske Tidende, Aktuelt, Radioavisen og DR. Da TV2 i 1988 brød tv-monopolet var Steffen Jensen med til at starte stationen op. Steffen Jensen startede med at studere forhistorisk arkæologi i Aarhus, Biblical and Roman Archaeology i Jerusalem, Middle East and North African Studies i Jerusalem og tog sidenhen sin uddannelse som journalist i Aarhus.

Steffen Jensen har været Mellemøstkorrespondent fra TV2’s spæde start og har boet fast i Jerusalem siden 1991. Gennem sin lange karriere har Steffen Jensen dækket utallige krige og konflikter i Mellemøsten, blandet andet fra borgerkrigen i Libanon og den israelske invasion i 1982 til kampene i Libanon 2006. I dag underviser Steffen Jensen på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, med afsæt i jobbet som journalist i krigs- og krisezoner. Steffen Jensen har med sin baggrund i arkæologi i mange år i bogstaveligste forstand gået i Bibelens fodspor, især grundet hans job, som naturligt bragte ham rundt til alle de steder i Mellemøsten, hvor Bibelen blev til.

Steffen Jensen holder mange foredrag i Danmark. For en tv-korrespondent, der normalt ”kun” taler til et dødt kamera, som ikke kan reagere på det man siger, er det en forløsning at fortælle om sine oplevelser til levende mennesker, se deres reaktioner og høre deres spørgsmål. Af praktiske grunde plejer Steffen Jensen hvert år at koncentrere foredragene i to 2-ugers foredragsturnéer – en i uge 10 og 11 i foråret og endnu en om efteråret i ugerne 46 og 47.

Foredrag med Steffen Jensen giver ham mulighed for mere personligt at fortælle om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold.

Se foredrag med Steffen Jensen

Steffen Jensen foredrag

Historien i fotografiet, og fortællingen bag det

”Fotoudstyr er blot redskaber. Det er slet ikke det, fotografi handler om,” siger Steffen Jensen. ”En snedker vil heller ikke holde foredrag om sin hammer eller sin høvl. Men han vil passioneret fortælle om den stol, han har skabt. Eller den kommode, han har bygget. På samme måde med fotografiet”, fortæller han. ”Fotografi handler om at fortælle historier. Det er også det, jeg fortæller om i dette foredrag. Historien fotografiet fortæller. Jeg vil også fortælle om historien bag fotografiet. Hvordan det blev til.”

Steffen Jensen er sikkert mest kendt som TV2’s mangeårige udenrigskorrespondent i Mellemøsten, men han er også en passioneret amatørfotograf, og har både udgivet fotobøger, haft flere fotoudstillinger og var været dommer ved Årets Pressefoto.

Selvom foredraget handler om fotografi, vil det (næsten) ikke handle om teknik, kameraer eller objektiver. Men med udgangspunkt i en række udvalgte foto, vil Steffen Jensen fortælle historien om de enkelte fotografier. Både historien de fortæller, men også historien bag de enkelte billeder. Hvordan de blev til, hvilke problemer der var, hvordan de blev løst, og hvordan han kommer så tæt på de mennesker, han fotograferer, om det er på slagmarken i Mellemøsten eller under høsten på Langeland.

Steffen Jensen foredrag

Det arabiske forår: Kommer der sommer eller isvinter bagefter?

Der er opbrud i den arabiske verden er i opbrud. Demonstrationer, oprør, revolutioner og konfrontationer. Hvor nogle lande vælter deres diktator, kaster andre sig ud i en blodig borgerkrig. Der er lande, hvor tyrannen anvender magt mod ethvert forsøg på protest, mens man i andre arabiske lande holder sig tilbage, og venter spændt og nervøst på det kommende udslag.

Gennem sit arbejde har Steffen Jensen været vidne til Det arabiske forår på nærmeste hold. I dette foredrag beretter han ikke kun om oplevelserne på Tahrir-pladsen i Kairo og fra kampene i det, libyerne selv kalder deres frihedskrig. Steffen Jensen diskuterer, hvor den arabiske verden er på vej hen. Kan de arabiske lande opnå en fri, demokratisk levevis? Eller vender diktaturet ligeså stille tilbage, når demokratiet ikke lykkes? Og sidst men ikke mindst, hvordan kommer vi til at se fundamentalisternes rolle i fremtiden?

Steffen Jensen foredrag

Korrespondent i Mellemøsten

Hjemme i stuerne sidder vi og ser en del af verden, som er fjern for os, men det er vigtigt at huske på, at intet af det som sker i Mellemøsten, er hvad det umiddelbart ser ud til. Vi tror, at vi ha forstået det, men må sande, at virkeligheden er en anden. I disse områder forekom virtual reality lang tid inden, internettet blev opfundet.

I sine mere end to årtier som korrespondent i Mellemøsten har Steffen Jensen erfaret øjenåbnere som denne, og han samtidig været vidne til nogle af nyere histories mest dramatiske og medrivende hændelser.

Steffen Jensen foredrag

Ufortalte beretninger

Steffen Jensen har altid et par fotografiapparater med, når han er på reportagerejser rundt om i Mellemøsten, og bogen ”Untold Stories”, som han udgav i 2012, bygger på Steffens egne fotografier. ”Ufortalt” står der i bogens titel, fordi der er tale om en række beretninger, som han aldrig fik fortalt i sine TV-indslag, fordi han altid først begynder at fotografere, når optagelserne til TV-indslagene er overstået.

Derfor er det nogle lidt anderledes fortællinger, Steffen Jensen lader ledsage sine fotos. Skæve, lidt mere kommenterende, reflekterende, sjove, underlige, finurlige… men anderledes. Beretningerne i bogen – og i foredraget – centreret om tre hovedemner: Jerusalem, Israel-Palæstina og Det arabiske Forår… og i virkeligheden også et fjerde emne – nemlig fotografering.

Steffen Jensen foredrag

Om at dække krige, opstande og terror

I hele sin historie har Mellemøsten været hærget af krige, opstande og terroraktioner. Meget af det, der er sket i de sidste par årtier, har jeg dækket. I en årrække har Steffen Jensen undervist de studerende ved Danmarks Journalisthøjskole i Århus i at arbejde i og rapportere fra krig-, krise- og katastrofezoner, baseret på sine egne erfaringer fra et langt liv som udenrigskorrespondent i et af verdens mest krigshærgede områder.

Dette foredrag er en meget forkortet udgave af Steffen Jensens undervisningsforløb på DJH, som også resulterede i bogen ”Rapport fra en ørkenspejling – snapshots fra et reporterliv i Mellemøsten”.

Steffen Jensen foredrag

Den aktuelle situation i Mellemøsten

Dette foredrag er Steffen Jensens mest populære foredrag, men dog stadig det mest opdaterede og aktuelle. Foredraget tager afsæt i den aktuelle situation i Mellemøsten – en region i verden, som er fascinerende, og som påvirker vores verden – både på godt og ondt – om det så er i form af stigende oliepriser, terror eller flygtningestrømme. Vi hører hele tiden om Mellemøsten, men det er et område, som de færreste af os forstår.

Steffen Jensen forsøger at rydde op i tingene, give ny baggrund og perspektiv for forståelsen af Mellemøsten, men gør også deltagerne forvirrede på et højere niveau.

Steffen Jensen foredrag

Israel-Palæstinakonflikten

En af den nyere tids mest indædte og mest komplicerede konflikter. En strid om et lille bitte stykke land, som mange synes at mene, nærmest er uløselig. Hvad er konfliktens rødder? Hvordan har den udviklet sig? Og hvor står vi nu? Det handler første del af foredraget om. Herefter forsøger Steffen Jensen at se på fremtidsudsigterne og mulighederne for en løsning.

Steffen Jensen foredrag

Islamisk fundamentalisme

Hellig krig, selvmordsbombere, uforsonlige imamer, terrorangreb i vestlige storbyer. Den kolde Krig og frygten for Sovjetunionen er afløst af en ”krig imod den internationale terrorisme”, som USA’s daværende præsident George W. Bush døbte den. Islam synes at have afløst kommunismen som vores allesammens kollektive frygt og skræmmebillede.

Hvad er islamisme og islamisk fundamentalisme? Hvorfra stammer den vrede, den ofte synes at trives på? Og i hvor stor udstrækning er islamisternes terror en trussel imod os i Vesten? Det er nogle af de spørgsmål, Steffen Jensen forsøger at finde svar på i dette foredrag.

Steffen Jensen foredrag

En journalistisk beretning om Bibelen

Fødtes Jesus virkelig i en fattig stald og lagt i en krybbe? Sad en gammel mand ved navn Moses i Moab’s bjerge i Jordan og skrev De fem Mosebøger, før sin død? Hvilken betydning har Dødehavsrullerne for vores tolkning af de bibelske skrifter? Og hvad betyder de bibeltekster, som blev fundet år før Dødehavsrullerne, men som de færreste kender til?

Som journalist har Steffen Jensen rejst rundt i Bibelens fodspor, og besøgt de steder, som historierne i Bibelen beretter om, fandt sted. Steffen Jensen forklarer, hvordan geografien, økonomien, historien, naturen og de skiftende politiske forhold har påvirket den bibelske beretning? En fortælling som er hjørnestenen i vores allesammens vestlige civilisation?

Steffen Jensen foredrag

Jerusalem – en velsignet forbandelse

Jerusalem repræsenterer to modpoler – noget vidunderligt og forfærdeligt på samme tid. Byen bugner med religiøs fanatisme og hellige stræder, men det er også en by, der forsøger at få et normalt moderne samfund. Der hersker dog en stor grad uforsonlighed i byen, som er splittet af en politisk og religiøs konflikt. Jerusalem kaldes ofte ”en korsvej mellem Paradis og en galeanstalt”, hvilket ifølge Steffen Jensen beskriver byen meget godt. Tre verdensreligioner opfatter Jerusalem som hellig, og to stridende nationer vil hver især have byen som sin hovedstad.

Steffen Jensen giver jer et meget personligt foredrag, om en by, som han har levet i siden 1991, og som han hader og elsker på samme tid.

Referencer

Steffen Jensens foredrag overgik i den grad vores forventninger. Han virkede meget entusiastisk og inspirerende. Derudover var han en meget venlig og behagelig person at have besøg af. Jeg hørte en af tilhørerne kom hen til ham bagefter og sagde, at det var det bedste foredrag han nogen sinde havde hørt - og jeg tilslutter mig.

Inger-Margrethe Jørgensen

Lundforlund Menighedsråd

Det var en meget positiv og stærk oplevelse af høre Steffen Jensen fortælle meget levende og oprigtigt om sine egne oplevelser og hans syn på mellemøsten. Jeg har kun fået fået super positive tilbagemeldinger fra alle deltagere, som alle har følt sig meget berørt af Steffen Jensens levende fortællestil.

Flemming Skov

Sweco Danmark

Meget spændende Reportage krydret med historier

Jesper Rønn

Danske Bioanalytikere

Det gav en god og rolig start på vores konference, at vi startede med en professionel og top-rutineret oplægsholder.

Camilla Nissen

Erhvervsstyrelsen

Interessant. Spændende. Levende. Vedkommende. Vigtigt. Tusind tak for en rigtig, rigtig god oplevelse for eleverne, Steffen.

Agnete Fog

Svendborg Handelsgymnasium

Det var fantastisk. En veloplagt og enormt vidende foredragsholder- det kunne ikke blive bedre!

Tanja Schumacher

Silkeborg Gymnasium

imponerende viden og en forrygende entusiasme

Anne Zibrandtsen

FOF Horsens-Hedensted-Vejle

Kæmpe oplevelse.

Lisbeth Kodal

Treenighedskirken Esbjerg

Steffen er fantastisk hele vejen igennem - humoristisk, vidende og dygtig til at gribe tråde, som måtte komme fra deltagerne. De varmeste anbefalinger fra Nordea

Claus Nielsen

Nordea

Der kom rigtig mange mennesker til dette foredrag, efterfølgende har jeg fået mange gode bemærkninger, hvor spændende Steffen Jensen er, og hvor levende han gør det stof han kommer med.

Hanne Bilacz

Nykøbing Sjælland Menighedsråd

Det er atlid meget givende, at høre mennesker tale om noget, de ved noget om. Og Steffen Jensen ved meget om det ,han taler om. At han samtidig er enorm god til at formidle sin viden til tilhørerne, og at vi kan mærke, han kan lide det, gør ham til en uvurderlig foredragsholder.

Tage Østbjerg

Kirkeby Lunde Foredragsforening

En venlig og imødekommende person med en stor viden som forstod at formidle sin viden. En spændende aften "uden nogen rød tråd" for de 110 fremmødte. Det var alle pengene værd.

Lars Havn Eriksen

Sandby Branderslev menighedsråd

Steffen Jensens foredrag "Den aktuelle situation i Mellemøsten" var fantastisk. Steffen er en meget vidende og inspirerende person, der frit fra leveren kunne berette om hele Mellemøsten på en særdeles levende måde, der tryllebandt enhver der var tilstede for at overvære det. Emnet er meget omfattende, hvorfor det er en kunst at kunne nå hele vejen rundt, hvilket gik rigtig godt for Steffen. Steffen er endvidere en særdeles behagelig person at have besøg af. Foredraget var programsat til 90 minutter. Vi fik en hel del mere. Det klager vi bestemt ikke over.

Ole Bøgh Johansen

Lions Club Brønderslev

Fantastisk og medlevende foredrag. Publikum ville ikke slippe ham. En helt igennem forrygende aften.

Jens Ravn

Spottet

Steffen Jensen var veloplagt og en fantastisk god foredragsholder. Han har en fabelagtig viden om Mellemøsten og er god til at formidle den.

Birgit Kjær

Hemmet Aktivitets og Kulturhus

Spændende, indlevende og virkelig interessant.

Lene Søgaard

Husets Venner

Steffen Jensen er en gudbenådet fortæller, og han besvarede spørgsmål fra deltagerne en hel time efter sit foredrag. Steffen Jensen-aftenen i Saltum sognegård havde samlet 160 tilhørere. Mange har tilkendegivet, at det var en virkelig god aften.

Thomas Hasselriis

De fire Menighedsråd i Hvetbo Herred

Vi havde sat Steffen Jensen på en lidt umulig opgave, da vi gerne ville høre noget om mødet mellem tro og kultur i Mellemøsten, men også gerne med blik på vores samfund lige nu. Han mestrede opgaven på fineste måde. Hans foredrag bar præg af en kæmpe viden, et helt utroligt engagement samt en stor åbenhed omkring tro og mødet mellem mennesker af alle trosretninger. Vi søgte især en humanitær vinkel og den fik vi.

Christina Søndergaard

Dyrup Kirke

Det var et rigtig godt foredrag og en spændende foredragsholder, som gjorde os meget klogere på situationen i Mellemøsten.

Jette Skovsgaard

Skt. Jørgens Kirke i Næstved

Korrespondent i Mellemøsten kom vidt omkring ud fra hans imponerende viden om mellemøstlige forhold. Steffen Jensens tale og fortælleevne og store indlevelse i Mellemøstlige forhold var til stor tilfredshed for tilhørerne.

Ruth Jørgensen

Familie og Samfund Roholte

Steffen Jensen fortæller levenede og meget nærværende om oplevelser og øjeblikke gennem en lang karriere. Vi var med på steder og oplevelser, vi aldrig selv ville opleve, tak for en god aften!

Allan Birk Kristensen

CIP Netværket

Det var et super-duper foredrag. Vi var helt 'høje' alle sammen bagefter.

Betina Kinnberg

JØP

Fantastisk, det levede helt op til vores forventninger.

Manuela Støvlbæk

Børnecenter Vestervig, Thisted Kommune
Uforpligtende forespørgsel på Steffen Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Steffen Jensen
Steffen Jensen

5 ud af 5 stjerner

"Steffen Jensens foredrag overgik i den grad vores forventninger. Han virkede meget entusiastisk og inspirerende. Derudover var han en meget venlig og behagelig person at have besøg af. Jeg hørte en af tilhørerne kom hen til ham bagefter og sagde, at det var det bedste foredrag han nogen sinde havde hørt - og jeg tilslutter mig."

Inger-Margrethe Jørgensen - Lundforlund Menighedsråd Se alle referencer

Foredragsemner med Steffen Jensen