Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Ærlige, personlige og topunderholdende foredrag om emner, de fleste kan relatere til

Maise Njor

Foto: Mew.dk

Maise Njor

Journalist, klummeskribent og forfatter til en lang række populære bøger

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Maise Njor

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Maise Njor er kendt for sine knivskarpe og enormt underholdende betragtninger af fænomener, de fleste kender og kan relatere til. Hun er forfatter til en lang række populære bøger, senest Hostesaft for sjælen (2021), som er skrevet sammen med komiker Mette Lisby.

Et foredrag med Maise Njor giver dig:

  • Underholdning i topklasse
  • Nyt perspektiv på fænomener, vi alle sammen kender til, og som vi måske ikke er så stolte af
  • Maises ærlige, pinlige, sjove og ikke mindst relaterbare historier fra sit eget liv

Maise Njor har tidligere arbejdet på en række TV-programmer, hun har skrevet for Alt for Damerne, Femina, JyllandsPosten, Berlingske m.fl. og var i sin tid med til at starte Eurowoman, hvor hun arbejdede i ni år.

Både i sine bøger, klummer og foredrag bruger Maise sig selv og sine egne erfaringer, og hun har altid en opløftende og underholdende kommentar til de svære og grænseoverskridende situationer, vi uundgåeligt kommer til at befinde os i i løbet af et langt liv.

Se foredrag med Maise Njor
Maise Njor foredrag

Mit liv som mundlam – hvordan man lærer at sige fra

Hvor mange gange er du blevet overfuset af en person uden at kunne finde svar på tiltale? Altså, før klokken 01.32 om natten, hvor du stadig ligger vågen… 

Det er ikke noget nyt, at der er mennesker som har brug for eller ligefrem finder glæde i at overfalde andre verbalt – så hvordan lærer man at leve med dem med sin værdighed og nattesøvn i behold?! 

Forfatter Maise Njor har skrevet en hel bog om emnet – Mit liv som mundlam – og det har gjort hende bedre til at sige fra. Men helt ærligt: Der opstår stadig situationer, hvor en chef, ven eller tilfældig person på gaden kommer med så stor en sviner, at hun er tom for ord. 

Overfusninger kan både være direkte og meget indirekte, så hvad stiller man op, hvis ens kollega f.eks. siger: ”Jeg har simpelt hen tabt mig så meget, så jeg har en stor pose tøj, du gerne må få”?! Eller en overordnet råber en så højt ind i hovedet, at man er i fare for at tisse ned i den ene sko?

Gennem eksempler fra bogen, hvor Maise Njor har talt med en række kendte mennesker, som faktisk GODT kan finde ud af at sige fra, kommer vi sammen en smule nærmere kunsten at sige fra. Publikum er meget velkomne til at fortælle om deres egne oplevelser, for ved at dele erfaringer med andre, kan man blive en smule bedre til at sætte grænser. Og dermed få sin nattesøvn!

Maise Njor foredrag

Jeg skriver om mig selv for at gøre andre rolige

Maise Njor har som forfatter og journalist skrevet mange hundrede klummer og en hel del bøger – ofte med sit eget liv som omdrejningspunkt og gerne helt til stregen af, hvad hun egentlig har lyst til at fortælle. For det pinlige er ikke alene sjovt – det er også en måde at berolige andre på: Hvis man tør fortælle om sine fejl og fadæser, behøver andre mennesker ikke at føle sig forkerte.

”Jeg var lidt hæmmet og genert som barn – det er jeg faktisk stadig af og til”, siger Maise Njor om sig selv – og den følelse vil hun gerne hjælpe med at fjerne hos andre. Det er grunden til, at hun skriver.

Desuden: Når man skriver eller fortæller om noget pinligt eller akavet, er man med til at gøre historien til sin egen. Fortæller man den tilpas mange gange, har man taget ejerskab – og vupti, det bliver en sjov historie, i stedet for et skamfuldt øjeblik.

”Jeg skal bare lige høre: Blev I så skilt?” spurgte en helt fremmed mor til en skolefest. For nogle mennesker tror naturligvis at man giver ALT, når man fortæller personlige historier. Det gør man jo ikke, og en bog slutter når sidste punktum er sat – det er ikke en adgangsbillet for vildt fremmede mennesker til at invadere ens privatliv. Men hvor går grænsen, hvad bliver trods alt valgt fra, og hvilke omkostninger har det haft at skrive så personligt om sin – og dermed sine nærmestes – hverdag? Med udgangspunkt i klummer og bøger fortæller Maise Njor om, hvorfor det er så vigtigt at dele de mindre glorværdige episoder i livet. 

Maise Njor og Mette Lisby foredrag

Ryst posen! - sammen med Mette Lisby

Fik du set det, du ville, eller mangler der noget?  

Komiker Mette Lisby og journalist Maise Njor har udgivet bogen Hostesaft for sjælen – en korrespondance om, hvor vigtigt det er at stoppe op af og til og se på, om man er det sted i livet, hvor man gerne vil være. 

I en tid, hvor mantraet er, at man skal leve i nuet, og mange nærmest halser foran nuet og hele tiden forbereder sig på i morgen, kan det være sundt, ja nødvendigt, at tage en pause. En pause, hvor man ser tilbage på de drømme, man havde engang – og om der stadig er nogle, man gerne vil have indfriet. Eller om nogle skal skiftes ud. De valg kan du bedst tage, hvis du finder tilbage til kernen i dig selv – og den kender dine gamle venner. 

Mette Lisby og Maise Njor fandt sammen igen efter 22 års pause i deres venskab. Mette havde boet 17 år udenfor Danmark, Maise havde i mellemtiden fået tre børn – og så begyndte de at maile til hinanden fra hver deres hverdag i henholdsvis København og Los Angeles. Det gik op for dem begge, at der med tiden og med alderen kommer en større alvor, fordi man skal være sikker på, at man når at få de ting med, man gerne vil have ud af livet. Heldigvis kommer der også mange flere grin, fordi man ikke længere er så bange for at fejle. 

Tag med til et foredrag, hvor Mette og Maise skiftes til at interviewe hinanden om sejre og nederlag, fejl og mangler, lykke og lussinger og den svære kunst at blive ved med at være et positivt menneske. For hvis livet var et bankospil, så er det måske på tide at ryste posen! 

Maise Njor og Asta-Maja Njor foredrag

"Du må ikke gåååå!” - når børnene flytter hjemmefra - sammen med Asta-Maja Njor

Forfatter Maise Njor og hendes ældste datter Asta-Maja fortæller fra hver deres vinkel om, hvordan det føles, når tiden er kommet, og man ikke længere skal bo sammen. Ud fra deres bog Alle veje fører til Mor fortæller de to forfattere med humor og kærlighed om det år, da navlestrengen blev klippet for anden gang, og Asta-Maja flyttede til Rom ud på eventyr, mens Maise gik rundt derhjemme med de to yngre søstre og var i mini-panik over, at hun kunne se enden på alle årene med børn. 

”Empty nest syndrome” er et begreb, som rammer mange forældre, for hvem er man, når man ikke længere dagligt er sammen med sine børn? Er man stadig en mor, selv om ens børn ikke bor hjemme?! Og er det svært at være det første barn i flokken, som flytter? Hvordan ændrer ens forhold sig, og kan der faktisk komme noget godt ud af det?

Undervejs i skriveriet kom der nogle sandheder på bordet, for naturligvis er det hverken gnidningsfrit at bo sammen eller flytte væk.

Kom med til et foredrag, hvor mor og datter læser op af bogen Alle veje fører til Mor og giver gode (og også et par dårlige) råd til, hvordan man er forælder og barn på en ny måde.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Maise Njor

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Maise Njor