Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør anekdoter fra backstage under modeskydninger og catwalkshows fra hele verden

Chris Pedersen foredrag

Chris Pedersen

Radiovært og ekspert i kultur og mode.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Journalist Chris Pedersen var et oplagt valg til Designmuseum Danmarks nyeste event: Designdialog. Chris Pedersen besidder en stor viden om kultur, hvor mode, kunst og design indgår som naturlige udgangspunkter og pejlemærker for samtaler. En Designdialog kræver viden og fokus på fakta, men lige så vigtigt et stort overskud til at turde indgå i en timelang samtale, hvis emner og konklusioner ikke er aftalt på forhånd. Og når det samtidig kan leveres velformuleret, entusiastisk og engagerede, så opfyldes alle krav for en god kulturevent.

Trine Halle, formidlingschef - Designmuseum Danmark Se alle referencer

Et foredrag med Chris Pedersen giver jer:

  • Innovative indsigter i mode, kultur og samfund
  • Inspiration til kreativ tækning og innovation
  • Indblik i Afrikas blomstrende kreative miljø og en global forståelse af mode
Uforpligtende forespørgsel på Chris Pedersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Chris

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Chris Pedersen er vært på P1’s daglige kulturflagskib “Kulturen” og holder tankevækkende og aktuelle foredrag om den nyeste forskning inden for mode, kultur og samfund. Han giver sit publikum et forfriskende og opmuntrende bud på, hvad vi kan gøre selv, for at hjælpe udviklingen i modebranchen på vej. Derudover fortæller Chris Pedersen også om Afrikas blomstrende kreative miljø og giver et nuanceret billede af et kontinent i vækst.

Et foredrag med Chris Pedersen giver jer:

  • Innovative indsigter i mode, kultur og samfund
  • Inspiration til kreativ tækning og innovation
  • Indblik i Afrikas blomstrende kreative miljø og en global forståelse af mode

Bag scenen i modeverdenen med en global kulturfortæller

I kender måske Chris Pedersen som tv-vært på DR-serier som “Skønhedens magt”, “Lyst til luksus”, “Krop, sex og samba”, “Kulturåret der gik” på DR2 eller “Verdens lykkeligste land”, eller som radiovært på P1 store kulturprogram “Kulturen”, men Chris Pedersen har også haft en lang karriere i modebranchen som moderedaktør på Euroman, redaktør og chefredaktør på modemagasinerne Cover og chefredaktør på Cover Man, og redaktør på Børsen Weekend. Chris har desuden skrevet om design, popkultur, mode og kunst for medier som Politiken, Pleasure, Bo, RUM og Berlingske Tidende.

Med udgangspunkt i sin store erfaring indsigt i modebranchen fortæller Chris Pedersen om en kreativ branche, der har afgørende betydning for de flestes hverdag, vores fælles oplevelse af skønhed og endnu vigtigere vores selvbillede og selvværd.

Book Chris Pedersen til jeres næste event og få en unik mulighed for at få et indblik i modekulturen.

 

Se foredrag med Chris Pedersen
Chris Pedersen foredrag

Skønhedens magt

Smukke mennesker tjener mere, da har flere venner, bedre sex og større selvværd. Men hvor kommer vores skønhedsidealer fra, og hvordan udfordrer vi dem?

Med udgangspunkt i den anmelderroste DR2-serie ”Skønhedens magt” og sin store erfaring fra den danske modebranche, sætter Chris Pedersen skønheden under lup, og kommer med vilde facts fra forskningen, historiske anekdoter og tankevækkende observationer fra den virkelige verden.

For skønheden fylder meget i vores hverdag og populærkultur, hvor influencere som Kim Kardashian og Kylie Jenner har bygget milliard-virksomheder på deres udseende, og hvor skønhedsklinikker over alt nu tilbyder alt fra botox, laser og filler-behandlinger til flere og flere danskere.

Chris Pedersen løfter i foredraget en del af sløret for, hvordan man skaber de uopnåelige idealer, og fortæller om et ulmende oprør iblandt forbrugerne., for skønhed er ikke kun biologi.

De seneste år har der været tegn på opbrud i både mode og populær-kultur, hvor der ses flere kurvede modeller, ældre kvinder og mænd, handicappede og langt flere etniciteter end før. Især de plus size-modeller har aktivt brugt sociale medier til at fremme en mere positiv opfattelse af den kurvede krop.

Det handler om kroppositivisme og om #MeToo, om mere nuanceret forhold til køn og diversitet, og om nye forbrugsmønstre, hvor særligt ældre kvinder og mænd har vendt op og ned på vores forståelse af alder, og skabt en vifte af skønhedsidealer, hvor der plads til flere end før.

Chris Pedersen giver et forfriskende, overraskende og opmuntrende bud på, hvad vi kan gøre selv, for at hjælpe udviklingen på vej.

Overskrifter:

–       Opskriften på skønhed

–       Skønhedens magt

–       Det grå guld

–       Nye markeder

–       Modens grimme ansigt

–       Diversitet og nye vinde

–       Historiske skønheder fra Twiggy til Kate Moss

–       Instagram, TikTok og unges selvværd

Chris Pedersen foredrag

Er moden blevet umoderne?

Hvordan tackler modeindustrien det voksende fokus på CSR og bæredygtighed? Er forbrugeren blevet træt af trends? Og hvad har vores modeforbrug egentlig at gøre med opfindelsen af symaskinen?

Med udgangspunkt i sine mange år i modebranchen og endnu flere år som observatør og analytiker af modeverdenen giver Chris Pedersen et personligt og provokerende bud på, hvordan vi endte med en modebranche, der promoverer lynhurtige trends og et modeforbrug, hvor danskerne køber over 10 tøj om året, og vi ifølge Forbrugerrådet Tænk hvert år kasserer svimlende 677 tons tøj svarende til ca.2,7 millioner t-shirts årligt.

Det handler om bomuldsindustrien og industrialiseringen, men også om en verden, hvor vi høj grad har mistet forbindelsen til det vi omgiver os med., måske fordi modevirksomheder som Zara, H&M og Shein nu producerer op til 24 kollektioner om året, en forretningsmodel der holdes oppe især af influencere på TikTok og Instagram.

I foredraget præsenterer Chris en række vilde facts, historiske anekdoter og begivenheder fra Solkongens Versailles, luksuslovene og Marie Antoinettes indflydelse på den europæiske mode, og så trækker han linjerne op til designere som Charles Frederick Worth, Christian Dior og Coco Chanel, og helt op til nu hvor designere som Bettina Bakdal, Andersen-Andersen og Lærke Bagger appellerer til et mere intimt forhold til tøj.

For måske svaret på udfordringerne allerede findes i klædeskabet, hvis vi lærer at holde mere af det, passe bedre på det eller med filosoffen Hartmut Rosas ord skaber bedre resonans med vores tøj.

Chris Pedersens foredrag er et sjovt, overraskende og original reaktion på en af tidens helt stor problematikker.

Overskrifter

–       Versailles og den første it-girl

–       Da mode blev til skrald

–       Swinging London og ungdomsoprøret

–       Hønsestrik og politisk tøj

–       Highstreet og hurtige trends

–       Katastrofen i Bangladesh

–       Moden på sociale medier

Chris Pedersen foredrag

Det nye sort

Det kreative miljø på det afrikanske kontinent blomstrer, og i forbindelse med serien “Afrika er det nye sort” har vært og tilrettelægger Chris Pedersen besøgt en lang række designere, fotografer, stylister, modejournalister, musikere og kunstnere med særlig tilknytning til modeindustrien i Afrika. Chris Pedersen har besøgt Afrika for at undersøge, hvad der gør afrikansk mode til noget særligt, og hvorfor medier som Vogue, Elle, Wall Street Journal, Style.com og  NY Times lige nu har kikkerten rettet mod det enorme kontinent.

Chris Pedersen har blandt andet mødt designere som Papa Oppong, Christie Brown, Selly Raby Kane og Adama Paris, instruktøren bag hitserien An African City, modebloggerne 2 Many Siblings, fotograferne Victor Diop og La Frohemien og modejournalisten Diana Opoti, som i 2014 blev kåret til en af Afrikas 50 vigtigste kulturpersonligheder af magasinet New Africa.

Udviklingen handler om langt mere end tøj. Det handler om en lang række afrikanske lande, der lige nu bruger moden som medspiller i fortællingen om et nyt Afrika. Det handler nemlig om at genfortolke de afrikanske beklædningstraditioner, og sætte dem ind i en ny kontekst der appellerer til kvinder og mænd på tværs af landegrænser og kontinenter.

Med afsæt i kunst, musik, mode, TV, mad og design, giver Chris Pedersen et nuanceret billede af et kontinent i vækst.

Referencer

Chris Pedersen er altid en af de første, jeg kommer i tanke om, når jeg skal opfinde et nyt arrangement. Han er en perfekt hybrid, som både kan få en intim samtale med de store vipper til at lykkes og inddrage et stort, forskelligt publikum. Jeg føler mig altid rigere efter en aften i Chris Pedersens selskab.

Christina Thiemer, eventchef

-

Vi har i over 7 år afholdt salon-aftener med Chris Pedersen, her har han skabt en fin kultur med gæster som Helle Thorning Schmidt , Hella Joof , Marcel de Sade ( falske Marquis de Sade ) Caspar Colling Nielsen, Line Knutzon og mange flere. Chris er en velforberedt, intersseret, vellidt, morsom, selvinkluderende, fintfølende nærgående og aldrig kedelig interviewer og vært.

Pernille Holm

Salon Granola

Journalist Chris Pedersen var et oplagt valg til Designmuseum Danmarks nyeste event: Designdialog. Chris Pedersen besidder en stor viden om kultur, hvor mode, kunst og design indgår som naturlige udgangspunkter og pejlemærker for samtaler. En Designdialog kræver viden og fokus på fakta, men lige så vigtigt et stort overskud til at turde indgå i en timelang samtale, hvis emner og konklusioner ikke er aftalt på forhånd. Og når det samtidig kan leveres velformuleret, entusiastisk og engagerede, så opfyldes alle krav for en god kulturevent.

Trine Halle, formidlingschef

Designmuseum Danmark

Vi havde Chris Pedersen som foredragsholder I Danmark Intercoiffure til et foredrag om skønhedens magt . Han er utrolig velforberedt og vi kom langt omkring emmerne som gav et nuancerede billede af skønhedens magt , som var tankevækkende for os som netop arbejder med skønhed og mennesker . I hverdagen . Spændene og inspirerede ,

Charlotte Winterberg

Intercoiffure Danmark
Uforpligtende forespørgsel på Chris Pedersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Chris Pedersen
Chris Pedersen

5 ud af 5 stjerner

Journalist Chris Pedersen var et oplagt valg til Designmuseum Danmarks nyeste event: Designdialog. Chris Pedersen besidder en stor viden om kultur, hvor mode, kunst og design indgår som naturlige udgangspunkter og pejlemærker for samtaler. En Designdialog kræver viden og fokus på fakta, men lige så vigtigt et stort overskud til at turde indgå i en timelang samtale, hvis emner og konklusioner ikke er aftalt på forhånd. Og når det samtidig kan leveres velformuleret, entusiastisk og engagerede, så opfyldes alle krav for en god kulturevent.

Trine Halle, formidlingschef - Designmuseum Danmark Se alle referencer

Foredragsemner med Chris Pedersen