Henrik Tingleff foredrag Fra egodyr til engagement: nye veje til samarbejde og fælles succes
I kender dem godt: Egodyrene. Dem der kommer for sent og spilder andres tid, afbryder samtaler og overtager mødet med endeløs talestrøm. Kollegaen der tager æren for andres arbejde og fylder LinkedIn med retoucherede selfies og overdrevne fortællinger om egne succeser.
Den foruroligende nyhed er bare, at de er jer. Og I er dem. Egodyret bor i os alle. Og det koster. På effektivitet. På trivsel. På godt samarbejde.
I dette tankevækkende og humoristiske foredrag stiller adfærdspsykolog Henrik Tingleff et afslørende spejl frem og viser hvordan menneskets hierarkiske, territoriale og statussøgende natur spiller ind i vores fælles hverdag. Gennem socialpsykologiske forsøg, personlige fortællinger og utallige skarpe observationer fra mødelokaler, kontorgange og hverdagen både online og offline, viser han, hvordan egodyret styrer os alle – også ham selv!
Lær, hvordan I spotter et egodyr – også i jer selv – og hvordan det tæmmes
Hør, hvorfor vi planlægger vores møder helt forkert og snyder os selv for læring.
… og hvorfor det kan være en fordel at komme ét minut for sent.
I kan tage fra foredraget både fyldt op ad gode grin, tankevækkende selverkendelser – og vigtigst af alt konkrete opmærksomheder til at styrke samarbejde, øge effektivitet og trives bedre i fællesskabet.
Hvad enten I vil have sat arbejdspladsens trivsel under lup, har en temadag om forandringer, ledelse eller arbejdsglæde, er dette foredrag med dets indsigt og viden i den menneskelige adfærd og psyke et oplagt bud.
Foredraget kan også vinkles på:
– Ledelse, særlig vægt på udvælgelse af ledere, og hvad der sker, når vi får magt
– Feedback-kultur og vidensudveksling
Henrik Tingleff foredrag Flokmentalitet på arbejdspladsen – hvorfor kan samarbejde være så svært?
Med sin nysgerrighed på menneskets adfærdsmønstre tager psykolog Henrik Tingleff i dette foredrag jer med på en fascinerende rejse ind i menneskets sind. Han gennemgår nogle af historiens mest skelsættende menneskeforsøg, der viser, at mennesker er flokdyr, og at vi kopierer flokken, selv når adfærden er uhensigtsmæssig. Det udspiller sig alle steder, hvor mennesker er samlet i flok – også på arbejdspladser.
Hør om, hvorfor vi kloge mennesker bliver ved at med at gøre så mange ukloge ting, når Henrik Tingleff kommer med masser af velkendte eksempler på flokmentalitet på arbejdspladsen. Hvorfor er samarbejde på tværs af teams, afdelinger og virksomheder næsten altid udfordrende? Hvorfor er det ofte de andres skyld, når vi selv fejler? Og hvorfor undlader vi at ytre vores synspunkt, hvis resten af flokken mener noget andet?
I dette inspirerende, tankevækkende og humoristiske foredrag indkredser Henrik en række knap så pæne, men særdeles vigtige kendsgerninger, om vores menneskelige adfærd. Kendsgerninger der gør det klart, hvorfor elementære discipliner som samarbejde, forandringer, ledelse og distancearbejde kan være en evig kilde til udfordringer Og hvordan viden om menneskets sande natur kan være en del af løsningen. Ved at få viden om den menneskelige psyke og adfærd, får vi en bedre forståelse for, hvorfor vi selv, vores kollegaer eller chef reagerer som de gør. Mere forståelse for hinanden skaber et meget bedre udgangspunkt for samarbejde og trivsel på arbejdspladsen.
Hvad enten I vil have sat arbejdspladsens trivsel under lup, har en temadag om forandringer, ledelse eller arbejdsglæde, er dette foredrag med dets indsigt og viden i den menneskelige adfærd og psyke et oplagt bud.
Henrik Tingleff foredrag Når flokdyret fejler - hvorfor træffer vi kloge mennesker så mange ukloge beslutninger?
Kom med på en rejse rundt i historiens største og mest skelsættende menneskeforsøg – og helt ind i sindets kringlede og krøllede afkroge, når psykolog Henrik Tingleff undersøger, hvorfor vi kloge mennesker bliver ved med at gøre så mange ukloge ting.
Hvorfor bliver vi ved med at poste penge efter (forandrings)projekter, der ikke virker? Hvorfor giver vi ofte andre skylden, når vi selv fejler? Og hvorfor er samarbejde på tværs af teams, afdelinger og virksomheder næsten altid udfordrende?
Det burde være så nemt, når nu vi mennesker er så kloge. Problemet er bare, at vi også er flokdyr. Og flokdyr fejler!
I dette inspirerende, tankevækkende og humoristiske foredrag indkredser Henrik en række knap så pæne, men særdeles vigtige kendsgerninger, om vores menneskelige adfærd. Kendsgerninger der gør det klart, hvorfor discipliner som samarbejde, forandringer, fusioner, teamændringer og distancearbejde kan være en evig kilde til udfordringer Og hvordan viden om menneskets sande natur kan være en del af løsningen.
Henrik Tingleff giver et fascinerende indblik i mennesket som flokdyr. Han tager udgangspunkt i sin brede viden indenfor psykologien og trækker desuden på de største og mest spektakulære psykologiske forsøg i verdenshistorien. Hvad har forsøg med menneskets psyke lært os, og hvad kan vi bruge den viden til i dag?
Foredraget er velegnet som et underholdende indslag på konferencer, firmaarrangementer, til oplysningsforbund, biblioteker og andre der ønsker et underholdende oplæg om den menneskelige adfærd og psyke.
Henrik Tingleff foredrag Når flokføreren fejler - hvorfor kloge ledere træffer ukloge beslutninger!
Vi mennesker vi besidder universets bedst udviklede hjerne. Alligevel træffer selv de klogeste ledere ukloge beslutninger. Det koster ressourcer, relationer – og karrierer.
Forklaringen findes i flokken. Og få kender dén bedre end psykolog Henrik Tingleff. I dette foredrag tager han jer med på en fascinerende rejse ind i menneskets sind. Han gennemgår nogle af historiens mest skelsættende menneskeforsøg, der viser, at mennesker er flokdyr, og vi kopierer flokken, selv når adfærden er uhensigtsmæssig. Det udspiller sig alle steder, hvor mennesker er samlet i flok. Også på arbejdspladser samt bland ledere.
Med masser af velkendte eksempler fra hverdagen viser Henrik en række knap så pæne, men særdeles vigtige kendsgerninger, om vores menneskelige adfærd, når flokdyrsmentaliteteten er i spil. Kendsgerninger der gør det klart, hvorfor prestigeprojekter, magtkampe. nødløgne, intern konkurrence, modarbejdelse og magtfuldkommenhed kan blive aktuelle for alle ledere – selv de bedste og uanset intentioner om andet . Det kan spænde ben for selv de bedste strategier og de klareste visioner.
I dette inspirerende, tankevækkende og humoristiske foredrag bliver du både fascineret, forundret, foruroliget – og rigtig meget klogere – på dine kollegaer og dine medarbejdere. På dine medmennesker. Og på dig selv! Og du får indsigt i hvordan viden og forståelse om menneskets sande natur og flokadfærd kan skabe et meget bedre udgangspunkt for dig som leder og hermed fremme samarbejde, effektivitet og trivsel i medarbejdergruppen.
Hvad enten nye ledere skal klædes på til rollen, erfarne ledere skal inspireres, om I har en temadag om forandringer, ledelse eller strategi er dette foredrag med dets indsigt og viden i den menneskelige adfærd og psyke et oplagt bud.
Henrik Tingleff foredrag Slowhack dit liv - indsatser til øget trivsel
Kender du og dine kolleger hinandens tegn på mistrivsel?
Behovet for at øge trivslen blandt ledere og medarbejdere er markant – og mange steder akut. Efter år med isolation og nedsat socialt samvær med kolleger og venner er mange ledere og medarbejdere nu udfordret endnu mere på trivslen, end det var tilfældet før Corona, hvor det allerede var alarmerende. Mistrivsel koster ikke bare glæde, gejst og gennemslagskraft. Det koster initiativ, innovation og indsats. Og det ses direkte på bundlinjen!
Hvordan skaber vi de bedste forudsætninger for innovation og kvalitet, samtidig med at vi trives?
På baggrund af sine mere end 15 års arbejde med mennesker giver Henrik Tingleff syv konkrete indsatser til:
- et bæredygtigt og hjernevenligt arbejdsliv
- øget lyst og evne til at være en del af et team
- effektivt arbejde der foregår langsomt og fokuseret
- flere rationelle beslutninger, der ikke skal tages om
- balance og trivsel i arbejdslivet.
Henrik kalder indsatserne Slow Hacks, fordi de alle bygger på ideen om at sætte tempoet ned for at sætte effektiviteten og kvaliteten op.