Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hvorfor træffer vi kloge mennesker så mange ukloge beslutninger?

Henrik Tingleff

Foto: Simone Lilmoes

Henrik Tingleff

Psykolog, adfærdsekspert og radiovært.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Super godt foredrag. Foredraget var både relevant og levende - samt ikke mindst brugbart i vores hverdag. Henrik Tingleff er en fænomenal kommunikator :-)

Erhvervsakademi MidtVest Se alle referencer

Et foredrag med Henrik Tingleff giver jer:

 • En fascinerende indsigt i det menneskelige sind
 • Viden om, hvorfor samarbejde, forandringer, fusioner, teamændringer og distancearbejde kan være en evig kilde til udfordringer 
 • Aha-oplevelser, bedre forståelse af jer selv og dine kolleager – og garanti for masser af stof til eftertanke
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Tingleff

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Henrik Tingleff er psykolog af uddannelse og nysgerrig på mennesker af natur. Henrik forstår menneskers adfærd – og hvordan den påvirkes, og han kan give et yderst kvalificeret svar på, hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger.

Et foredrag med Henrik Tingleff giver jer:

 • En fascinerende indsigt i det menneskelige sind
 • Viden om, hvorfor samarbejde, forandringer, fusioner, teamændringer og distancearbejde kan være en evig kilde til udfordringer 
 • Aha-oplevelser, bedre forståelse af jer selv og dine kolleager – og garanti for masser af stof til eftertanke

Udforsk menneskets psykologi

Henrik Tingleff er en fantastisk formidler og formår på underholdende vis at omsætte kompliceret stof om menneskets natur, hjerne og sind til lettilgængelig og ikke mindst brugbar viden.

Henrik står bag den populære podcastserie “Menneskeforsøg”, hvor lytteren tages med på en rejse tilbage til de mest skelsættende, kontroversielle og etisk grænsesøgende psykologiske eksperimenter, der har ændret vores tænkning og vores opfattelse af, hvem vi er.

Derudover er Henrik Tingleff forfatter til en lang række bøger og ikke mindst bogakutel med “Når flokdyret fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger”. Her forsøger Henrik at give et svar på, hvorfor vi mennesker gør så mange tossede ting – særligt når vi er sammen.

Book Henrik Tingleff til jeres næste event, og få kompleks viden og fascinerende indsigt i det menneskelige sind.

 

Se foredrag med Henrik Tingleff
Henrik Tingleff foredrag

Flokmentalitet på arbejdspladsen – hvorfor kan samarbejde være så svært?

Med sin nysgerrighed på menneskets adfærdsmønstre tager psykolog Henrik Tingleff i dette foredrag jer med på en fascinerende rejse ind i menneskets sind. Han gennemgår nogle af historiens mest skelsættende menneskeforsøg, der viser, at mennesker er flokdyr, og at vi kopierer flokken, selv når adfærden er uhensigtsmæssig. Det udspiller sig alle steder, hvor mennesker er samlet i flok – også på arbejdspladser.

Hør om, hvorfor vi kloge mennesker bliver ved at med at gøre så mange ukloge ting, når Henrik Tingleff kommer med masser af velkendte eksempler på flokmentalitet på arbejdspladsen. Hvorfor er samarbejde på tværs af teams, afdelinger og virksomheder næsten altid udfordrende?  Hvorfor er det ofte de andres skyld, når vi selv fejler? Og hvorfor undlader vi at ytre vores synspunkt, hvis resten af flokken mener noget andet?

I dette inspirerende, tankevækkende og humoristiske foredrag indkredser Henrik en række knap så pæne, men særdeles vigtige kendsgerninger, om vores menneskelige adfærd. Kendsgerninger der gør det klart, hvorfor elementære discipliner som samarbejde, forandringer, ledelse og distancearbejde kan være en evig kilde til udfordringer Og hvordan viden om menneskets sande natur kan være en del af løsningen. Ved at få viden om den menneskelige psyke og adfærd, får vi en bedre forståelse for, hvorfor vi selv, vores kollegaer eller chef reagerer som de gør. Mere forståelse for hinanden skaber et meget bedre udgangspunkt for samarbejde og trivsel på arbejdspladsen.

Hvad enten I vil have sat arbejdspladsens trivsel under lup, har en temadag om forandringer, ledelse eller arbejdsglæde, er dette foredrag med dets indsigt og viden i den menneskelige adfærd og psyke et oplagt bud.

Henrik Tingleff foredrag

Når flokdyret fejler - hvorfor træffer vi kloge mennesker så mange ukloge beslutninger?

Kom med på en rejse rundt i historiens største og mest skelsættende menneskeforsøg – og helt ind i sindets kringlede og krøllede afkroge, når psykolog Henrik Tingleff undersøger, hvorfor vi kloge mennesker bliver ved med at gøre så mange ukloge ting. 

Hvorfor bliver vi ved med at poste penge efter (forandrings)projekter, der ikke virker? Hvorfor giver vi ofte andre skylden, når vi selv fejler? Og hvorfor er samarbejde på tværs af teams, afdelinger og virksomheder næsten altid udfordrende?

Det burde være så nemt, når nu vi mennesker er så kloge. Problemet er bare, at vi også er flokdyr. Og flokdyr fejler!

I dette inspirerende, tankevækkende og humoristiske foredrag indkredser Henrik en række knap så pæne, men særdeles vigtige kendsgerninger, om vores menneskelige adfærd. Kendsgerninger der gør det klart, hvorfor discipliner som samarbejde, forandringer, fusioner, teamændringer og distancearbejde kan være en evig kilde til udfordringer  Og hvordan viden om menneskets sande natur kan være en del af løsningen.

Henrik Tingleff giver et fascinerende indblik i mennesket som flokdyr. Han tager udgangspunkt i sin brede viden indenfor psykologien og trækker desuden på de største og mest spektakulære psykologiske forsøg i verdenshistorien. Hvad har forsøg med menneskets psyke lært os, og hvad kan vi bruge den viden til i dag?

Foredraget er velegnet som et underholdende indslag på konferencer, firmaarrangementer, til oplysningsforbund, biblioteker og andre der ønsker et underholdende oplæg om den menneskelige adfærd og psyke. 

Henrik Tingleff foredrag

Når flokføreren fejler - hvorfor kloge ledere træffer ukloge beslutninger!

Vi mennesker vi besidder universets bedst udviklede hjerne. Alligevel træffer selv de klogeste ledere ukloge beslutninger. Det koster ressourcer, relationer – og karrierer.

Forklaringen findes i flokken. Og få kender dén bedre end psykolog Henrik Tingleff.  I dette foredrag tager han jer med på en fascinerende rejse ind i menneskets sind. Han gennemgår nogle af historiens mest skelsættende menneskeforsøg, der viser, at mennesker er flokdyr, og vi kopierer flokken, selv når adfærden er uhensigtsmæssig. Det udspiller sig alle steder, hvor mennesker er samlet i flok. Også på arbejdspladser samt bland ledere.

Med masser af velkendte eksempler fra hverdagen viser Henrik en række knap så pæne, men særdeles vigtige kendsgerninger, om vores menneskelige adfærd, når flokdyrsmentaliteteten er i spil. Kendsgerninger der gør det klart, hvorfor prestigeprojekter, magtkampe. nødløgne, intern konkurrence, modarbejdelse og magtfuldkommenhed kan blive aktuelle for alle ledere – selv de bedste og uanset intentioner om andet . Det kan spænde ben for selv de bedste strategier og de klareste visioner.

I dette inspirerende, tankevækkende og humoristiske foredrag bliver du både fascineret, forundret, foruroliget – og rigtig meget klogere – på dine kollegaer og dine medarbejdere. På dine medmennesker. Og på dig selv! Og du får indsigt i hvordan viden og forståelse om menneskets sande natur og flokadfærd kan skabe et meget bedre udgangspunkt for dig som leder og hermed fremme samarbejde, effektivitet og trivsel i medarbejdergruppen.

Hvad enten nye ledere skal klædes på til rollen, erfarne ledere skal inspireres, om I har en temadag om forandringer, ledelse eller strategi er dette foredrag med dets indsigt og viden i den menneskelige adfærd og psyke et oplagt bud.

Henrik Tingleff foredrag

Slowhack dit liv - indsatser til øget trivsel

Kender du og dine kolleger hinandens tegn på mistrivsel?

Behovet for at øge trivslen blandt ledere og medarbejdere er markant – og mange steder akut. Efter år med isolation og nedsat socialt samvær med kolleger og venner er mange ledere og medarbejdere nu udfordret endnu mere på trivslen, end det var tilfældet før Corona, hvor det allerede var alarmerende. Mistrivsel koster ikke bare glæde, gejst og gennemslagskraft. Det koster initiativ, innovation og indsats. Og det ses direkte på bundlinjen!

Hvordan skaber vi de bedste forudsætninger for innovation og kvalitet, samtidig med at vi trives?

På baggrund af sine mere end 15 års arbejde med mennesker giver Henrik Tingleff syv konkrete indsatser til:

 • et bæredygtigt og hjernevenligt arbejdsliv
 • øget lyst og evne til at være en del af et team
 • effektivt arbejde der foregår langsomt og fokuseret
 • flere rationelle beslutninger, der ikke skal tages om
 • balance og trivsel i arbejdslivet.

Henrik kalder indsatserne Slow Hacks, fordi de alle bygger på ideen om at sætte tempoet ned for at sætte effektiviteten og kvaliteten op.

Når flokdyret fejler

Henrik Tingleff I odense

Se foredrag med Henrik Tingleff

Referencer

Henrik Tingleff var velforberedt, og leverede et oplæg der levede helt op til forventningerne indholdsmæssigt med stor faglighed, stærk formidling og god humor. En blanding, der passer godt ind i vores Arbejdsmiljødage. Henrik fangede hurtigt deltagernes opmærksomhed og havde god kontakt med dem hele seancen igennem. Vi er helt igennem tilfredse:-)

Jeanett Simonsen

Hjørring Kommune

Meget fint - god forberedfelse og aktuelitets og nærværende foredrag med inddragelsen af kundens vinkler:-)

Birgitte Bigom

Regionshospitalet Horsens

Det var rigtigt fint, og han ramte lige ind i det vi havde brugt hele dagen på, arbejdsmiljø og samarbejde, så den sad lige i skabet.

Ulla Jensen

Coop Danmark

Ud over det fantastiske materiale Henrik kom med, og so blev leveret til eftertanke og latter. Så var han hurtig til at læse salen (os). Virkelig godt og underholdene. Kan kun anbefales.

Flemming Bruun

Mercantec

Henrik var god til at engagere deltagerne, også dem der var skeptiske :-) Hovedparten af deltagerne fik noget med hjem at tænke over.

Birte Yde

H. Lundbeck A/S

Virkelig relevant, interessant som giver anledning til reflektioner.

Kirsten Bach

Roskilde Tekniske Skole

Meget levende foredrag, rigtig god interaktion med publikum

Lisbeth Nisen Sørensen

Klub roskilde Vest

Super godt foredrag. Foredraget var både relevant og levende - samt ikke mindst brugbart i vores hverdag. Henrik Tingleff er en fænomenal kommunikator :-)

Lisa Brink Jensen

Erhvervsakademi MidtVest

Vi havde en helt og aldeles lærerig, tankevækkende og forrygende formiddag i Henriks selskab :-)

Mette Hjorth

SFO Løjtegårdsvej

Det var rigtig godt. Relevant for alle i et sprog, der var underholdende og let at forstå. Ikke sidste gang vi holder et tilsvarende arrangement.

Julie Erica Schlosser

ADENTA

Svær teoretisk viden gjort let tilgængeligt for lægmand

Anne-Mette Rasmussen

Smertecenter Syd, Afdeling V OUH

Vi hørte foredraget Slowhack dit liv.... Det var rigtig godt tilpasset vores arbejdsplads. Henrik havde målrettet det på den bedste måde. Vi har snakket om foredraget flere gange siden d. 10.10. og er enige om, at det er noget af det bedste vi har hørt i rigtig lang tid. Vi kan på det varmeste anbefaler Henrik til andre.

Søs Jørgensen

Sundhedsplejen Kolding Kommune

Spændende foredrag, der blev flot tilpasset den aktuelle sammenhæng og personalegruppe.

Elisabeth Harders

Steno Diabetes Center Aarhus

Henrik var venlig i telefonen inden foredrag og der var forståelse for at der måske ville være mikrofon udfordringer. Foredraget var spot on og lige hvad der var forventet mhp indhold. Det blev leveret med god humor.

Tanja Andersen

Plejehjemmet Skanselyet

Han fik alle med, skabte en god stemning oven på en dag der forinden havde været faglig tung.

Tina Koerner Melby

Børne- og ungdomstandplejen Københavns kommune

Medlemmernes tilbagemelding er at det var et super foredrag og at det satte mange tanker igang og at man fik noget med hjem.

Ulla Mikkelsen

FOA Storstrøm

Foredraget med Henrik var SUPER godt. Henrik formår at tale til alle slags mennesker og personligheder. Henrik provokerer på den "rigtige" måde - men formår også at samle op igen. Altid med et smil eller en forklaring til, hvorfor tingene er som de er. Og så er han rigtig god til at sige "vi", så man ikke sidder med en følelse af, at det kun er os andre, der er forkerte på den.

Bettina Christensen

Hoffmann A/S

Henrik var god til at komme ud over scenekanten og få inddraget sit publikum. Henrik kom med nogle gode pointer, som var nem at tage med sig. Et spændende oplæg, som var aktuel og alle kunne relatere sig til.

Anne Wentrup

Canon Danmark A/S

Et super godt foredrag - nærværende og sjovt :-)

Lene Thorup

Jobcenter Horsens

Et meget relevant og brugbart foredrag. Foredragsholder som kunne fastholde og inspirere lytterne. Formåede at give simple og brugbare løsninger, som alle kunne forholde sig til.

Mette Andersen

Ringkøbing-Skjern Kommune, Handicap og Psykiatri

Henrik var veloplagt og velforberedt. Han ringede i god tid før foredraget og orienterede sig om hvem han skulle holde foredrag for og talte rigtig godt ind i denne målgruppe på dagen. Jeg har udelukkende fået positiv respons fra deltagerne på dagen og mange har givet udtryk for at det var tankevækkende hvor meget af det Henrik sagde de kunne genkende i deres egen adfærd.

Peter Jakobsen

Botilbuddet Gartnerparken

Når flokdyret fejler

Når flokdyret fejler af Henrik Tingleff gør dig klogere på, hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger. Vi erklærer os f.eks. enige, når vi egentlig ikke er det. Kaster penge efter værdiløse produkter. Og vi er hurtige til at pege fingre af andre, som vi i virkeligheden burde samarbejde med. Men hvorfor? Det forsøger Henrik Tingleff at give dig svar på.

I Når flokdyret fejler giver Henrik Tingleff dig fem forklaringer på, hvorfor vi gør, som vi gør, og hvordan vi kan undgå at handle uklogt. Det kræver dog tid at lære, og der er mange erfaringer at gøre sig. Henrik Tingleff henter forklaringer blandt alt fra MeToo og tomme toiletruller til fodboldspilleres tatoveringer og magtkampe på kontorgangen. Uanset hvor du kigger hen, er der mulighed for at blive klogere på dine kollegaer, medarbejdere, medmennesker og ikke mindst dig selv.

Forbered dig på at blive klogere på sandheden om mennesket med Når flokdyret fejler af Henrik Tingleff. Du vil måske få en følelse af modstand, for et klogt menneske som dig kan vel ikke lave fejl? Eller kan du?

Uforpligtende forespørgsel på Henrik Tingleff

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Henrik Tingleff
Henrik Tingleff

5 ud af 5 stjerner

Super godt foredrag. Foredraget var både relevant og levende - samt ikke mindst brugbart i vores hverdag. Henrik Tingleff er en fænomenal kommunikator :-)

Erhvervsakademi MidtVest Se alle referencer

Foredragsemner med Henrik Tingleff