Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Solide retningslinjer til den gode dialog

Gitte Hornshøj Foredrag

Gitte Hornshøj

Forfatter, debattør og skribent.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Et super indspark til vores daglige kommunikation med stor humor. Gittes energi smitter meget af, og stemningen efter foredraget var høj. Alt i alt lige som vi havde håbet."

Charlotte Poulsen - Dalsgaard Pavilloner Se alle referencer

Et foredrag med Gitte Hornshøj giver jer:

  • Gittes foredrag er noget helt for sig. Hør et af de sjoveste foredrag I kommer til at opleve
  • Gitte har holdt foredrag i mange år, og for alt fra topledere til menighedsråd
  • Hun efterlader deltagere inspireret, klogere og med bedre opførsel
Uforpligtende forespørgsel på Gitte Hornshøj

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Gitte

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Gitte Hornshøj er utvivlsomt en af de mest markante kvinder på den danske foredragsscene. Hun er hudløst ærlig og autentisk. Hun elsker mennesker og hendes foredrag, der i bund og grund drejer sig om respektfuld omgang mellem mennesker, rykker noget i deltagerne. Med stor erfaring på foredragsscenen er hun samtidig morsom, og efterlader ofte deltagerne grådkvalt af grin.

Et foredrag med Gitte Hornshøj giver jer:

  • Gittes foredrag er noget helt for sig. Hør et af de sjoveste foredrag I kommer til at opleve
  • Gitte har holdt foredrag i mange år, og for alt fra topledere til menighedsråd
  • Hun efterlader deltagere inspireret, klogere og med bedre opførsel

Kunsten at omgås med andre mennesker – Optimer dialogen på arbejdspladsen

Gitte Hornshøj er en uhyre populær foredragsholder. Med sine markante foredrag om kunsten at omgås andre mennesker, nyder hun stor efterspørgsel. Dette skyldes ikke mindst hendes humor og tilgang til den gode dialog mellem os mennesker. I en tid hvor autoriteten og den gode dialog bliver udfordret, er mange arbejdspladser særdeles glade for de retningslinjer nutidens Emma Gad sætter i scene.

Sammen med sin mand har Gitte tidligere drevet gourmet restaurant i Herning og driver fortsat fest- og kursusvirksomhed hjemme på slægtsgården i Jelling, hvor bl.a. vin og kunstudstillinger optager det travle par. I offentligheden kender vi Gitte som klummeskribent og brevkasseredaktør for en række medier. Ligeledes har Gitte ved adskillige lejligheder været benyttet på tv. Hun har skrevet bøgerne, ”Respekt! – Takt og tone og kunsten at omgås andre mennesker” og ”Børn, børn, børn” skrevet med Anne Mette Rasmussen.

Gitte blogger i dag om mangt og meget på Midt-i-a-ræs og på AOF-bloggen, Folkesvinget. Derudover er hun engageret i advisory-arbejde for bl.a. Bankrådet, FOF og Code of Care.

De senere år har Gitte koncentreret sig om sine foredrag – både for det private og offentlige erhvervsliv, kulturelle institutioner og organisationer, der alle har brug for at optimere dialogen – både internt blandt medarbejdere og ledere og eksternt ift. kunder.

Book Gitte Hornshøj til jeres næste event, og oplev fordelene af den gode dialog og sammenhold på arbejdspladsen.

Læs mere på Gitte Hornshøjs hjemmeside.

Se foredrag med Gitte Hornshøj
Gitte Hornshøj foredrag

Takt & tone - med plads til unoder

Med baggrund i Emma Gads tanker om takt og tone har Gitte Hornshøj specialiseret sig i god opførsel. I dette underholdende foredrag vil I opleve en foredragsholder med energi, engagement og kant. Ifølge Gitte vil de, som både nu og i fremtiden forstår sig på de synlige og usynlige spilleregler i samvær med andre, opnå en større succes og samtidig en markant større livskvalitet.

Med få omskrivninger holder mange af Emma Gads vise ord stadig den dag i dag. Gitte tager udgangspunkt i sit eget liv, når hun taler om god opførsel og gør det med en tilpas mængde humor og alvor, der giver plads til eftertænksomhed.  Foredraget har sin faste forankring i dannelse, men kan sagtens tilpasses målgruppe og branche. Opførsel er omdrejningspunktet i dette humoristiske og tankevækkende foredrag. Når den er god, lægger vi ikke mærke til den, men når vores opførsel er dårlig, så markerer den sig tydeligt. Et foredrag med fest og farver, men også med plads til unoder.

Gitte Hornshøj foredrag

Er du da altid så glad? - et forrygende foredrag om arbejdsglæde og begejstring

Gitte Hornshøj har taget en beslutning om at gå gennem livet i godt humør. Hun er glad og deler i dette foredrag ud af sin begejstring for livet, samtidig med hun nedgraver den sure Lektor Blomme og Maude Varnæs-type. I dette foredrag sætter Gitte den positive dialog i hverdagen i centrum.

Med sit store engagement og underholdende personlighed sætter Gitte arbejdsglæde på dagsordenen og giver brugbare råd til, hvordan vi kan øge vores egen arbejdsglæde, samtidig med at vi gør hinanden til bedre kolleger.

Med helt simple midler kan vi gøre hinandens dag bedre – hver dag. Hør hvordan i foredraget.

Gitte Hornshøj foredrag

Takt og tone - i børnehøjde

Oplev et sjovt foredrag om god opførsel i børnehøjde, som handler om måden hvorpå vi opdrager vores børn – og til tider undlader at opdrage vores børn.

Med underholdende eksempler vil Gitte Hornshøj portrættere et kærligt billede af forældrerollen, og inspirere jer til at tale med jeres børn om god opførsel. Alt for mange forældre får ikke talt med deres børn om de sociale spilleregler, og derved får børnene sværere ved at skabe gode, sunde relationer.

Hvad gør man? Hvad siger man? Det kan være svært at navigere i, ikke mindst som småbørnsforældre.

Foredraget er uden løftede pegefingre, men med ønsket om at vores børn lærer at knytte venskaber. Gitte er forfatter til bøgerne ”Børn, Børn, Børn” (2009) og ”Takt & tone – en gammel kone”(2023), som handler om god opførsel i børnehøjde.

Målgruppen er forældre, bedsteforældre, pædagoger – og alle andre der vil hjælpe børn med at skabe god samvær med andre.

Gitte Hornshøj foredrag

Takt & tone på arbejdspladsen - et underholdende foredrag om god opførsel på arbejdspladsen

Fyldt med godt humør og underholdning – et foredrag fra en autentisk og energifyldt kvinde, som tager sin egen medicin – hvér dag!

Med sit speciale i god opførsel mener Gitte Hornshøj, at de dygtige medarbejdere i fremtiden bliver dem, som kender de synlige og usynlige spilleregler i det daglige samvær med andre mennesker. Respekten, medmenneskeligheden og empatien for andre mennesker er vi ikke født med, det er områder, som vi hele tiden skal arbejde med og udvikle.

Vi har alle et ansvar for at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø, og derfor må vi også selv byde ind og gøre en forskel i forhold til vores kolleger. Massageordning, frugtkurv og fitnessrum i kælderen er ikke det, som skaber det gode arbejdsliv. Det gør vi som mennesker.

Først når vi har det rigtig godt med hinanden kommer den gode tone og det stærke samarbejde. Gitte Hornshøj viser jer i dette foredrag, hvordan I udvikler jer og praktiserer god opførsel på jeres arbejdsplads.

Gitte Hornshøj foredrag

Tag hænderne op af lommen! - et turbo foredrag om god service

Tænker du over, at du er ambassadør og indirekte sælger for din arbejdsplads? Der er enormt mange konkurrencemæssige fordele, når virksomheder og organisationer fremelsker medarbejdere, som dermed kan fremstå som gode ambassadører.

Nutidens Emma Gad giver jer i dette foredrag en turbolektion i god service. Det er slet ikke indviklet, men det kræver dog som minimum, at vi tænker på god service som en naturlig del af vores hverdag, og ikke kun noget, som vi lige giver lidt opmærksomhed, når vi har fokus på det.

Gitte Hornshøj foredrag

Det udslagsgivende menneske - Hvem er de? og hvordan bliver man sådan et?

Vil I ikke gerne være det menneske, som gør en forskel i andres hverdag? Det vil de fleste, men hvordan bliver vi det? Gitte Hornhøj giver i dette foredrag gode bud på, hvordan I bliver et udslagsgivende menneske.

Vi kan alle være med til at gøre en forskel i hverdagen, hvis blot vi fokuserer på det. Ofte oplever mange, at de bliver tolket helt forkert af kollegaerne, og uden at de kan gøre indsigelser. På den måde går meget af den gode viden, energi og kreativitet tabt.

Udslagsgivende mennesker giver af sig selv, før de kræver af andre. Gitte er klar til at gøre sit til, at ”udslagene” i jeres liv bliver positive.

Gitte Hornshøj foredrag

Kom godt ud af det på arbejdspladsen – et foredrag om trivsel, kommunikation og en arbejdsplads med højt til loftet

Gitte Hornshøj er blandt landets mest underholdende foredragsholdere, der spreder livsglæde, inspiration og eftertænksomhed hos deltagerne. Med Gitte er I garanteret et foredrag, der vil løfte humøret og give større indsigt, når I forlader det.

I dette foredrag tager Gitte deltagerne med på en rejse igennem arbejdsglæde, trivsel, respekten for medmennesker, samt god takt og tone. Vi betyder mere for vores omverden, end vi ofte selv tror, og vi kan aktivt være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø, stærkere venskaber og en sjovere fest. Alt sammen med respekt for vores medmennesker.

Foredraget er perfekt til en afslutning på en dag, et personale-arrangement eller en aften i højt humør.

Samtidig bliver vi som deltagere også tvunget til at tænke over vores omgang med andre mennesker – og hvad vi kan gøre i hverdagen for andre mennesker. Vejen til trivsel kommer igennem respekten for hinanden.

Gitte Hornshøj video

Foredrag med Gitte Hornshøj

Få en forsmag på et foredrag med Gitte Hornshøj i videoen.

Se foredrag med Gitte Hornshøj

Referencer

Jeg overværede begge foredrag og var begejstret. De to foredrag var ens og alligevel forskellige, hvilket viste Gitte Hornshøjs fornemmelse for de mennesker, hun stod/står overfor. Gitte var empatisk, positiv, seriøs, vedkommende og meget underholdende. Selvom emnet takt og tone/pli/dannelse kan forekomme banalt, er det banale essentielt.

Hanne Carlsson

VUC Vest

Vi var meget begejstrede. Vi havde besøg af en meget veloplagt Gitte Hornshøj, som til fulde levede op til forventningen og leverede et foredrag, der til ramte plet i forhold til målgruppen.

Peter Hansen

Region Sjælland

Gitte var lige hvad vi havde brug for efter en lang og arbejdssom dag. Gitte er fantastisk til at skabe en sjov stemning med gode oplevelser og historier blandet med relevante input til videre refleksion. En stor fornøjelse at opleve Gitte.

Lene Schade Jensen

DSR (Dansk Sygeplejeråd)

Gitte Hornshøj kommer helt ud over rampen og tilfører energi til mødedeltagerne. Efter oplægget fik jeg mange positive tilkendegivelser fra deltagerne omkring Gitte Hornshøjs oplæg

Anne Jørgensen

Kalundborg Kommune

Fantastisk foredrag med stor energi og formidling af budskabet.

Helle Nielsen

Region Midtjylland

Skønt humoristisk kvinde som kan holde et selskab i et højt humør i alle de timer hun er på. Ærgerligt at I ikke introducerede de forskellige foredrage hun har, så jeg kunne vælge. Måske har jeg overset det.

Charlotte Ancker

Sygehus Lillebælt

Kun roser - det var helt fantastisk sjovt og lærerigt. En masse kloge ord leveret på en humoristisk facon.

Mette Leth

DSV A/S

Super god underholdning med holdning - Gitte Hornshøj er et festfyrværkeri - god selvironi og humor.

Susanne Løndal Nielsen

DL - en fagforening for lægesekretærer - under HK

Det var rigtig godt og skabte den rigtige stemning, og det gav anledning til refleksion og eftertænksomhed. Den nedgroede negl glemmer vi ikke.

Bente Rasmussen

DSR

Sjov, sprudlende og veltalende.

Povl Kylling Petersen

FDDB

Intet mindre end et fantastisk menneske, meget sprudlende og har et godt budskab, som hun formidler på en humoristisk og inspirerende måde.

Dorte Folkersen

Aalborg Universitetshospital, Arbejdsmedicinsk Klinik

Levede fuldt op til forventningerne - udelukkende positive kommentarer fra deltagerne.

Kjeld Kristensen

Viborg Kommune

Vi var i et rigtigt godt selskab med Gitte H., som jo formår at formidle budskaberne på en rigtig god måde. Sjovt men samtidig også så man forstår hvad der ligger bag.

Bente K. Jensen

Næstved Kommune

Gitte var helt igennem fantastisk og hendes foredrag var i absolut topklasse. Vi kunne ikke være mere tilfredse!

Anja Søndergaard Nielsen

Jobcenter Sønderborg

Det var en veloplagt foredragsholder der leverede almindelig god opdragelse på en meget underholdende måde.

Conni Parsner

Københavns Universitet

Gitte er en speciel person, der kommer med masser af energi. Hun får fortalt mange sandheder om vores opførsel, men på en måde så det er rigtig humoristisk og fangende at høre på.

Anita Kristensen

Vestjyllands Andel

inspirerende for medarbejderne da det alvorlige var kombineret med egne oplevelser leveret på en sjov måde.

Ea Seeger Hanmann

Fredericia Kommune, Plejen i Fredericia

Veloplagt, forberedt, morsom samtidig med at hun havde noget på hjertet. Dejlig ikke-selvhøjtidelig.

Michael Madsen

Region Sjælland

Deltagerne kunne lide foredraget. 180 deltagere fra arrangementet har deltaget i en evaluering og 86 % af dem var "tilfredse og meget tilfredse"

Kristoffer Okholm-Naut

Roskilde Kommune

Super foredrag. Gitte kan sætte fut i selv en "kedelig" samling bogholdere.

Charlotte Skriver

Foreningen for freelancebogholdere

Hun er bare god.

Finn Bang

Liberalt Oplysnings Forbund i Frederikshavn

Gitte var dygtig til at fange hvad der sker på fritidshjemmet og bragte det helt naturlig ind i hendes foredrag.

Pia Bach-Madsen

Fritidhjemmet Glentevej

Gitte er en fantastisk foredragsholder - meget levende og "nede på jorden". Vi har fået meget positiv feedback fra deltagerne, som var i alderen 30-90. Vi vil til hver en tid anbefale hende til andre.

Merete Holck

Boligselskabet B45

Det var et meget inspirende og levende foredrag. Gitte har en fantastisk udstråling og en smadder god historie. Alle roste vores valg af foredragsholder

Lissi Walsted

BC Catering grossisten Odense

Super foredrag - sjovt og samtidigt med gode pointer

Kristian Bräuner-Møller

Aarhus Friplejehjem

Foredraget var fantastisk og vi fik nogle ting at tænke på.

Kaja Andersen

Familie og Samfund Midt/Vest

Jeg har kun rosene ord.....det var hel fantastisk, og vi grinede under fordraget og flere dage efter....plus vi fik nogle gode guldkorn med os derfra, som vi kan bruge i vores hverdag. Tak for et godt foredrag.

Elisabeth Houmøller

Hvidbjerg Plejecenter

Gittes foredrag var en relevant, underholdende og inspirerende afslutning på vores temadag. vi gik derfra med en positiv følelse og i opløftet stemning.

Maria Berwald

Lemvig Kommune

Sprudlende - god kontakt med eleverne

Karsten Mortensen

Det Kristne Gymnasium

Var afpasset fint i forhold til målgruppen- god dialog inden besøget

Poul Erik Pedersen

Socialpædagogerne Lillebælt

Gitte er rigtig god til at mærke stemningen i rummet og gribe den i sit foredrag. Rigtig god oplevelse.

Lene Hvilsom

Mellervangskolen

Gitte er et fantastisk sødt, sjovt og humoristisk menneske, som bidrager til en personaledag på en virkelig god made.

Anne-Birthe Holm-Rasmussen

Faxe Sundhedscenter

Et super indspark til vores daglige kommunikation med stor humor. Gittes energi smitter meget af og stemningen efter foredraget var høj. Alt i alt lige som vi havde håbet.

Charlotte Poulsen

Dalsgaard Pavilloner

Det var meget underholdende. Det kunne tydeligt ses, at den ældre del af publikum var mere underholdt end den unge del. Det vil jeg nok forsøge at udligne næste gang.

Jeanette Welinder

Baden-Jensen A/S

Gitte havde på forbilledlig vis fanget essensen af det emne, som vi gerne ville have et oplæg om. Hun er en sprudlende og livsklog foredragsholder, som mestrer det at kunne fange sit publikum fra start til slut. Vi fik mange gode grin - men også noget at tænke over. Vi havde en rigtig rigtig god dag i selskab med et meget interessant og ikke mindst interesseret menneske!

Vibeke Andersen

B&U i Viborg Kommune

Gitte er et utroligt sødt menneske, hun er levende, seriøs og sjov på en rigtig god måde, hun indtager scenen med hele sin krop og sjæl, og giver meget af sig selv, til stor glæde og fornøjelse for deltagerne. Alle elskede hende og hendes måde at fremlægge på, hun ramte plet. Det er ikke sidste gang ,vi gør brug af Gitte.

Annie Schacht

FOA Århus

Levende, fangende, humoristisk og gribende.

Karin Damsgaard

Four Design A/S

Fantastisk positivt og indlevende. Det var helt kanon.

Niels Anker Michaelsen

Kolding Rotary Klub

Gitte var ganske enkelt fantastisk underholdende. Vi grinede så tårerne trillede, og kom hjem med noget at tænke over. Vores fokus den aften var på service og hvordan vi opfører os overfor hinanden, men jeg tror Gitte kan fortælle om hvad som helst. Skøn skøn kvinde!

Joan Lott Carlsen

Sønderborg Salgs- og Reklameforning

Takt og tone var et frisk oplæg, det var humoristisk og levende. Efterfølgende til vores middag blev flere af tingene debatteret mod megen latter og festlige indslag

Dennis Mahnkopf

Faglig Puls Serviceforbundet

Hun var meget engageret og fik alle med. Gitte har fået 74 ambassadører, der alle vil anbefale hende til venner og bekendte til et foredrag.

Jeanette

CEJ Ejendomsadministration

Super godt foredrag af en kvinde der har noget at fortælle, men kan beholde begge ben på jorden. Alle vores medarbejdere lige fra det ene social lag til det andet, kunne relatere til hende. Fantastisk!

Gitte Berg

Jammerbugt Kommune, Vej og Park

Gitte var forrygende. Sprudlende af energi, humor og lune. Der blev smilet, klukket og skraldgrinet. Hun nåede ud til os alle uanset alder og profession. Et super velvalgt foredrag til vores årlige medarbejderarrangement.

Tina Frøslev

Assens Ungdomsskole

Fik mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Godafslutning- sjov og alvor fint spundet sammen.

Anne Jørgensen

Dansk Socialrådgiverforening, Region Syd

Det ramte perfekt, hun var skide god

Claudia

FAB

Gitte gav os en magisk aften med hendes Takt og Tone. Hun var i topform og var meget autentisk. Det var troværdigt.

Dorte Svane Peschardt

Kolding Realskole

Godt og underholdende, tilpasset publikum. Sømandsforeningen har kun modtaget positive tilbagemeldinger.

Elsebeth Urup Jørgensen

Thurø Sømandsforening

Vi havde booket Gitte Hornshøj til et fordrag for vores klinikassistenter - om tandlægeskræk, og håndtering af forskellige patienttyper. Gitte leverede meget mere end vi kunne drømme om. Gode grin og personlig indlevelse i foredraget gjorde oplevelsen helt speciel. Vi har kun modtaget positive tilbagemeldinger omkring Gitte.

Pernille Beck

Godt Smil Tandlægerne

Gitte havde en meget positiv og givende energi. Hun forstod at få folk til at grine og samtidig levere et meget klart budskab.

Bertel Hansen

Mentornetværk

God energi og god humor!

Kim Svane

Raunstrup A/S

Det var en meget veloplagt og interesseret Gitte, vi havde besøg af - super god

Varde Lærerkreds

Fantastisk, energisk, nærværende og hjertevarmt foredrag for vores medarbejdere. Gitte var en overraskelse - og gav lige den tiltrængte 'saltvandsindsprøjtning', vi havde håbet på. Den største anbefaling herfra!

Lillian Krarup

Snejbjerg Skole

Et både fængende og meget underholdende foredrag. Foredraget var planlagt som afslutning på en meget faglig tung dag og var medvirkende til at ændre fokus til en mere afslappet tilstand.

Preben Thomassen

Herlev og Gentofte Hospital

Citater fra vores evaluering: "Meget morsomt og super godt", "Hun er bare sådan en, man kun kan komme i godt humør af", "Skide godt oplæg, god afslutning på dagen."

Mette Lund

Ungdomsskoleforeningen

Gitte er bare god. Hun gjorde det som altid super godt alle var med og fik meget med hjem.

Hans Brun Hansen

Linko Gas

Gitte Hornshøj er bare fantastisk, sød og utrolig imødekommende, hun kan få alle med både unge som gamle. Hun får TOPkarakter herfra.

Lene List

Sydøstjyllands Vognmandsforening

God interaktion med publikum og meget levende.

Bianca Lassen

Boligkontoret Fredericia

Gitte formår at tryllebinde publikum til hendes indlevende fortælling som er rundet af en god portion humor kombineret med vigtige pointer som vi alle kan tage med os hjem, og få glæde af i hverdagen.

Christina

3F

Gitte er et superunderholdende indslag, som også får en til at tænke over forskellige ting efterfølgende. Hun var den perfekte afslutning på vores enhedsseminar og vi vil bestemt anbefale hende til andre.

Maj-Britt Vejle Krog

Miljøstyrelsen

Gitte levede op til mine forventninger og mere til. Hendes foredrag var humoristisk og sjovt samtidig med, at det satte tanker i gang.

Gitte Bennedsen

Arbejdstilsynet

Gitte tog personalet med storm og ramte lige ned i det "lille" sår.

Per Helding Madsen

Peter Willemoesskolen

Vi valgte Gitte Hornshøj et valg vi bestemt ikke fortrød. Hun var fantastisk!! Alle morede sig og kunne genkende mange af de ting hun fortalt om på en yderst sjov og inspirerende måde.

Lotte Koustrup

AAU

Dejligt forfriskende foredrag, hvor hun hurtigt fangede medarbejderne. Gitte vil jeg til enhver tid nbefale til andre.

Michael Mikkelsen

A-Z/Bilka Hjørring

Det var alletiders, både klubbens tilstedeværende 80 damer, samt Gitte hyggede os med at få rørt lattermusklerne.

Jette Jakobsen

Club89

En utrolig underholdende og sjov aften.

Aktive kvinder Hammel

Gitte var fantastisk til at krydre foredraget med frivillighed - deltagerne var alle frivillige hjælpere i kommunen, så det var et pletskud. Fået flere tilbagemeldinger på at det var "godt som meget godt" på jysk.

Hanne Christiansen

Skive Kommune

Gitte leverede et fantastisk underholdende, nærværende og relevant indlæg til vores interne fagdag. Hun formåede at fange tilhørerne og at gør indholdet særligt relevant for os.

Tania Schrøder Thøgersen

ActivCare

Gitte var forrygende. Altid god kommunikation med Athenas.

Tine Kryger

Neurologi, Fysio- og Ergoterapi, Regionshospitalet Gødstrup

Gitte indtog rummet fra første sekund og havde deltagerne i sin hule hånd de næste fem kvarter. Hun formår at formidle vigtige budskaber indpakket i humor, sjove personlige fortællinger i en meget direkte og nær kontakt med publikum. Der blev grinet, fer blev reflekteret og der blev givet stof til eftertanke.

Else Thorup

Tarm Kirke

Gitte rammer et bredt publikum. Hun er god til at inddrage sig selv, men også omsætte til hverdagen. Hun er altid glad og imødekommende.

Christina Madsen Kristiansen

HK Privat Nordjylland

Gitte er et meget levende menneske og en fantastisk sprudlende fortæller. Der var grin over hele linjen, og alle havde en forrygende aften i hendes selskab. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger på hendes foredrag.

Connie Hermann

Norlys Fibernet A/S

Super underholdende foredrag med pointer der rammer os alle - både på jobbet og privat

Rikke

MarineShaft A/S

Super godt foredrag, der ramte alle, unge som knap så unge, alle var meget begejstrede.

Henrik Hansen

LH Bilcenter

Gitte er super god til at fange alle i rummet. Vi trængte til at få et godt grin sammen og med en brugbar undertone omkring den måde hvorpå vi er sammen som kolleger på en stor arbejdsplads.

Birgitte Gyldenberg

Plejeboligerne Beringshaven

Dejlig humor på et plan, som passede fint til en bred skare af medarbejdere og mænd/koner.

Søren Johansen

AB Catering Ribe A/S

Hej Gitte! ... fabelagtig foredrag, det gjorde du helt kanon! Er sikker på, at vores forældre fik et par fif med på vejen... ja jeg indførte da selv LYKKEDUTTER i går ved aftensmad bordet :-)

Anja Kim Toft Lindberg

Solstrålen Balle Børnehave

60 medarbejdere følte sig underholdt og beriget med fornyet opmærksomsomhed på arbejdsglæde, trivsel og indbyrdes 'takt og tone'.

Jonna Glifberg

Københavns kommune - Børne og Ungdomsforvaltningen - klynge BH2

Et spændende og meget underholdende foredrag. Fra de deltagende gæster har der kun været rosende omtale af foredraget. Gitte havde god tid og efter foredraget kom flere gæster og talte med hende.

Gunnar Bjerglund

Finansforbundet Seniorgruppen Midtjylland

Sjovt og underholdende foredrag.

Ole Zinck

Cheminova A/S
03.01.2020

Takt og tone i børnehøjde

Det lyder ofte: “Er der en voksen til stede?”. Vi griner lidt af den vending – men jeg synes med rette, at vi godt kan vende den og pege på os selv som forældre.

Er der en ansvarlig og voksen forældre til stede? Vi har et kæmpe ansvar  i forhold til at vise vore børn vejen til sunde og gode relationer. En af vejene til gode varige venskaber er, at vi lærer vore børn at være gode ved hinanden. Vi må hele tiden tænke over, hvad vi selv gør og ikke mindst siger.

Børn gør det, de ser og hører! Til eksempel bør du lære dit barn at sige TAK & UNDSKYLD. Præcis de to ord kan vi alle komme rigtig langt med.

I forhold til hele klimadebatten har vi også et ansvar. Fortæl dine børn, at det ikke er ok at smide affald m.m. i naturen. At de skal slukke lyset, spare på vandet – små skridt uden at skræmme dem.  Børn skal ikke være bange for fremtiden. De skal glæde sig til den. Også her har vi et stort ansvar som forældre.

Ét er sikkert: Vore børn og unge har viljen til den gode opførsel. Vi voksne skal blot huske at fortælle om den gode EMMA GAD. Alt, hvad Emma Gad mente dengang, holder stadig i dag – med ganske små ændringer.

Det giver børn så meget at have den gode og empatiske opførsel med i bagagen. Det handler om at være vedholdende! Turde gå forrest med de gode eksempler.

Jeg er ofte ude hos børn og unge og fortælle om den gode opførsel. Tro mig, de lytter og vil gerne lære. Det handler om ikke at pege fingre og løfte pegefingre – men fortælle dem, hvordan man får en god ven? Det gør man ved selv at være en god ven. Og hvad indebærer det? Præcis alt det takt og tone handler om. At opføre sig som du forventer, at andre skal opføre sig overfor dig.

Der er næsten altid plads til forbedringer. Derfor skal vi turde tage ansvaret –  gå i øjenhøjde og med kærlighed og krav –  fortælle vore børn, hvor vigtigt det er at vise hensyn og forstå ordet empati.

“Det skal komme fra ledelsen” - NIXEN!!

Det skal i høj grad komme fra os alle på en arbejdsplads. Vi taler naturligvis om den gode opførsel!

Der er på enhver arbejdsplads plads til forbedringer, når vi taler opførsel og ikke mindst den gode tone.

I 100 året for Emma Gads udgivelse af bogen “TAKT OG TONE” er det nye oplag 2018 allerede udsolgt. Jeg er sikker på, det ikke beror på en tilfældighed – men måske netop det faktum, at aldrig har den gode opførsel været vigtigere. Det gælder både på arbejdspladser og privat.

Der tales i dette årti så meget om dannelse, pli og opførsel og mangel på samme. Jeg har i over 30 år holdt foredrag om takt og tone. Gang på gang mærker jeg i den efterfølgende debat, at vi faktisk gerne vil ændre adfærd.

Her bringer mange medarbejdere ofte ledelsen i spil og siger: “Det må komme fra ledelsen”. Jeg er ganske uenig! Det er et kæmpe fælles ansvar, at ville den gode opførsel – og ja ledelsen må da gerne gå forrest i denne proces – men både du og jeg har et STORT ansvar for at implementere det i en travl hverdag.

Vi skal ikke bare have den gode tone tilbage på arbejdspladsen – vi skal også have humoren tilbage.

Vi skal ville fællesskabet og turde grine sammen. Vi har fået så meget uddannelse og har skåret til benet, alvoren er i højsædet. Selvfølgelig skal vi være målrettede, alvorlige og yde vort bedste – men i min optik går det hele meget bedre, når vi tør grine sammen i fælles forståelse og respekt for arbejdet.

Min tese er, at enhver arbejdsplads i Danmark burde lave en dag med fokus på takt og tone og opstille nogle spilleregler for, hvordan vi omgås hinanden, så alle har det godt og føler sig værdifulde på arbejdspladsen.

Jeg byder gerne ind i respekt for Emma Gad, og jeg “gider” mere end gerne!!

I øvrigt er jeg sikker på, hvis vi virkelig gjorde noget ved det, ville knap så mange bukke under i stress og sygdom.

Emma Gads klassiker Takt og tone fylder 100 år! Hvad kan vi lære af Emma Gad i dag?

Noget om opførsel eller mangel på samme. Man opdager det ofte først, når det ikke er der? Ja, rigtigt gættet – den gode opførsel. Jeg er vild med Emma Gad – men også vild med at falde igennem. Og hvordan kan det nu hænge sammen?

Rigtig mange har gennem tiderne sikkert stiftet bekendtskab med Emma Gads bog Takt og tone. Nogle har måske ligefrem tænkt: “den gamle kone skal ikke lære mig noget”. Det er heldigvis alle frit for, hvad man vil tænke og mene. Jeg er dog ret sikker på, at den “gamle kone”,  har sat sig et par gedigne aftryk. Aftryk der har gjort indtryk og givet stof til eftertanke. Det har nemlig aldrig været den gode fru Gads mening, at løfte pegefingeren og være belærende – tværtom!

Emma Gad forsøgte at fjerne det grimme i samværet og fremelske det smukke – og hvem kan være uenig i det. Det er nu engang hyggeligere at være sammen i gensidig respekt for hinanden end det modsatte. Der har til alle tider og i alle samfund været synlige og usynlige “spilleregler”. Det er ikke tilfældigt vi fx har udtryk som “Skik  følge eller land fly”. Det er stort at vise gensidig RESPEKT for hinandens skikke og traditioner. Rummelighed og tolerance i gensidig forståelse og med den gode opførsel i bagagen klæder alle.

Jeg har nu i over 30 år “tegnet og fortalt” om opførsel på mange planer. I privatliv og arbejdsliv. Der er stadig plads til forbedringer i forhold til opførsel. Når jeg holder foredrag om emnet, er det med masser af plads til gode grin. Jeg er vild med skønne gode grin – specielt hvis man i grinet stopper op og tænker hov, her kunne jeg godt lære noget. For som Emma Gad sagde: “Takt  og tone er evnen til at hjælpe et andet menneske på benene uden derved at træde dem over tæerne” Jeg er så enig og mener, at stort set alt i Emma Gads snart 100-årige bog holder vand.
Vi har brug for den gode opførsel. Det er jo netop først, når den ikke er der, vi opdager det og italesætter det. Jeg er mere end klar til at fortælle om “TAKT OG TONE – med masser af plads
til unoder”. For vi skal opføre os ordenligt – men der skal være plads til at falde igennem.

Det er jo herligt at leve uden et regelsæt døgnet rundt. Men som jeg ofte siger: Når situationen kræver det, så er det rart at kende sin ” Emma Gad”. Jeg tror ikke, jeg kender nogen, der ikke på et tidspunkt  har tænkt: “Hvad gør jeg lige her i den givne situation – både i private, sociale og arbejdsmæssige sammenhænge.

Emma Gad havde faktisk masser af skøn humor. Hun skrev blandt andet i forordet til sin bog: “Den læser, som vil fornøje sig mest over disse forskrifter, er den der om et par hundrede år finder denne bog på en støvet hylde på et bibliotek”. Næste år er der gået 100 år siden udgivelsen af Emma Gads bog “Takt og tone”, måske fornøjer man sig, meeeen den “gamle kone” holder stadig vand med et par omskrivninger. Så måske skulle vi bruge hundredåret til at snakke om opførsel, dannelse, pli, etikette og meget mere. Det kunne blive en skøn debat. Den debat “GIDER” jeg godt og er glad for Emma “GAD” way back.

Man kan føre sig frem eller "opføre" sig frem

Jeg foretrækker klart det sidste!
I en stadig mere og mere fragmenteret og hurtig, foranderlig og til tider meget utryg verden, søger mange tilbage til de gamle dyder. Alt det, som vi husker som trygt.
Livet på landet med syltning, bagning, strikketøj, aftenskaffe og snitter. Det gode naboskab. Det at komme hinanden ved. Vi søger ubevidst alt det “gode”, fra før verden “gik a lave”
En tid, hvor den gode opførsel endnu ikke var gået af mode. Den tid, hvor det stadig var in at få gode manerer med i “rygsækken”,  når man flyttede hjemmefra.
Man kendte sin “Emma Gad” og brugte den med stor glæde. Så blev “fruen” pludselig “aflivet” af 68’er generationen.  Nu skulle det handle om MIG, MIG, MIG!
Vi fik trofæbørn, der fik lov til at gå i plenum om selv de mindste problemer med forældre, pædagoger og lærere. Kort sagt: Vi mistede al respekt for autoriteter.
Pludselig kunne både børn, unge og sågar voksne føre sig frem som man lystede.

Er det, eller rettere, var det sundt?
Jeg tror det næppe. For ligesom de gamle dyder vender tilbage, ja, så savner rigtig mange faktisk den kloge kone med takt og tone, Emma Gad. Fuldt forståeligt i min optik.
For Emma Gads mission var jo ganske enkelt at fjerne det grimme i samværet og fremelske det smukke. Og hvem kan ved deres fulde fem have noget imod det?
Jeg spørger blot forsigtigt. Jeg oplever i al fald, at der stadig er brug for en “Emma”, der gider. Klart i en nyfortolkning. Den gode opførsel er vigtigere end nogensinde før! Jeg oplever, at vi alle gerne vil den og savner retningslinjer.
Verden har altid haft synlige og usynlige spilleregler. Uanset om man vil eller ikke vil. Så har man, ofte uden selv at vide det, været dømt ude af “det gode selskab” – hvad det så end er for en størrelse. Men lur mig om ikke dannelse kommer fløjtende tilbage og bliver stor mode, præcis som syltning, bagning hækling etc. Noget tyder på det.

Vi taler ikke løftede pegefingre, men en god tone som bundklang i det, der kaldes livet. En god snak eller debat  om den gode opførsel, eller mangel på samme, tilsat en pæn portion humor. Jeg er klar og formidler det glad og gerne.
Det er mit indtryk pt., at virksomheder og med dem mange andre, har indset at det nye “sort” er den gode opførsel. Det er jo kun, når den ikke er til stede, vi får øje på den. Og lige her er det ofte for sent at rette op på det.

Så vil du være med på moden, så tror jeg på vi går en skøn tid i møde. Fordi mennesker der bliver set og forstået vokser. Emma Gad og jeg “gider” om nogen at forsøge, at tale fruen op og til livet med alt det, hun stod for. Lad mig sige det mildt. Kedelig var hun ikke!

Gitte Hornshøj om vigtigheden af en fyraftensøl!

Gitte Hornshøj, der holder foredrag om blandt andet takt og tone, giver et par gode råd til, hvordan man styrker relationen til kollegaerne, og hermed skaber en større følelse af veltilpashed på arbejdspladsen.

»Vi er sociale væsner og kan ikke undvære relationen til andre mennesker. Men jeg så til min gru og skræk, at der er kommet en bog om, hvordan vi skal snakke sammen. Vi skriver 2016, og det er da beskæmmende, at vi ligefrem skal have råd om, hvordan vi skal snakke med hinanden. Problemet er, at vi er blevet berøringsangste, og vi er mere optagede af at signalere, at vi har travlt, end at vise, at vi drager omsorg for hinanden,« fortæller hun.

»Jeg har en tese om, at rigtig mange af de ting, vi skælder ud over på arbejdet, ofte handler om nogle ting derhjemme. Men arbejdet bliver spøgelset i ens liv, fordi det er lettere at sige, at man ikke kan lide sin chef, end at det går dårligt med manden eller konen derhjemme«.

Læs hele artiklen her.

 

Gitte Hornshøj: Tag ansvar for fællesskab på jobbet

Gitte Hornshøj er foredragsholder hos Athenas, og i et interview med Herning Folkeblad udtaler hun, at der er brug for bedre relationer mellem medarbejderne på arbejdspladsen.
– Mange medarbejdere tør simpelthen ikke bruge deres kollegaer, hvis de har personlige ting, de egentlig gerne vil fortælle, siger hun til Herning Folkeblad.

Ifølge Gitte Hornshøj er vi blevet mindre tilbøjelige til at dele personlige oplevelser efter krisen indfandt sig, og der er mange, der mener, at det er et svaghedstegn at vise følelser.
Gitte Hornshøj mener dog, at vi har brug for at dele med hinanden for at kunne trives – også på jobbet.

– En af de største fejl der er sket på arbejdspladsen er, at man har fjernet fyraftensøllen, -kaffen eller -sodavanden og alt det, den repræsenterede af fællesskab og samhørighed, siger hun til Herning Folkeblad. Kaffen og fyraftensøllen gav nemlig et rum til at lære hinanden at kende.

Gitte Hornshøj anbefaler derfor, at man hver især tager ansvar for fællesskabet på jobbet, og får skabt et socialt rum, hvor man lærer hinanden at kende.

Gitte Hornshøj holder blandt andet foredrag om takt og tone på arbejdspladsen samt trivsel og kommunikation på arbejdspladsen. Læs mere om Gitte Hornshøj og hendes foredrag HER

14. maj 2024

Når man føler man lykkes

Jeg havde lige her til morgen 12. maj sagt til min mand: Bare nu vore børn ikke sender en morsdag buket. Knap havde jeg sagt det, før der tikkede et uhyre, fint håndskrevet brev ind på min mail. Brevet var fyldt med små sirlige tegninger og den dejligste tekst. Faktisk måtte jeg læse brevet rørt, […]

Læs mere
8. marts 2024

Jeg ville hellere have haft den af min far

Måske husker du den rørende sætning fra Matador: Jeg ville hellere have haft den af min far. Den er fra afsnit 11, hvor Ellen Skjern får en hest af sin far, fordi hun er blevet nummer et i klassen. Så skifter scenen til svigermor Katrine Larsen, der kommer trækkende med en hest til Ellens bror, […]

Læs mere
26. februar 2024

Den venlige overlever

For en del år siden forærede min søster mig en rigtig fin bog, “Den venlige overlever” af Piero Ferrucci. Forfatteren tillægger venlighed som en central faktor for vores velbefindende. Jeg er bragende enig! Jeg er vokset op med forældre, der havde venlighed, ømhed og empati i deres DNA og er dybt taknemmelig for alt det, […]

Læs mere
Se foredrag med Gitte Hornshøj
Uforpligtende forespørgsel på Gitte Hornshøj

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Gitte Hornshøj
Gitte Hornshøj

5 ud af 5 stjerner

"Et super indspark til vores daglige kommunikation med stor humor. Gittes energi smitter meget af, og stemningen efter foredraget var høj. Alt i alt lige som vi havde håbet."

Charlotte Poulsen - Dalsgaard Pavilloner Se alle referencer

Foredragsemner med Gitte Hornshøj