Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Kvindedrab i Danmark – hvem, hvordan og hvorfor?

Line Vaaben

Foto: Thomas Howalt Andersen

Line Vaaben

Redaktør, journalist, forfatter og ekspert i kvindedrab.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Line Vaaben

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv klogere på kvindedrab i Danmark med den prisvindende forfatter, journalist og redaktør på Politiken, Line Vaaben. Hun deler sin ekspertise om emnet gennem retsmedicinske, kriminologiske og psykologiske perspektiver og inddrager både konkrete drabssager og fortæller om mulige veje til forebyggelse.

Et foredrag med Line Vaaben giver jer:

  • En eksperts indsigt i, hvilke faktorer der ofte ligger til grund for drab på kvinder i Danmark
  • En større forståelse for, hvordan man kan forebygge kvindedrab
  • En fortælling, der tager udgangspunkt i helt konkrete drabssager fra Danmark

Et kvindedrab er ofte en forudsigelig forbrydelse

Drab er en sjældenhed i Danmark, og når vi hører eller læser om det, bliver vi ofte overraskede over, at det kan foregå i vores velordnede samfund. Og selv om der bliver dræbt flest mænd i Danmark, blev 536 kvinder hen over 25 år ofre for drab – langt størstedelen begået af deres partnere eller ekspartnere. Det er derfor også afgørende, at kvindedrab kommer på dagsordenen på en saglig og dataunderstøttet måde.

Her kommer Line Vaaben ind i billedet. Hun er forfatter, journalist og redaktør på Politiken og har i samarbejde med retsmediciner Asser Hedegaard Thomsen skrevet bogen “En forudsigelig forbrydelse”, en dybdegående kortlægning af kvindedrab i Danmark i årene 1992-2016. Bogen inkluderer også omfattende interview-materiale med omtrent 40 eksperter og portrætter af en række kvindelige ofre for danske drab. Bogen har vandt Blixen-prisen for Årets Faglitterære Udgivelse og Jyllands-Postens litteraturpris i 2023.

Line Vaaben giver jer indsigt i et vigtigt emne, og gør jer klogere på, hvad der skal til, hvis vi skal forebygge kvindedrab. Hun fortæller om kvindedrabets historie samt kortlægger bagvedliggende årsager til drab og hvad vi ved om gerningsmændene.

Så hvis du leder efter en foredragsholder, der kan bidrage med ikke blot en dybdegående forståelse af kvindedrab, men også pege på mulige måder at forebygge vold mod og drab på kvinder, så tøv ikke med at booke Line Vaaben.

Se foredrag med Line Vaaben
Line Vaaben foredrag

En forudsigelig forbrydelse – kvindedrab i Danmark

Der er 536 grunde til at booke dette foredrag. Så mange kvinder blev nemlig slået ihjel i Danmark mellem 1992 og 2016. Men hvem slår kvinder ihjel og hvorfor? Hvilke kvinder er særligt udsatte? Og hvordan kan vi bedre forebygge drab på kvinder?

Line Vaaben tager udgangspunkt i sin prisbelønnede bog “En forudsigelig forbrydelse”, som hun har skrevet i samarbejde med retsmediciner Asser Hedegaard Thomsen, når hun forsøger at belyse, hvorfor kvinder bliver dræbt i Danmark. Hun kommer rundt om kvindedrab set fra et både retsmedicinsk, kriminologisk, psykologisk og kulturhistorisk perspektiv, og undervejs dykker hun ned i eksempler fra konkrete danske drabssager.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Line Vaaben

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Line Vaaben