Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Stressekspert med ekspertise i at hjælpe arbejdspladser med stress og trivsel

Pernille Rasmussen

Pernille Rasmussen

Erhvervspsykolog, Cand. psych. aut., og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Pernille kommer ud over rampen med budskabet. Kom med gode brugbare værktøjer til en meget handlings- og løsningsorienteret tilhøreskare."

Hanne Trebbien - Dansk Metal, Tele Øst Se alle referencer

Et foredrag med Pernille Rasmussen giver jer:

 • Selvudvikling og træning af psykisk robusthed
 • Robusthed som en positiv tilgang til stressforebyggelse
 • Evidensbaseret foredrag med konkrete værktøjer til et sundt psykisk arbejdsmiljø
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Pernille

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

I sine inspirerende foredrag om stress og work-life balance har Pernille Rasmussen et konkret og handlingsorienteret fokus, så deltagerne får redskaber med hjem, de kan bruge. Alle Pernilles foredrag skræddersys specielt til jer, så indhold, vinkel og længde passer til jeres specifikke behov. Pernille Rasmussen er stressekspert, erhvervspsykolog og har mange års erfaring i at hjælpe arbejdspladser med stress og trivsel i Danmark og udlandet. 

Et foredrag med Pernille Rasmussen giver jer:

 • Selvudvikling og træning af psykisk robusthed
 • Robusthed som en positiv tilgang til stressforebyggelse
 • Evidensbaseret foredrag med konkrete værktøjer til et sundt psykisk arbejdsmiljø

Selvudvikling og stressforebyggelse

Pernille Rasmussen er medlem af tænketanken om forebyggelse af stress hos Ledernes Hovedorganisation og har siddet med i Dansk Industris ekspertpanel omkring balance mellem arbejde og fritid. Hun har hjulpet over 400 mennesker i individuelt stresshåndteringsforløb og ejer virksomheden Grow People med flere ansatte. Pernille er forfatter til 4 bøger, har forsket i stress på bl.a. Bispebjerg Hospital sammen med læge Bo Netterstrøm og bliver løbende brugt i medierne som stressekspert. Pernille har holdt over 700 foredrag, kurser og workshops om stressforebyggelse for både offentlige og private virksomheder og underviser både læger og psykologer.

Book Pernille Rasmussen for at få et foredrag med råd til selvudvikling og stressforebyggelse.

Se foredrag med Pernille Rasmussen

Pernille Rasmussen foredrag

Stress – hvad er det og hvordan undgår vi det?

Stress er dyrt på alle måder, og arbejdspladsen kan hurtigt få et dårligt ry, hvis der er stresstilfælde. Det går også ud over produktiviteten og antallet af fejl stiger, mens overskuddet og den gode stemning daler.

Stress er en naturlig reaktion på en belastning, men en stresstilstand må ikke blive længerevarende. Håndteres stress korrekt og tages i opløbet, kan en negativ udvikling med sygemelding og opsigelser undgås. Vi kan også gøre meget for at forebygge stress, både hver især og sammen på arbejdspladsen, uden at det behøver at koste en masse penge.

Et evidensbaseret foredrag, hvor I vil få enkle redskaber og viden om følgende:

 • Myter og fakta om stress – og hvordan vi undgår at tale stress op.
 • Hvad er forskellen egentlig på stress og travlhed?
 • En model til at forstå, forebygge og håndtere stress for den enkelte og for gruppen.
 • Spot tegnende i tide. Hvilke tegn på stress, skal I være opmærksom på hos dig selv og andre og hvornår skal I gøre noget?
 • Hvordan taler I med en kollega, der ændrer adfærd – et værktøj og do’s and dont’s?
 • Faldgruber for ledere og medarbejdere.
 • Hvad vi kan gøre for at forebygge stress og højne trivslen.
Pernille Rasmussen foredrag

Work-life balance. Hvordan kan du indrette dit liv, så det giver energi i stedet for at gøre dig udkørt?

Skal du liiige tjekke mailen – igen? Og synes du, at arbejdet fylder i dit hoved, når du har fri, så det går ud over nærværet med dem, som du er sammen med?

Mange føler, at arbejdet har invaderet privatsfæren, fordi det popper op via telefonen i lommen, uanset om man er i sommerhus eller i sydens sol. Det er svært at slukke og lukke helt ned. Og det kan gå ud over restitutionen og resultere i stress, eller gøre, at man bliver udkørt på sigt.

Privatlivet kan til gengæld også forstyrre i arbejdstiden, så planen vælter, og du igen oplever at være bagud med opgaverne, og måske går hjem utilfreds med dig selv.

Det fleksible arbejdsliv har mange fordele, men kan også betyde, at arbejde og fritid flyder sammen på en uhensigtsmæssig måde.

Foredraget handler om, hvad du og dine kollegaer kan gøre sammen og hver især, så energien og arbejdsglæden øges, imens stress og udbrændthed undgås.

Du får inspiration, redskaber og viden om følgende:

 • Hvad er work-life balance egentlig?
 • Er det bedst: At adskille arbejde og privatliv eller at lade det flyde mere sammen?
 • Hvad kan vi navigere efter, så vi får det liv, vi gerne vil have?
 • Hvilke røde flag skal vi holde øje med?
 • Enkle værktøjer, der gør, at du kan slippe arbejdet mentalt og få ro i hovedet.
 • Hvordan vi hjælper hinanden som kollegaer – i stedet for at risikere at presse hinanden
 • Hvilke faldgruber der er på arbejdspladsen
Pernille Rasmussen foredrag

Hjernepauser – sådan forbliver I fokuseret og med høj energi hele dagen

Holder I pauser på den rigtige måde i løbet af jeres arbejdsdag? Og er I lige så friske og energifyldte, når I går hjem, som da I mødte ind?

En pause er ikke bare en pause. Vi gør måske ting, som vi tror er afslappende i løbet af arbejdsdagen, men som i virkeligheden udtrætter os, uden at vi ved det.

Det kan lyde lidt gammeldags med pauser og måske tænker I, at I ikke har tid. Det handler dog ikke nødvendigvis om flere pauser, men om ideelle pauser. Det kan holde energien og effektiviteten oppe og overspringshandlingerne nede.

Så vil I forblive fokuseret og undgå at lave fejl, også når opgaverne kræver stor koncentration og er komplicerede, kan et kig på jeres pauser være løsningen. Og vil I gerne nå tingene på jeres to-do liste uden at blive stresset, så I kan gå hjem med god samvittighed, kan nye pausevaner være vejen.

Med små justeringer kan I få ladet optimalt op med gode hjernepauser i løbet af arbejdsdagen – uden at bruge ekstra tid.

Pernille Ramussen tager afsæt i hjerneforskningen, og I vil få viden, inspiration og enkle værktøjer, som I kan bruge med det samme.

Pernille Rasmussen foredrag

Styrk den psykiske robusthed og forebyg stress

I er alle robuste, men i forskellig grad. Heldigvis kan I træne jeres robusthed. Det er dog ikke bare op til den enkelte at blive psykisk robust, men noget I kan arbejde med – sammen.

Der er konstant forandringer i arbejdslivet. Det stiller store krav til jeres omstillingsparathed og er måske også årsagen til, at robusthed er blevet det nye sort. Robusthed kan nemlig ruste jer til at håndtere forandringer, modgang og pres – og så er det en positiv og styrkebaseret måde at arbejde med stressforebyggelse på.

Men hvad er psykisk robusthed egentligt? Og hvad kan I konkret gøre på arbejdspladsen? Disse og en række andre spørgsmål får I svar på i det evidensbaserede foredrag, der er til jer, som vil sikre et godt psykisk arbejdsmiljø og have medarbejdere, der stortrives og præsterer.

Til foredraget får I både viden om robusthed og konkrete tips og værktøjer, der både virker og er sjove at lave, og som I kan bruge med det samme – både ift. jer selv og i fællesskab på arbejdspladsen.

 

Pernille Rasmussen foredrag

Bliv ved at brænde – uden at brænde ud

Foredraget er specifikt rettet mod lærere og pædagoger, men kan tilpasses andre faggrupper også

Som lærer eller pædagog står man ofte i komplekse situationer og bruger i høj grad sig selv. Jobbet er givende, men kan også dræne for energi og føre til udbrændthed, hvis man ikke har værktøjer til at passe på sig selv. Hvordan udøver vi egenomsorg sammen og hver for sig? Og hvordan skabes en god balance mellem arbejde og fritid? Hør hvordan I holder energiniveauet højt og bevarer engagementet og lysten til arbejdet på den lange bane. I får en række redskaber som hjælp til et bæredygtigt arbejdsliv.

Et levende foredrag, hvor deltagerne bliver involveret og får noget enkelt og konkret med hjem, der kan bruges med det samme. En kort mindfulness-meditationsøvelse indgår.

Pernille Rasmussen foredrag

Mindfulness – styrk koncentrationen og forebyg stress

Mindfulness er en teknik, der styrker vores evne til at være i nuet og holde fokus på opgaven foran jer. På arbejde og privat skal I kunne have mange bolde i luften og her hjælper metoden til at øge vores koncentrationsevne og give ro og overblik – også i pressede situationer.

Via træning vil I blive bedre til at stoppe tankestrømmen og skelne mellem, hvad der er vigtigt og hvad der ikke er. Gennem teori og øvelser vil I få kendskab til mindfulness og erhverve viden om i hvilke sammenhænge, I kan bruge den. I afprøver metoden i praksis, og de konkrete øvelser I laver, kan I gå hjem og bruge med det samme.

Referencer

Pernille kommer ud over rampen med budskabet. Kom med gode brugbare værktøjer til en meget handlings- og løsningsorienteret tilhøreskare.

Hanne Trebbien

Dansk Metal, Tele Øst

Det var tankevækkende og bød på en god blanding af hårde fakta og nyttige råd.

Janne Lytoft Simonsen

DM - Dansk Magisterforening

Som udgangspunkt en god oplevelse - levende og inddragende, men der var samtidig også en oplevelse af, at niveauet/målet ikke helt blev ramt. Koblingen mellem arbejde og privatlivet -

Mona Sandberg

Energinet.dk

Pernille Rasmussen har stor indsigt og viden om stress og er samtidig en fantastisk formidler af sit stof.

Lars Biza

Dansk Magisterforenings Efteruddannelse

Fint foredrag og gode svar på spørgsmål og dialog forinden oplægget.

Karsten Aare Havndrup

Hospitalet Valdemar

Pernille gjorde det godt, og der var nogle gode indsigter og ny viden at tage med sig.

Lars Lehmann

Boligkontoret Danmark

God, energisk og meget troværdig foredragsholder. Hun forstod at underholde.

Heidi Rønnest

Symphogen

Hurtig og fleksibel service som altid :)

Nina Fjeldsø

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics A/S

Alle deltagere var meget tilfredse med Pernilles formidling af stoffet. De indlagte værktøjer og øvelser blev meget fint modtaget af alle, og jeg forventer at flere vil vælge at bruge "ånderum" som en del af deres dagligdag.

Dorthe Petersen

Mærsk Olie og Gas

Et rigtig godt arrangement, hvor Pernille fik deltagerne involveret på en god måde.

Anne

Jordbrugsakademikerne

Pernille Rasmussen gør det rigtig godt både fagligt og formidlende. Hun er god til at få folk med.

Anne Marie Sørensen

Direktionssekretær og kursuskoordinator

Vi havde brug for en fælles forståelse af begrebet stress og et fundament at arbejde videre ud fra. Pernille er meget præcis og direkte, når hun skelner mellem, på den ene side, at have travlt og være engageret i sit arbejde og så, på den anden side, hvornår man ved, at arbejdet i for høj grad "har taget magten" - med risiko for at det fører til kronisk stress. Vi fik et fælles udgangspunkt for selv at arbejde videre med at håndtere og forebygge stress og vi fik også gode idéer til ændringer vi kan indføre i hverdagen på vores virksomhed - det var lige i skabet!

Sidsel Hinsch Olsen

Socialt Udviklingscenter SUS

Pernille formåede at gøre emnet ”stresshåndtering” til en levende og vedkommende præsentation med afvekslende indslag.

Annette Winther

Gribskov Bo og Støttecenter

Professionelt og meget brugbart for os.

Dinnie Bührmann

Copenhagen Capacity

Godt samarbejde med Pernille op til selve foredraget - god dialog, så vi sammen sikrede, at foredraget indeholdt det vi havde brug for.

Louise Roth

Diversey
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Pernille Rasmussen
Pernille Rasmussen

5 ud af 5 stjerner

"Pernille kommer ud over rampen med budskabet. Kom med gode brugbare værktøjer til en meget handlings- og løsningsorienteret tilhøreskare."

Hanne Trebbien - Dansk Metal, Tele Øst Se alle referencer

Foredragsemner med Pernille Rasmussen