Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Andrey Kazankov

Rusland og Ukraine i krig og fred

Andrey Kazankov Foredrag

Andrey Kazankov

Udenrigskorrespondent hos Weekendavisen, journalist og rejseleder med ekspertise i Rusland, Ukraine og andre tidligere sovjetiske republikker.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Andrey er en meget vidende og medrivende fortæller, der altid er i stand til at informere og engagere vores elever. Vi kan derfor varmt anbefale Andreys foredrag."

Rasmus Johansen - Virum Gymnasium Se alle referencer

Et foredrag med Andrey Kazankov giver dig:

  • En specialist indenfor Rusland, Ukraine og politik.
  • Et underholdende og indsigtsfuldt foredrag.
  • Svar på mange spørgsmål om Rusland og Ukraine.
Uforpligtende forespørgsel på Andrey Kazankov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Andrey

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Kom med ind over Ruslands landegrænser, når udenrigskorrespondent og rejseleder Andrey Kazankov fortæller om landets sandheder og myter. Du bliver klogere på, hvordan vi i Vesten skal tackle Rusland, hvad der sker bag Putins lukkede døre, hvordan krigen (måske) i Ukraine vil ende og meget, meget andet.

Siden 2014 har Andrey Kazankov været udenrigskorrespondent for Weekendavisen, hvor han skriver om Rusland, Ukraine og andre tidligere sovjetiske republikker. Han har ikke kun rapporteret fra en lang række østeuropæiske hovedstæder som Moskva, Kyiv og Minsk, men også fra mere eksotiske og konfliktramte områder som Sydossetien, Dagestan og Krim. Andrey dækker ligeledes krigen i Ukraine for både Weekendavisen og TV2.

Et foredrag med Andrey Kazankov giver dig:

  • En specialist indenfor Rusland, Ukraine og politik.
  • Et underholdende og indsigtsfuldt foredrag.
  • Svar på mange spørgsmål om Rusland og Ukraine.

Som russiskfødt, danskuddannet journalist har Andrey Kazankov et ben i hver lejr. Han har derfor et skarpt øje for, hvad danskerne gerne vil vide om Rusland, Ukraine og andre tidligere sovjetiske republikker, samt hvad der især kan overraske og begejstre et dansk publikum. Andrey Kazankov optræder ofte som reporter eller ekspert på tv og i radio.

Før Corona-pandemien og krigen i Ukraine afsatte han tid til en årlig tur som rejseleder på flodkrydstogter fra Moskva til Sankt Petersborg. Også i sine foredrag tager han sine tilhørere med på en rejse – en rejse helt ind i den mystiske russiske sjæl.

Når Andrey Kazankov holder sine energiske foredrag, giver han sig 100 procent, ligesom han gjorde det på basketballbanen i sin fortid som semiprofessionel idrætsudøver.

Se foredrag med Andrey Kazankov
Andrey Kazankov foredrag

Krigen i Ukraine: Årsager og konsekvenser

Andrey Kazankov var i Kyiv, da russiske bomber begyndte at ramme den ukrainske hovedstad den 24. februar 2022. Ligesom mange andre eksperter havde han på den ene side forventet et russisk angreb, mens han på den anden side alligevel blev overrasket over omfanget.

I foredraget vil Andrey Kazankov fortælle, hvorfor Vladimir Putin for en gangs skyld satsede alt på ét bræt, ligesom han kommer ind på, hvorfor Ruslands præsident ikke gjorde det under den første mindre krig mod Ukraine i 2014, da det ellers var nemmere at erobre ukrainske territorier.

Kunne vi i Vesten mon have gjort noget for at forhindre krigen? Hvor længe kommer krigen til at vare? Hvordan ender den? Få Andreys svar på disse spørgsmål og find samtidig ud af, hvilke konsekvenser krigen kommer til at få for Ukraine, Rusland og Vesten.

Andrey Kazankov foredrag

Myter og sandheder om Rusland og Putin

Hvor gode er russerne egentlig til “fake news”? Hackede Putin det amerikanske valg? Vinder han krigen i Ukraine? Er Rusland på vej tilbage til Sovjetunionen? Og hvad sker der lige i de russiske homo-natklubber?

Disse og mange flere spørgsmål bliver besvaret, når udenrigskorrespondent Andrey Kazankov både be- og afkræfter fordomme om Rusland og russerne.

Bliv opdateret på, hvad der foregår i verdens største land – og hvordan det påvirker os på den anden side af Østersøen.

Andrey Kazankov foredrag

Den uafsluttede revolution i Belarus (Hviderusland)

I august 2020 rejste det belarusiske folk sig mod landets mangeårige diktator, Aleksandr Lukasjenko. Nærmest alle samfundslag var med i kampen – fra arbejdere, der strejkede på fabrikkerne, til læger, sportsstjerner og klassiske musikere, der optrådte med krav om demokrati og frihed.

I lang tid så Lukasjenko ud til at være tæt på at miste magten. Alligevel har han formået at knuse al modstand med brutal vold. Senere havde han endda overskud til at sende tusindvis af migranter til sine EU-naboer, Litauen, Letland og Polen – som straf for at de havde hjulpet den belarussiske opposition.

Som den sidste akkrediterede danske korrespondent i Belarus oplevede Andrey Kazankov kærlighedsrevolutionen, som han kalder den, på nært hold. Tag med ham på en intellektuel rejse til et land, der ligger ret tæt på Danmark, men hvor man alligevel skal løbe hurtigt, når uropolitiet er tæt på.

I foredraget vil Andrey Kazankov fortælle, hvor meget – eller hvor lidt – opbakning Lukasjenko har, hvordan han bevarede magten, og hvor den belarussiske oppositionsbevægelse står lige nu. Kan vi i EU gøre noget for at hjælpe belarusserne med at komme af med diktatoren? Og hvorfor er hele udviklingen både en længe ventet gave og en uønsket hovedpine for Ruslands præsident, Vladimir Putin?

Referencer

Andrey er en levende og meget vidende fortæller, som formår at formidle kompleksiteten i russisk historie og politik, og så endda på engelsk, for vi har mange udenlandske ansatte. Foredraget gav os nye interessante perspektiver på et land, som tit er meget oppe i medierne, og jeg kan varmt anbefale Andrey.

Jesper Overgård Lehmann

Aarhus Universitet

Et fantastisk foredrag! Det var meget lærerigt, og Andrey er en supergod formidler. Det er tydeligt, at hans viden favner bredt, så han kan svare på alle publikums spørgsmål. Emnet var selvfølgelig meget relevant og interessant, men det bliver altid bedre, når foredragsholderen kan levere med et glimt i øjet og åbenlyst brænder for sit stof.

Nadja Thybo

FOF Aarhus

Andrey er en meget vidende og medrivende fortæller, der altid er i stand til at informere og engagere vores elever. Vi kan derfor varmt anbefale Andreys foredrag.

Rasmus Johansen

Virum Gymnasium

Ordrup Gymnasium havde besøg af Andrey Kazankov for at tale om Rusland. Tilhørerne var 200 gymnasieelever, og det lykkedes Andrey at fastholde dem gennem et aktiverende, relevant og indsigtsfuldt foredrag.

Anders Merrild, gymnasielærer

Ordrup Gymnasium

Tak for et meget spændende foredrag i Galgebakken. Jeg har hørt ganske mange foredrag i min tid, men jeg har aldrig overværet et, der var opbygget med så kontant inddragelse af tilhørerne. Og Andrey agerede, så ingen følte sig pinlig berørt af at have svaret ‘forkert’. Det var en stor fornøjelse.

Lise Buchardt, tilhører til foredrag på Galgebakkens Beboerhus

Galgebakkens Beboerhus

Andrey er helt utrolig nærværende og fagligt kompetent. Både vores lærere og elever var virkelig glade for han foredrag.

Camilla Kofod

Sydkysten Gymnasium

Andrey holder foredrag på en levende og humoristisk facon, hvor han sammenfletter sine personlige erfaringer med historiske facts. Han er en engageret og vidende formidler, der har styr på kompleksiteten i russisk politik, historie og kultur. Han inddrager og aktiverer tilhørerne på en hyggelig og nærværende måde og vi kan varmt anbefale ham som foredragsholder.

Anna Bohn Jespersen

Vejlby Højskoleforening

Foreningen fik et højaktuelt foredrag omkring Ukraine/Rusland krigen "Årsager og konsekvenser", så tilhørerne fik faktuel historie om begge lande opdateret til vor tid, som blev krydret med Andreys egen personlige historie. Alt leveret tydeligt, engageret og top professionelt, så tilhørerne desuden fornemmede, at han havde hjertet med i aftenens emne. Som en yderligere ros, tog han sig god tid til spørgsmål og svar efter selve foredraget.

Mona Døssing

Thorning Foredragsforening
Uforpligtende forespørgsel på Andrey Kazankov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Andrey Kazankov
Andrey Kazankov

5 ud af 5 stjerner

"Andrey er en meget vidende og medrivende fortæller, der altid er i stand til at informere og engagere vores elever. Vi kan derfor varmt anbefale Andreys foredrag."

Rasmus Johansen - Virum Gymnasium Se alle referencer

Foredragsemner med Andrey Kazankov