Henter Indhold ...

Jakob Sheikh

Rådgiver, journalist, forfatter og radikaliseringsekspert

Jakob Sheikh giver, ved hjælp af et unikt kildenetværk i det ellers lukkede militante islamistiske miljø, et helt unikt indblik af de mekanismer, som fostrer hellige krigere – krigere, der af PET betegnes som den største sikkerhedstrussel mod Danmark. De tankevækkende foredrag er velegnede både til faggrupper, der arbejder med integration og radikalisering, og til almindeligt interesserede.

Photo credit: Rune Pedersen, Politiken

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Jakob Sheikh, der i dag er ansat som rådgiver i justitsministeriet, er tidligere prisbelønnet journalist på Politiken og blandt landets fremmeste eksperter i forhold til radikalisering og de danske Syrienskrigere. 

Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut og har, inden han tiltrådte i stillingen som rådgiver, fra 2012 – 2017 været ansat på Politiken, hvor han blandt andet har dækket udviklingen i Mellemøsten og omegn fra Syrien, Irak, Egypten, Tunesien, Libanon, Bahrain, Qatar og Pakistan. Jakob Sheikhs journalistiske fokus har været at dække terror, radikalisering og især de danske Syrienskrigere. Han er forfatter til den anmelderroste bog “Danmarks børn i hellig krig” (2015) om netop personer fra Danmark, der drager i krig for Islamisk Stat. Han har som en af meget få mennesker i Danmark jævnlig kontakt med flere af de danske krigere i Syrien.

  Jakob Sheikh foredrag

  Danmarks børn i hellig krig

  • Langt over 100 danskere er ifølge Politiets Efterretningstjeneste draget i hellig krig i Syrien og Irak. Hvem er de, og hvorfor gør de det? Ved hjælp af et unikt kildenetværk går journalist Jakob Sheikh – forfatter til bogen ’Danmarks børn i hellig krig’ – tæt på det ellers hermetisk lukkede miljø, der fostrer de militante islamistiske krigere fra Danmark.
  • Han fordyber sig i deres historie og kan konstatere, at der ikke er tale om ressourcesvage unge mænd, opvokset på samfundets bund, men tværtimod unge sjæle, der er opvokset i Danmark og formet af det danske velfærdssamfund. Med andre ord: De er børn af Danmark.
  • Ved foredraget indrager Jakob Sheikh sine egne møder med krigerne og sine talrige rejser i Syrien under krigen for at nå frem til forklaringen på, hvad – og hvilke sociale mekanismer – der driver unge og ofte velfungerende muslimer i Danmark ud på ekstremismens overdrev og videre ned i borgerkrigen, hvor mange mister livet i direkte ildkamp eller som selvmordsbombere.

   

Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Jakob Sheikh

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Jakob Sheikh

Foredragsemner med Jakob Sheikh