Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Mød en ekspert i radikalisering og de danske Syrienskrigere

Jakob Sheikh

Fotokredit: Simone Lilmoes, Gyldendal

Jakob Sheikh

Journalist, forfatter, rådgiver og militant radikaliseringsekspert.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det er for vildt, at danskere tager til Syrien og kommer i krig med andre danskere. Når Jakob Sheikh tager ordet for at fortælle, hvordan det kan lade sig gøre, er det oplysning, når det er bedst. Jakobs fortælling bliver personlig, fordi den kunne være alles. Hvordan kan det gå til at barndommens venner kan vælge så andeRledes, end du selv ville gøre. Jakob Sheikh er en blændende formidler. Han kommer her tit"

Ole Toftdahl - Forstander på Ry Højskole Se alle referencer

Et foredrag med Jakob Sheikh giver jer:

  • Indblik i, hvilke sociale mekanismer, der driver unge og velfungerende muslimer i Danmark ud i ekstremisme
  • Et øjenåbnende bud på, hvordan vi siden 9/11 har fejllæst jihadismens natur
  • Jakobs analyse af, hvordan og hvornår vi kan vinde over jihadisterne
Uforpligtende forespørgsel på Jakob Sheikh

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jakob

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Jakob Sheikh giver, ved hjælp af et unikt kildenetværk i det ellers lukkede militante islamistiske miljø, et helt unikt indblik i de mekanismer, som fostrer hellige krigere. Krigere, der af PET betegnes som den største sikkerhedstrussel mod Danmark. De tankevækkende foredrag er velegnede både til faggrupper, der arbejder med integration og radikalisering og til almindeligt interesserede.

Et foredrag med Jakob Sheikh giver jer:

  • Indblik i, hvilke sociale mekanismer, der driver unge og velfungerende muslimer i Danmark ud i ekstremisme
  • Et øjenåbnende bud på, hvordan vi siden 9/11 har fejllæst jihadismens natur
  • Jakobs analyse af, hvordan og hvornår vi kan vinde over jihadisterne

Ekspert i radikalisering og militant islamisme

Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut med tillægsstudier i terrorforebyggelse, og har i en årrække dækket udviklingen i Mellemøsten og omegn fra Syrien, Irak, Egypten, Tunesien, Libanon, Bahrain, Qatar og Pakistan.

Jakobs journalistiske fokus har været at dække jihadisme, radikalisering og især de danske Syrienskrigere. Han er forfatter til den anmelderroste bog “Danmarks børn i hellig krig” om netop personer fra Danmark, der drager i krig for Islamisk Stat. Han har som en af meget få mennesker i Danmark jævnlig kontakt med militante islamister fra Danmark.

Book Jakob, hvis I er interesserede i integrationsområdet og ønsker at vide mere om radikalisme og militant islamisme. Jakob er også ideel til at belyse det kontroversielle og komplekse fænomen, hvor danske unge vælger at gå i hellig krig.

Se foredrag med Jakob Sheikh
Jakob Sheikh foredrag

Vi tabte - et foredrag om hvordan jihadismen besejrede Vesten

I sit højst aktuelle foredrag, som også tager afsæt i Jakob Sheikhs nyeste bog, udforsker Jakob Sheikh forholdet mellem Vesten og jihadismen gennem de seneste 20 år og giver et øjenåbnende bud på, hvordan vi siden 9/11 har fejllæst jihadismens natur.

Da tvillingetårnene i New York forsvandt den 11. september 2001, forsvandt verden, som vi kendte den også. En ny global tidsalder opstod, og krigen mod terror begyndte for alvor. Men i dag, 20 år efter, står jihadismen stadig som bevægelse og endda stærkere end nogensinde før.

Fra støvet af Irakkrigen rejste Islamisk Stat det største jihadistiske kalifat i århundreder. I Afghanistan har Taleban genvundet magten. I Afrika, Asien og Europa vinder nye jihadistiske grupper indflydelse. Samtidig er Vestens borgere stadig mere utrygge.

I sit foredrag forsøger Jakob Sheikh med udgangspunkt i personlige møder med jihadister, rejser i den islamiske verden og analyse af både jihadistiske og vestlige kilder at svare på det grundlæggende spørgsmål: Hvordan og hvornår vinder vi over jihadisterne?

Jakob Sheikh foredrag

Danmarks børn i hellig krig

Langt over 100 danskere er ifølge Politiets Efterretningstjeneste draget i hellig krig i Syrien og Irak. Hvem er de, og hvorfor gør de det? Ved hjælp af et unikt kildenetværk går journalist Jakob Sheikh – forfatter til bogen “Danmarks børn i hellig krig” – tæt på det ellers hermetisk lukkede miljø, der fostrer de militante islamistiske krigere fra Danmark.

Han fordyber sig i deres historie og kan konstatere, at der ikke er tale om ressourcesvage unge mænd, opvokset på samfundets bund, men tværtimod unge sjæle, der er opvokset i Danmark og formet af det danske velfærdssamfund. Med andre ord: De er børn af Danmark.

Ved foredraget inddrager Jakob Sheikh sine egne møder med krigerne og sine talrige rejser i Syrien under krigen for at nå frem til forklaringen på, hvad og hvilke sociale mekanismer, der driver unge og ofte velfungerende muslimer i Danmark ud på ekstremismens overdrev og videre ned i borgerkrigen, hvor mange mister livet i direkte ildkamp eller som selvmordsbombere.

Referencer

Det er for vildt, at danskere tager til Syrien og kommer i krig med andre danskere. Når Jakob Sheikh tager ordet for at fortælle, hvordan det kan lade sig gøre, er det oplysning, når det er bedst. Jakobs fortælling bliver personlig, fordi den kunne være alles. Hvordan kan det gå til at barndommens venner kan vælge så andeRledes, end du selv ville gøre. Jakob Sheikh er en blændende formidler. Han kommer her tit

Ole Toftdahl, forstander på Ry Højskole

Ry Højskole

Vidende og dygtig foredragsholder

Uffe Høj

Kulturhuset Skanderborg

En veloplagt JS holdt fokus hos knap 700 elever. Fin blanding af cases, lidt teori, PowerPoint-show og svar på spørgsmål fra eleverne. At en lille flok elever tilmed var interesserede i at købe JS's bog efterfølgende, skal vi mange år tilbage for at have oplevet efter et forfatterbesøg!

Gitte Lindhardt Kluge

Kolding Gymnasium

Jakob Sheikh er en fantastisk reflekteret journalist, der formidler hårde menneskeskæber og kompliceret stof om Mellemøsten på et bevægende og meget nuanceret niveau. Hans foredrag om danske syrienskrigere rammer ned i en af de mest komplekse og politisk sprængfarlige dagsordener i nyere tid - og Jakob Sheikh giver med stor fortælleevne og tårnhøj faglighed sine tilhørere fundamentet til at forstå dette emne.

Jacob Zakarias Eyermann, forstander

Silkeborg Højskole
26. august 2016

Jacob Sheikh: "Radikalisering er ikke en entydig størrelse eller en lineær proces, og det er vi først for alvor ved at forstå nu".

Jakob Sheikh giver, ved hjælp af et unikt kildenetværk i det ellers lukkede militante islamistiske miljø, et helt unikt indblik af de mekanismer, som fostrer hellige krigere – krigere, der af PET betegnes som den største sikkerhedstrussel mod Danmark. De tankevækkende foredrag er velegnede både til faggrupper, der arbejder med integration og radikalisering, og til almindeligt interesserede.

1) Hvad er dit håb, at folk tager med sig fra dine foredrag?

Radikalisering og militant islamisme er blandt tidens mest aktuelle emner i den offentlige debat. Men det er også ekstremt komplekse størrelser, og emnerne kan være et rent minefelt af fejllæsninger og potentielle misforståelser. Jeg ser det derfor som min fornemste opgave at formidle kompleksiteten med både indlevelse, høj formidlingsmæssig kvalitet og lige så stor faglighed. For selv om personhistorierne kan være barske og emnerne alvorlige, er der nogen alment og grundlæggende i mine foredrag, som gør dem relevante for alle.

2) Hvad er din bedste oplevelse som foredragsholder?

Jeg har svært ved at pege på en enkelt god oplevelse, og der er så mange at vælge imellem. Generelt har jeg det bedst, når jeg kan se, at de tilstedeværende får nogle oplevelser og erkendelser, som de ikke havde ventet, at de ville kunne tage med fra mine foredrag. Rigtig mange kommer op og fortæller, at de er taknemmelige for at være bedre rustet til både at forstå og diskutere helt den brydningstid, vi står i, med deres venner og bekendte. Det gør mig glad, for det viser, at jeg lever op til det ansvar, jeg har som foredragsholder.

3) Hvordan forbereder du dig, når du skal ud at holde foredrag?

Jeg sætter mig altid grundigt ind i, hvem publikummet er. For folk er ikke kunder; de er tilhørere. Det er en stor forskel. Jeg skal ikke give dem en vare eller et produkt; jeg skal give dem en fortælling og en indsigt, som kan leve videre lang tid efter, at jeg forlader bygningen. Jeg justerer desuden mine foredrag efter målgruppens alder, uddannelsesniveau, faglighed og størrelse.

4) Hvad oplever du af tendenser inden for radikalisering og militant islamisme?

Radikalisering er ikke en entydig størrelse eller en lineær proces, og det er vi først for alvor ved at forstå nu. Det betyder også, at der er en større interesse for at forstå den forebyggende fase meget bedre end før i tiden, både på uddannelsesinstitutioner og på arbejdspladser, men også hos myndighederne. Desuden ændrer trusselsbilledet sig så meget hele tiden, at vi både som samfund og individer hele tiden må justere vores opfattelse af, hvad og hvem vi skal modarbejde, og hvordan vi bedst gør det. Det dynamiske billede gør også, at jeg selv hele tiden skal opdatere og dygtiggøre mig ved at tale med vigtige aktører på feltet og med radikaliserede individer – som eksempelvis Syrienkrigere.

Se foredrag med Jakob Sheikh
Uforpligtende forespørgsel på Jakob Sheikh

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Jakob Sheikh
Jakob Sheikh

4.75 ud af 5 stjerner

"Det er for vildt, at danskere tager til Syrien og kommer i krig med andre danskere. Når Jakob Sheikh tager ordet for at fortælle, hvordan det kan lade sig gøre, er det oplysning, når det er bedst. Jakobs fortælling bliver personlig, fordi den kunne være alles. Hvordan kan det gå til at barndommens venner kan vælge så andeRledes, end du selv ville gøre. Jakob Sheikh er en blændende formidler. Han kommer her tit"

Ole Toftdahl - Forstander på Ry Højskole Se alle referencer

Foredragsemner med Jakob Sheikh