Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

I politiets frontlinje

Henrik Oryé

Henrik Oryé

Betjent, kommissær, indsatsleder, forfatter og foredragsholder.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Oryé

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henrik

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Henrik Oryé har en 30 årig lang og dramatisk karriere som betjent bag sig og har udgivet bog I politiets frontlinje – terror, gadekrig og durumruller. Han har bl.a. arbejdet som anklager, hundefører, delingsfører, vagtchef og indsatsleder. Han har uddannet et utal af ledende betjente landet over i indsatsledelse. Internt hos politiet er han en mange kender for han har været hele vejen rundt – tilmed også som tillidsmand.

Henrik er en engageret og levende foredragsholder, der ikke er bange for at tage sine deltager med helt ud i frontlinjen – der hvor der bliver truffet hurtige beslutninger og talt med store ord.

Et foredrag med Henrik Oryé giver dig

  • Førstehåndsberetninger fra dramatiske og historiske episoder med klimaktivister, BZ’ere, terrorister og rockere
  • Et anderledes syn på motivation, forandring, trivsel, arbejdsglæde og konflikthåndtering
  • Et unikt indblik i 30 års karriere i politiets frontlinje og hør hvordan politiet arbejder

I sin bog og sine foredrag tager Henrik læseren og deltageren med til nogle af de mest omtalte og dramatiske episoder i de seneste 30 års politiarbejde, hvor Henrik ofte har stået i forreste række. Fra sit sigte i gadeplan fortæller han om bl.a; opgøret med BZerne ved Sorte Hest, masseanholdelsen under COP 15-topmødet, rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, kampen mod rockere og bandegrupperinger – og håndteringen af de store fodboldkampe med tilskueruroligheder.

Henrik kan tilpasse indholdet i sine foredrag til medarbejdergrupper og ledergrupper, der har behov for inspiration på emner som motivation, forandring, trivsel, arbejdsglæde og konflikthåndtering. Desuden er foredragene meget relevant til helt åbne deltagergrupper, der gerne vil høre om livet som betjent og indsatleder i forreste række.

Se foredrag med Henrik Oryé
Henrik Oryé foredrag

Indsatslederen – i politiets frontlinje

Mange danskere er glade for foredrag om kendte kriminalsager. Faktum er dog, at kun en lille del af Danmarks politikorps, arbejder med disse sensationssager.

I dette foredrag fortæller indsatsleder, Henrik Oryé, ærligt, levende og underholdende om, hvad man egentlig laver som betjent. Hvad sker der i hovedet på en betjent i hverdagen og når man bliver udkommanderet til store begivenheder og regulær gadekrig? 

Som ledende betjent har Henrik befundet sig i et trykkammer, hvor han konstant har stået i dilemmaer, uden klart facit. Når han mindst ventede det, er han og kollegerne blevet ramt hårdere af virkeligheden, end nogen kunne forestille sig. Ofte med uventede våben, fra nye og helt uventede fjender.

Foredraget handler om Henriks liv som indsatsleder. Om den hverdag han har haft med skønne og ærekære kolleger, der ikke altid har gjort deres arbejde hundrede procent perfekt, men som altid har gjort sig hundrede procent umage. Han fremhæver nogle af de store begivenheder, der har indskrevet sig i historiebøgerne og i ham selv; opgøret med BZerne ved Sorte Hest, masseanholdelsen under COP 15-topmødet, rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, kampen mod rockere og bandegrupperinger – og den løbende håndtering af voldsomme tilskueruroligheder ved større fodboldkampe.

Henrik fortæller bl.a. hvordan han har fået stærkt underbemandede grupper af betjente til at gå direkte ind i folkemængder bestående af hundredevis af stærk ophidsede mennesker med jernstave, kasteskyts og våben. Dernæst fortæller han hvordan det har været at blive suspenderet fra det arbejde, der har været hans identitet hele hans voksne liv.  Den såkaldte Tibetsag har kostet både samfundet og Henrik dyrt og så længe man afventer den kommende undersøgelseskommission, kan Henrik ikke udleve hverdagen som indsatsleder og betjent.

Henrik Oryé foredrag

Kvæl al modstand i kærlighed - ledelse gennem trivsel, tryghed og konsekvens

I sit politiarbejde er Henrik Oryé skiftevis regnearksleder på kontoret og indsatsleder i kampuniform, når der opstår uroligheder på gaden. På papiret to vidt forskellige discipliner, som han dog leder ud fra samme motto: Kvæl al modstand i kærlighed, fokuser på det vi kan gøre noget ved, vær troværdig og modig.

Præcis den filosofi har givet ham succes med at give stærk underbemandede grupper af betjente modet til at forfølge terrorister og gå ind i stærkt ophidsede folkemængder pumpet med adrenalin, klar til at tage kampen op mod Henrik og hans betjente. I dag er Henrik en af landets mest erfarne indsatsledere og han har undervist de fleste ledende betjente landet over, der har skulle få deres medarbejdere engageret og motiveret til kamp.

Bag al formel ledelse skal der være klar uformel ledelse, ellers får man aldrig mennesker til at folde sig ud. Det kræver tillid. I et miljø hvor bølgerne kan gå højt, er det ekstra vigtig at vi kender hinanden og anerkender hinanden. Alternativet skal du som leder bruge tiden på at konflikthåndtere. Uformel betyder ikke blødsøden eller svag – det betyder tryghed, og den skabes og opretholdes kun, hvis medarbejderne samtidig ser dig skære igennem og være konsekvent. Ledelse giver tryghed.

Som yngre Tillidsrepræsentant, så Henrik hvor vigtigt det var, ikke at skabe en ”dem og os” kultur medarbejdere og ledelse imellem. Han så hvordan fokus på trivsel og ”gode humoristiske øjeblikke” havde en stærk effekt på motivationen og lysten til at samarbejde – ikke blot blandt medarbejderne, men så sandelig også blandt lederne på alle niveauer. 

Når man kombinerer den formelle og uformelle ledelse, stiger tilliden og dermed lysten til at være en synlig leder. Noget Henrik har erfaret, at mange ledere hævder at være, selvom de tydeligvis hellere vil lukke døren og være alene med deres computer. Årsagen kan være, at ingen kan rumme konstant at være i et ledelsespres. 

I foredraget fortæller Henrik om forskellen på at lede homogene faggrupper og så lede på tværs af faggrupper og fagforeninger. Betjentene har en kultur og en brug af sprog og retorik – HK´erne og IT-medarbejderne har en helt anden kultur. Det husker Henrik som en stor aha-oplevelse og han brugte år på at kunne skifte i sin egen udtryksform, for at trænge igennem hos alle medarbejdere og få dem til at følge ham, når der var bål i gaden, eller nye reformer og omstruktureringer på vej.

Ledere har også krav på et godt arbejdsmiljø, nogle gange skal man dos selv skabe det. God arbejdslyst.

Henrik Oryé foredrag

Trivsel og arbejdsglæde er et fælles anliggende - alle må vi tage ansvar, sammen og hver for sig

Henrik Oryé har både været medarbejder, tillidsmand og leder i Københavns Politi i mere end 30 år.  Det har givet ham en forståelse for hvad der rører sig på de forskellige niveauer, hvilket har hjulpet ham til at skabe teams og afdelinger, hvor trivslen og arbejdsglæden har været i topform og effektiviteten høj samtidig med at frygten for forandringer -og antallet af konflikter, har haft trange kår. 

Tidligt i sin karriere erfarede Henrik, hvor lidt der skal til for at trivslen øges markant, både i hverdagen på kontoret og når han som betjent eller indsatsleder har sat sig i indsatskøretøjer med sine kampklædte kolleger og vidst, at de kommende timer kunne blive livsfarlige. 

Vi kan med fordel til vælge humoren og opprioritere den uformelle del af jobbet – både i relation til vores fagkolleger, men også i relation til vores ledere og kolleger med andre fagligheder. Fordomme skal nedbrydes og vi skal have styr på vores faglighed, men bliver kulturen alt for formel, så bliver det svært at udfolde arbejdsglæden – den blomstrer ofte i vores uformelle menneskelige relationer. Når vi tør træde ved siden af det forventede, med fare for at blive grinet af og går med forandringerne i stedet for at gå i mod dem. Når vi slipper angsten, får vi et bedre arbejdsliv.

I dette underholdende foredrag giver Henrik Oryé jeres medarbejdere inspiration til hvordan de sammen og hver for sig kan bidrage til et stærkt arbejdsmiljø, hvor vi husker at have fokus på trivsel og arbejdsglæde og tager ansvar for dette.

Foredraget er baseret på praktiske hændelser – ikke teori. Som Henrik Oryé siger, ”jeg har ikke engang gået på Gymnasiet, men jeg har da holdt foredrag på universitetet i Edingburgh”, og det handlede sjovt nok om hans metoder til at skabe motivation og trivsel i en organisation, hvor bølgerne ofte går højt og arbejdsglæden sjældent kommer med morgenkaffen.

Referencer

Rigtig godt foredrag, som var meget professionelt udført, og som Henrik havde tilpasset os.

Claus Hindø Sørensen

Dansk Politi

Kombinationen af det lidt hårdtslående og de gode fortællinger - og så den følelsesmæssige og personlige historie om hans "sag" i forbindelse med Tibetsagen gjorde stort indtryk. Både på mig og andre.

Jens Ole Christensen

Fredens-Nazaret sogn
Uforpligtende forespørgsel på Henrik Oryé

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Henrik Oryé