Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Nils Malmros

Filminstruktør og uddannet læge

Nils Malmros er en engageret og rost foredragsholder, der kan give et indblik i både sit eget liv såvel som de berømte film, han har bag sig. Mød en foredragsholder, der formår at underholde fra start til slut. Han holder et hav af foredrag rundt i hele landet – ikke mindst på skoler, gymnasier og andre forsamlinger for børn og unge såvel som voksne og seniorer. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Nils Malmros er en af landets mest anerkendte filminstruktører. I sine spændende foredrag, formår han at kombinere både alvor og humor, og fortæller hudløst ærligt om sine film, også dem som omhandler hans eget liv. 

Nils Malmros er foruden selvlært filminstruktør også uddannet læge. Han har lavet filmene “En mærkelig kærlighed ” (1968), “Lars Ole, 5C” (1973), “Drenge” (1977), “Kundskabens træ” (1981), “Skønheden og udyret” (1983), “Århus By Night” (1989), “Kærlighedens Smerte” , “Barbara” (1997) samt “At kende sandheden” (2002).

For den dygtige filminstruktør Nils Malmros har det altid været den stærke psykologiske og realistiske skildring af mennesker, der har været omdrejningspunktet i hans film. De fleste af filmene er baseret på instruktørens egen opvækst og voksenliv. Især i den selvbiografiske film “Sorg og glæde”, hvor Nils Malmros skildrer den vel nok mest tragiske hændelse i sit liv, da hans kone slog deres lille datter ihjel i en psykose. En film Nils Malmros også holder et meget personligt og gribende foredrag om. Fire af Nils Malmros’ film har desuden modtaget Bodil-priser som årets bedste film.

Nils Malmros er uden tvivl en af landets mest kendte og elskede instruktører – og hans film er populære over hele landet.

  Nils Malmros foredrag

  Sorg og glæde

  • Nils Malmros’ ‘Sorg og glæde’ tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket. Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation. Sammen med en retspsykiater forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.
  • Nils Malmros er kendt for sine meget personlige film, der skildrer alt fra hans barndom (Lars Ole, 5.c), ungdom (Kundskabens træ) til en skandalesag, som involverede hans far (At kende sandheden). Alligevel fremstår ‘Sorg og glæde’ som den mest personlige til dato, idet instruktøren selv har gennemgået samme forløb som sit alter ego, Johannes, i filmen. Flere scener beskæftiger sig med nogle af hans mest kendte værker som ’Kundskabens træ’ (1981) og Skønheden og udyret (1983).
  • ‘Sorg og glæde’ har Jakob Cedergren (Frygtelig lykkelig) i rollen som Johannes, og i den krævende rolle som hans maniodepressive kone ses Helle Fagralid fra ‘Forbrydelsen’. Hør Nils Malmros fortælle om filmen, dens tilblivelse og de bagved liggende begivenheder.

  Nils Malmros foredrag

  Min vej til filmen

  • Med udgangspunkt i “Kundskabens træ” vil Nils Malmros fortælle om sin vej fra amatør til professionel autodidakt filmmand med 9 spillefilm bag sig. Fordraget vil blive ledsaget af videoeksempler.

  Nils Malmros foredrag

  Omkring Barbara

  • Nils Malmros vil i sit foredrag fortælle om hvorledes manuskriptet og filmen blev til ud fra Jørgen-Frantz Jacobsen roman, “Barbara”. Desuden vil han fortælle om Jørgen-Frantz Jacobsens liv og hans ulykkelige forelskelse i halvkusinen Estrid Bannister Good, der er model for romanens titelperson.
  • Endelig vil han fortælle om det gamle mytestof om Peder Arrheboe og Beinta, som Jørgen-Frantz Jacobsen bruger som forlæg til sin historie. Foredraget bliver ledsaget af videoeksempler.

  Nils Malmros foredrag

  At kende sandheden

  • I sit foredrag vil Nils Malmros fortælle om baggrunden for sin nye film. Den omhandler faderens bevægende liv fra en ydmyg opvækst i fattige kår til han ender som neurokirurgisk professor emeritus.
  • På sine gamle dage er faderen plaget af, at adskillige af de patienter, han opererede i 40´erne, dør af leverkræft som følge af det røntgenkontraststof THOROTRAST, man benyttede på det tidspunkt. Foredraget har således både menneskelige og læge-etiske aspekter.
  • For at forstå de faglige problemer, har Nils Malmros i to år virket som læge på faderens gamle afdeling. Ved foredraget vil der blive vist videoklip fra filmen.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Nils Malmros

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Nils Malmros

Foredragsemner med Nils Malmros