Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få et indblik i filminstruktørens liv og forunderlige film

Nils Malmros Foredrag

Nils Malmros

Filminstruktør og manuskriptforfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det var blændende godt og en meget veloplagt foredragsholder".

Thorkild Bork Hansen - Rejsby sogns menighedsråd Se alle referencer

Et foredrag med Nils Malmros giver jer:

  • Et spændende indblik i hans mangeårige karriere i filmbranchen
  • En skildring af hans unikke historie, som blandt andet inddrager filmene “Kundskabens træ” og “Sorg og glæde”
  • En helt unik oplevelse i selskab med en af de mest kendte og elskede historiefortællere
Uforpligtende forespørgsel på Nils Malmros

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nils

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Nils Malmros er en engageret foredragsholder, der kan give et indblik i både sit eget liv såvel som de berømte film, han har bag sig. Mød en foredragsholder, der formår at underholde fra start til slut. Nils er en af landets mest anerkendte filminstruktører. I sine spændende foredrag, formår han at kombinere både alvor og humor, og fortæller hudløst ærligt om sine film, også dem, der omhandler hans eget liv.

Et foredrag med Nils Malmros giver jer:

  • Et spændende indblik i hans mangeårige karriere i filmbranchen
  • En skildring af hans unikke historie, som blandt andet inddrager filmene “Kundskabens træ” og “Sorg og glæde”
  • En helt unik oplevelse i selskab med en af de mest kendte og elskede historiefortællere

Få et indblik i livet som filminstruktør

Nils Malmros er foruden selvlært filminstruktør også uddannet læge, ligesom sin far. Men da han havde lavet film ved siden af medicinstudierne, var det i sidste ende dem, der kom til at vinde hans faglige hjerte, hvorefter han forfulgte en karriere som filminstruktør. Han har blandt andet lavet filmene “Lars Ole, 5C”, “Drenge”, “Kundskabens træ” og “Sorg og glæde”.

For Nils har det altid været den stærke psykologiske og realistiske skildring af mennesker, der har været omdrejningspunktet i hans film. De fleste af filmene er baseret på instruktørens egen opvækst og voksenliv. Især i den selvbiografiske film “Sorg og glæde”, hvor Nils skildrer den vel nok mest tragiske hændelse i sit liv, da hans kone slog deres lille datter ihjel i en psykose. En film Nils Malmros også holder et meget personligt og gribende foredrag om. Fire af Nils film har desuden modtaget Bodil-priser som årets bedste film.

Nils Malmros er uden tvivl en af landets mest kendte og elskede instruktører – og hans film er populære over hele landet.

Book ham til jeres næste event og bliv klogere på hans film og karriere.

Se foredrag med Nils Malmros
Nils Malmros foredrag

Sorg og glæde

Nils Malmros’ “Sorg og glæde” tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket. Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation. Sammen med en retspsykiater forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.

Nils er kendt for sine meget personlige film, der skildrer alt fra hans barndom som kan ses i “Lars Ole, 5.c”, ungdom skildret i “Kundskabens træ” til en skandalesag, som involverede hans far i “At kende sandheden”. Alligevel fremstår “Sorg og glæde” som den mest personlige til dato, idet instruktøren selv har gennemgået samme forløb som sit alter ego, Johannes, i filmen. Flere scener beskæftiger sig med nogle af hans mest kendte værker som “Kundskabens træ” (1981) og “Skønheden og udyret” (1983).

“Sorg og glæde” har Jakob Cedergren i rollen som Johannes, og i den krævende rolle som hans maniodepressive kone ses Helle Fagralid fra “Forbrydelsen”. Hør Nils Malmros fortælle om filmen, dens tilblivelse og de bagved liggende begivenheder.

Nils Malmros foredrag

Min vej til filmen

Med udgangspunkt i “Kundskabens træ” vil Nils Malmros fortælle om sin vej fra amatør til professionel autodidakt filmmand med 9 spillefilm bag sig. Foredraget vil blive ledsaget af videoeksempler.

Nils Malmros foredrag

Omkring Barbara

Nils Malmros vil i sit foredrag fortælle om hvorledes manuskriptet og filmen blev til ud fra Jørgen-Frantz Jacobsen roman, “Barbara”. Desuden vil han fortælle om Jørgen-Frantz Jacobsens liv og hans ulykkelige forelskelse i halvkusinen Estrid Bannister Good, der er model for romanens titelperson.

Endelig vil han fortælle om det gamle mytestof om Peder Arrheboe og Beinta, som Jørgen-Frantz Jacobsen bruger som forlæg til sin historie. Foredraget bliver ledsaget af videoeksempler.

Nils Malmros foredrag

At kende sandheden

I sit foredrag vil Nils Malmros fortælle om filmen “At kende sandheden”. En film der handler om Nils far, kirurgen Richard Malmros’, bevægende liv fra en ydmyg opvækst i fattige kår til han ender som neurokirurgisk professor emeritus.

På sine gamle dage er hans far plaget af, at adskillige af de patienter, han opererede i 40’erne, dør af leverkræft som følge af det røntgenkontraststof thorotrast, man benyttede på det tidspunkt. Foredraget har således både menneskelige og læge-etiske aspekter.

For at forstå de faglige problemer, har Nils Malmros i to år virket som læge på faderens gamle afdeling. Ved foredraget vil der blive vist videoklip fra filmen.

Referencer

Det var en meget stor succes blandt eleverne. Det var en kæmpe fornøjelse at høre Nils fortælle om sine film.

Mette Rønne Nielsen

Vordingborg Gymnasium og HF

Malmros formåede på en både berørende og forståelig måde, at formidle et af verdens største psykiske tabuer - at en mor kan slå sit eget barn ihjel.

Anne-Marie Valbak

Psykiatrien, Region Syddanmark

Et spændende foredrag, med både alvor og humor, hvor Nils Malmros fortalte om baggrunden for sine film, der handlede om hans eget liv. Han viste klip fra nogle af filmene. Hudløs ærlig om sit liv på godt og ondt.

Grethe Skovlund

Alzheimerforeningen, region Syddanmark

Det var et meget spændende foredrag og Nils er en rigtig god formidler af sin livshistorie og hvordan han startede som instruktør og har lavet film, der har beskrevet forskellige faser af sit liv. Ikke mindst "Sorg og glæde" som ramte dybt ind i alle der var inde og høre det d. 8 oktober 2015 i Socialpsykiatrisk Center Syd i Brande.

Marianne Wiberg

Socialpsykiatrisk Center Syd, Brande

Vi fik et fint foredrag, som sammen med klip fra hans film gav os et levende indtryk af hans måde at formidle sin autobiografiske metode og formål. Det blev plads til både smil og tårer.

Mikael Holt

Ellevang Kirke

Nils gav et meget interessant foredrag og var meget åben for spørgsmål !

Jytte Hansen

Fruering Vitved Foredragsforening

Nils Malmros var veloplagt, humoristisk og og meget engageret i sit foredrag "Min vej til 'Kærestesorger'". Jeg har efterflg. fået ros fra nogle af publikummerne, som synes, at det var gode filmglimt, han viste, og det var sjovt at høre om især hans instruktion af børn.

Grete Holm

Greve Bibliotek

Meget personligt foredrag og stor åbenhed overfor lytterne.

Ane LaBranche

Hyltebjerg Kirke i Vanløse

Levende og engageret foredragsholder. Nils Malmros var utrolig imødekommende overfor tilhørernes spørgsmål og kommentarer - også efter foredragsaftenen reelt var forbi. Han gav sig tid til at tale med alle, der gerne lige ville have et par ord med ham, og det betød meget for tilhørerne.

Vibeke Døssing Petersen

Galten kirke, Skanderborg Provsti, Århus Stift

Vi oplevede at det var et rigtigt fint foredrag, som blev leveret med indlevelse og indsigt. Vi har oplevet megen positiv respons fra vores elever, som nød Nils Malmros’ tilstedeværelse i salen og hans formidling af sit/sine fag.

Mette Thayssen

Teknisk Gymnasium, Århus Midtby

Det var en rigtig god oplevelse at høre Nils Malmros fortælle om sine film, i særdeleshed Sorg og Glæde.

Hanne Bilacz

Aktivitetsudvalget /Menighedsrådet, 4500 Nykøbing Sj.

Det var blændende godt og en meget veloplagt foredragsholder.

Thorkild Bork Hansen

Rejsby sogns menighedsråd
Uforpligtende forespørgsel på Nils Malmros

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Nils Malmros
Nils Malmros

5 ud af 5 stjerner

"Det var blændende godt og en meget veloplagt foredragsholder".

Thorkild Bork Hansen - Rejsby sogns menighedsråd Se alle referencer

Foredragsemner med Nils Malmros