Henter Indhold ...

Lykke Friis

Ph.d. og foredragsholder

Lykke Friis er ekspert i europæisk politik med speciale i Tyskland. Hun har en fortid som klima-, energi- og ligestillingsminister og trækker på sin praktiske erfaring og store rejseaktivitet, der altid gør foredragene aktuelle og nærværende. Lykke er formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og sidder bl.a i bestyrelsen for den førende europæiske tænketank, European Council of Foreign Relations.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Lykke Friis er kendt for sine skarpe analyser og evne til at få selv de mest komplicerede europæiske problemstillinger ned på jorden – samtidigt med at der midt i alvoren er plads til et smil og en enkelt anekdote fra sportens verden.

Lykke Friis har altid haft Europa som omdrejningspunkt for sit virke – lige fra embedsmand over forsker og prorektor til minister. Hun er cand. scient pol og Phd i international politik fra Københavns Universitet og har en Master grad i europæisk politik fra London School of Economics.

Lykke Friis har siden Amsterdam-Traktatens vedtagelse i 1996 været en af de mest benyttede kommentatorer og analytikere i danske medier, ligesom hun er engageret i adskillige tænketanke om europæisk politik. Hun har vundet DR’s prestigefyldte Rosenkjær-pris for sine evne til at videreformidle komplicerede bøger. Lykke Friis har skrevet adskillige bøger om europæisk politik og Tyskland. I efteråret 2018 er hun aktuel med en ny bog om tysk politik, der udgives på Gyldendal.

Udover sit faglige virke er Lykke Friis aktiv i mange forskellige sammenhænge. Hun er bl.a præsident for Kræftens bekæmpelse, næstformand i DBU’s kvindekommission og medlem af bestyrelsen i Vestas, Velux og Rockwoolfonden.

Et Lykke Friis foredrag er udfordrende, højaktuelt og krydret med en god portion humor og anekdoter fra hendes mange aktiviteter. Hun bliver især benyttet af virksomheder og banker, der opdateres på, hvad der foregår i Europa.

  Lykke Friis foredrag

  Europa – hvad nu?

  • Alt imens Europa skal håndtere sine interne udfordringer, som Brexit og flygtningekrisen, så flytter væksten og indflydelsen til nye stærke økonomier i Asien. Det bliver yderligere komliceret af, at mange lande må fokuserer på sin egen indenrigspolitiske situation. Valget i Tyskland i september 2017 gør også, at Tyskland nu må begynde at se mod egen organisation.
  • I dette højst aktuelle foredrag vender Lykke Friis sit stærke blik mod EU’s mange udfordringer,  og stiller skarpt på kansler Angela Merkel, der kommer til at være den mest afgørende spiller. Lykke Friis tager afsæt i sin egen konkrete og praktiske erfaring med EU-systemet som forsker og ikke mindst tidligere minister.

   Lykke Friis foredrag

  Store land, hvad nu? Tyskland og Merkel-æraens afslutning

  • Den tyske kansler Angela Merkel er blevet kaldt den frie verdens leder og verden mest magtfulde kvinde. Men hvem står egentlig bag disse prdikater? Hvem er Angela Merkel som person? Hvad betyder hendes østtyske baggrund for den måde, hun driver politik på i Tyrksland, og hvordan kan det være, Merkels parti gik så markant tilbage ved valget i efteråret 2017? Disse og mange flere spørgsmål giver Lykke Friis svar på i foredraget.
  • Lykke Friis har personlige erfaringer med kansler Merkel, såvel som sine fire måneder i Tyskland under valget, og det er også derfra hun tager udgangspunktet i dette højst aktuelle foredrag om Tysklands og Merkels rolle i Europa og verdenspolitikken. Afslutningsvis løftes slørret for Merkel-mysteriet: hvor længe sidder Merkel og hvem skal afløse hende?

  Lykke Friis foredrag

  Tyskland – 30 år efter Berlinmurens fald

  • 2019 markerer 30-årsdagen for Berlinmurens fald, der vendte og op ned på europæisk og ikke mindst tysk politik. Lykke Friis, der er ekspert i tysk politik, tager i sit foredrag tilhørerne med tilbage til de dramatiske dage i 1989, og uddyber sin kontroversielle pointe: At Berlinmuren faldt ved en fejl.
  • Foredraget kommer også omkring den tyske genforening og stiller spørgsmålstegn ved, i hvor høj grad, at Tyskland i dag er blevet én samlet nation? I hvor høj grad er Tyskland i dag én samlet nation? Lykke Friis rejste en del rundt i Østtyskland ved det seneste valg, der blandt andet viste, at det nye højreorienterede parti Alternative für Deutschland har langt bedre fat i det gamle DDR end i Vesttyskland.
  • Foredraget bliver fortalt fra et meget personligt perspektiv, da Lykke Friis er opvokset med en tysk mor og en dansk far.
Foredragsholdere der minder om Lykke Friis

Foredragsemner med Lykke Friis