Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-05

Oplev en skarp analytiker med speciale i Tyskland dele ud af sin viden om Europa

Lykke Friis foredrag

Lykke Friis

Ph.d. og foredragsholder

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Lykke Friis er ekspert i europæisk politik med speciale i Tyskland. Hun er kendt for sine skarpe analyser og evne til at få selv de mest komplicerede europæiske problemstillinger ned på jorden - samtidigt med at der midt i alvoren er plads til et smil og en enkelt anekdote fra sportens verden.

Lykke Friis er Berlingske Tidendes korrespondent i Tyskland og bosiddende i Berlin, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister samt tidligere prorektor på Københavns Universitet. Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i bestyrelsen for en af Europas førende tænketanke. Lykke er en flittigt brugt ekspert af tv og radio. Hun er bogaktuel med ”En kuffert i Berlin” (2018), der handler om det sidste dramatiske år i tysk politik og det forstående ”Mutti-mysterium” – hvem skal afløse Merkel?

Lykke Friis har altid haft Europa som omdrejningspunkt for sit virke – lige fra embedsmand over forsker og prorektor til minister. Hun er cand. scient pol og Phd i international politik fra Københavns Universitet og har en Master grad i europæisk politik fra London School of Economics.

Lykke Friis har siden Amsterdam-Traktatens vedtagelse i 1996 været en af de mest benyttede kommentatorer og analytikere i danske medier, ligesom hun er engageret i adskillige tænketanke om europæisk politik. Hun har vundet DR’s prestigefyldte Rosenkjær-pris for sine evne til at videreformidle komplicerede bøger. Lykke Friis har skrevet adskillige bøger om europæisk politik og Tyskland. I efteråret 2018 er hun aktuel med en ny bog om tysk politik, der udgives på Gyldendal.

Udover sit faglige virke er Lykke Friis aktiv i mange forskellige sammenhænge. Hun er bl.a præsident for Kræftens bekæmpelse, næstformand i DBU’s kvindekommission og medlem af bestyrelsen i Vestas, Velux og Rockwoolfonden.

Et Lykke Friis foredrag er udfordrende, højaktuelt og krydret med en god portion humor og anekdoter fra hendes mange aktiviteter. Hun bliver især benyttet af virksomheder og banker, der opdateres på, hvad der foregår i Europa.

Se foredrag med Lykke Friis

  Lykke Friis foredrag

  Store land, hvad nu? Tyskland og Merkel-æraens afslutning

  • Verdens mest magtfulde kvinde. Eller den frie verdens leder. Disse klicheer er for længst blevet hæftet på Tysklands kansler Angela Merkel. Og efter flygtningekrisen er Mutter Angela kommet til. Hvad er op og ned på disse beskrivelser, hvad betyder hendes østtyske baggrund, og hvad sker der med Tyskland og Europa nu, hvor hun ikke længere skal være partiformand? Det er nogle af de spørgsmål, som Lykke Friis stiller skarpt på. I foredraget
   trækker Lykke Friis også på personlige erfaringer med kansleren og på oplevelser under valgkampen.
  • Foredraget er aktuelt ved, at det stiller skarpt på Tysklands og Merkels rolle i Europa og verdenspolitikken. Afslutningsvis løftes sløret for Merkel-mysteriet: hvor længe sidder Merkel som kansler, og hvem vil kunne afløse hende?

   Lykke Friis foredrag

  Brexit – den vanskelige skilsmisse

  • Den 23. juni 2016 stemte et flertal af briterne ‘nej’ til fortsat medlemskab af EU. Premierminister David Cameron trådte tilbage, og siden har britisk politik ikke være den samme. Spørgsmålet er imidlertid, hvor langt tid det vil tage briterne og resten af EU at forhandle skilsmissen på plads. Hvilke medlemskabsformer kan man forestille sig, og hvilke konsekvenser vil en britisk exit få for EU-samarbejdet, Danmark og ikke mindst dansk erhvervsliv?
  • I foredraget stiller Lykke Friis skarpt på disse spørgsmål med Tysklands Angela Merkel som den centrale mægler, ligesom hun også redegør for, hvilke konsekvenser det britiske ‘nej’ kan få for fremtidens Storbritannien – Great Britain or Little England (med bl.a et selvstændigt Skotland)?

   Lykke Friis foredrag

  Europa – hvad nu?

  • Vækst og indflydelse har for længst holdt store flyttedag til nye stærke økonomier i Asien. Imens har Europa travlt med at håndtere interne udfordringer, så som flygtningekrisen og Brexit. Det hele kompliceres af, at de fleste lande har mere end rigeligt at gøre med deres indenrigspolitiske situation. Efter Merkels udmelding i slutningen af oktober om, at hun ikke længere vil være formand, vil Tyskland også i stigende grad skulle vende blikket indad.
  • I foredraget giver Lykke Friis et ”helikopter-blik” på EU’s mange udfordringer og stiller skarpt på den mest afgørende aktør, nemlig Tysklands Angela Merkel. Foredraget trækker i høj grad på Lykke Friis egne erfaringer med EU-systemet som forsker, minister og senest korrespondent.

   Lykke Friis foredrag

  En kuffert i Berlin – Rejse i Merkels Tyskland

  • Sådan hedder Lykke Friis bog (2018), der handler om Tysklands identitetskrise, som kom til udtryk under den tyske valgkamp. Grundet de mange flygtninge og migranter, der er ankommet med deres kufferter, er mange tyskere blevet usikre på deres egen rejse: Hvor åbent skal Tyskland være og har landet pga. den historiske bagage forpligtelse til at yde en særlig humanitær indsats?
  • Med afsæt i en længere rejse i Merkels Tyskland giver Lykke Friis sit bud og ser også frem mod Mutti-mysteriet: Hvem skal afløse Angela Merkel som kansler, og vil det lykkedes Merkel i modsætning til alle forgængerne at forlade statsministeriet med et smil på læben? Lykke Friis trækker naturligvis også på sin egen dansk-tyske baggrund med et ben – eller kuffert, om man vil – i begge lande.
  • Foredraget og bogens titel er inspireret af Marlene Dietrichs klassiker af samme navn.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Lykke Friis