Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Oplev en skarp analytiker med speciale i Tyskland dele ud af sin viden om Tyskland og det øvrige Europa

Lykke Friis Foredrag

Lykke Friis

Ph.D., direktør for Tænketanken Europa og tidl. Tysklandskorrespondent.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Virkelig et godt foredrag. Lykke Friis er en engageret og sjov foredragsholder, hvor man tydeligt kan mærke, at emnet er noget, som hun brænder for".

Lene Rasmussen - Stevns Bibliotekerne Se alle referencer

Et foredrag med Lykke Friis giver jer:

  • Skarpe analyser af europæisk politik, der stiller kritiske spørgsmål
  • Et kendt medieansigt på grund af sit gennemgående kendskab til europæisk politik
  • Et aktuelt, veleksekveret og udfordrende oplæg på baggrund af hendes ekspertviden
Uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lykke

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Lykke Friis er ekspert i europæisk politik med speciale i Tyskland. Hun er kendt for sine skarpe analyser og evne til at få selv de mest komplicerede europæiske problemstillinger ned på jorden – samtidig med, at der midt i alvoren er plads til smil og anekdoter.

Et foredrag med Lykke Friis giver jer:

  • Skarpe analyser af europæisk politik, der stiller kritiske spørgsmål
  • Et kendt medieansigt på grund af sit gennemgående kendskab til europæisk politik
  • Et aktuelt, veleksekveret og udfordrende oplæg på baggrund af hendes ekspertviden

Lykke Friis er direktør for Tænketanken Europa og bestyrelsesmedlem i Det Udenrigspolitiske Selskab. Tidligere har hun været Tysklandskorrespondent på Berlingske Tidende, prorektor ved Københavns Universitet samt klima-, energi- og ligestillingsminister. Hun har udgivet en lang række bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i en række europæiske bestyrelser. Lykke Friis er en flittigt brugt ekspert i de danske medier, hvor hun ofte fungerer som kommentator og analytiker.

Book et foredrag med Lykke Friis, hvis I er interesserede i EU-politik, og de konflikter og beslutninger, der ofte bliver taget. Et foredrag med Lykke er udfordrende, højaktuelt og krydret med en god portion humor og anekdoter fra hendes mange aktiviteter.

Se foredrag med Lykke Friis
Lykke Friis foredrag

EU - hvad nu?

EU står over for den største krise siden Anden Verdenskrig – med blandt andet krig i Europa og Mellemøsten, inflation, lav vækst og voksende polarisering. Modsat tidligere kriser er denne karakteriseret ved, at Tyskland også er i krise og ledes af en regering, der for længst har mistet sit flertal i meningsmålingerne. Samtidigt med at EU skal fastholde enigheden internt udfordres EU i stigende grad udefra, ikke mindst af Kina men også at et USA, hvor Donald Trump igen spøger i kullisen. Oven i udefrakommende problemer kæmper EU også med medlemmer, såsom Polen og Ungarn, der pludselig sætter spørgsmålstegn ved en grundpille i vestlige demokratier, magtens tredeling.

Med afsæt i sin rolle som EU- og Tysklandsekspert sætter Lykke Friis den nyeste udvikling i perspektiv, og giver sit bud på, hvor Europa er på vej hen – alt sammen krydret med anekdoter fra hendes mange møder – blandt andet fra sin tidligere rolle som klima, energi- og ligestillingsminister – med toppolitikere og internationale kapaciteter.

Lykke Friis foredrag

Tårernes Europa

En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig – og læg dertil Brexit, autoritære bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede sig frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endeligt i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, at vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det? Og hvor sikkert er det, at Europa kan holde sammen i kampen mod Putin? Det giver Lykke Friis sine bud på i hendes bog “Tårernes Europa”, der er afsættet for dette foredrag.

Lykke Friis har altid haft det europæiske som omdrejningspunkt; først som statskundskabsstuderende, forsker, minister, korrespondent i og nu som direktør for Tænketanken Europa. I foredraget tager hun jer med på hendes personlige, europæiske opdagelsesrejse – fra Moskva og Rom til London og Kyiv, til det nye jerntæppe i Narva og det centrale Tyskland, hvor Putin boede i Dresden i slutfirserne, og hvor Angela Merkel på en række områder svigtede. Anekdoter og pointer illustreres med personligt fotomateriale.

Mødet med den polske frihedshelt Lech Walesa og Ruslands tidligere præsident Dmitrij Medvedev trækkes ind – alt sammen for at forklare, hvad der bragte os til dette vendepunkt i historien og for at give kvalificerede bud på, hvad der venter os. Trods titlen er én af hovedpointerne, at der fortsat er håb. Ligesom i 1989 afhænger det Europa, vi får, i høj grad af os selv. Og aldrig siden 1989 har der været en så bred erkendelse af, at demokrati og fred i Europa ikke må tages for givet.

Lykke Friis foredrag

1989 og Berlinmurens fald - ”Hvad nu hvis”? Mød de ukendte helte, der reddede Europa fra katastrofen

Sjældent har historien faret så hurtigt af sted som i 1989. Berlinmuren faldt, den kolde krig blev afsluttet, og stribevis af central- og østeuropæiske lande sagde farvel til kommunismen. Ofte indtraf der flere begivenheder samme dag, og da europæerne fejrede nytårsaften 1989/90, var Europa fundamentalt forandret.

I dag – mere end 30 år efter – er der en tendens til at se tilbage på 1989 som uundgåeligt. Muren måtte falde, og Central- og Østeuropa måtte blive frit. I foredraget giver Lykke Friis et anderledes billede. 1989 var flere gange tæt på at lande i en katastrofe; og det var ofte helt ukendte helte som fx Helmut Hackenberger og Harald Jäger, der reddede Europa fra en såkaldt ”kinesisk løsning” med kampvogne som ved Den Himmelske Fredsplads i juni 1989.

Udover at se tilbage på 1989 trækker Lykke Friis også de store linjer frem til i dag. Hvorfor er meget af euforien i Central- og Østeuropa forsvundet? Og hvad blev der af, at teorien om, at 1989 satte et punktum i verdenshistorien?

Referencer

Virkelig et godt foredrag. Lykke Friis er en engageret og sjov foredragsholder, hvor man tydeligt kan mærke, at emnet er noget, som hun brænder for.

Lene Rasmussen

Stevns Bibliotekerne

Super godt indlæg - komplekst emne gjort forståeligt og brugbart. Trods temaets alvor, blev det serveret med energi og humor. Lykke Friis kommer med en stor anbefaling.

Helge Padegaard

Svendborg Kommune

Vi fik meget ros fra vores gæster for vores valg af oplægsholder. Lykke Friis er virkelig dygtig til at få folk til at lytte til hendes smittende begejstring for den tid, vi lever i, og for at sætte den i et udenrigspolitisk perspektiv. Altid inspirerende at lytte til hende.

Rikke Dybkjær Meltz

Kalundborgegnens Erhvervsråd

Lykke Friis er en meget dygtig foredragsholder, der formilder sikkert, morsomt og engageret.

Maja Mailund

Fredericia Gymnasium

Vi havde 2 borgmestre, en del embedsfolk samt virksomhedsledere siddende og vente på Lykke Friis, der var forsinket og kom i gang 35 minutter senere end aftalt. Adressen for foredrag var opgivet til både Athenas samt Lykke Friis og jeg kan se at godtgørelse for transport må være udregnet herefter.

Klaus Larsen

Business Lolland-Falster

Meget interessant og nærværende foredrag. Lykke Friis tilrettede sit foredrag "EU - hvad nu?" til vores ønske om også at fokusere på, hvad gode sprogkundskaber kan føre til, og hun talte engageret og i øjenhøjde med eleverne.

Rikke Arnholtz

Allerød Gymnasium

Godt og inspirerende foredrag. Lykke er meget levende og super dygtig

Jeanne Jensen

Jyske Bank

Foredraget var strålende i både indhold og form - aktuelt i forhold til 30-året for murens fald og udgivelsen af Lykke Friis' bog.

Christian Balslev-Olesen

Hotel Nyborg Strand

Alt gik som det skulle og Lykke Friis leverede et fremragende foredrag.

Inger Droob

Musikkens Hus

Lykke Friis er en meget engageret, interessant og inspirerende person, der forstår at komme med sit budskab på en måde, hvor hun kan fastholde sit publikum, og det med hendes sædvanlig dejlige glimt i øjet. Det var en stor fornøjelse at have hende af besøg.

Knud Rasmussen

Frederiksklubben af 1848

Lykke Friis holdte et virkeligt interessant og energisk foredrag. En kæmpe fornøjelse.

Pia Bendix Jensen

SEGES Innovation

Lykke Friis var veloplagt og meget, meget vidende. Et helstøbt oplæg med stor tyngde, men aflagt med en lethed, der kun er mulig, når man har et stærkt overblik.

Morten Skjerk

Lærernes Pension

Lykke Friis var meget vidende og en engageret formidler. Vi har fået positiv respons fra publikum efterfølgende.

Gitte Buur Rasmussen

Odder Bibliotek

Tårernes Europa

En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig – og læg dertil Brexit, autoritære bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede sig frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endeligt i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, at vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det? Og hvor sikkert er det, at Europa kan holde sammen i kampen mod Putin?

Spørgsmålene driver Lykke Friis ud på en opdagelsesrejse fra Moskva til Kyiv, Kharkiv, Sarajevo, Narva, Tallinn, Rom, London og Tyskland. Undervejs i Tårernes Europa taler Lotte Friis med politiske aktører og intellektuelle, som den polske frihedskæmper Lech Walesa og Ruslands forhenværende præsident Dmitrij Medvedev, for at forstå Europas kommende fremtid og plads i verden.

Trods titlen er én af hovedpointerne, at der fortsat er håb. Ligesom i 1989 afhænger det Europa, vi får, i høj grad af os selv. Og aldrig siden 1989 har der været en så bred erkendelse af, at demokrati og fred i Europa ikke må tages for givet.

Udgivelse: November 2022
Forlag: Forlaget 28B

Uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Lykke Friis
Lykke Friis

4.75 ud af 5 stjerner

"Virkelig et godt foredrag. Lykke Friis er en engageret og sjov foredragsholder, hvor man tydeligt kan mærke, at emnet er noget, som hun brænder for".

Lene Rasmussen - Stevns Bibliotekerne Se alle referencer

Foredragsemner med Lykke Friis