Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Oplev et foredrag, der giver større forståelse og mod på at læse Kierkegaard

Joakim Garff Foredrag

Joakim Garff

Teolog, forfatter og forskningslektor.

Forespørg nemt på pris og dato

4.5 ud af 5 stjerner

"Det var meget inspirerende og en meget dynamisk foredragsholder."

Arne Frank Howardsen - Landsforeningen af menighedsråd, Bornholm Se alle referencer

Et foredrag med Joakim Garff giver jer:

  • En dynamisk, engageret og rutineret foredragsholder
  • En større forståelse for og mod på at læse Kierkegaards værker
  • Fortællingen om Kierkegaards store forelskelse i Regine og deres dramatisk affære
Uforpligtende forespørgsel på Joakim Garff

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Joakim

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Joakim Garff er en af landets absolut største autoriteter, når det drejer sig om Søren Kierkegaard – og så formår han at formidle stoffet, så man forstår det og bliver grebet af det.

Et foredrag med Joakim Garff giver jer:

  • En dynamisk, engageret og rutineret foredragsholder
  • En større forståelse for og mod på at læse Kierkegaards værker
  • Fortællingen om Kierkegaards store forelskelse i Regine og deres dramatisk affære

En gribende introduktion til en af verdenshistoriens vigtigste filosoffer

Joakim Garff er teolog og lektor på Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Derudover er han medredaktør af Søren Kierkegaards Skrifter i 55 bind og har blandt andet udgivet “SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En Biografi”, som Georg Brandes Prisen og Weekendavisens litteraturpris belønnede. Den eftertragtede bog blev trykt i Danmark i mere end 50.000 eksemplarer. Efterspørgslen rakte ud over landets grænser og dermed blev den også oversat til norsk, svensk, tysk, engelsk, ungarsk, italiensk og under oversættelse til hollandsk, kinesisk og japansk. Joakim Garff har desuden udgivet bogen “Regines gåde. Fortællingen om Kierkegaards forlovede og Schlegels hustru” i 2013 og beskæftiger sig på nuværende tidspunkt med Kierkegaard og hans dannelsesbegreb.

De dynamiske og inspirerende foredrag af Joakim Garff om Søren Kierkegaard er især populære hos biblioteker, museer, foreninger, højskoler, kirker og gymnasier, der ønsker en forståelig, inspirerende og gribende introduktion til en af verdenshistoriens vigtigste filosoffer og ophavsmand til eksistentialismen.

I 2023 udkom Joakim Garffs roman “Solisterne” som er et sansemættet rejseeventyr om Søren Kierkegaard og H. C. Andersen. Joakim holder desuden foredrag med afsæt i bogen.

Book Joakim, hvis I ønsker en spændende og inspirerende introduktion til en af de vigtigste roller indenfor tænkning i nyere, moderne tid.

Se foredrag med Joakim Garff
Joakim Garff foredrag

Solisterne: Sandheden om H.C. Andersen og Søren Kierke­gaard – og om fiktionens foræringer

I sin roman “Solisterne” lader Joakim H.C. Andersen og Søren Kierkegaard rejse ned gen­nem Europa sidst i 1849 med Rom som destination. Undervejs udveksler det umage par tanker om kærligheden, angsten, glæden, selvet, døden og livet derefter, men berører også deres kunstneriske virksomhed og den udeblevne anerkendelse, pressens tilta­gen­de dominans og den vildt­voksende natur­videnskab, folkestyrets frem­march og kristen­dom­mens krise.

I fore­draget vil Joakim belyse for­holdet mellem solisterne på grundlag af det foreliggende kilde­materiale, men tillige reflek­tere over den øgede forståelse af solisterne, som romanen muliggør, altså kredse om det, man kunne kalde fiktionens foræringer. Kommer vi sand­heden nærmere med kunsten end uden? Er fiktionalisering i virkeligheden et fortolkningsmæssigt forstørrelsesglas, der giver os et bedre billede af begiven­heder og perso­ner, stemninger og tilstande, end de såkaldt nøgne kendsgerninger formår? Række­vidden af disse reflek­sioner vil Joakim afprøve ved at oplæse udvalgte partier fra romanen.

Joakim Garff foredrag

 Du mit hjertes herskerinde

Joakim Garff beretter i dette foredrag historien om Regine, hendes egen, og den som Kierkegaard udlagde. “Du mit Hjertes Herskerinde”, således beskrev den forelskede Kierkegaard hengivent Regine, som han danner par med i denne filosofihistorie, trods hun i den virkelige verden var gift med Johan Frederik Schlegel i næsten et halvt århundre­de. En åbenlys uorden, men ikke desto mindre uundgåelig, grundet den stærke tiltrækning mellem Søren og Regine. Efter det dramatiske brud mellem dem i 1841 møder de usædvanligt regelmæssigt. I den kølige kirkes tusmørke, på de Københavnske stræder og gader, eller langs de maleriske, høje volde, hvor de konstaterer, at platonisk kærlighed ikke er mindre intens end fuldbyrdet erotik.

Regine fremstår som en gåde. Det fremgår af breve fra hendes ophold i Dansk Vestindien fra 1855 til 1860, at hun ikke bare var en ornamental porcelænsfigur, en kompetent kvinde af kød og blod, fyldt med både holdninger, begæringer, fortielser og betroelser. Foredraget belyser Regines forsøg på at være andet og mere end Kierkegaards litterære livsledsagerske – deriblandt at blive sig selv.

Foredraget ledsages af billeder fra de tre små tropeøer, som det i 2017 er 100 år siden Dan­mark solgte til USA for 25 millioner dollars. Derved var et stykke dramatisk danmarkshistorie, som strakte sig over en periode på knap 250 år, formelt afsluttet.

Joakim Garff foredrag

Søren Kierkegaard. En introduktion til den globale dansker

Opmærksomheden omkring Kierkegaards værker og hans person har været i en opadgående kurve de seneste årtier – og ikke kun herhjemme. Årsagen skal blandt andet findes i de dybtgående eksistensanalyser og profetiske fornemmelse for menneskets situation i den moderne, foranderlig verden, som Kierkegaard producerede.

Men hvem var Kierkegaard? Denne besynderlige magister, der trods sit berømte navn, aldrig selv nåede længere ud i verden end sydpå til Berlin? Hvordan bevæger vi os ind i forfatterskabet og hans litterære opfindsomhed, og hvordan kommer vi nogenlunde helskindet ud igen?

Joakim forsøger i foredraget med nogle bud, hvorefter enhver kan spørge om alt. Det absolutte paradoks eller måske farven på Kierkegaards foretrukne paraply?

Joakim Garff foredrag

Kierkegaard: Dannelse og opdragelse - dengang og i dag

Dannelse er fint, men opdragelse er gammeldags. Hvorfor egentlig det? Vi vil gerne diskutere livskvalitet og værdier, men når det kommer til normer og idealer, så er vi mere tilbageholdende?

I foredraget giver Joakim et rids over den dannelsen- og opdragelsen som begreb, og ikke mindst dets udvikling fra Goethe over Kierkegaard til Emma Gad. Samtidig trækker Joakim paralleler op til nutidige fænomener som selvdannelse, kompetenceudvikling og omstillingsparathed.

Joakim Garff foredrag

Kierkegaards psykologi. Om friheden til at blive sig selv - og en anden

Kierkegaard var en avanceret psykolog, der takket være sit digteriske geni, sit eget problemfyldte indre og sin hyppige kontakt med såkaldt almindelige mennesker på gader og stræder, kunne skrive psykologiske hovedværker som “Begrebet Angest” og “Sygdommen til Døden”.

Men hvad forstod Kierkegaard ved ‘psykologi’, hvordan var hans egen psyke – og hvad er det egentlig, han vil lægge det moderne menneske på sinde?

Joakim Garff foredrag

Kierkegaard begynder i gymnasiet

Englænderne kender deres Shakespeare, tyskerne deres Goethe og italienerne deres Dante, men hvor godt kender danskerne egentlig deres Kierkegaard?

Det er oplagt at indlede bekendtskabet med Kierkegaard i gymnasiet – og vel kan han være vanskelig, men umulig er han langtfra.

Præsentationen af Kierkegaards liv, tid og tænkning er afstemt efter elevernes forudsætninger og kredser om emner som identitet, selvværd og den magt, som ‘de andre’ kan udøve.

Referencer

Tilhørerne syntes, at Joakim Garff var en skattekiste af viden om Søren Kierkegaard.

Katrine Karberg

Fynske Netværkere

Fremragende indlæg på vores kulturkonference. Helt som forventet.

Nis Georg Bøgen

Museumsforeningen TØNDER MUSEUMS VENNEKREDS

Det var meget inspirerende og en meget dynamisk foredragsholder.

Arne Frank Howardsen

Landsforeningen af menighedsråd, Bornholm

Fint foredrag. Der var 65 tilhørere. De syntes alle meget engagerede, og lysten til bagefter at kommentere var stor.

Anne-Meta Brunsborg

Koldingbibliotekerne

Velforberedt - oven på sit stof - kæmpeviden/ kæmpeoverskud. Joakim Garffs smukke og gennemførte retorik, var på alle måder en glæde og fornøjelse at lytte til.

Lissy Hauge Jensen

Ellebæk Kirke Holstebro

Jeg har kun oplevet positiv tilbagemelding - når jeg har været i kontakt med jer.

Majbritt Pedersen

Ramløse Meningshedsråd

Garff er en stor formidler - ikke mindst til det forberedte modne publikum. Det generelle rids i første del med uddybning af fokuspunktet om almendannelsen efter pausen fungerede perfekt. Alle spørgsmål blev indlevet, autoritativt og venligt besvaret i den efterfølgende "debat". Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger.

Søren Juul

Kirkehøjskolen i Kalundborg

Fint og vedkommende for målgruppen.

Merete Sølling

Søborg Kirke

Foredragsholderen holdt, hvad foromtalen lovede - og var meget venlig og lydhør overfor spørgsmål fra salen. Mange fremmødte fik et godt udbytte af aftenen, større forståelse for emnet og mod på at læse Kierkegaard.

Otto Lundgaard

Ringsted Sogn

Levende og velforberedt, meget dygtig på sit felt, dygtig formidling, kun ros - deltagerne og arrangører var alle godt tilfreds.

Anna Birgit Thyssen

Kastrup Menighedsråd

Det var tydeligt, at Garff formede sit foredrag efter tilhørerskaren. Det var yderst veloplagt.

Margrethe Tjalve

Egebælksvang Menighedsråd
Uforpligtende forespørgsel på Joakim Garff

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Joakim Garff
Joakim Garff

4.5 ud af 5 stjerner

"Det var meget inspirerende og en meget dynamisk foredragsholder."

Arne Frank Howardsen - Landsforeningen af menighedsråd, Bornholm Se alle referencer

Foredragsemner med Joakim Garff