Henter Indhold ...

Kaare R. Skou

Fhv. politisk redaktør på TV 2, journalist og forfatter

Ikke uden grund er Kaare R. Skou og hans foredrag nogle af de mest populære, når emnet er politik – uanset om målgruppen er eksperter eller alment interesserede. 30 års erfaring som journalist giver noget at fortælle om. Selvom Kaare Skou er pensionist nu, følger han aktivt og nysgerrigt med i dagens politik. Han formår på underholdende og skarp vis at stille dagens politik i relief. Kaare R. Skou foredrag skaber typisk fulde huse til åbne arrangementer.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Kaare R. Skou er forhenværende politisk redaktør på TV2 og har skrevet flere bøger om Folketinget og den politiske historie, og har i sit forfatterskab udøst af sine oplevelser i magtens korridorer, uanset om det var fra Christiansborg, på Radioavisen og siden for TV 2 under statsministrene Anker Jørgensen, Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

I efteråret 2016 udkommer bøgerne Magtens forblændelse om den korrupte justitsminister P. A. Alberti, som bedrog bondestanden for, hvad der i dag svarer til et milliardbeløb, og Lov og Land om grundlovenes politiske historie fra Jyske Lov i 1241 til EU’s Lissabontraktat og Storbritanniens ’brexit’. Tidligere har han skrevet Folkestyret i arbejde (1995) om politikkens spilleregler, Demokratiets danmarkshistorie (1999), Dramatiske døgn i folkestyret (2001), det store politiske leksikon Dansk politik A-Å (2005), den populære fortælling Land at lede (2008) om folkestyrets historie fra grevinde Danner til Anders Fogh, og Politik der forandrede Danmark (2012), som er historien bag de 65 mest betydningsfulde love gennem tiderne.

Kaare R. Skou er uden tvivl en af landets største autoriteter hvad angår livet på Christiansborg dansk politik fra Grundloven i 1849 til i dag. Det var også ham, der ’opfandt’ journalistens rolle som politisk kommentator.

  Kaare R. Skou foredrag

  Dansk politik nu

  • Den politiske situation netop nu. Hvad tales der om – og hvad vil der blive talt om i den nærmeste fremtid. Foredraget sætter dagens politik i et historisk perspektiv og indeholder samtidig en beskrivelse af de politiske partiers og de centrale politikeres placering i det politiske billede.

  Kaare R. Skou foredrag

  Hvordan politik bliver til

  • Et foredrag – eller snarere et causeri – om hverdagen på Christiansborg, de politiske partier og de centrale politikere. Det er historien om, hvad der sker bag kulisserne, når tv’s lamper er slukket, og der skal slås søm i for at få aftaler i land. Vi får svaret på, hvor politikerne er henne, når de ikke er i folketingssalen, hvorfor kirkeudvalget kan være interessant, hvor de virkelige politiske kampe kæmpes, og hvad der sker, når ministeren giver kaffe.

  Kaare R. Skou foredrag

  Store kvinder i dansk politik

  • En populær fortælling om kvinder i det politiske liv og kampen for ligestilling. Vi begynder ved Louise Rasmussen – bedre kendt som grevinde Danner – og slutter efter en tour de force over personer som Nina Bang og Marie Lassen hos Pia Kjærsgaard og Mette Frederiksen.

  Kaare R. Skou foredrag

  Grundloven – hvad står der i den, og hvad står der ikke i den

  • Mange tror, at Grundloven er en relativt tyk bog. I virkeligheden fylder den blot et par sider. Men hvad står der på de sider, og hvordan kom det til at stå der. Spørgsmålet stilles også, om der er behov for en ny grundlov, for det meste af vores grundlov stammer tilbage fra 1848, hvor samfundet så helt anderledes ud.

  Kaare R. Skou foredrag

  EU’s fantastiske historie

  • En beretning om, hvordan EU blev skabt og om unionens skaber – en fransk cognacsælger ved navn Jean Monnet, og hvordan EU har udviklet sig. Om stormagtdrømme, der blev hængende i direktiver om frontmonterede førerværn på smalsporede traktorer for til sidst at havne i et britisk exit.

  Kaare R. Skou foredrag

  De danske forbehold – til gene eller gavn

  • Foredraget handler om de danske EU-forbehold og deres historie. Hvad de betyder for Danmarks placering i det europæiske samarbejde og for det danske samfund. Flere har søgt at komme af med dem – først gjaldt det euro-forbeholdet og siden gjaldt det Europol. Der svares på, hvorfor det gik som det gjorde, og hvor Danmark står nu i forhold til EU.

  Kaare R. Skou ordstyrer 

  Ordstyrer

  • Kaare R. Skou er en trænet ordstyrer ved både små og store paneldebatter på møder og konferencer såvel i forbindelse med valgkampe, i foreningslivet og i forbindelse med efteruddannelseskurser i virksomheder og inden for det offentlige. Få et tilbud om denne specialitet.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Kaare R. Skou

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Kaare R. Skou

Foredragsemner med Kaare R. Skou