Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

En foredragsholder der formår på underholdende og skarp vis at stille dagens politik i relief

Kaare R. Skou Foredrag

Kaare R. Skou

Tidl. politisk redaktør, journalist og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Meget interessant emne om medierne og det politiske rum. Dygtig formidling. Supergod kobling af viden og erfaring. Meget informativt. Underholdende på en fin måde, så indsigt, provokation og selvironi gav anledning til både latter og eftertanke. God og opmærksom kontakt mellem foredragsholder og deltagere."

Anne-Mette Grønborg Sørensen - Nyborg Mødet Se alle referencer

Et foredrag med Kaare R. Skou giver jer:

  • Et indblik i politik med en af landets mest erfarne politiske kommentatorer
  • En foredragsholder med unik evne til at formidle komplekse politiske emner på en forståelig, men også underholdende måde
  • En foredragsholder som er helt ajour med alle de aktuelle politiske emner, men også ældre emner
Uforpligtende forespørgsel på Kaare R. Skou

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kaare

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Ikke uden grund er Kaare R. Skou og hans foredrag nogle af de mest populære, når emnet er politik – uanset om målgruppen er eksperter eller alment interesserede. 30 års erfaring som journalist giver noget at fortælle om. Selvom Kaare Skou er pensionist nu, følger han aktivt og nysgerrigt med i dagens politik. Han formår på underholdende og skarp vis at stille dagens politik i relief. 

Et foredrag med Kaare R. Skou giver jer:

  • Et indblik i politik med en af landets mest erfarne politiske kommentatorer
  • En foredragsholder med unik evne til at formidle komplekse politiske emner på en forståelig, men også underholdende måde
  • En foredragsholder som er helt ajour med alle de aktuelle politiske emner, men også ældre emner

Kompleks politik på en forståelig måde

Kaare R. Skou er forhenværende politisk redaktør på TV 2 og har skrevet flere bøger om Folketinget og den politiske historie og har i sit forfatterskab udøst af sine oplevelser i magtens korridorer, uanset om det var fra Christiansborg, på Radioavisen og siden for TV 2 under statsministrene Anker Jørgensen, Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

Han har skrevet bøgerne “Magtens forblændelse” om den korrupte justitsminister P. A. Alberti, som bedrog bondestanden for, hvad der i dag svarer til et milliardbeløb, og “Lov og Land” om grundlovenes politiske historie. Han er også forfatter til “Folkestyret i arbejde” om politikkens spilleregler, “Demokratiets danmarkshistorie”, “Dramatiske døgn i folkestyret”, det store politiske leksikon “Dansk politik A-Å”, den populære fortælling “Land at lede” om folkestyrets historie fra grevinde Danner til Anders Fogh, og “Politik der forandrede Danmark”, som er historien bag de 65 mest betydningsfulde love gennem tiderne.

Kaare R. Skou er uden tvivl en af landets største autoriteter, hvad angår livet på Christiansborg dansk politik fra Grundloven i 1849 til i dag. Det var også ham, der ’opfandt’ journalistens rolle som politisk kommentator.

Book Kaare R. Skou og dyk ned i den politiske historie med en formidler i verdensklasse, som vil kombinere underholdning med komplekse politiske emner, som formidles på en forståelig måde.

Se foredrag med Kaare R. Skou
Kaare R. Skou foredrag

Venstre gennem 150 år

Venstre fylder i 2020 som Danmarks ældste parti 150 år. Men Venstre er mere end et parti. Det er et stykke særegen dansk kultur af betydning for, hvad det vil sige at være dansk. Ingen andre steder er det dominerende ikke-socialistiske parti liberalt eller liberalistisk.

I virkeligheden kan Venstre skrive sin historie tilbage til før demokratiet. I virkeligheden burde Venstre slet ikke hedde Venstre. I virkeligheden har Venstre været mere end et parti, nemlig folkebevægelsen bag foreningsdanmark. Gennem årene har Venstre budt på mange paradokser, dramatiske udskejelser og store politikere. Det er ikke uden grund, at formanden til tider benævnes høvding.

Følg denne urkraft i dansk kultur og politik gennem Kaare R. Skous kærligt-ironiske portræt fra Christen Berg, der spiste ansjoser med fingrene, til nutidens Jakob Ellemann-Jensen.

Kaare R. Skou foredrag

Dansk politik nu

Den politiske situation netop nu. Hvad tales der om – og hvad vil der blive talt om i den nærmeste fremtid. Foredraget sætter dagens politik i et historisk perspektiv, og indeholder samtidig en beskrivelse af de politiske partiers og de centrale politikeres placering i det politiske billede.

Kaare R. Skou foredrag

Hvordan politik bliver til

Et foredrag – eller snarere et causeri – om hverdagen på Christiansborg, de politiske partier og de centrale politikere. Det er historien om, hvad der sker bag kulisserne, når tv’ets lamper er slukket, og der skal slås søm i for at få aftaler i land. Vi får svaret på, hvor politikerne er henne, når de ikke er i folketingssalen, hvorfor kirkeudvalget kan være interessant, hvor de virkelige politiske kampe kæmpes, og hvad der sker, når ministeren giver kaffe.

Kaare R. Skou foredrag

Store kvinder i dansk politik

En populær fortælling om kvinder i det politiske liv og kampen for ligestilling. Vi begynder ved Louise Rasmussen – bedre kendt som grevinde Danner – og slutter efter en tour de force over personer som Nina Bang og Marie Lassen hos Pia Kjærsgaard og Mette Frederiksen.

Kaare R. Skou foredrag

Grundloven - hvad står der i den, og hvad står der ikke i den

Mange tror, at Grundloven er en relativt tyk bog. I virkeligheden fylder den blot et par sider. Men hvad står der på de sider, og hvordan kom det til at stå der? Spørgsmålet stilles også, om der er behov for en ny grundlov, for det meste af vores grundlov stammer tilbage fra 1848, hvor samfundet så helt anderledes ud.

Kaare R. Skou foredrag

EU's fantastiske historie

En beretning om, hvordan EU blev skabt og om unionens skaber – en fransk cognacsælger ved navn Jean Monnet, og hvordan EU har udviklet sig. Om stormagtdrømme, der blev hængende i direktiver om frontmonterede førerværn på smalsporede traktorer for til sidst at havne i et britisk exit.

Kaare R. Skou foredrag

De danske forbehold - til gene eller gavn

Foredraget handler om de danske EU-forbehold og deres historie. Hvad de betyder for Danmarks placering i det europæiske samarbejde og for det danske samfund. Flere har søgt at komme af med dem – først gjaldt det euro-forbeholdet og siden gjaldt det Europol. Der svares på, hvorfor det gik som det gjorde, og hvor Danmark står nu i forhold til EU.

Kaare R. Skou foredrag

Genforening og påskekrise - Danmark på randen af revolution

Hvad var det lige, der skete politisk for 100 år siden i det hektiske forår 1920, hvor Sønderjylland kom tilbage til Danmark, hvor Christian 10.s trone vaklede, og hvor kongen var enevældig igen i 27½ time?

Den dramatiske fortælling om genforening og påskekrise fører os til Versailles, hvor de fire store ledere fra 1. Verdenskrig, Woodrow Wilson, Lloyd George, George Clemenceau og Vittorio Orlando, forhandler fred. Vi er på Hotel Flensburger Hof i Flensborg, hvor tre diplomater skal trække grænselinjen mellem Danmark og Tyskland, og vi er på Christiansborg, hvor Christian 10. afskediger regeringen Zahle under noget, der ligner et nationalistisk kupforsøg iscenesat af chefen for Forsvarets Efterretningstjene Erik With med støtte fra en garvet politiker som Venstres J.C. Christensen.

I en krise som den slukkes gamle politiske stjerner og nye dukker frem. En af disse nye er socialdemokraten Thorvald Stauning.

Kaare R. Skou ordstyrer 

Ordstyrer

Kaare R. Skou er en trænet ordstyrer ved både små og store paneldebatter, på møder og konferencer såvel i forbindelse med valgkampe, i foreningslivet og i forbindelse med efteruddannelseskurser i virksomheder og inden for det offentlige. Få et tilbud om denne specialitet.

Referencer

Meget veloplagt og fængende foredragsholder - interessen hos publikum afspejlede sig tydligt i en meget levende spørgerunde efterfølgende.

Mette Madsen

Holbæk Bibliotek

Det var virkelig godt!! Kaare er en blændende formidler, og jeg har kun fået meget gode og positive tilbagemeldinger fra mine kolleger bagefter.

Marianne Dybkjær

DBC A/S' personaleforening

Kaare er, trods sin alder, en meget dygtig og meget vidende om vores politiske situation både før og nu. Efterfølgende havde vi en god debat.

Olafur Karlsson

Seniorklubben københavn

Meget interessant. Meget vidende og engageret foredragsholder, der også lod publikum være med til at bestemme retningen. Havde publikum i sin hule hånd hele tiden.

Ole Hilmer Petersen

Frederikssund bibliotekerne, Jægerspris lokalbibliotek

Lun måde at fortælle på. Viste sider af livet på Christiansborg og arbejdsgangen, som nok var ukendt for de fleste.

Anders Munk

Frie Skolers Lærerforening, kreds 10

Godt, relevant, levende og humoristisk.

Per Hjortnæs Pedersen

AKO, Arbejderbevægelsens Kultur og Oplysnings- forening

Meget interessant emne om medierne og det politiske rum. Dygtig formidling. Supergod kobling af viden og erfaring. Meget informativt. Underholdende på en fin måde, så indsigt, provokation og selvironi gav anledning til både latter og eftertanke. God og opmærksom kontakt mellem foredragsholder og deltagere.

Anne-Mette Grønborg Sørensen

Nyborg Mødet

Kaare R. Skou er en præcis, vidende og tydelig foredragsholder, som fuldt ud leverede det foredrag, vi havde annonceret.

Karsten Matzen

Gjellerup Menighedsråd

Mine forventninger blev fuldt ud indfriet; alle medlemmer var alle glade.

Mogens Olsen

Landbrugets Seniorklub, Midtsjælland
Uforpligtende forespørgsel på Kaare R. Skou

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Kaare R. Skou
Kaare R. Skou

5 ud af 5 stjerner

"Meget interessant emne om medierne og det politiske rum. Dygtig formidling. Supergod kobling af viden og erfaring. Meget informativt. Underholdende på en fin måde, så indsigt, provokation og selvironi gav anledning til både latter og eftertanke. God og opmærksom kontakt mellem foredragsholder og deltagere."

Anne-Mette Grønborg Sørensen - Nyborg Mødet Se alle referencer

Foredragsemner med Kaare R. Skou