Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Banebrydende, visuelle og oplysende foredrag der gør jer klogere på AI

Anders Øland

Anders Øland

Ekspert inden for generativ AI, og tidl. sangskriver og producer for Aqua og Barcode Brothers.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anders Øland

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Anders Øland er en stor kapacitet inden for formidlingen af kunstig intelligens (AI) og har i årevis været dybt involveret i forskningen inden for området. Bl.a. som forskningschef inden for deep fake teknologi til Hollywood. Anders Øland er uddannet ved Carnegie Mellon University, som er et af verdens førende universiteter inden for AI, machine learning og datalogi, hvor han er gået i fodsporene af nogle af de helt store AI-pionerer. 

Et foredrag med Anders Øland giver jer:

  • Et unikt og fascinerende kig direkte ind i selve maskinrummet af AI, leveret med humor og begejstring
  • Adgang til en AI-ekspert med dyb indsigt og erfaring i både teori og praksis
  • Indhold leveret levende og i øjenhøjde med publikum, så selv det mest komplekse inden for AI bliver letforståeligt

Bliv klogere på den nyeste AI-teknologi

Et berømt Einstein-citat lyder: “If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough”. Ud fra samme devise har en stor del af Anders Ølands arbejde netop drejet sig om at forstå og forklare hvordan og hvad dybe neurale netværk (DNN) lærer – noget som historisk set har været svært. Således har han igennem flere år udarbejdet intuitive og enkle forklaringer og visualiseringer af, hvad der sker inde i DNN, når de bliver trænet på store mængder data. En indsigt, som han deler ud af i sine foredrag.

Som forskningschef arbejder Anders Øland til daglig på at udvikle AI-teknologi, som kan hjælpe primært musikbranchen med at håndtere de nye udfordringer, som kunstig intelligens fører med sig. Han er tilknyttet forskningsgrupperne Machine Learning For Signal Processing og Computer Music Project ved Carnegie Mellon University. Derudover deltager han også aktivt i debatten om AI og dens potentielle implikationer for de kreative brancher og menneskerettigheder. Blandt andet har han ytret sig som AI-ekspert til JP Finans, GAFFA, podcasts og webinarer.  Derudover er Anders Øland ophavsmand til flere videnskabelige artikler og patenter og er en stor kapacitet inden for formidlingen af AI samt dets fordele og konsekvenser. Bag sig har han endvidere en karriere som prisvindende sangskriver og musikproducer (for bl.a. Aqua og Barcode Brothers).

Book Anders Øland til et medrivende, underholdende og ikke mindst oplysende foredrag og bliv klogere på AI-teknologien, og hvad den betyder nu og for vores fremtid.

Se foredrag med Anders Øland
Anders Øland foredrag

En intuitiv og visuel introduktion til AI & machine learning

2023 blev året hvor Generativ AI for alvor tog verden med storm. Fra OpenAIs ChatGPT til Midjourney og Adobes Firefly. Den fjerde industrielle revolution er ankommet, og verden bliver aldrig den samme igen. Alle menneskers liv vil blive påvirket, og de fleste af os har faktisk allerede været under indflydelse af disse AI-modeller og algoritmer i årevis (via f.eks. reklamer på sociale medier og søgemaskiner).

Derfor er det nu vigtigere end nogensinde, at vi, som mennesker og borgere i denne fagre nye verden, tilegner os et minimum af indsigt i, hvordan AI fungerer. For kun på denne måde kan vi forstå hvordan og tage informerede beslutninger om, hvordan vi vil tillade at AI påvirker vores liv og vores samfund.

I dette foredrag inviterer Anders Øland jer med på en guidet tour igennem de skjulte lag i de dybe neurale netværk, som udgør selve hjørnestenen i AI-revolutionen. Se hvordan dataene bliver transformeret, skridt for skridt: fra input til output. Altså, fra prompt til nyhedsartikel eller lektiehjælp i ChatGPT — eller fra hvem-som-helst til Tom Cruise i en deep fake AI-model. Det er netop ved at anskue disse transformationer af dataene, at vi kan opnå en grundlæggende forståelse og intuition for, hvordan modellerne virker.

Endvidere vil Anders introducere jer til AI i et historisk perspektiv, samt de grundlæggende begreber, metoder og paradigmer inden for machine learning. Hvordan lærer computere egentlig fra data? Hvad er et neuralt netværk? Hvad er nogle af faldgruberne og udfordringerne ved AI? Og hvordan kommer jeres virksomhed godt i gang med at udnytte teknologiens mange muligheder?

Anders Øland tilpasser altid indholdet og graden af kompleksitet til det publikum han står over for. Så hvad enten I er velbevandret udi AI og ønsker at nørde endnu mere inden for området, eller jeres viden omkring AI er begrænset, gør Anders Øland det interessant og relevant for jer. Foredraget kan desuden skræddersyes til netop jeres branche og behov.

Anders Øland foredrag

Generativ AI. Hvad er det? Hvordan fungerer det? Og hvad er fremtiden for de kreative brancher og fundamentale rettigheder såsom ytringsfrihed og ophavsret?

2023 blev året hvor Generativ AI for alvor tog verden med storm. Den kreative verden bliver aldrig den samme igen – og det kan have mange fordele at vi har fået nye teknologiske kollegaer. Men der er samtidigt nogle potentielt skræmmende konsekvenser i sigte. I dette foredrag vil Anders Øland først give jer en kort intuitiv og visuel introduktion til, hvordan generative AI-modeller virker. 

Med udgangspunkt i sit eget arbejde med at udvikle deep fakes til Hollywood vil han vise, hvordan man træner en AI-model til eksempelvis at bytte vilkårlige ansigter i billeder ud med Tom Cruises. Eller hvordan man kan spare millioner af dollars til 3D-animation ved at skifte de traditionelle metoder ud med AI. Dernæst vil han gennemgå teknologien bag, og de seneste gennembrud inden for, Large Language Models såsom ChatGPT. Hvad sker der egentlig, når man skriver en prompt (et spørgsmål) til ChatGPT? Er ChatGPT en menneskelignende intelligens? Har den tanker og bevidsthed? Og hvorfor konfabulerer den relativt ofte (spytter faktuelt forkerte svar ud)? 

Ydermere vil Anders vise konkrete eksempler på, hvordan AI allerede benyttes i musik- og lydproduktion (som vi f.eks. har set med Grimes AI). Foredraget rundes af med en gennemgang af de mulige udfordringer (og evt. forbedringer), som brugen af AI introducerer i forhold til ophavsret og ytringsfrihed. Hvorfor er generative AI- modeller f.eks. tilbøjelige til at plagiere det data, som de er blevet trænet på? Hvad betyder det for menneskers ophavsret? Og hvordan kan vi som samfund bedst håndtere den nye situation, således at vi undgår, og tager de nødvendige forbehold over for, de potentielle negative konsekvenser af generativ AI — samtidigt med at vi høster fordelene?

Referencer

Anders Ølands foredrag om AI balancerede fint åbningen af en fornemmelse for den tekniknørdede tilgang med en fornemmelse af anvendelsesmuligheder på en nøgtern måde, så tilhørerne blev inspirerede frem for skræmte over det nye. Foredraget blev på baggrund af et par forudgående samtaler netop leveret på det faglige niveau som på en gang var forståeligt og samtidigt inspirerende til at søge videre erkendelser.

Oluf Hildebrandt-Nielsen

Hørsholm kommunale Musikskole
Uforpligtende forespørgsel på Anders Øland

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anders Øland