Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Hans Engell

Politisk kommentator, forfatter og foredragsholder. Tidligere minister, politiker og chefredaktør.

Hans Engell er en rutineret formidler, der kan fastholde og fokusere på en humoristisk og faglig måde. Hans foredrag er skarpe, direkte og byder på masser af den nyeste viden omkring det politiske liv i Danmark – naturligvis tilsat anekdoter og historier. Derudover skræddersyes Hans Engell foredrag altid til det enkelte arrangement.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

I over 40 år har Hans Engell fulgt livet på Christiansborg på tætteste hold – mange år som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds. Og i dag tæt på som politisk kommentator og et kildenet som få.  Få ved mere om dansk politik bag kulissen end Hans Engell. Og så har han lune og humor. Politik skal ikke være kedeligt og indforstået. Han er i dag en af landets mest anerkendte politiske kommentatorer.

Hans Engell er uddannet journalist på Berlingske Tidende 1968-78. Derefter pressechef for Poul Schlüter, 1982-87 forsvarsminister, 1988 formand for Den konservative Folketingsgruppe, 1989-93 justitsminister og derefter formand for gruppen, statsrevisor og partileder. 1998 formand for Folketingets Forsvarsudvalg. 2000-2007 Adm. chefredaktør for Ekstra Bladet.

I dag er Hans Engell politisk kommentator på TV2News ( bl.a. i Besserwisserne og News &Co) og i Ekstra Bladet. Han gør sig ligeledes som forfatter (”På Slotsholmen” 1997 og ”Farvel til Slotsholmen” 2008) samt ”Den perfekte Statsminister” (2013).

  Hans Engell foredrag

  Hvad kommer klimaændringerne os ved?

  • Tiden med stabilt klima er slut. Vores liv i Danmark og på jorden ændrer sig. Danmark får mere vand, mere vind og mere varme. Klimaændringerne vedrører os alle.
  • Politikerne er vågnet op, men er det nok? Gør de nok? Klimadebatten kommer til at præge det kommende folketingsvalg. Vælgerne er igen tændt på klima- og miljødagsordenen. Hvorfor? Fordi det er alvor. Alle ved det. Vi får i fremtiden varmere og vådere vejr med flere ekstremer. Det er ikke noget, vi tror eller gætter.
  • Det er her nu med mere regn om vinteren og mindre om sommeren. Om sommeren får vi både flere tørkeperioder og kraftigere regnskyl. Vintrene vil blive mildere og fugtigere. Det betyder, at planternes vækstsæson kan blive forlænget. Somrene bliver varmere med flere og længere hedebølger. Vandet stiger, og vi skal forvente flere storme.
  • Kort sagt vil rigtig mange ting ændre sig dramatisk, og på længere sigt vil størrelsen af klimaændringerne afhænge af, hvor meget drivhusgas, der bliver udledt globalt i de kommende årtier.
  • Hvor er Danmark i denne debat? Fører vi en klog politik? Er vi hurtige til at tage de nødvendige forholdsregler, eller hænger danske politikere i bremsen? Hvorfor fylder klimaet ikke mere på den politiske dagsorden? Hvorfor er det så svært at råbe politikerne op? Er der ikke for mange fake news, når vi taler klima?  Og tager vi overhovedet klimadebatten alvorligt nok?
  • Disse og mange andre spørgsmål omkring klima- og miljødebatten kan du høre om fra en af landets mest erfarne tidligere politikere og politiske kommentatorer, tidligere formand for Folketingets Miljøudvalg, Hans Engell.
  • Oplægget varer ca. 40 minutter og kan vinkles efter en rent dansk eller en global/dansk vinkel. Efter oplægget er der spørgsmål, kommentarer og debat med deltagerne.

  Hans Engell foredrag

  Dansk politik lige nu – hvad sker der og hvorfor?

  • Få en helt aktuel status. Hvad sker der bag kulisserne på Slotsholmen nu og det næste år? Hvad foregår der internt i regeringen og oppositionen? Klarer Lars Løkke hele valgperioden – for enhver pris? Hvad ender samarbejdet mellem Thulesen Dahl og Mette Frederiksen med? Hvornår skal vi have valg? Hvem vinder? Og hvad med EU? Folkeafstemning om euroen og retsforbeholdet?
  • Og hvad er de kommende års største politiske udfordringer? Flygtninge, skatten, EU-samarbejdet, bandekriminalitet?
  • Hans Engell leverer en højaktuel politisk analyse, hvor politikernes slørede budskaber bliver afkodet og den aktuelle politiske dagsorden forklaret og sat ind i en sammenhæng, der er til at forstå.

  Hans Engell foredrag

  Er Danmark ved at falde fra hinanden? Det splittede land mellem udkanten og københavnerne

  • Danmark udvikler sig stærkt disse år. En del af danskerne bliver stadig rigere og oplever vækst og fremgang plus enormt høje ejendomspriser. I andre dele af landet går det den modsatte vej og kommunekasserne er tomme.
  • I november skal der være kommunalvalg. Betyder det noget? Hvem vinder, og hvad kommer det til at betyde for sammenhængskraften i landet?
   Skal vi have en ny kommunalreform, og skal vi hente flere penge fra København, Aarhus og Odense til de fattigere dele af landet?
   Hvor længe kan den udvikling fortsætte, før vi får et virkelig oprør fra den danske provins, eller Danmark revner?

  Hans Engell foredrag

  Ytringsfrihed eller ytringspligt?

  • Det er blevet farligt for offentligt ansatte at skrive indlæg eller have en mening om deres arbejdsplads eller om samfundet og politik. Vi lever i et frit land, hvor alle har lov at sige sin mening. Eller gør vi?
  • Gælder ytringsfriheden ubegrænset, eller hvor kan det koste jobbet?   Hvordan har ytringsfriheden det egentlig i den offentlige sektor? Skal medarbejdere og ledere være tavse? Eller skal de på banen og selv sætte dagsorden?
  • Hvor går grænserne mellem den samfundsnyttige whistleblower og lovbryderen? Hvad er mediernes forventninger? Den offentlige sektor er klemt mellem politikere, stramme budgetter, medier og brugere. Hvilke hensyn skal der tages? Og hvor går grænserne for, hvad de offentlige medarbejdere skal finde sig i?

  Hans Engell foredrag

  Medier, magt og manipulation: Fake news – falske nyheder – hvem snyder HVEM?

  • Kan vi stole på medier og politikere, og hvem snyder hvem? ’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden. Det var USA’s præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’fake news’. Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger. Trump kalder dem ’folkets fjender’.
  • Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier, aviser og tv? Hvor finder man sandheden om dansk politik?
  • Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør Hans Engell går hårdt til emnet ’fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret, og hvem bruger egentlig hvem?

  Hans Engell foredrag

  Politik i gamle dage: Fra Anker til Løkke

  • Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere.
  • Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Og hvordan var de egentlig som statsministre? Som politikere og som mennesker? Hvordan har dansk politik og politikerne ændret sig i disse år? Og hvad med vælgerne? Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’?
  • Et foredrag med personlige og stærkt underholdende beretninger og anekdoter fra de år, hvor Danmark, dansk politik og det danske samfund og medielandskab ændrede sig under syv skiftende statsministre.

  Hans Engell ordtyrer

  Ordstyrer – moderator – mødeleder

  • Hans Engell har årelang erfaring i at fungere som professionel ordstyrer, moderator eller konferenceleder både ved store og mindre møder og konferencer.
  • Han benyttes ofte af foreninger, organisationer, virksomheder og politiske partier eller faglige organisationer samt f.eks. ved Folkemødet på Bornholm, årsmøder i forskellige organisationer samt under valgkampe og flerkantede politiske debatter.
  • Hans Engell deltager gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Hans Engell

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Hans Engell

Foredragsemner med Hans Engell