Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få svar på din tvivl omkring dansk politik med Hans' skarpe viden

Hans Engell Foredrag

Hans Engell

En af Danmarks mest anderkendte politiske kommentatorer - Oplev et unikt indblik i dansk politik.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Det kunne ikke være bedre. Hans Engell har ordet i sin magt på en klar og forstålig måde, samt man tydelig kunne høre at han vidste hvad han talte om. Gav sig tid til en god debat og dialog efterfølgende."

Linda Andersen - FOA Køge Se alle referencer

Derfor skal du booke et foredrag med Hans Engell:

  • Hans Engell er hele Danmarks politiske kommentator og ekspert
  • Hans’ knivskarpe foredrag specialiserer sig inden for dansk politik, klimaændringer og “fake news” 
  • Du vil få stor værdi ud af at booke Hans til et foredrag i din organisation
Uforpligtende forespørgsel på Hans Engell

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Hans

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Hans Engell er en rutineret formidler, der kan fastholde og fokusere på en humoristisk og faglig måde. Hans foredrag er skarpe, direkte og byder på masser af den nyeste viden omkring det politiske liv i Danmark – naturligvis tilsat anekdoter og historier. Derudover skræddersyes Hans Engell foredrag altid til det enkelte arrangement.

I over 40 år har Hans Engell fulgt livet på Christiansborg på tætteste hold – mange år som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds. Og i dag tæt på som politisk kommentator og et kildenet som få.  Få ved mere om dansk politik bag kulissen end Hans Engell. Og så har han lune og humor. Politik skal ikke være kedeligt og indforstået. Han er i dag en af landets mest anerkendte politiske kommentatorer.

Derfor skal du booke et foredrag med Hans Engell:

  • Hans Engell er hele Danmarks politiske kommentator og ekspert
  • Hans’ knivskarpe foredrag specialiserer sig inden for dansk politik, klimaændringer og “fake news” 
  • Du vil få stor værdi ud af at booke Hans til et foredrag i din organisation

Hans Engell er uddannet journalist på Berlingske Tidende 1968-78. Derefter pressechef for Poul Schlüter, 1982-87 forsvarsminister, 1988 formand for Den konservative Folketingsgruppe, 1989-93 justitsminister og derefter formand for gruppen, statsrevisor og partileder. 1998 formand for Folketingets Forsvarsudvalg. 2000-2007 Adm. chefredaktør for Ekstra Bladet.

I dag er Hans Engell politisk kommentator på TV2News ( bl.a. i Besserwisserne og News &Co) og i Ekstra Bladet. Han gør sig ligeledes som forfatter (”På Slotsholmen” 1997 og ”Farvel til Slotsholmen” 2008) samt ”Den perfekte Statsminister” (2013).

Se foredrag med Hans Engell
Hans Engell foredrag

Dansk politik lige nu - hvad sker der bag de lukkede døre?

Få en helt aktuel status. Hvad sker der bag kulisserne på Slotsholmen nu og det næste år? Hvad foregår der internt i regeringen og oppositionen? Hvem skal være formand for Dansk Folkeparti? Hvornår udskriver Mette Frederiksen valg? Hvem vinder? Hvordan kommer vi til at håndtere corona i fremtiden? Og hvad med EU og NATO?

Og hvad er de kommende års største politiske udfordringer? Flygtninge, skatten, EU-samarbejdet, klimaet?

Hans Engell leverer en højaktuel politisk analyse, hvor politikernes slørede budskaber bliver afkodet og den aktuelle politiske dagsorden forklaret og sat ind i en sammenhæng, der er til at forstå.

Hans Engell foredrag

KRIG I UKRAINE – hvad betyder den for os og vores sikkerhed?

Krigen i Ukraine har med et slag ændret den globale scene. Og vores dagligdag i Danmark. Krigen vil få enorme konsekvenser de næste mange år. Sikkerhedsmæssigt, militært, økonomisk, politisk, flygtningestrømme.

Hans Engell har som tidligere forsvarsminister og i dag særdeles kyndig politisk kommentator greb om de centrale emner:

Hvilke konsekvenser får krigen i Ukraine for Danmark og danskerne?
Hvad betyder krigen for dansk politik?
Er Danmark militært truet af Rusland?
Hvad vil Putin egentlig og hvem er han?
Hvordan styres Rusland under Putin – hvordan er hans regime sammenlignet med Sovjetstyret?
Kan der blive krig mellem Rusland og NATO?
Findes der overhovedet en fredsløsning i Ukraine og hvordan bliver forholdet mellem de to lande i fremtiden?
Hvad betyder krigen for dansk forsvar? Skal vi have soldater i Baltikum og Centraleuropa de næste mange årtier?
Pludselig skal forsvaret have 18 milliarder mere om året. Hvordan kommer det til at påvirke vores velfærdssamfund og vores økonomi?

Kort sagt: Levende og engageret foredrag med efterfølgende spørgsmål og debat med Hans Engell.

Hans Engell foredrag

Hvad kommer klimaændringerne os ved?

Tiden med stabilt klima er slut. Vores liv i Danmark og på jorden ændrer sig. Danmark får mere vand, mere vind og mere varme. Klimaændringerne vedrører os alle.

Politikerne er vågnet op, men er det nok? Gør de nok? Klimadebatten kommer til at præge det kommende folketingsvalg. Vælgerne er igen tændt på klima- og miljødagsordenen. Hvorfor? Fordi det er alvor. Alle ved det. Vi får i fremtiden varmere og vådere vejr med flere ekstremer. Det er ikke noget, vi tror eller gætter.

Det er her nu med mere regn om vinteren og mindre om sommeren. Om sommeren får vi både flere tørkeperioder og kraftigere regnskyl. Vintrene vil blive mildere og fugtigere. Det betyder, at planternes vækstsæson kan blive forlænget. Somrene bliver varmere med flere og længere hedebølger. Vandet stiger, og vi skal forvente flere storme.

Kort sagt vil rigtig mange ting ændre sig dramatisk, og på længere sigt vil størrelsen af klimaændringerne afhænge af, hvor meget drivhusgas, der bliver udledt globalt i de kommende årtier.

Hvor er Danmark i denne debat? Fører vi en klog politik? Er vi hurtige til at tage de nødvendige forholdsregler, eller hænger danske politikere i bremsen? Hvorfor fylder klimaet ikke mere på den politiske dagsorden? Hvorfor er det så svært at råbe politikerne op? Er der ikke for mange fake news, når vi taler klima?  Og tager vi overhovedet klimadebatten alvorligt nok?

Disse og mange andre spørgsmål omkring klima- og miljødebatten kan du høre om fra en af landets mest erfarne tidligere politikere og politiske kommentatorer, tidligere formand for Folketingets Miljøudvalg, Hans Engell.

Oplægget varer ca. 40 minutter og kan vinkles efter en rent dansk eller en global/dansk vinkel. Efter oplægget er der spørgsmål, kommentarer og debat med deltagerne.

Hans Engell foredrag

Medier, magt og manipulation: Fake news - falske nyheder - hvem snyder HVEM?

Kan vi stole på medier og politikere, og hvem snyder hvem? ’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden. Det var USA’s præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’fake news’. Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger. Trump kalder dem ’folkets fjender’.

Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier, aviser og tv? Hvor finder man sandheden om dansk politik?

Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør Hans Engell går hårdt til emnet ’fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret, og hvem bruger egentlig hvem?

Hans Engell foredrag

Politik i gamle dage: Fra Anker til Løkke

Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere.

Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Og hvordan var de egentlig som statsministre? Som politikere og som mennesker? Hvordan har dansk politik og politikerne ændret sig i disse år? Og hvad med vælgerne? Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’?

Et foredrag med personlige og stærkt underholdende beretninger og anekdoter fra de år, hvor Danmark, dansk politik og det danske samfund og medielandskab ændrede sig under syv skiftende statsministre.

Hans Engell foredrag

Ordstyrer - moderator - mødeleder

Hans Engell har årelang erfaring i at fungere som professionel ordstyrer, moderator eller konferenceleder både ved store og mindre møder og konferencer.

Han benyttes ofte af foreninger, organisationer, virksomheder og politiske partier eller faglige organisationer samt f.eks. ved Folkemødet på Bornholm, årsmøder i forskellige organisationer samt under valgkampe og flerkantede politiske debatter.

Hans Engell deltager gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende.

Referencer

Hans Engells foredrag var meget interessant. Hans kom vidt omkring; imidlertid kunne alle følge med. Efter pausen var der lejlighed til at stille spørgsmål og denne del af programmet strakte sig over lige godt en time fordi spørgelysten var stor, spørgsmålene gode og svarene suveræne. Alle fik mere end indfriet deres forventninger. Med Hans Engell på scenen i to gange en time (kvalitetstid hele vejen) er man som arrangør meget tilfreds.

Klaus Wedelboe

Coloplast A/S

Fremragende foredrag, som forenede aktuelle politiske begivenheder og anekdoter fra livet på Christiansborg de seneste 30 år. Hans Engell var yderst engageret i sit emne og meget gavmild med tiden, så mange fik lejlighed til at stille spørgsmål.

Poul Erik Andersen

Datamatikerlærerforeningen

Hans Engell var meget skarp og direkte i analyserne, hvilket var meget befriende.

Flemming Nielsen

TEKNIQ

På trods af, at der blev lavet lidt om i programmet helt til sidst, så var Hans klar til udfordringen, der var ingen slinger i valsen. Og fedt at han er lun og har humor, det giver lidt ekstra.

Annie Due Jensen

HK Kommunal

Hans Engell leverede nogle skarpe, præcise og rammende analyser og synspunkter omkring den aktuelle politiske situation, herunder hvad der kendetegner folketingsvalget den 15/9 i forhold til tidligere valg, og hvilke nye udfordringer der tegner sig efter valget. Oplægget var hele vejen igennem præget af god faglig substans og stort overblik, og det blev formidlet på en levende, interessant og også humoristisk facon.

Pernille Seaton

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Meget aktuel. Fantastisk veloplagt formidler og kommentator.

Aage Kristoffersen

Arbejdernes Andels-Boligforening

Han er en gudsbenådet formidler, der kan fastholde og fokusere på en humoristisk og faglig måde.

Georg Bentzen

Næstved Sankt. Peder Rotaryklub

Fint - tilrettet tilhørerne.

Gunhild Bjørn

Himmerland Boligforening

God vekselvirkning mellem foredrag/oplæg og så dialog. Super godt.

Michael Kristiansen

Politiforbundet

Der er kun ros. God udstråling, sober neutral håndtering af emner og vidende.

Helle Helth Hansen

Dansk Maskinhandlerforening

Hans Engell møder som altid glad og velforberedt op.

Helle Helth Hansen

Dansk Maskinhandlerforening

Yderst relevant i både form og indhold. Stor, eksklusiv viden formidlet med vid og humor.

Karsten Bjørno

DANVA

Han gjorde det så fint og kom bredt omkring og bandt til slut en fin knude på alle enderne.

Anja

InvesteringsRådgivning

Hans Engells indlæg var helt i top, sprudlende af energi, analytisk og medlevende. Alle var meget begejstrede!

Pia Zimmermann

DBDH

Kunne ikke være bedre, Hans Engell Har ordet i sin magt på en klar og forstålig måde, samt man tydelig kunne høre at han vidste hvad han talte om. Gav sig tid til en god debat og dialog efterfølgende.

Linda Andersen

FOA Køge

Nærværende og interessant med bade nyt og gammelt samt gode anekdoter.

Birgitte Dyngbo

T. Rowe Price

Super godt, velforberedt og topaktuelt.

Kirstine Lystager

Business Club Aarhus

Virkelig god nerve. Enormt overskud af historisk erfaring og perspektiver. God dosering af temperament og vilje til at lytte ift. publikum

Jakob Cold

Nordisk Ministerråd

Tak til Hans Engell, som gav os et godt perspektiv på den nuværende politiske situation frem i mod valget. Hans er en dygtig formidler og spørgelysten var stor. Tilbagemeldingerne på hans indlæg har været meget positiv.

Dorte Bruun

Wicotec Kirkebjerg A/S

Et meget velopbygget og til tider provokerende oplæg med masser af dokumentation og faktaoplysninger - helt som aftalt. Det kunne ikke have været bedre.

Bo Andersen

Helsingør Boligselskab

Det fremgik tydeligt at der var lavet en god research forud for foredraget. Hans' indlæg var i stand til at give en god kvalitet i den efterfølgende debat.

Anders Chr. Wegger

Altid Foran

Ren verdensklasse.

Niels Bang-Ebbestrup

Halsnæs Kommune, Staben

Hans Engell var et hit, han taler med os og ikke ned til os.

Nina Vinther Lundgren

Boligselskabet Sjælland
Uforpligtende forespørgsel på Hans Engell

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Hans Engell
Hans Engell

5 ud af 5 stjerner

Det kunne ikke være bedre. Hans Engell har ordet i sin magt på en klar og forstålig måde, samt man tydelig kunne høre at han vidste hvad han talte om. Gav sig tid til en god debat og dialog efterfølgende."

Linda Andersen - FOA Køge Se alle referencer

Foredragsemner med Hans Engell