Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Højaktuelle foredrag om tysk og amerikansk politik med personlige anekdoter

Mirco Reimer-Elster

Mirco Reimer-Elster

TV 2’s USA- og Tysklandsanalytiker, radiovært på Radio4, klummeskribent for Jyllands-Posten og historiker. Foredrag om amerikansk og tysk politik krydret med popreferencer og personlige fortællinger.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Mirco Reimer-Elster

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Mirco Reimer-Elster analyserer amerikansk og tysk politik for TV 2, har et ugentligt program om Tyskland på Radio4 og skriver hver uge for Jyllands-Posten om USA. Han er kendt for sine skarpe og sjove analyser, som gerne krydres med populærkulturelle referencer. Mirco evner at formidle selv de mest komplicerede politiske problemstillinger med et glimt i øjet og på en uhøjtidelig og letforståelig måde. Derudover er Mirco altid frisk på et væddemål om udfaldet af det næste amerikanske eller tyske valg, selvom hans succesrate som spåkone er begrænset, og han derfor til tider må finde vandreskoene frem. Det taler han i øvrigt også gerne om. 

Et foredrag med Mirco Reimer-Elster giver dig:

  • Højaktuelle og skarpe analyser af den politiske situation i verdens mest magtfulde nation, USA
  • Et unikt indblik i tysk politik og kultur fra en udlandstysker
  • Et vellykket arrangement med personlige anekdoter fortalt uhøjtideligt og selvironisk

Mirco Reimer-Elster er TV 2’s USA- og Tysklandsanalytiker. Han er født og opvokset i Tyskland, uddannet cand.mag. i amerikanske studier og skriver (stadig) på en ph.d. om Tyskland under Den Kolde Krig. Mirco har tidligere undervist på Grundtvigs Højskole og Syddansk Universitet, været gæsteforsker og Henry Kissinger-Fellow ved Yale University og har skrevet en bog om forholdet mellem USA og Tyskland.

Et Mirco Reimer-Elster foredrag er underholdende, højaktuelt og krydret med populærkulturelle referencer, personlige fortællinger og Mircos oplevelser i mediebranchen – og så er det selvfølgelig altid skræddersyet til det enkelte arrangement.

Se foredrag med Mirco Reimer-Elster
Mirco Reimer-Elster foredrag

Tyskland og Europa efter Ruslands angreb på Ukraine

Ruslands angreb på Ukraine har vist sig at være skelsættende for Tysklands selvforståelse og udenrigs- og sikkerhedspolitiske kompas. Efter 16 år med Angela Merkel på posten, fik Tyskland ikke bare en ny kansler og en ny regering, men ser sig nu også konfronteret med et internationalt krav om at kravle ud af den politiske hængekøje og tage ansvar. Europas mest magtfulde nation, der har været præget af kontinuitet og stabilitet i en tid karakteriseret af store kriser, befinder sig nu i en opbrudstid med nye politiske konstellationer og en krig i Ukraine, som den tyske regering har vist sig at have svært ved at navigere i, samtidig med at man er i gang med et historisk udenrigspolitisk kursskifte.

I dette højaktuelle foredrag stiller Mirco Reimer-Elster skarpt på sit hjemland og tyskernes skizofrene ønske om både kontinuitet og forandring efter Ruslands angreb på Ukraine.

Mirco Reimer-Elster foredrag

Stilhed før stormen? Amerika mellem midtvejsvalg og præsidentvalg

Joe Biden er halvvejs i sin første præsidentperiode og hans Demokratiske Parti kom overraskende godt gennem midtvejsvalget i efteråret 2022. Men der lurer altid et nyt valg om hjørnet i USA. Donald Trump har allerede annonceret sit politiske comeback og stiller op igen ved valget i 2024. Spørgsmålet er, om amerikanerne ikke er ved at være trætte af den tidligere præsident og efterlyser et yngre og mindre kontroversielt alternativ. Og hvad med alderspræsidenten Biden: følger han trop og genopstiller som 81-årig, eller går præsidenten på pension og giver faklen videre til yngre kræfter i Det Demokratiske Parti?

I dette højaktuelle og skræddersyede foredrag stiller Mirco Reimer-Elster skarpt på tingenes tilstand i verdens mest magtfulde nation. En splittet supermagt, som er på vej mod et vigtigt valg, der også kommer til at få stor betydning for os i Europa, ikke mindst i lystet af Ruslands angreb på Ukraine.

Mirco Reimer-Elster foredrag

Sokker i sandaler, Autobahn og telefax – tanker fra en udlandstysker

Sociologen Seymour Martin Lipset sagde engang, at ”dem, der kun kender ét land, kender intet land”.

Mirco Reimer-Elster er født og opvokset i Tyskland og har boet syd for grænsen det meste af sit liv. Han er en del af det danske mindretal i Sydslesvig og er udelukkende gået i danske institutioner, selvom hans forældre ikke taler dansk. I 2009 forlod Mirco Tyskland for at læse i Danmark. I dag er han dansk gift og taler bedre dansk end tysk. Sidstnævnte er noget af en udfordring, når man prøver at opdrage sine børn tosproget og bor i København.

Samtidig har livet som udlandstysker givet Mirco et andet syn på sit hjemland. Ikke mindst efter han rejste rundt i Tyskland sammen med Ulla Terkelsen under den seneste valgkamp. For Tyskland er så meget mere end Autobahn, sokker i sandaler og telefax, og Mirco er kommet til at savne det land, han havde så travlt med at komme væk fra som ung.

Et personligt foredrag om livet som udlandstysker. Om at være bortrejst i et årti og vende tilbage til sine tyske rødder for en stund, bindestregs-identiteter, skam-spørgsmål, livet som Tysklandsanalytiker og tyske særheder, som Mirco Reimer-Elster har svært ved at lægge bag sig.

Mirco Reimer-Elster foredrag

Amerikas Splittede Stater

Det kan efterhånden lyde som en slidt kliche, at USA er et dybt polariseret land. Men hvad skyldes splittelsen? Hvad betyder den for den politiske proces? Hvordan manifesterer splittelsen sig i amerikanernes dagligdag? Og kunne man forestille sig en lignende splittelse i Danmark? 

Foredraget tager både udgangspunkt i Mircos arbejde som analytiker, men også egne erfaringer efter at have boet i USA af flere omgange, blandt andet mens Donald Trump var præsident.

Der fokuseres på aktuelle debatter i det amerikanske samfund, kulturkampen og identitetspolitikken, de demografiske forandringer i USA samt jordnære eksempler som et skænderi på en bar i Syrien, at arbejde på et amerikansk eliteuniversitet, samt hvordan polariseringen har fået indflydelse på amerikanernes datingliv.

Mirco Reimer-Elster foredrag

Verden ifølge Biden eller fortsat America First?

Det er en åben hemmelighed, at Donald Trumps udenrigspolitik ikke var europæernes kop te. Efter fire år med ”America First” kunne man nærmest høre et kollektivt lettelsessuk, da Joe Biden indtog Det Hvide Hus og lovede en tilbagevenden til de gode gamle tider. I realiteten er vi snarere kommet ”Tilbage til fremtiden”, hvis man skulle bruge en filmreference. For kan man egentlig tale om en verden ifølge Biden, eller er der snarere tale om en verden efter Trump? Og er ”America First” kommet for at blive, også med Biden?

I dette foredrag ser Mirco Reimer-Elster på amerikansk udenrigspolitik under Joe Biden. En udenrigspolitik, hvor klimaet atter er blevet en prioritet, Kina fortsat er i fokus, den kaotiske tilbagetrækning fra Afghanistan stiller spørgsmålstegn ved Bidens dømmekraft og et splittet Europa, som både tørster efter amerikansk lederskab og mere autonomi. For hvad betyder alt dette for Danmark og danske virksomheder?

Mirco Reimer-Elster foredrag

Komiske Ali for åben skærm: Om kunsten at tage fejl, komme videre og leve med det

”Donald Trump er færdig. Valget er afgjort” – Oktober 2016.

”Det kommer aldrig til at ske – hvis Olaf Scholz bliver kansler i Tyskland, går jeg fra Hamborg til München” – juni 2021.

Man plejer at sige, af skade bliver man klog. Det har dog vist ikke været tilfældet for Mirco Reimer-Elster. I oktober 2016 afskrev han kategorisk Donald Trumps muligheder for at blive USA’s præsident. En måned senere udråbte Mirco sig selv som idiot på landsdækkende tv, efter Trump havde vundet valget.

Fem år senere afskrev TV 2’s USA- og Tysklandsanalytiker så skråsikkert muligheden for, at Olaf Scholz skulle blive Tysklands næste kansler. Skulle det umulige ske, ville Mirco gå fra Hamborg til München. Nu er han så småt gået i gang med at planlægge den 700 kilometer lange gåtur og forsøger at forklare sin kone, hvorfor hun må passe børnene alene i nogle måneder.

I dette foredrag, som er spækket med videoer og anekdoter, fortæller Mirco Reimer-Elster om livet som Komiske Ali for åben skærm og om at være i minus på konekontoen. Et uhøjtideligt og selvironisk indblik i livet som analytiker og spåkone, et væddemål med Stig Tøfting, kunsten at tage fejl – og komme videre og leve med det, som Mette Frederiksen nok ville formulere det

Mirco Reimer-Elster konferencier, moderator og ordstyrer

Ordstyrer og konferencier

Mirco Reimer-Elster fungerer også gerne som ordstyrer, moderator eller konferencier ved store eller mindre møder, konferencer eller andre arrangementer.

Mirco er en nærværende ordstyrer, moderator og konferencier, der møder publikum med et smil på læben. Lige som på skærmen er han velforberedt, underholdende og uhøjtidelig, hvilket resulterer i skarpe spørgsmål og en god dynamik, hvor både publikum og deltagerne bliver mødt i øjenhøjde og med et glimt i øjet.

Mirco Reimer-Elster deltager selvfølgelig gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Mirco Reimer-Elster

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Mirco Reimer-Elster