Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

DEI gavner jeres organisation – men hvordan rummer vi forskellighederne?

Signe Biering Nielsen

Signe Biering

Ledelsescoach og ekspert i kulturforskelle, diversitet og forskelligheder (DEI - Diversity, Equity, Inclusion) på arbejdspladsen.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Signe Biering

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Signe

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Signe Biering er ledelsescoach og har rådgivet adskillige topledere i dansk erhvervsliv i kulturforskelle og diversitet. Signe holder udbytterige foredrag om, hvordan diversitet gavner organisationerne og hvordan vi bedst samarbejder med internationale medarbejdere. Hun har over 20 års international erfaring, bl.a. som diplomat i Indien, Kina og Israel.

Et foredrag med Signe Biering giver jer:

  • Inspiration til ærlige diskussioner og udfordring af jeres tanker om forskellighed og diversitet
  • Forståelse for hvorfor det er vigtigt for jeres arbejde – og hvad det betyder for jeres arbejdsplads, organisation eller familie
  • Masser af hverdagseksempler, der får jer til at både grine og tænke

Lær at omfavne diversitet

Signe Biering har rejst som diplomat over 20 år, og er kommet hjem til et Danmark, hvor identitet betyder mere end nogensinde og konflikter mellem kolleger og generationer har fået en ny betydning. Signe taler om, hvordan vi danskere kan blive bedre til det med diversiteten, uden at der går skår af vores arbejdsglæde eller kultur. Det gælder både når det kommer til nye, internationale medarbejdere, men også i forhold til forskellige sociale baggrunde, religioner, hudfarver, køn, eller holdninger.

Til dagligt er hun ledelsescoach for internationale og danske ledere i Danmark, der oplever mødet mellem kulturer i praksis. Hun har derfor mange eksempler fra praksis, og har lavet et forskningsprojekt om at modtage internationale godt i danske virksomheder og organisationer. Forskningen viser bl.a., at vi i Danmark har et dybt ønske om ligeværdighed mellem mennesker. Der er vi faktisk tæt på verdensmestre. Men ligeværdighed kan nogen gange skygge for at se de forskelle der også er mellem os – og fra at diskutere, hvilken rolle de forskelle skal have på lige netop vores arbejdsplads.

Book Signe Biering til et foredrag og opnå en dybere forståelse af, hvorfor diversitet gavner jeres organisation og hvordan I bedst muligt får succes gennem medarbejdernes kulturelle forskelligheder.

Se foredrag med Signe Biering
Signe Biering foredrag

Opnå det gode samarbejde med internationale medarbejdere

Mere end 300.000 udlændinge arbejder i Danmark og udgør dermed lidt over 10 procent af beskæftigelsen på det danske arbejdsmarked. Det er derfor ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt man kommer til at arbejde et sted med udenlandske kollegaer, men derimod hvordan vi bedst muligt gør gavn af den viden og indsigt, de bringer til bordet.

Men hvad betyder det for vores kultur på arbejdspladsen? Kan vi tilpasse os, så de føler sig velkomne og må vi stadig tale dansk? Er der dele af vores samarbejdskultur, der er med til at få de nye medarbejdere til at trives – og dele, der skubber dem ud af Danmark igen?

Signe Biering taler i dette foredrag om, hvordan man kan sikre, at rummelighed, diversitet og mangfoldighed bliver vejen til et godt samarbejde mellem nye udenlandske medarbejdere og kollegaer. Signe trækker på sine egne erfaringer og taler om, hvad hun har lært af de fejl hun har begået, når hun har krydset kulturelle grænser – som da hun skabte en lidt presset stemning ved at servere rødvin for meget religiøse Sikher i New Delhi, eller da hun kom til et traditionelt, jødisk bryllup – klædt i røde, tætsiddende pailletter.

Signe Biering foredrag

Tværkulturelt samarbejde - hvordan lykkes I med det?

Mangfoldighed er en katalysator for innovation og succes – men forskellene kan være udfordrende i virkeligheden. Det er uanset om I kommer fra forskellige lande eller generationer, har forskellige fagligheder og religioner.

Med dette foredrag vil Signe hjælpe jer til at forstå hemmeligheden bag det gode tværkulturelle samarbejde, så I ikke snubler i forskellighederne. Hun fortæller om, hvordan I kan øge jeres kulturelle forståelse, styrke kommunikationen, og opbygge stærke relationer.

Forskellene kan få jer til at få øje på, hvad der er godt i samarbejde. Samtidig er det også forskellene, der får jer til at være åbne om, hvad I ønsker der skal komme ud af det. Succesfuldt samarbejde starter med relationer.

Mangfoldigheden på jeres arbejdsplads kan derfor både give faglig mening, men også være med til at skabe et rart arbejdsmiljø og opbygge tillid.

Få værktøjer til at tale om forskellene, så de ikke vokser til problemer, men bliver en styrke for samarbejdet. Signe Bierings foredrag vil give jer mulighed for at forstå hvad der er hemmeligheden bag vellykket tværkulturelt samarbejde og lære, hvordan I kan styrke de professionelle relationer på tværs.

Signe Biering foredrag

Diversitet, inklusion og mangfoldighed: en ærlig og åben samtale om svære emner

Nogen af jer tænker måske: ”Hvorfor skal vi gå så meget op i diversitet og inklusion? Behøver vi at interessere os for, hvilken seksualitet eller etnisk baggrund vores kolleger har? Det rager mig en papand. Og hvad hvis vi selv er helt almindelige – skal vi være flove over det?”

Eller måske tænker I: ”Behøver vi at tage hensyn til de privilegieblinde kolleger, der er hægtet af og ikke “gider” gøre sig umage og lære, hvad der sker i samfundet? Skal vi være tolerante overfor de intolerante?”

Hvis I kan genkende nogen af de spørgsmål fra jer selv eller kolleger, så inviter Signe til at holde et oplæg for jer, om diversitet og inklusion på arbejdspladserne, hvor I også får mulighed for en åben og ordentlig diskussion af emnet, guidet af Signe.

I vil helt sikkert blive klarere på, hvad I hver især mener, og måske forstå de andre lidt bedre – selv hvis I aldrig bliver enige. Og så kan I få mulighed for at overveje hvordan diversitet skal se ud hos jer. Skal I for eksempel ændre julefrokosten for at tilpasse jer nye kolleger, som ikke spiser svinekød, fordi de er vegetarer eller som af religiøse årsager ikke spiser svin? Eller er det for langt at gå for jeres organisation – og er der andre muligheder for at komme hinanden i møde?

Det og meget andet vil Signe tale om i foredraget, om de svære spørgsmål om diversitet og inklusion.

Signe Biering foredrag

Diversitet gavner din virksomhed – alt I skal vide om DEI (Diversity, Equity, Inclusion)

Diversitet på arbejdspladsen er væsentligt, fordi det ikke bare er god forretning, men også viser et samfundsansvar. Øget diversitet giver et bedre omdømme og muligheder for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Det giver mulighed for at styrke innovationskraften og konkurrenceevnen.

Men fordelene kommer ikke af sig selv. Ledelsen skal være i stand til at udnytte forskellene mellem medarbejderne, hvad angår ekspertise, alder, køn, etnicitet og livssituation – og det er ikke nemt. Det kræver en ledelsesbeslutning, og en ledelse der viser vejen. Det kræver en klar strategi og en kulturændring.

Vi forstår at medarbejdere har individuelle færdigheder og ressourcer, der er vigtige for at drive en konkurrencedygtig virksomhed. Og det er netop sammensætningen af ​​forskellene, der giver styrke.

Men selvom vi forstår det, så kræver processen vilje og planlægning, for at blive en mulighed i både store og små organisationer og virksomheder.

Signe Biering viser jer i dette foredrag, at dansk kultur – vores ønske om at være lige, mindske hierarki, tale klart og uden omsvøb – kan være med til at udfordre arbejdet med diversitet- og inklusion. Vi har derfor brug for en ærlig klarhed over, hvad der kan få arbejdet til at stå stille, hvorfor diskussionerne kan være svære, og hvad der er så svært ved at fokusere så meget på vores forskelligheder; om det så er alder, køn, religion eller noget helt tredje. For det er faktisk lige netop dét, der gavner virksomheden.

Referencer

Signe har en stor viden, men har samtidig en åben og ærlig tilgang til svære emner. Hun gjorde kollegerne trygge ved at diskutere diversitet og inklusion, uanset hvad de havde af meninger. Vi har fået taget godt hul på diskussioner der vil fortsætte lang tid fremover

Allan Christensen

HK Hovedstaden

Kultur og diversitet er svære emner, men Signe holdt et foredrag, der var tilpasset vores situation, og samtidig informativt og overraskende sjovt. Vi diskuterede nogen af de mange udfordringer vi oplever i dagligdagen med hende og indbyrdes undervejs, hvilket gjorde det levende. Både danske og udenlandske kolleger var glade for oplægget.

Frederikke Jepsen

Arcane Tinmen

Det var virkelig spændende at få indblik i andre nationers opfattelse af diversitet i forhold til vores danske opfattelse. Jeg var overrasket over de forskelle der var, specielt i forhold til tillid, når vi snakkede med vores udenlandske kollegaer. Et virkelig interessant oplæg, men mange gode aha-oplevelser når vi snakkede kultur og diversitet på tværs af landegrænser

Arcane Tinmen

Signe recently delivered an engaging talk on the importance of understanding cultural diversity, which resonated deeply with our company’s global operations. Through vivid examples and personal anecdotes, Signe illuminated the often-overlooked cultural nuances that impact workplace dynamics. The talk emphasized self-awareness and the peculiarities of our own cultural identities, encouraging us to reflect on how these influence our interactions in a multinational context. Signe managed to make a complex topic both accessible and entertaining, enhancing our approach to building effective, respectful relationships across diverse cultures. This presentation was not only a learning experience but an important moment for us to be more intentional in our multicultural interactions, promising to improve our workplace cohesiveness and productivity.

Arcane Tinmen
Uforpligtende forespørgsel på Signe Biering

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Signe Biering