Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Ledelsescoach og tidligere diplomat om kulturforskelle, diversitet og forskelligheder på arbejdspladsen.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Signe
Foredrag
Signe Biering holder oplæg om internationale medarbejdere i danske virksomheder om de udfordringer, der kommer af kulturelle forskelle og diversitet på arbejdspladsen. Som ledelsescoach rådgiver hun topledere i dansk erhvervsliv om ledelse og om kulturelle forskelle og har et forskningsprojekt sammen med bl.a. Dansk Industri og Københavns Universitet om, hvordan danske virksomheder kan ’onboarde’ internationale medarbejdere bedre. Hun har over 20 års international erfaring, bl.a. som diplomat i Indien, Kina og Israel.
Signe har været ’fremmed’ i andre kulturer, og selvom hun er pæredansk, så giver den internationale erfaring hende et nysgerrigt blik på den danske hverdag og kultur. Hun ser, at det kan være svært for danskere at omfavne diversiteten – i form af internationale medarbejdere, men også i forhold til forskellige sociale baggrunde, hudfarver, køn, eller holdninger.
Se foredrag med Signe Biering266.000 udlændinge er ansat i danske virksomheder. Det er ca. 10 procent af arbejdsstyrken. De er her, fordi de kommer med vigtig viden og indsigt – og de gavner bundlinjen. Men hvad betyder det for vores kultur på arbejdspladsen? Kan vi tilpasse os, så de føler sig velkomne – og må vi stadig tale dansk? Er der dele af vores samarbejdskultur, der er med til at få de nye medarbejdere til at trives – og dele, der skubber dem ud af Danmark igen? Er det måske endda de samme træk, som kan få nogle af os danskere til at føle os lidt ’skæve’ på arbejdspladsen, hvis vi ikke lige ligner flertallet, eller kommer fra lokalområdet – hvad enten det er Østerbro eller Bjerringbro?
Signe viser, at man kan gøre det mere rart at komme på arbejde, når der er forskellighed – og hvordan vi også skal kunne tilgive os selv og de andre for de skæve ting vi gør. Hun taler også om at rummelighed, diversitet, mangfoldighed samt adgang til kompetencer kan være udslagsgivende for både top- og bundlinje. Og hun trækker på sine egne erfaringer og taler om, hvad hun har lært af de fejl hun har begået, når hun har krydset kulturelle grænser. Som da hun skabte en lidt presset stemning ved at servere rødvin for meget religiøse Sikher i New Delhi, eller da hun kom til et traditionelt, jødisk bryllup – klædt i røde, tætsiddende pailletter.
Foredraget er rettet mod alle, der ønsker succes med at internationalisere deres virksomhed. Foredraget vil give konkret inspiration til, hvordan man lykkes bedst, når man inviterer internationale medarbejdere ind i virksomheden.
I gode og sunde organisationer er der mange forskellige mennesker, basalt set fordi vi tænker bedre, når vi udfordres. Undersøgelser viser tydeligt, at det gavner bundlinjen, når virksomheder tør sætte diversitet på dagsordenen og aktivt forsøger at få mange forskellige slags mennesker ansat, både blandt medarbejdere og i ledelsen.
Men vi må også anerkende at forskellighederne kan være svære – særlig i hverdagen. Vi skal lære at tale om forskellighederne, så vi sørger for, at vores arbejdsplads giver plads til alle, uden at nogen føler sig klemt.
I dette foredrag fortæller Signe om, at diversitet kun bliver sværere, hvis vi ikke taler om det. Vi må hoppe ud i det og være nysgerrige. Ellers risikerer vi at miste det klister, som holder os sammen: Den gensidige respekt.
Signe har arbejdet i lande med store indre spændinger mellem befolkningsgrupper, som i alvorlig grad påvirker samarbejdet på arbejdspladserne. Ironisk nok ser hun, at erfaringerne fra disse meget konfliktfyldte lande, kan bruges i Danmark.
Netop fordi, at vi er et roligt og relativt homogent samfund, er vi ikke nødvendigvis vant til at tage diskussionerne og respektere forskellighederne. Men hvis vi tør gøre det, så kan vi måske endda arbejde endnu bedre sammen end før.
Foredraget retter sig mod alle, der synes, at kulturforskelle, #MeToo osv. er interessante og måske lidt svære emner at diskutere – på arbejdspladsen og derhjemme.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.