Henter Indhold ...

Peter Tanev

Meteorolog og TV2-vært på Vejret

Hele Danmarks vejrvært Peter Tanev holder efterspurgte og underholdende foredrag om vejr, klima og miljø, der typisk samler mange mennesker. Undrer du dig over, hvorfor det altid blæser i Danmark? Hvorfor vi ser flere og flere ekstreme vejrsituationer verden over? Hvordan man formidler en god vejrudsigt? Eller vil du bare gerne med Peter Tanev på tornado-jagt i USA? Så book et veldokumenteret og morsomt vejrforedrag med landets ukronede vejrkonge.  

 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Peter Tanev har siden han var barn interesseret sig for regn, sol, slud og blæst. Ganske enkelt vejret og dets klima. Det var derfor helt naturligt, at Peter senere blev bachelor i Klimatologi fra Københavns Universitet, og i 1996 blev han ansat som vejrvært på TV2 Vejret, hvor han stadig arbejder i dag. Derudover er Peter Tanev nu også aktuel som foredragsholder. 

Peter Tanev foredrag er kendetegnet ved, at folk har en hyggelig og munter aften eller dag – med andre ord er humor og grin en stor del af indholdet. Der er som udgangspunkt ikke lagt op til, at man tager de videnskabelige briller på og nørder sig gennem stoffet. Foredraget er tværtimod tilrettelagt så alle kan få noget ud af det, så alle kan få en sjov aften. Leder man efter dybdegående foredrag om vejr og klima, så kan det også lade sig gøre, og vil man have sit foredrag skræddersyet til et bestemt formål, så er dette også muligt.

I 2014 udkom Peter Tanevs bog “Tanevs Vejrbog” på People’s Press, der tager læserne med gennem årets 12 måneder og giver et indblik i hver måneds vejr og vejrfænomener.

  Peter Tanev foredrag

  Det danske vejr

  • Et foredrag af Peter Tanev som på munter vis tager dig med på tur gennem det danske vejr.
  • Hvorfor blæser det altid i Danmark? Og hvorfor kan man aldrig stole på vejrudsigten? Hvorfor har vi ikke ekstremt vejr i Danmark såsom tornadoer og orkaner? Hvorfor får vi nogle gange isvinter, og hvorfor får vi hedebølge om sommeren? Dette er nogle af de mange spørgsmål, som Peter Tanev i dette foredrag giver svar på. Foredraget præsenterer historier fra de varme lande, som relaterer til det danske vejr. Der er lagt vægt på det videnskabelige i foredraget, dog med den populære indgangsvinkel.
  • Det er et foredrag, som tager fat i de store linjer omkring vejret og som samtidig byder på relationer til for eksempel det område, hvor foredraget afholdes. I foredraget indgår både spørgetid, debat, videoklip og lysbilleder eller overhead – alt afhængigt af, hvad man ønsker.

  Peter Tanev foredrag

  Monsterregn nu og i fremtidens Danmark

  • Ekstreme skybrud og kraftig regn er måske en af de største klimaudfordringer som Danmark står overfor de kommende år. Klimamodellerne viser at vi i fremtiden vil kunne få flere og kraftigere skybrud over Danmark, men allerede nu har vi flere somre i træk fået en forsmag på fænomenet. Sommeren 2011 var ikke en undtagelse – her blev København ramt af det værste skybrud i nyere tid.
  • Peter Tanev tager i dette foredrag fat i klimaændringerne og ser på hvordan udviklingen vil se ud i Danmark. Han kigger på problemerne ved skybrud men også på løsningerne, og samtidig vil fordraget være krydret med billeder og videoklip af ekstremt vejr. Og som altid er der også lagt humor ind i forløbet.
  • Foredraget kan tilpasses tilhørerne således at det rammer det niveau som arrangøren finder passende.

  Peter Tanev foredrag

  Går vejret amok?

  • Bliver kloden varmere? Og får vi en ny istid? Hvorfor er der nu så mange orkaner, oversvømmelser, etc.? Hvad er en tornado? Og hvad er en orkan? Hvad med det danske vejr? Hvad kan vi forvente de næste år? Alle hører og ser om vejrkatastrofer hver dag, men hvad sker der med vores vejr? Er vejret gået amok?
  • Dette er et foredrag, der tager fat i de ekstreme vejrsituationer, vi oplever for tiden og forklarer, hvordan de opstår og hvor de er på vej hen – og om det er naturligt eller ej. Der vil i Peter Tanevs foredrag blive draget paralleller til det danske vejr, som også går amok af og til.

  Peter Tanev foredrag

  Helt hen i Vejret (Quiz)

  • Her har du mulighed for at kombinere en firmadag, seminar, kundearrangement, “ryste sammen møder” eller lignende med et sjovt indslag.
  • I en online Quiz sætter Peter Tanev i fællesskab med arrangøren en Quiz sammen, der passer til jeres arrangement. Spørgsmålene kan 100% tilrettes, så de passer til dagen og deltagerne, der vil selvfølgelig også være indlagte spørgsmål, som tager udgangspunkt i vejret, vejrrekorder osv. også her kan man tilrette vejrspørgsmål med fx nogle årstal der har relation til  et givent tema.
  • Quizzen foregår online på deltagernes mobiler, og spørgsmål, svar, stilling mv. kan derfor følges direkte på storskærm. Undervejs kan man se, hvem der har føretrøjen og se hvor hurtigt folk svarer på spørgsmålene, og selvfølgelig findes der en vinder som skal på podiet og have en præmie. Det er sjovt og samtidig med en god krog til dagens tema, møde, seminar eller anden form for arrangement.
  • Det er en anderledes og underholdene måde, at runde en dag af på og samtidig en god måde at komme rundt om emner der har været oppe at vende på dagen. Mulighederne er mange, og hvem elsker ikke en god gammeldags Quiz og nu med afsæt i firmaet, arbejdspladsen og kollegaerne. Mulighederne er mange, og man kan næsten bruge dette set up i alle sammenhænge. Det hele pakkes ind i en underholdene tone af Peter Tanev og har en varighed på 30-45 minutter.
  • Da quizzen er online kræves det der er netværk og mobil/data dækning på stedet. Indhold, spørgsmål osv. opsættes og sammensættes i samarbejde med Peter Tanev. Foredraget egner sig rigtig godt til kundearrangementer, afslutning på seminar, dagsmøder, interne og eksterne firma arrangementer eller fyraftensmøder.

  Peter Tanev foredrag

  Din hverdag – Vores klode

  • Bliv klogere på klimaændringernes konsekvenser for Danmark, men i høj grad også på hvordan vores hverdag påvirker klimaet, kloden og atmosfæren. Hvorfor bliver vejret vildere? Hvad sker der med det danske vejr? Hvor meget skrald producerer du hvert år? Hvor meget mad smider du ud? Hvor langt skal du cykle, for at spare den CO2 du brugte på en flyrejse til Barcelona? Disse og mange flere spørgsmål får du svar på i foredraget ”Din hverdag – vores klode”.
  • Et spændende foredrag som med udgangspunkt i klimaet og de klimaændringer vi står overfor, tager fat i hvor meget vi mennesker ”fylder” her på jorden. Der er en sammenhæng mellem vores hverdag og klimaet på jordkloden, alle mennesker sætter et CO2 aftryk, hver dag og det har betydning for vores klima her og nu og i fremtiden. Det er ikke et ”løftet pegefinger” foredrag, men mere en aha oplevelse for mange af os som ikke tænker over, hvor store spor vi sætter på kloden i vores hver dag, f.eks. ved vores skrald, madspil, CO2 osv.
  • I foredraget kommer man bagom klimaet og hvorfor det ændrer sig, men det er i høj grad lagt an på, hvad man kan gøre for at vores hverdag er mere bæredygtig.
   Dette med gode eksempler både på hvad den enkelte kan gøre men også med et kig på de mange muligheder der finde både alternativt og teknologisk. Vidste du fx at: Vores mad udeleder dobbelt så meget CO2 som vores biler. Man overvejer at bruge satellitter med store spejle til at sende solstråler ned på jordkloden. Bøvse og prutter har stor betydning for vores klima. Du kan ”tjene” 20 000 på et år ved at tænke klimakorrekt.
  • Foredraget egner sig i høj grad til virksomheder, skoler, læreanstalter eller foreninger som gerne vil sætte fokus på bæredygtighed og gøre tilhørerne klogere på de aftryk vi sætter på kloden. Det hele som sædvanligt blandet sammen med Peter Tanevs humoristiske tilgang til Vejr, klima og formidling af Naturvidenskabeligt stof.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Peter Tanev

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Peter Tanev

Foredragsemner med Peter Tanev