Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Andreas Gylling Æbelø

Retoriker med speciale i værdi- og identitetsdebatten

Andreas Gylling Æbelø

Andreas Gylling Æbelø

Meningsdanner, retoriker, tidl. direktør for AIDS-Fondet og politisk rådgiver.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

”For en stor koncern som Danske Bank bidrog Andreas til en vigtig dialog om mangfoldighed og inklusion. Han har stor personlig og faglig viden - og han bidrog til et øget refleksionsniveau for alle deltagere

Betina Dam Hansen, Chief Diversity and Inclusion Officer Se alle referencer

Et foredrag med Andreas Gylling Æbelø giver jer:

 • Et foredrag som er både underholdende og udfordrende
 • Et aktuelt foredrag om tidens store emner – diversitet og ligestilling
 • Perspektiver til at kvalificere debatten
Uforpligtende forespørgsel på Andreas Gylling Æbelø

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Andreas

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Andreas Gylling Æbeløs foredrag er altid med afsæt i en kombination af hans retoriske faglighed, hans erfaring fra ledelse og toppolitik, og ikke mindst hans egne personlige oplevelser.

Et foredrag med Andreas Gylling Æbelø giver jer:

 • Et foredrag som er både underholdende og udfordrende
 • Et aktuelt foredrag om tidens store emner – diversitet og ligestilling
 • Perspektiver til at kvalificere debatten

Ekspertindsigt i diversitet, identitetspolitik, ligestilling og mangfoldighed

Andreas er født og opvokset i Vestjylland og uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han har været ansat som chefrådgiver i konsulentbranchen, sidenhen som særlig rådgiver i Helle Thorning-Schmidts regering, og endelig som direktør i AIDS-Fondet igennem 4 år. Sideløbende har han engageret sig i humanitært og socialt arbejde, bl.a. som bestyrelsesmedlem i flere NGO’er.

Andreas er medlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og optaget i Kraks Blå Bog. Han bidrager jævnligt i samfundsdebatten, bl.a. som fast klummeskribent i Berlingske og i panelet i TV2 News programmet “News & Co.”.

Med retorikerens værktøjskasse spotter Andreas spin, splittelse og stråmænd på flere meters afstand. Med sin erfaring fra politisk kommunikation på topniveau, ser han bag om overskrifterne og inviterer jer med ind i maskinrummet.

Som tidligere direktør og bestyrelsesmedlem i NGO-sektoren har Andreas indsigt i de mekanismer og dilemmaer som ofte optræder i forbindelse med temaer som mangfoldighed og repræsentation, samt i debatten om krænkelser og ligestilling.

Afslutningsvis har Andreas fødderne solidt plantet i flere lejre. Vestjyde bosat på Vesterbro. Homoseksuel og kristen. Født dansk, gift arabisk. Han tilhører ingen fløj og hans perspektiv har alene til formål at kvalificere debatten.

Book Andreas Gylling Æbelø til jeres næste event, og bliv klogere på tidens store emner.

Se foredrag med Andreas Gylling Æbelø
Andreas Gylling Æbelø Foredrag

En elitær bonderøvs bekendelser

Vi synes mere splittede end nogensinde. Land mod by. Mand mod kvinde. Homo mod hetero. Eliten mod folket. Selvfølgelig er vi forskellige, men er forskellene så dybe, som politikere og organisationer gør dem til?

Andreas’ påstand er “nej!”. Hvis det var tilfældet, ville han nemlig selv-  som vestjyde på Vesterbro, kristen homo gift med en muslim og eneste akademiker i familien – være revet midt over.

I dette underholdende og personlige foredrag dykker Andreas ned i den retorik, der kendetegner hver fløj med råd til at gå op imod samfundssplittelsen. Ifølge Andreas er vores umiddelbare modsætninger vores største styrker, og netop dét giver han i foredraget eksempler på fra sin egen historie.

Andreas Gylling Æbelø Foredrag

Identitetspolitikkens veje og vildveje

Racist! Krænkelsesparat! Sexist! Homofob! Politisk korrekt! Woke! Klimatosse!

Identitetsdebatten har bidt sig fast i samfundet og domineres af to fløje, der verbalt bekriger hinanden. På den ene side råber de: “Må vi nu heller ikke sige DET mere?!”. Og på den anden side råber de: “Vågn op, vi er i det 21. århundrede!”.

Men er det så simpelt? Andreas dykker ned i identitetsdebattens sprængfarlige overskrifter og ind i argumenterne og tendenserne. Med udgangspunkt i retorikken, det politisk landskab og Andreas’ egen baggrund bliver I udfordret og klædt på til at danne jeres egen holdning.

Andreas Gylling Æbelø Foredrag

Diversitet og inklusion på arbejdspladsen - hele året

De fleste arbejdspladser ønsker at skabe en tryg og mangfoldig arbejdsplads med blik for minoriteter og særligt udsatte. Men hvordan sikres det i praksis og hverdag?

Med udgangspunkt i sin egen erfaring, som både medarbejder med minoritetsbaggrund, og siden som direktør med det endelige ansvar for diversitet og inklusion, giver Andreas inspiration til alle, der skal føre intentionerne om diversitet og inklusion på arbejdspladsen ud i livet.

Andreas Gylling Æbelø og Abdel Aziz Mahmoud foredrag

Gud, regnbue og fædreland: Sådan bygger vi bro i en splittet tid 

Kristen. Muslim. Homo. Palæstinenser. Vestjyde. Der er nok mærkater at sætte på ægteparret Mahmoud-Æbelø, og skal man tro store dele af den polariserede offentlige debat, så kunne de ikke eksistere under samme tag. Men det gør de. På 10. år.

Så hvordan får man umiddelbart forskellige verdener til at mødes? Og endda med både familien, livssynet og selvrespekten i behold?

Andreas og Abdel giver et ærligt indblik i dette både udfordrende og humoristiske foredrag, hvor de også med retorikerens og journalistens værktøjskasse hudfletter højaktuelle temaer om mangfoldighed, krænkelser, identitetsdebat og ligestilling.

Og måske vigtigst: De inviterer publikum ind i en samtale om, hvordan vi hver især kan bidrage til sameksistens der, hvor de er.

Andreas Gylling Æbelø Foredrag

Professionel ordstyrer og facilitator

Andreas er en erfaren og troværdig ordstyrer og facilitator, som både sikrer planlægning og bidrager med faglig indsigt, varierende og inddragende rammer, samt den nødvendige fleksibilitet, når det uforudsete opstår.

Book Andreas, hvis I ønsker en moderator med særlig indsigt i et eller flere af følgende emner:

 • Ledelse
 • Strategi
 • Politik
 • Kommunikation
 • LGBT+
 • Identitetsdebat
 • Køn og ligestilling
 • Religion
 • Sundhed
 • NGO-arbejde
 • Civilsamfund
 • Afrika

Referencer

”For en stor koncern som Danske Bank bidrog Andreas til en vigtig dialog om mangfoldighed og inklusion. Han har stor personlig og faglig viden - og han bidrog til et øget refleksionsniveau for alle deltagere”

Betina Dam Hansen

Chief Diversity and Inclusion Officer

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget havde i forbindelse med et seminar inviteret Andreas Gylling Æbelø til at tale. Det var et rigtig godt valg. Han var engageret og nærværende, 100 % velforberedt, og holdt et meget spændende oplæg, som på alle måder gav udvalget stof til eftertanke til det videre forebyggelsesarbejde i Frederiksberg Kommune.

Merete Winther Hildebrandt

Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Frederiksberg Kommune

Med sit skarpe budskab "fraværet af diskrimination er ikke det samme som inklusion" tog Andreas fat i et både vigtigt og komplekst emne. Vi blev klogere og fik stof til eftertanke, som allerede har afstedkommet flere gode drøftelser i vores ledelse, så vi kan rykke os fra de gode intentioner til konkrete handlinger. Med stor åbenhed og fri for løftede pegefingre fik Andreas mange nuancer og refleksioner med. Hans oplæg var skarpt, og med velovervejede svar på rede hånd.

Mille Klink,

CEO Advice A/S

Vi var værter for en paneldebat med et komplekst emne, mange forskellige stakeholders og en stram tidsplan. Andreas styrede os velforberedt og levende igennem det med øje for både det politiske og det menneskelige aspekt. Som organisation fik vi i høj grad den debat og det resultat, vi i samarbejde havde arbejdet for.

Gitte Dreier Jacobsen

Kommunikations- og pressechef, Muskelsvindfonden

Andreas ramte så præcist med sit oplæg, og indholdet var med os resten af weekenden. Hans tanker og pointer blev kommunikeret med en faglig tyngde og en stærk personlighed, og alle fik et kærligt puf og hjælp til at rette blikket både ind og ud.

Dorte Kallestrup Mortensen

Offerrådgivningen i Danmark

"Dejlig konkret og tydelig. Mange gode og brugbare pointer. Tænker at det kunne være virkelig interessant at være i en netværksgruppe med ham som moderator". "Utrolig engageret og indlevende oplægsholder. Virkelig interessant og rar at høre på. Han er en god oplægsholder, som man bliver fanget af og kan lytte længe til. Havde mange gode pointer." "Han var levende på scenen og gjorde mangfoldighedsdilemmaer nærværende". "Aktuelle emner. Levende måde at tale på". "Godt med en personlig historie - og fordi han tydeligvis har rådgivet private virksomheder var det nemt at relatere til hans svar". "Inspirerende taler, der forstod sin rolle i debatten".

Uddrag af feedback fra tilhørerne på konferencen

F5 Box-konference

Vi har brugt Andreas som rådgiver, oplægsholder og facilitator på tværs af hele organisationen i forbindelse med et forløb om diversitet og inklusion med særligt fokus på bias. Andreas har været inspirerende, tankevækkende, udfordrende og professionel gennem hele sin rådgivning og facilitering. Det understøttes af deltagerevalueringen af forløbet med en tilfredshed på 90 procent.

Jens Bødtcher-Hansen, Managing Partner

Kammeradvokaten Poul Smith

Inspirerende og meget vedkommende foredrag med skarpe pointer som havde bløde hjørner - forstået på den måde, at Andreas opfordrede til løsninger som kan være til gavn for alle mennesker og ikke kun minoritetsgrupper som gerne vil inkluderes, men alle uanset tilhørsforhold.

Zevio webinar med Andreas Gylling Æbelø

TAK for fremragende oplæg - altså jeg klapper i mine hænder for, det er jo ret beset, enkelt!

Zevio webinar med Andreas Gylling Æbelø

Et superspændende og informativt webinar! Tak for det.

Zevio webinar med Andreas Gylling Æbelø

Andreas deltog på vores GAP FREE dag, hvor alle afdelinger i virksomheden var samlet for sætte fokus på diversitet og inklusion. Andreas var det perfekte valg til dagen - og hans fantastiske indlevelse og tankevækkende pointer har fået store roser fra alle grene i virksomheden. Han var velforberedt, veltalende og leverede et levende oplæg med stor faglig og personlig tyngde, masser af indlevelse - og alle gik derfra med stof til eftertanke. STORT tak Andreas, du har vores varmeste anbefalinger!

Camilla Louise Bitsch, HR direktør

Merrild/Lavazza

Andreas gav et inspirerende og tankevækkende foredrag på vores fagdag. Han har en god energi, og hans indhold blev ivrigt diskuteret efterfølgende.

Karen Wibling Solgård, Market Manager

Oticon Denmark

Andreas er en ekstremt inspirerende oplægsholder og facilitator med en unik evne til at favne bredt. Vi har med succes brugt Andreas til et forløb om diversitet og inklusion med fokus på bias. Vi har været særligt imponeret over hans evne til at facilitere styrede samtaler i plenum om vigtige, sensitive emner. Organisationen har i den grad taget Andreas og hans tankevækkende pointer til sig. Vi ser frem til det videre forløb og til at kaste os over Andreas’ værktøjskasse i vores daglige arbejde.

Anders Thelborg, General Manager

BMS Danmark

Pride er ovre. Det er arbejdet dog langt fra. Det blev i den grad understreget, da vi i Nestlés nordiske hovedkvarter blev blæst bagover af Andreas Gylling Æbelø til et inspirerende oplæg i august 2023. Andreas’ oplæg var fyldt med indsigt, empati og knivskarpe pointe. Prikken over kommunikations i´et var Andreas’ retoriske overlegenhed. Jeg vidste godt at Andreas var dygtig. Men han sprang min karakterskala. En kæmpe anbefaling til ALLE virksomheder uanset hvor langt I er med arbejdet med diversitet og inklusion.

Anna Hagemann Rise, Kommunikationschef

Nestlé Danmark
Uforpligtende forespørgsel på Andreas Gylling Æbelø

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Andreas Gylling Æbelø
Andreas Gylling Æbelø

5 ud af 5 stjerner

”For en stor koncern som Danske Bank bidrog Andreas til en vigtig dialog om mangfoldighed og inklusion. Han har stor personlig og faglig viden - og han bidrog til et øget refleksionsniveau for alle deltagere

Betina Dam Hansen, Chief Diversity and Inclusion Officer Se alle referencer

Foredragsemner med Andreas Gylling Æbelø