Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Andreas Gylling Æbelø

Retoriker med speciale i værdi- og identitetsdebatten

Andreas Gylling Æbelø

Andreas Gylling Æbelø

Meningsdanner, retoriker og tidligere direktør for AIDS-Fondet og politisk rådgiver. Underholdende og oplysende foredrag, der kvalificerer og nuancerer værdi – og identitetsdebatten.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Andreas Gylling Æbelø

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Andreas

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Andreas’ foredrag er altid med afsæt i en kombination af hans retoriske faglighed, hans erfaring fra ledelse og toppolitik og ikke mindst hans egne personlige oplevelser.

Andreas er født og opvokset i Vestjylland og uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han har været ansat som chefrådgiver i konsulentbranchen, sidenhen som særlig rådgiver i Regeringen Helle Thorning-Schmidt, og endelig som direktør i AIDS-Fondet igennem 4 år. Sideløbende har han engageret sig i humanitært og socialt arbejde, bl.a. som bestyrelsesmedlem i flere NGO’er.

Andreas er medlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og optaget i Kraks Blå Bog. Han bidrager jævnligt i samfundsdebatten, bl.a. som fast klummeskribent i Berlingske og i panelet i TV2 News programmet ‘News & Co.’

 

Med retorikerens værktøjskasse spotter Andreas spin, splittelse og stråmænd på flere meters afstand. Med sin erfaring fra politisk kommunikation på topniveau ser han bag om overskrifterne og inviterer jer med ind i maskinrummet.

Som tidligere direktør og bestyrelsesmedlem i ngo-sektoren har Andreas indsigt i de mekanismer og dilemmaer som ofte optræder ifm. temaer som mangfoldighed og repræsentation samt i debatten om krænkelser og ligestilling.

Og så har Andreas fødderne solidt plantet i flere lejre. Vestjyde bosat på Vesterbro. Homoseksuel og kristen. Født dansk, gift arabisk. Andreas’ foredrag er både udfordrende og underholdende. Han tilhører ingen fløj og hans perspektiv har alene til formål at kvalificere debatten.

Se foredrag med Andreas Gylling Æbelø
Andreas Gylling Æbelø Foredrag

En elitær bonderøvs bekendelser

Vi synes mere splittede end nogensinde. Land mod by. Mand mod kvinde. Homo mod hetero. Eliten mod folket. Selvfølgelig er vi forskellige, men er forskellene så dybe, som politikere og organisationer gør dem til?

Andreas’ påstand er “nej!”. Hvis det var tilfældet, ville han nemlig selv-  som vestjyde på Vesterbro, kristen homo gift med en muslim og eneste akademiker i familien – være revet midt over.

I dette underholdende og personlige foredrag dykker Andreas ned i den retorik der kendetegner hver fløj med råd til at gå op imod samfundssplittelsen. Ifølge Andreas er vores umiddelbare modsætninger vores største styrker, og netop dét giver han i foredraget eksempler på fra sin egen historie.

Andreas Gylling Æbelø Foredrag

Identitetspolitikkens veje og vildveje

Racist! Krænkelsesparat! Sexist! Homofob! Politisk korrekt! Woke! Klimatosse!

Identitetsdebatten har bidt sig fast i samfundet og domineres af to fløje, der verbalt bekriger hinanden. På den ene side råber de: Må vi nu heller ikke sige DET mere?! Og på den anden side råber de: Vågn op, vi er i det 21. århundrede!

Men er det så simpelt? Andreas dykker ned i identitetsdebattens sprængfarlige overskrifter og ind i argumenterne og tendenserne. Med udgangspunkt i retorikken, det politisk landskab og Andreas’ egen baggrund bliver du udfordret og klædt på til at danne din egen holdning.

Andreas Gylling Æbelø Foredrag

Særligt for virksomheder og organisationer: Diversitet og inklusion - hele året.

De fleste moderne virksomheder ønsker at skabe en tryg og mangfoldig arbejdsplads med blik for minoriteter og særligt udsatte. Men hvordan sikres det i praksis og hverdag? Når HR-kurset er slut. Pride-flaget hejst ned.

Med sin egen erfaring som både medarbejder med minoritetsbaggrund og siden som direktør med det endelige ansvar for diversitet og inklusion giver Andreas et unikt med- og modspil til de ledere og HR-medarbejdere, der i praksis skal føre intentionerne ud i livet.

Andreas Gylling Æbelø foredrag

Gud, regnbue og fædreland: Sådan bygger vi bro i en splittet tid 

Kristen. Muslim. Homo. Palæstinenser. Vestjyde. Der er nok mærkater at sætte på ægteparret Mahmoud-Æbelø, og skal man tro store dele af den polariserede offentlige debat, så kunne de ikke eksistere under samme tag. Men det gør de på 10. år.

Så hvordan får man umiddelbart forskellige verdener til at mødes? Og endda med både familien, livssynet og selvrespekten i behold?

Andreas og Abdel giver et ærligt indblik i dette både udfordrende og humoristiske foredrag, hvor de også med retorikerens og journalistens værktøjskasse hudfletter højaktuelle temaer om mangfoldighed, krænkelser, identitetsdebat og ligestilling.

Og måske vigtigst: De inviterer publikum ind i en samtale om, hvordan vi hver især kan bidrage til sameksistens der, hvor vi er.

Andreas Gylling Æbelø Foredrag

Professionel ordstyrer og facilitator

Andreas er en erfaren og troværdig ordstyrer og facilitator, som både sikrer planlægning og bidrager med faglig indsigt, varierende og inddragende rammer og den nødvendige fleksibilitet, når det uforudsete opstår.

Book Andreas, hvis du ønsker en moderator med særlig indsigt i et eller flere af følgende emner:

 • Ledelse
 • Strategi
 • Politik
 • Kommunikation
 • LGBT+
 • Identitetsdebat
 • Køn og ligestilling
 • Religion
 • Sundhed
 • NGO-arbejde
 • Civilsamfund
 • Afrika

Referencer

”For en stor koncern som Danske Bank bidrog Andreas til en vigtig dialog om mangfoldighed og inklusion. Han har stor personlig og faglig viden - og han bidrog til et øget refleksionsniveau for alle deltagere”

Betina Dam Hansen

Chief Diversity and Inclusion Officer

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget havde i forbindelse med et seminar inviteret Andreas Gylling Æbelø til at tale. Det var et rigtig godt valg. Han var engageret og nærværende, 100 % velforberedt, og holdt et meget spændende oplæg, som på alle måder gav udvalget stof til eftertanke til det videre forebyggelsesarbejde i Frederiksberg Kommune.

Merete Winther Hildebrandt

Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Frederiksberg Kommune

Med sit skarpe budskab "fraværet af diskrimination er ikke det samme som inklusion" tog Andreas fat i et både vigtigt og komplekst emne. Vi blev klogere og fik stof til eftertanke, som allerede har afstedkommet flere gode drøftelser i vores ledelse, så vi kan rykke os fra de gode intentioner til konkrete handlinger. Med stor åbenhed og fri for løftede pegefingre fik Andreas mange nuancer og refleksioner med. Hans oplæg var skarpt, og med velovervejede svar på rede hånd.

Mille Klink,

CEO Advice A/S

Vi var værter for en paneldebat med et komplekst emne, mange forskellige stakeholders og en stram tidsplan. Andreas styrede os velforberedt og levende igennem det med øje for både det politiske og det menneskelige aspekt. Som organisation fik vi i høj grad den debat og det resultat, vi i samarbejde havde arbejdet for.

Gitte Dreier Jacobsen

Kommunikations- og pressechef, Muskelsvindfonden
Uforpligtende forespørgsel på Andreas Gylling Æbelø

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Andreas Gylling Æbelø