Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Opdag den transformative indflydelse af kunstig intelligens på dit liv og arbejde

Peter Svarre Foredrag

Peter Svarre

Digital strateg og Cand.scient.pol.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Det var relevant. Det var pædagogisk. Det var underholdende. Det var involverende. 

Abelone Warming, direktør - Design Denmark Se alle referencer

Et foredrag med Peter Svarre giver jer:

 • En grundlæggende forståelse af kunstig intelligens samt teknologiens muligheder og begrænsninger.
 • Svar på nogle af vores tids største spørgsmål: Hvad byder fremtidens teknologi for mennesket?
 • Forståelse af de etiske dilemmaer omkring digitale teknologier, og hvordan du kan blive bedre til at tænke etisk i virksomheden.
Uforpligtende forespørgsel på Peter Svarre

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Peter

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

På baggrund af 25 års erfaring som digital strateg fortæller Peter Svarre i sine foredrag, hvordan vi skal håndtere vores frygt og fascination af kunstig intelligens og digitale teknologier. Peter har arbejdet praktisk og strategisk med digitale teknologier i hele sin karriere, men har også skrevet tre bøger om sociale medier, kunstig intelligens og digital etik. I dag arbejder han som rådgiver, ekspert og foredragsholder og sidder blandt andet i regeringens ekspertudvalg for tech-giganter.

Et foredrag med Peter Svarre giver jer:

 • En grundlæggende forståelse af kunstig intelligens samt teknologiens muligheder og begrænsninger.
 • Svar på nogle af vores tids største spørgsmål: Hvad byder fremtidens teknologi for mennesket?
 • Forståelse af de etiske dilemmaer omkring digitale teknologier, og hvordan du kan blive bedre til at tænke etisk i virksomheden.

Forstå vores digitale fremtid

Kunstig intelligens, mobiltelefoner og sociale medier har for altid forandret vores verden. Computere kan nu tale, skrive, digte og male lige så godt som mennesker, selvkørende biler kører rundt i gaderne i San Francisco, og robotter udfører parkour. Det er både skræmmende og fascinerende. Skræmmende, fordi vi frygter, at maskinerne gør os overflødige, og fascinerende, fordi vi forestiller os, at maskinerne gør os til supermennesker.

Peter er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og Master of International Affairs fra Columbia University. Han er manden bag bestselleren “Den perfekte storm” fra 2012, som handler om virksomheders brug af sociale medier. Han har skrevet bogen “Hvad skal vi med mennesker?”, der omhandler kunstig intelligens, samt bogen “Digital Etik”, som er en håndbog i, hvordan man som virksomhed arbejder etisk med digital teknologi og kommunikation. Peter har et solidt grundlag for at rådgive dig og din virksomhed i, hvordan I håndterer den digitale verden. Men hvad med fremtiden, børnene og de nye generationer? Peter er far til en femårig dreng og en toårig pige, og han er derfor også stærkt optaget af menneskehedens fremtid med tænkende maskiner og kan derfor også inddrage denne vinkel i sine foredrag.

Når du booker et foredrag med Peter Svarre, får du et fascinerende og måske lidt skræmmende indblik i vores digitale fremtid. Du vil også blive klædt på til at forstå mulighederne og begrænsningerne for kunstig intelligens og digitale teknologier, både i relation til din virksomhed og dig selv.

Se foredrag med Peter Svarre
Peter Svarre foredrag

Kunstig intelligens

2023 har været et vildt år for kunstig intelligens og den nære fremtid ser ud til at blive endnu vildere. Vi kan nu tale med vores kunstige intelligenser, vi kan få dem til at skabe kunst og de skriver computerkode bedre end mennesker.

Hvorfor går det så stærkt med kunstig intelligens lige nu? Hvor kommer det fra, hvordan fungerer det, og hvilke konsekvenser får det for vores privat- og arbejdsliv?

Det får I alt sammen svarene på i dette foredrag af Peter Svarre, som er forfatter til bogen “Hvad skal vi med mennesker?”

I foredraget kommer I til at høre om historien bag kunstig intelligens, I kommer til at forstå, hvordan moderne kunstig intelligens fungerer, og I vil se eksempler på brug af kunstig intelligens, som kan inspirere jer til at bruge kunstig intelligens i jeres arbejde.

Foredraget kommer også ind på det vigtige spørgsmål om etikken i de kunstige intelligenser. I kommer til at se eksempler, hvor det er gået helt galt med brugen af kunstig intelligens, og Peter forklarer, hvordan både politikere, virksomheder og borgere har et ansvar for at gøre fremtidens intelligente maskiner ansvarlige og troværdige.

Peter Svarre foredrag

Kunstig intelligens, fake news og den demokratiske udfordring

Ved hjælp af kunstig intelligens kan man nu skabe realistiske billeder og videoer af begivenheder, som aldrig har fundet sted. Dansk Folkeparti laver en fake video af Mette Frederiksen, der på et pressemøde afskaffer pinsen, påsken og julen. TV2 laver en dokumentar, hvor reality-stjernen Sidney Lee rejser sig af sin grav og taler med sin egen stemme, og ældre mennesker risikerer at blive ringet op af falske versioner af deres børnebørn, der lokker penge eller passwords ud af dem.

Hvad sker der? Er sandheden ved at kollapse? Kan vi ikke længere stole på, hvad vi ser og hører på vores mobiltelefoner og i den digitale verden? Og hvad betyder det for vores evne til at føre demokratiske samtaler og holde sammen på de samfund, der i forvejen er splittede af polariserede politiske overbevisninger.

Det er temaet for Peter Svarres nervepirrende foredrag, hvor han også kommer ind på, hvad kunstig intelligens og fake news helt konkret betyder i det store valgår 2024, hvor vigtige demokratiske nationer som Indien, Storbritannien og USA går til stemmeurnerne.

Peter Svarre foredrag

Digital etik

Hver gang I åbner en browser eller benytter jeres mobiltelefon, bliver I hvirvlet ud i en verden af digitale services, som høster jeres data, manipulerer med jeres valg, og trænger dybt ind i jeres hjerne for at få jer til at klikke på lidt flere annoncer. Store tech-virksomheder som Google, Facebook og Amazon har i mange år haft frit spil til at designe løsninger, som udadtil har været teknologiske vidundere, men som under overfladen har brugt digitale teknologier til at udnytte menneskelige svagheder.

Konsekvenserne har vist sig at være digital afhængighed, fake news, filterbobler, monopolmarkeder, svækket innovationskraft, datamisbrug, overvågning og automatiseret racisme og kvindehad. Vi har brug for et nyt paradigme for vores digitale verden, og det handler ikke kun om de store teknologivirksomheder. Det handler om, hvordan virksomheder generelt designer digitale produkter. Derfor har vi behov for en ny etisk tilgang til digitalt design – både hos den lille startup såvel som de store virksomheder og ikke mindst i den offentlige sektor.

Men hvordan laver man etisk digitalt design?

Det får I svaret på i dette foredrag, som også kan udvides til workshop. Peter Svarre har arbejdet et år sammen med Dansk Design Center på at udvikle redskabet “Det Digitale Etikkompas”, som netop hjælper virksomheder med at tænke etik ind i deres digitale løsninger. Dertil har han skrevet bogen “Digital Etik – Hvordan designer vi en mere ansvarlig digital verden?”, der netop tager fat på emnet. Foredraget/workshoppen tilpasses efter jeres behov og ønsker. I kan vælge at booke et foredrag af 60 minutters varighed, der handler om, hvorfor digital designetik er vigtigt, og hvordan man kan begynde at arbejde med det. I kan også booke en halvdagsworkshop, hvor I lokaliserer etiske udfordringer i jeres egne produkter og finder løsninger – eller booke en workshop, hvor I først lærer at tale om og forstå digital designetik og derefter vender blikket mod jeres egne digitale produkter og finder udfordringer og løsninger.

Peter Svarre moderator 

Moderator

Mangler I en moderator inden for inden for teknologiområdet, så er Peter det oplagte bud. Det kunne f.eks. være en konference, der handler om tech, fremtiden eller internettet.

Peter er en erfaren moderator som altid modtager stor ros.

Peter Svarre video

Peter Svarre - Generative AI Workshop

I videoen får du en forsmag på en workshop med Peter Svarre, hvor han fortæller om generativ AI.

Peter Svarre video

Peter Svarre foredrag

I videoen får du en forsmag på et foredrag med Peter Svarre, hvor han fortæller hvorfor er digitaletik vigtigt

Peter Svarre video

Foredrag med Peter Svarre

I videoen får du en forsmag på et foredrag med Peter Svarre, hvor han fortæller om kunstig intelligens.

Se foredrag med Peter Svarre

Referencer

Det var relevant. Det var pædagogisk. Det var underholdende. Det var involverende.

Abelone Warming, direktør

Design Denmark

Han evner at provokere på en positiv måde.

Camilla Glad Christensen

Copydan Tekst & Node

Digital Etik - Hvordan designer vi en mere ansvarlig digital verden?

Arbejder du med digital kommunikation eller produktudvikling, har du et ansvar – nemlig ansvaret for, at dine digitale superkræfter ikke gør mere skade end gavn.

Misbrug af data, diskriminerende algoritmer og manipulerende adfærdsdesign er det seneste årti blevet hverdagskost. Den digitale verden er løbet af sporet, og ansvaret hviler på skuldrene af alle, der designer, udvikler, programmerer og projektleder digitale løsninger. Digital Etik hjælper dig med at bære ansvaret.

Bogen giver dig:

 • En forklaring på, hvorfor etik og ansvarlighed bør være det første, du tænker på, når du vågner om morgenen
 • Et sprog til at tale om digital etik
 • Konkrete redskaber til at forbedre dine digitale løsninger
 • Argumenter for, hvorfor digital etik gavner din virksomheds bundlinje – også på den lange bane

Udgivet 25.11.2022 af Akademisk Forlag

Hvad skal vi med mennesker?

Din bil kan køre af sig selv. Din højttaler i køkkenet fortæller dig, hvordan du laver lasagne. Reklamerne på internettet ved, hvad du vil købe, før du selv gør. Og i Kina hjælper intelligente overvågningskameraer myndighederne med at overvåge befolkningen og arrestere kriminelle og politiske afvigere.

Menneskeheden har fantaseret om kunstige væsner og robotter i årtusinder, men i løbet af de seneste ti år er fantasien blevet til virkelighed. Men med de nye muligheder opstår også problemer:

Bliver vi alle arbejdsløse? Bliver robotterne klogere end os? Kan vi stole på selvkørende biler? Bliver fremtidens krige udkæmpet af selvstyrende maskiner? Det er bare et par af de spørgsmål, du vil møde i denne bog, som fortæller historien om kunstig intelligens fra den græske mytologi til vore dages komplekse neurale netværk.

Selvom vi stadig er langt fra science fictionfilmenes dystopiske forestillinger om maskiner, der overtager verdensherredømmet, går udviklingen inden for kunstig intelligens ikke desto mindre så hurtigt i disse år, at vi bliver tvunget til at spørge os selv: ”Hvad skal vi med mennesker?”

Denne bog hjælper dig med at finde svaret.

Udgivet 18.01.2019 af Gyldendal

Den perfekte storm

Forbered dig på at blive blæst omkuld! Denne bog er en øjenåbner, der for altid vil ændre dit syn på de sociale medier og deres betydning for din virksomhed.

En strategi for sociale medier handler om mere end en Facebook-side og en Twitter-profil. Sociale medier er en perfekt storm, som blæser igennem alle dele af din virksomhed – lige fra forretningen til kommunikationen og organisationen.

Ved hjælp af inspirerende cases, egne erfaringer og en intelligent indlevende fortællestil løfter Peter Svarre vores syn på de sociale medier fra primitiv halleluja-begejstring til en realistisk og brugbar forståelse for, hvordan vi bruger de sociale medier strategisk i virksomheden.

Bogen giver dig ikke alene en forståelse for, hvad sociale medier gør ved din virksomhed, den giver dig også konkrete redskaber til at handle og skabe din egen strategi for, hvordan du kommer helskindet gennem de sociale mediers perfekte storm.

Udgivet 26.01.20212 af Gyldendal Business

Uforpligtende forespørgsel på Peter Svarre

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Peter Svarre
Peter Svarre

5 ud af 5 stjerner

Det var relevant. Det var pædagogisk. Det var underholdende. Det var involverende. 

Abelone Warming, direktør - Design Denmark Se alle referencer

Foredragsemner med Peter Svarre