Henter Indhold ...

Rie Frilund Skårhøj

Frivilligheds- og motivationsekspert, sociolog, forfatter og foredragsholder

Rie Frilund Skårhøj er et energibundt, som formår at fange deltagernes opmærksomhed med smil og entusiasme. Hun taler med stor erfaring om det at fremme motivation på godt og ondt. Som anerkendt foredragsholder og konsulent inden for den frivillige verden, har hun bidraget med redskaber og motivation til tusindvis af frivillige og ansatte.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Rie Frilund Skårhøj er selvstændig og lever af at holde foredrag og tilbyde konsulentydelser. Hun har bl.a. skrevet 2 anerkendte og velsolgte bøger om ledelse af frivillige (Ankerhus Forlag). De er baseret på undersøgelser af ’best practice’, ledelsesteorier og personlige erfaringer. Rie Frilund Skårhøj har en lang referenceliste som indeholder organisationer så som Røde Kors, DIF, Kræftens Bekæmpelse, DGI, Folkekirkens Nødhjælp. Hun er også certificeret til at lave personlighedsprofiler (Jungs Type Indikator – JTI).

”Det er sværere at lede frivillige end det er at lede ansatte” – derfor er der meget som virksomhedsledere kan lære af ’frivillig ledelse’. Undersøgelser påviser at glade og motiverede medarbejdere yder den bedste indsats og er ansvarlige overfor opgaveløsningen. Hvorfor ikke gøre brug af motivationsredskaber, som vi ved fungerer i den frivillige verden?

I 2005 startede Rie Frilund Skårhøj sammen med 7 andre foreningen RETRO. Under Rie’s formandskab voksede foreningen fra at være få frivillige til at være over 300 frivillige og 7 ansatte, som driver 2 cafeer og 3 humanitære projekter. Hun har derudover startet og ledt adskillige projekter og nystartede foreninger. Rie Frilund Skårhøj har i løbet af de sidste 20 år siddet i bestyrelser og er vant til at udfordre fastgroede holdninger og vanetænkning. Rie Frilund Skårhøj foredrag er kendetegnet ved at deltagerne får energi, inspiration og konkrete redskaber, som de kan bruge allerede dagen efter.

  Rie Frilund Skårhøj foredrag

  Motivation og ledelse af frivillige i praksis

  • Mange frivillige er ildsjæle som brænder for sagen, men mange tænker ikke i ‘ledelse’ eller tør ikke lede. Ledelse betyder ikke at man bestemmer alt, men at man hjælper frivillige til at have lyst til at tage opgaver. Oplægget opmuntrer ledere og giver konkrete redskaber, som kan anvendes med det samme.
  • Du får viden om, hvordan du leder frivillige i praksis på baggrund af ‘best practice’ og Rie Frilund Skårhøjs erfaringer som leder og konsulent samt inspiration til, hvordan frivillige organiseres på en hensigtsmæssig måde
  • Rie Frilund Skårhøj giver redskaber til at være den motiverende leder, sådan at du fremmer frivilliges ejerskab, og redskaber til at lære dig selv bedre at kende og prioritere din tid på de vigtigste opgave
  • Oplægget kan målrettes frivillige ledere såvel som ansatte, der leder frivillige

  Rie Frilund Skårhøj foredrag

  Led dine medarbejdere som var de frivillige

  • Motiverede medarbejdere præsterer bedre, men det er ikke altid, at ledere er opmærksom på at fremme motivation på arbejdspladsen. Ofte er man optaget af deadlines, møder osv. og man glemmer derfor at prioritere de faktorer som skal til for at medarbejderne har det godt. Foredraget viser dig fordelene ved at fokusere på ’motivation’ på arbejdspladsen.
  • Motiverede medarbejdere bliver længere på arbejdspladsen og derfor vil foredraget sætte fokus på det sociale samspil, og hvordan du skaber en positiv tone på kontoret. Ofte kan misforståelser skabe ’fnidder ’ i krogene og foranledig dårlig eller demotiverende stemning.
  • At fremme motivation er ikke det samme som at manipulere. Meget motiverede medarbejdere kan få stress, og derfor er det vigtigt at skabe rammer som fremmer motivation, men også hjælper medarbejderen til at passe på sig selv og være opmærksom på manipulation.
  • Ansatte er forskellige.  En velmenende ros kan desværre skabe alt andet end motivation hos nogle medarbejder. I ’Ledelse af frivillige’ arbejder vi bl.a. med forskellige motivationstyper, og derfor kræves forskellige initiativer eller redskaber.
  • Foredraget kan kombineres med Jungs Type Indicator – JTI (personlighedstest). Ved at fokusere på lederens personlighed, skabes større bevidsthed om hvordan denne foretrækker at motivere og hvad han eller hun med fordel kan gøre anderledes for at fremme mere motivation.

  Rie Frilund Skårhøj foredrag

  Kend dig selv og dine kolleger og styrk jeres samarbejde – Jungs Type Indikator

  • En organisation præget af entusiasme, mangfoldighed og samarbejdsvilje kræver medarbejdere som kender hinanden og har tillid til hinandens arbejdsindsats såvel som kompetencer. Grundlaget for dette er forståelse for forskellige præferencer, så misforståelser undgås og selvindsigten styrkes.
  • Jungs Type Indikator (JTI) er et lærerigt og sjovt redskab at bruge i samarbejdsfora. Foredraget/workshoppen om JTI giver jer en grundlæggende forståelse for de 8 præferencer som Jung (og senere Meyers & Briggs) har fundet kendetegner mennesker.
  • Vi laver en selvtest, så I behøver ikke bruge penge på dyre test for at finde egne præferencer. Herefter sætter vi hinanden i spil og på kreativ vis diskuterer vi, hvordan præferencerne både udfordrer og gavner samarbejdet. På en uformel facon bliver I klogere på hinanden og jeres forskelligheder. I får forståelse for, hvorfor samarbejde kan være så svært og redskaber til at skabe et godt samarbejdsmiljø, hvor I kan motivere hinanden. I er lovet gode grin, og genkendelige historier fra arbejdspladsen såvel som fra familielivet.
  • Foredraget kan bruges på medarbejderkursus som det sjove, men samtidig givende, teambuilding-indslag. Foredraget tager typisk 1 til 1,5 time.
  • Ønskes en officiel standardiseret JTI test med online spørgeskema kan dette tilkøbes. Rie indsamler besvarelserne, og alle medarbejdere får deres individuelle og private besvarelse efter udarbejdelsen af selvtesten. Det standardiserede JTI resultat vil i udgangspunktet være medarbejderes egen.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Rie Frilund Skårhøj

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Rie Frilund Skårhøj

Foredragsemner med Rie Frilund Skårhøj