Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Et indblik i en af Danmarks mest læste forfatteres liv og værker

Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldager

Bestsellerforfatter med en lang række priser og legater bag sig. Forfatteren bag romanerne "Bjørnen", "Et rigtigt liv" og "Birgithe med th".

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Katrine Marie Guldager

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Katrine

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Katrine Marie Guldager er en af Danmarks mest læste forfattere og har både skrevet romaner, digte, noveller og børnebøger.

Hun er nok mest kendt for Køge-krøniken, som beskriver en dansk families historie over 50 år, men også senere romaner som En uskyldig familie og Bjørnen samt autobiografien Det samme og noget helt andet fra 2021 er blevet bestsellere. Birgithe med th udkommer i januar 2023 og føjer sig til romanen Bjørnen fra 2017.

Gældende for alle Katrines bøger er, at de søger vildvejene, som både overrasker og udfordrer læseren. Dén stil følger Katrine også i sine foredrag, hvor du som publikum forundres over hendes inspirationskilder til bøgernes narrativer og karakterer. Helt centralt er Katrine optaget af det enkelte menneskes vilkår og ansvar i en moderne opdelt verden, både nationalt og internationalt.

Er du nysgerrig på Katrines skriveproces og tankerne bag hendes bestsellere? Så har du chancen for at komme helt tæt på hende i hendes inspirerende foredrag.

Et Katrine Marie Guldager foredrag giver dig:

  • En personlig fortælling, der lader dig komme helt tæt på Katrine Marie Guldager
  • Et godt indblik i, hvordan Katrines romaner bliver til
  • Et arrangement af høj underholdningsværdi med oplæsning af uddrag fra hendes bøger

Tilbage i 1994 blev Katrine cand.phil. i dansk, afsluttede Forfatterskolen, debuterede med sin første digtsamling og modtog derefter Klaus Rifbjergs Debutantpris for lyrik i 1996. Siden da er det blevet til et meget mangfoldigt forfatterskab.

Katrine udfordrer ikke kun læserne, men også sig selv med poesi- og prosaformerne, da hun forsøger at provokere sit eget realistiske udgangspunkt. Den ydre sandsynlighed spiller læseren et puds, og man kan sidde tilbage med følelsen af, at man er blevet snydt, næsten uden at opdage det.

Se foredrag med Katrine Marie Guldager
Katrine Marie Guldager foredrag

Mød Guldagers vrede kvinder – ”Birgithe med th” og andre romaner

I tages med på en spændende fortælling om Katrines fire romaner med vrede kvinder i hovedrollen: Vibse fra Bjørnen, Birgithe fra Birgithe med th og yderligere to kvinder, hvis romaner er på vej. Med romanerne forsøger Katrine at fange og forstå disse kvinder, der alle bliver ramt af flere store livsudfordringer og samtidig synes, at vores samfund er ved at køre helt af sporet.

Birgithe fra Birgithe med th:
Birgithe bærer ikke over, hun bærer nag. Hun er folkeskolelærer, mor til tre, en uhyggelig dårlig bilist, temperamentsfuld (læs: rasende!) og har en følelse af, at det altid har været hende, som har skullet holde sammen på familien. Nu da hendes mor er død, er det derfor Birgithe, og ikke hendes psykisk skrøbelige søster, der skal tømme huset. Birgithe med th er en roman om at være på krigsstien på jobbet, i familien, i trafikken, og – måske – begynde at forsone sig med både sorgen, vreden og sin egen historie.

Vibse fra Bjørnen:
Af og til må man se sine dæmoner i øjnene. Det opdager Vibse, da hun skrider fra det hele og tager til SverigeVibse er midt i 50’erne. Hun er lige blevet fyret. Hendes datter er flyttet hjemmefra, og hendes mand, Bent, er en stor idiot. Kort sagt: Vibse er træt. Intet er, som hun vil. Hun vælger at tage til familiens hus i Sverige, og det er rart at have fred og ro – lige indtil en snestorm rammer og strømmen går.

Glæd dig til et indlevende foredrag, som vender nutidige emner og giver indsigt i både Katrines forfatterskab og hendes bogserie om vrede kvinder.

Katrine Marie Guldager foredrag

Det samme og noget helt andet - om at blive fremmed i sin egen familie

Kender du følelsen af at være i tvivl om din egen familie? Fornemmelsen af, at din søster lige er lidt tættere på jeres mor, end du er? Taler de om dig bag din ryg? Hvordan føles det at være i en familie, du ikke stoler på? Og hvorfor blander din faster sig?

Efter at have skrevet flere romaner med unge mænds ”Coming of Age” historier (En uskyldig familie, Et rigtigt liv), skriver Katrine Marie Guldager nu sin egen – i romanforman.

Det samme og noget helt andet, som er titlen på romanen handler om at blive til. Romanen følger en ung kvinde der under dramatiske omstændigheder mister først en veninde, og kort efter sin far. Den handler om arvestrid, og om familiens skrøbelige fællesskab.

Med udgangspunkt i Det samme og noget andet vil Katrine Marie Guldager fortælle om noget mange danskere oplever: At blive fremmed i sin egen familie.

Katrine Marie Guldager foredrag

Et rigtigt liv

Katrine Marie Guldager er forfatteren bag romanen Et rigtigt liv. I dette foredrag hører du blandt andet fortællingen om, hvordan romanen blev til.

Foredraget tager udgangspunkt i værket, der handler om Filip, en Strandvejsadvokat, som vi følger gennem hele hans ungdom og frem til, at han er i midt 40’erne.

Katrine Marie Guldager inviterer dig ind i sit litterære univers og fortæller åbent om sin skriveproces, og hvordan fantasien funderer grundlaget for de fiktive figurer.

Få indsigt i livet som forfatter, og hvordan det føles at føle sig genneminspireret og -motiveret i det ene øjeblik, og det næste sekund er hjernen komplet blank og den gyldne fortælling er som sivet ud i sandet. Det er det mest frustrerende, men også det mest fantastiske job.

Desuden fortæller hun også om sine andre bøger og om, hvad det er, der optager hende, når hun skriver. Der vil også være oplæsning undervejs.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Katrine Marie Guldager

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Katrine Marie Guldager