Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Bliv klogere på ledelsesværdier, organisationskultur, køn og magt

Christian Groes

Foto: Kasper Løftgaard

Christian Groes

Forsker, forfatter, antropolog og ekspert i ledelse, magt, diversitet og nutidens udfordringer inden for køn og organisationskultur

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Christian Groes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Christian Groes er en prisvindende forsker, forfatter og antropolog, der med sin unikke indsigt i ledelse, magt og køn har sat nye standarder for, hvordan vi forstår og praktiserer ledelse i dagens samfund. Hans foredrag udfordrer traditionelle opfattelser af ledelse og præsenterer innovative tilgange, der fremmer empati, diversitet og fællesskab.

Et foredrag med Christian Groes giver jer:

  • Nye perspektiver på moderne ledelse inspireret af antropologiske studier
  • Praktiske værktøjer til at skabe en mere inkluderende og empatisk organisationskultur
  • Inspirerende eksempler og indsigter, der udfordrer status quo og fremmer positive forandringer

Ledelse med visdom: Skab fremtidens inkluderende arbejdskultur

Christian Groes er en fremtrædende forsker, forfatter og antropolog, der har gjort det til sin mission at revolutionere ledelse gennem sin forskning i køn, magt og kulturelle dynamikker. Med sin baggrund som lektor og tilknyttet Center for Køn, Magt og Mangfoldighed på Roskilde Universitet kombinerer Christian akademisk ekspertise med praktisk indsigt i ledelse, diversitet og inklusion.

Christian kickstarter sine foredrag med skarpe observationer og inspirerende historier fra sine feltstudier blandt oprindelige folk og forhistoriske samfund. Han viser, hvordan vi kan lære af høvdingeledelse, en ledelsesstil præget af empati, respekt og fællesskab, og hvorfor denne tilgang kan være nøglen til at løse mange af de udfordringer, moderne organisationer står over for.

Han er optimistisk omkring fremtiden for ledelse, hvor han mener, at modige ledere, der tør anvende deres magt med respekt for fællesskabets bedste, vil kunne skabe mere inkluderende og sunde arbejdskulturer. Relevansen af Christians arbejde kan ses i den stigende opmærksomhed omkring emner som diversitet, magtmisbrug og tryghed på arbejdspladsen, hvor hans forskning og foredrag tilbyder nødvendige redskaber og viden til at navigere i disse komplekse landskaber.

Med sin dybe ekspertise inden for antropologi, kønsstudier og ledelse giver Christian sine tilhørere ikke blot ny indsigt, men også konkrete værktøjer til at transformere deres ledelsesstil og organisationskultur. Foredragene er skræddersyet til at imødekomme de specifikke behov og udfordringer, som deltagerne står overfor, hvilket gør dem både relevante og handlingsorienterede.

Christian Groes’ foredrag efterlader publikum med en klar intention om at gøre ledelse mere menneskelig, empatisk og inkluderende – til gavn for både ledere, medarbejdere og organisationer som helhed.

Book et foredrag med Christian Groes og opdag, hvordan moderne ledelse kan omdefineres ved at trække på årtusinders visdom kombineret med nutidens krav om diversitet og fællesskab.

Se foredrag med Christian Groes
Christian Groes foredrag

Gid min chef var høvding - sådan får vi de ledere, vi fortjener

En høvding er alt det modsatte af, hvad mange ledere er i dag: lyttende, empatisk, ydmyg, opmærksom på forskellige behov og den, der holder sammen på det hele. Inspireret af ledelse i forhistoriske samfund og blandt oprindelige folk han selv har besøgt, giver Christian sit bud på, hvordan en leder bliver en, der er værd at følge – fordi han eller hun leder som en høvding. Han kalder det høvdingeledelse.

Dårlig ledelse er den største udfordring i danskernes arbejdsliv. Historier om mobning, magtmisbrug, mistrivsel, krænkelser og tyrannisk adfærd står i kø. Ledere lader stå til og tillader en kaotisk eller utryg arbejdskultur, eller de skaber den selv. For at vende skuden skal lederen blive mere modig og bruge sin magt med respekt for fællesskabet og for tidens nye krav om diversitet, tryghed og tillid.

Både medarbejdere og ledere skal være med. For som medarbejder har man selv et ansvar for at skabe den arbejdsplads, man drømmer om. Man må selv være medskaber af de bedste rammer for indflydelse og forandringer. Det handler om, at ledere i virkeligheden skal vælges af deres ansatte, eller i hvert fald at lederen skal lede ud fra idealet om opbakning fra et fællesskab der trives og elsker at gøre en indsats for hinanden og det fælles formål. Magt er noget, man gør sig fortjent til. Det er en visdom om ledelse der har tusindvis af år på bagen men som moderne mennesker og organisationer har glemt.

Foredraget er baseret på bogen ”Gid, min chef var høvding”, som Christian har skrevet sammen med antropolog og debattør Dennis Nørmark. En bog der markerer en revolution i måden, vi tænker ledelse og magt på. En leder skal altid være underlagt fællesskabets bedste og ikke omvendt.

Christian Groes foredrag

Hvordan har MeToo ramt manden?

Med udgangspunkt i sin bog, “Da MeToo ramte manden, stiller Christian Groes skarpt på, hvordan synet på maskulinitet, magt, intimitet og grænser har ændret sig på arbejdspladsen såvel som i privatlivet, og hvad de nye normer betyder for mænds adfærd, manderoller og mandeidealer.

Christian beskriver mandekulturen efter MeToo, og gennem opsigtsvækkende udsagn fra mænd i alle aldre fra hele landet drager han praktiske og filosofiske konklusioner, som er med til at ruske op i kønsdebatten. MeToo blev startet af kvinder, men det er mandens ansvar at lytte til budskabet, ændre adfærd og tankegang samt udvikle mere empatiske og følsomme måder at være mand på.

Han diskuterer også, hvordan vi forsones og finder fælles fodslag efter MeToo-revolutionen, og så spørger han: Hvor skal vi hen herfra? Der er kommet nye spilleregler, men spørgsmålet er, hvad de betyder for mænd – og kvinder.

Christian kaster lys på betydningen af køn, magt og maskulinitet og slår et slag for sunde kønsrelationer og klare spilleregler, bygget på ligeværd, empati, gensidig respekt og tydelige grænser.

Referencer

Meget relevant og nærværende foredrag. Vi havde inviteret Christian til at holde oplæg om høvdingeledelse for vores ledergruppe. Det var meget inspirerende for os at opleve, hvordan oprindelige folks ledelsesstil trækker så mange tråde til den måde vi gerne vil arbejde på i dag – særligt i forhold til at være anerkendende og respektere hinanden på kryds og tværs i et samarbejde. Og så er det altså bare spændende at høre fortællingerne fra én som selv har været der. Tak for et par interessante timer – og for den berigende samtale.

Katrine Kiel

By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune

Christian Groes bød på et vedkommende foredrag om kønstendenser, som han leverede med stort engagement, humor samt med en god kontakt med tilhørerne undervejs

Lea

Syddanmarks Universitetshospital

We really appreciated Christian's research-based perspectives and his ability to translate his knowledge into practical advice. In terms of content, the positive message focusing on the benefits that diversity brings to everyone was especially useful.

Anne

Renault Group

Christian var god til at bruge hele rummet og skabe en tryghed, så tilhørerne havde lyst til at deltage i debatten. Han havde gode eksempler med og brugte humor på en meget fin måde

Mikkel

Discovery Channel - Warner Bros

Da MeToo ramte manden

Gad vide hvordan MeToo ramte manden i forhold til magt, sex og nye grænser?

Ud fra samtaler og interviews med mænd i alderen 20-65 år og med inddragelse af bl.a. antropologi og kønsforskning viser Christian Groes, hvordan mænd har oplevet og reageret på MeToo, og hvordan MeToo har skabt nye fronter i mandekulturen.

Bogen handler om maskulinitet, magt, krænkelser, samtykke, flirt, lyst og seksuelle grænser. Er der stadig plads til at være maskulin, flirte og dyrke sine lyster? Og hvad er maskulinitet i det hele taget i vore dage? Hvad er de ’nye’ spilleregler for intimitet?

Udgivelse: Maj 2023
Forlag: Gads Forlag

Gid min chef var høvding: Sådan får vi de ledere, vi fortjener

En høvding er alt det modsatte af, hvad mange ledere er i dag: lyttende, empatisk, opmærksom på forskellige behov og den, der holder sammen på det hele. Antropologerne Christian Groes og Dennis Nørmark giver deres bud på, hvordan en leder bliver en, der er værd at følge som en høvding.

Dårlig ledelse er den største udfordring i danskernes arbejdsliv. Historier om mobning, magtmisbrug, mistrivsel, krænkelser og tyrannisk adfærd står i kø. Ledere lader stå til og tillader en kaotisk eller utryg arbejdskultur, eller de skaber den selv.

For at vende skuden skal lederen blive mere modig og bruge sin magt med respekt for fællesskabet. Hun skal – lige som en høvding – være et forbillede og kunne indgyde både tryghed og begejstring.

Både medarbejdere og ledere skal være med. For som medarbejder har man selv et ansvar for at skabe den arbejdsplads, man drømmer om. Man må selv sige fra, når chefen skaber et uudholdeligt arbejdsmiljø, og være medskaber af de bedste rammer for indflydelse og forandringer. Det handler om, at ledere i virkeligheden skal vælges af deres ansatte. Måske helt konkret. Magt er noget, man gør sig fortjent til. Det er ikke noget, man tager.

Bogen markerer en revolution i måden, vi tænker om ledelse og magt på – i organisationer, virksomheder, politik og foreninger. En leder skal altid være til for fællesskabets bedste og ikke omvendt.

Kilde: Saxo

Uforpligtende forespørgsel på Christian Groes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Christian Groes