Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hvordan køn, magt og MeToo influerer ledelsesværdier og (organisations)kultur

Christian Groes

Foto: Kasper Løftgaard

Christian Groes

Forsker, forfatter, antropolog og ekspert indenfor køn, magt, grænser, diversitet og tidens nye manderoller.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Christian Groes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Christian Groes er en prisvindende forsker, forfatter og antropolog. Han har siden 2006 deltaget i den offentlige debat med sin banebrydende forskning i køn, maskulinitet, magt, mandekultur, diversitet, ligestilling og inklusion, og han bidrager med markante perspektiver på ligestilling, seksualitet, magt, grænser, tidens nye manderoller, kærlighedsliv og ungdomskultur.

Et foredrag med Christian Groes giver jer:

  • Ny viden, som udfordrer, sætter tanker i gang og inspirerer til et genovervejet syn på køn, magt og (organisations)kultur
  • Konkrete øvelser og råd til, hvordan organisationer kan afdække og ændre arbejdspladsens kulturelle værdier, normer, adfærd og sprog
  • Interessante eksempler fra den virkelige verden samt indblik i, hvad de nye normer betyder for mænds adfærd, manderoller og mandeidealer

Antropologens perspektiv på køn, magt og MeToo

Christian har fået stor opmærksomhed i medierne for sin tankevækkende bog, “Da MeToo ramte manden, om mænds reaktioner på #MeToo og den nye bevidsthed om grænser og samtykke, køn og krænkelser, samt magtmisbrug og intimitet.

Christian er lektor og tilknyttet Center for Køn, Magt og Mangfoldighed på Roskilde Universitet. Hans forskning tager afsæt i antropologi, kønsstudier, magtstudier og kulturanalyse, og han har udgivet en række bøger og artikler på internationale forlag og tidsskrifter. Med sin store viden indenfor køn, kultur, seksualitet, magt og diversitet har han ad flere omgange optrådt som ekspert på DR Deadline, TV2 News, P1, Radio4 og Radio 24syv samt i Berlingske, Politiken, Jyllands-Posten, Information, Weekendavisen, Kristeligt Dagblad, Femina, Zetland, Heartbeats, Ugebrevet A4, ALT og POV International. Han har dertil desuden optrådt som ekspert på CNN og BBC samt i The Guardian (UK) og Morgenbladet (NO).

Book Christian Groes til jeres næste arrangement og bliv klogere på hvordan køn, magt og MeToo influerer ledelsesværdier og (organisations)kultur.

Se foredrag med Christian Groes
Christian Groes foredrag

Hvordan har MeToo ramt manden?

Med udgangspunkt i sin bog, “Da MeToo ramte manden, stiller Christian Groes skarpt på, hvordan synet på maskulinitet, magt, intimitet og grænser har ændret sig på arbejdspladsen såvel som i privatlivet, og hvad de nye normer betyder for mænds adfærd, manderoller og mandeidealer.

Christian beskriver mandekulturen efter MeToo, og gennem opsigtsvækkende udsagn fra mænd i alle aldre fra hele landet drager han praktiske og filosofiske konklusioner, som er med til at ruske op i kønsdebatten. MeToo blev startet af kvinder, men det er mandens ansvar at lytte til budskabet, ændre adfærd og tankegang samt udvikle mere empatiske og følsomme måder at være mand på.

Han diskuterer også, hvordan vi forsones og finder fælles fodslag efter MeToo-revolutionen, og så spørger han: Hvor skal vi hen herfra? Der er kommet nye spilleregler, men spørgsmålet er, hvad de betyder for mænd – og kvinder.

Christian kaster lys på betydningen af køn, magt og maskulinitet og slår et slag for sunde kønsrelationer og klare spilleregler, bygget på ligeværd, empati, gensidig respekt og tydelige grænser.

Christian Groes foredrag

Høvdingeledelse: En guide til den ydmyge og diversitetsbevidste leder

”Hvordan ser fremtidens leder ud og hvordan hænger ledelse sammen med diversitetsbevidsthed, tryghed og inkluderende fællesskaber?”, spørger Christian Groes i det her foredrag.

Organisationer og virksomheder udvikler strategier for diversitet, ligeværd og inklusion (DEI). Det er afgørende at gentænke værdigrundlaget for at møde et mangfoldigt arbejdsmarked med en tillidsfuld, ligeværdig og lyttende tilgang. Ledelser skal imødekomme kravene til empatisk, ydmyg og diversitetsbevidst ledelse for at rekruttere og fastholde talenter. Ellers risikerer arbejdspladsens omdømme og sammenhold at forsvinde. Diversitetsbevidsthed i ledelse øger produktiviteten, trivslen, den psykologiske tryghed og fællesskabsfølelsen, hvilket er afgørende for organisationens branding.

Christian kalder det høvdingeledelse og tager afsæt i antropologiske studier af ledelse blandt oprindelige folk, fra vikingetiden til amazonjunglen. Han argumenterer for, at tidlige høvdinge var ledelsesmestre baseret på ydmyghed, tillid og diversitetsbevidsthed. Med eksempler fra feltarbejde i Amazonjunglen og interviews med nutidens danske ledere, viser han, at nutidens ledelsesudfordringer kræver disse samme kvaliteter. Høvdingeledelse afviser ideen om privilegerede, machoagtige ledere og understreger betydningen af et mangfoldigt fællesskab. Denne ledelsestype fremmer trivsel, sammenhold og attraktivitet ved at fokusere på tryghed, fællesskab, magt og diversitet.

Christian giver redskaber til at skabe en kultur, der tilgodeser medarbejdere på tværs af etnicitet, køn og alder, og bygger bro mellem ledelsen og organisationen. Han fremhæver vigtigheden af empati, lydhørhed, ydmyghed og respekt for at nå dertil.

Christian udkommer med en bog om emnet til efteråret.

Referencer

Da MeToo ramte manden

Gad vide hvordan MeToo ramte manden i forhold til magt, sex og nye grænser?

Ud fra samtaler og interviews med mænd i alderen 20-65 år og med inddragelse af bl.a. antropologi og kønsforskning viser Christian Groes, hvordan mænd har oplevet og reageret på MeToo, og hvordan MeToo har skabt nye fronter i mandekulturen.

Bogen handler om maskulinitet, magt, krænkelser, samtykke, flirt, lyst og seksuelle grænser. Er der stadig plads til at være maskulin, flirte og dyrke sine lyster? Og hvad er maskulinitet i det hele taget i vore dage? Hvad er de ’nye’ spilleregler for intimitet?

Udgivelse: Maj 2023
Forlag: Gads Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Christian Groes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Christian Groes