Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Få nye og inspirerende perspektiver på intelligens, selvkontrol, konflikthåndtering og selvværd

Rune Kappel

Rune Kappel

Cand.psych.aut. og foredragsholder - Fokus på vigtige men oversete begreber indenfor psykologi og pædagogik

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Fremragende foredrag - performance i top, god balance mellem i øjenhøjde og forsknings baseret viden."

Dorte Svane - Kolding Realskole Se alle referencer

Et foredrag med Rune Kappel giver dig:

  • Indblik i begreberne selvkontrol, intelligens, og hvad forskningen begynder at vise om vores forbrug af digitale medier
  • Inspiration til hvordan vi kan arbejde metodisk med de begreberne i det pædagogiske og psykologiske arbejde
  • Et nyt fokus på vigtige, men relativt oversete områder indenfor pædagogik og psykologi
Uforpligtende forespørgsel på Rune Kappel

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rune

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Rune Kappel har specialiseret sig i begreberne selvkontrol, intelligens, og digitale medier. Fænomener, der er meget vigtige for os som mennesker, men også oversete i meget psykologisk og pædagogisk arbejde. Særligt emnet selvkontrol kan vi med stor fordel arbejde målrettet med både pædagogisk og psykologisk.

Rune er optaget af at målrette sine oplæg, så publikum får mest muligt med sig. Foredragene er baseret på forskning, som Rune med udgangspunkt i sin store erfaring og viden omsætter til konkret og brugbar metode.

Et foredrag med Rune Kappel giver dig:

  • Indblik i begreberne selvkontrol, intelligens, og hvad forskningen begynder at vise om vores forbrug af digitale medier
  • Inspiration til hvordan vi kan arbejde metodisk med de begreberne i det pædagogiske og psykologiske arbejde
  • Et nyt fokus på vigtige, men relativt oversete områder indenfor pædagogik og psykologi

Rune Kappel er uddannet Cand.psych.aut. med en Masteruddannelse fra AU/SDU i offentlig ledelse. Hans erfaring kommer både fra børn/unge-området, hvor han har arbejdet som AKT-psykolog, og voksen-området hvor han nu arbejder i Rådgivnings- og støttecentret på Aarhus Universitet. Rune Kappel er chefpsykolog for et psykologisk og pædagogisk team, som arbejder med studerende med psykiske funktionsnedsættelser. Rune er særligt optaget af eksekutive funktioners vigtighed børn og unges udvikling, og hvordan vi som fagpersoner kan arbejde med at udvikle og styrke disse funktioner. Rune Kappel har skrevet bogen Selvkontrol hos børn og unge for Dansk Psykologisk forlag.

Se foredrag med Rune Kappel

Rune Kappel foredrag

Digitale medier og unge hjerner

Der begynder nu at være en væsentlig mængde forskning, der viser hvilken effekt vores forbrug af digitale medier har på os.

I dette foredrag får du i en forståelig og relevant formidling, præsenteret den nyeste forskning om digitale medier, og dets indflydelse på børn, unge og voksne. Det sker i et udviklingspsykologisk og trivselsorienteret perspektiv. Betyder det faktisk noget for vores hjernes udvikling at vi bruger digitale medier, og forværres vores trivsel af det?  Mit ønske med foredraget, er at skabe en nuanceret forståelse for hvad konsekvenserne af et stort forbrug af digitale medier og sociale platforme, kan have på vores kognition, trivsel, selvkontrol og evne til at håndtere vores følelser.

Rune Kappel foredrag

Selvkontrol

Foredraget om selvkontrol handler om et af de emner, Rune Kappel finder mest interessant. Selvkontrol er et relativt velbeskrevet fænomen, specielt i amerikansk forskning. Det er en psykologisk kompetence, som har stor betydning for, hvordan individer udvikler sig. Det er samtidig en af de kompetencer, vi nemmest kan træne og arbejde med pædagogisk. Alligevel bliver begrebet i det store og hele ignoreret, måske fordi selvkontrol hurtigt får en klang af ‘disciplinering’ eller ‘hård opdragelse’.

I foredraget kommer Rune blandt andet ind på følgende: Hvad er selvkontrol? Hvorfor er selvkontrol vigtigt? Hvordan udvikles selvkontrol? Hvordan kan man træne og arbejde med selvkontrol pædagogisk? Hvordan tester og undersøger man selvkontrol?

Rune Kappel foredrag

Intelligens

Intelligens er et emne, der på mange måder bliver ignoreret eller brugt fejlagtigt i en stor del af den vestlige verdens pædagogik. Faktum er, at intelligens er et af de mest undersøgte psykologiske fænomener, og vi ved i dag meget om, hvilke teorier der er evidens for, og hvordan man tester individers intelligens. Vi ved også, at intelligens er en uhyre vigtig egenskab, og at den forståelser for intelligens spiller en stor rolle i vores uddannelsessystem.

I sit foredrag fortæller Rune Kappel om; hvad intelligens er, hvilke teorier der passer, hvordan man tester intelligens, hvordan man kan arbejde med sin intelligens, og om betydningen af arvelighed og miljø for børns opvækst. Der vil også blive demonstreret dele af IQ tests, og redegjort for hvordan de disse tests forsøger at måle et individs intelligens.

Rune Kappel Kursus

Kursus i selvkontrol og intelligens

Både selvkontrol og intelligens er ekstremt vigtige mentale kompetencer. I dette heldagskursus fortæller Rune om sammenhængen mellem intelligens, selvkontrol og vores livsudvikling.

Hvad er selvkontrol? Hvorfor er selvkontrol vigtigt? Hvordan udvikles selvkontrol? Hvordan kan man træne og arbejde med selvkontrol pædagogisk? Hvordan tester og undersøger man selvkontrol?

Hvordan forstå vi intelligens i den moderne psykologi. Hvilke teorier baserer man IQ tests på, hvordan man tester intelligens, hvordan man kan arbejde med sin intelligens, og om betydningen af arvelighed og miljø for børns opvækst. Der vil også blive demonstreret dele af IQ tests, og redegjort for hvordan de disse tests forsøger at måle et individs intelligens.

Der redegøres desuden for hvordan de to kompetencer hænger sammen og hvordan det lader til, at vi har forandret behovet for disse mentale kompetencer gennem en tidsperiode, hvor internet og smartphones er blevet en del af vores kultur og samfund. Det lader til at selvkontrol er blevet vigtigere end nogensinde før.

Referencer

Det var et meget velforberedt og godt foredrag med passende forskningsresultater praktiske eksempler og krydret med humor. Mange positive tilbagemeldinger fra de 150 forældre og ansatte.

Kirsten Vikær

Den fri Hestehaveskole

Fremragende foredrag - performance i top, god balance mellem i øjenhøjde og forsknings baseret viden.

Dorte Svane

Kolding Realskole

Rune Kappel var knivskarp på at formidle det budskab, vi som ledernetværk ønskede ud til vores medarbejdere. Trods det urimelige tidsrum - som et aften foredrag fra kl 18-20 kan være for daginstitutions personale, hvor nogle har været meget tidligt oppe for at åbne vores institutioner kl 6.30 - formåede Rune Kappel på et dybt indlevende og helt igennem trygt højt fagligt niveau, at indfri komplekse forventninger om Selvkontrol og Intelligens - så vores medarbejdere fik viden med sig til videre brug ude i vores Børnehuse. Det kræver sit personale at få styr på Selvkontrollen til et aften foredrag og så på en mandag - lige efter en dejlig lang juleferie :-) Og ikke mindst kræver det sin ‘mand’ at fastholde det høje faglige niveau, indlevelse, dynamik og engagement på dette tidspunkt...! Det kunne Rune Kappel til perfektion. Vi har fået så meget med til at udvide og udvikle vores viden samt en del nye metoder vi kan afprøve og arbejde videre med. Tusind tak for det...!!!

Judy Hartwell

Børnehuset Strandbo

God dialog med lærere og pædagoger. Fedt med så mange eksempler fra den "virkelige verden" .

Karina Døssing

Karlskov Friskole

Runes foredrag var godt bygget op og gav tilhørerne redskaber, som var direkte anvendelige. Jeg har kun modtaget roser fra lærere, skoleledere og pædagoger, og et par skoler har/vil booke Rune til hele personalegruppen. Rune Kappel er særdeles anbefalelsesværdig.

Anne Gunnerud Mortensen

SSP

Jeg havde en fin dialog med Rune, og jeg havde hørt et lignende oplæg på SSP-Samrådets årsmøde på Nyborg Strand. Vi oplevede, at alle 56 deltagere blev grebet af både indholdet og den levende formidling, som Rune leverede.

Jørgen Pedersen

SSP

Super godt. Rune leverede det forventede og mere til. Hans oplæg har fået meget ros.

Jesper Mørkholt

SSP Jammerbugt

Spændende, nærværende og inspirerende

Kitt Bruun

Lille Næstved Skole

Alle var meget begrejstret

Alle var meget begrejstret

Sundbyøster Skole

Super relevant, virkelig dygtig oplægsholder og meget vidende, både teoretisk og fra praksis.

Dorthea Ryhl Pedersen

Møn skole
Uforpligtende forespørgsel på Rune Kappel

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Rune Kappel
Rune Kappel

5 ud af 5 stjerner

"Fremragende foredrag - performance i top, god balance mellem i øjenhøjde og forsknings baseret viden."

Dorte Svane - Kolding Realskole Se alle referencer

Foredragsemner med Rune Kappel