Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Zornig gik fra vred til voksen. Hør hendes historie

Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen

Hør Danmarks mest populære foredragsholder om udsatte børn. Forfatter til flere populære bøger og ivrig debattør.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Vedrørende, svært og nødvendigt, men i en tone alle kunne være med i og dermed en super oplevelse for alle unge og ansatte."

Jørgen Lassen - Rødkilde Gymnasium Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Lisbeth Zornig Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lisbeth

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Lisbeth Zornig Andersen er en af landets mest eftertragtede foredragsholdere. Med sine populære foredrag fortæller hun gribende, ærligt og inspirerende om sin egen fortid, men også om andre børn, der har haft en hård start på livet. Foredragene giver indsigt i et tabu-belagt emne og råd til, hvordan man kommer videre. Lisbeth Zornig Andersen fylder salene med sine stærke foredrag, uanset hvor hun er på besøg.  

Lisbeth Zornig Andersen er en af de mest efterspurgte og erfarne foredragsholdere overhovedet for tiden, men hendes historie og foredrag er også uden sidestykke. Lisbeth Zornig Andersen har været formand for Børnerådet og fik især opmærksomhed efter at have udgivet bogen “Zornig – Vrede er mit mellemnavn” om det misbrug, som hun selv havde været udsat for i sin barndom. Hør det gribende foredrag, der samtidig strækker sig langt udover hendes egen historie.

Lisbeth Zornig Andersen er født i Vanløse, men voksede op hos sin mor på Lolland. Her blev hun anbragt på to døgninstitutioner og kalder sig selv for børnehjemsunge. Lisbeth Zornig Andersen blev student fra Haslev Gymnasium i 1983 og senere cand.polit. fra Københavns Universitet i 1994, med speciale i spilteori. Lisbeth har siden fungeret som systemudvikler i Codan, Danske Bank og senere hos KMD, hvor hun i 2001 også blev forretningsudvikler og siden projektchef. I 2006 blev hun underdirektør og senere direktør for Specialisterne ApS, men forlod i 2009 denne stilling til fordel for sin egen konsulentvirksomhed.

I 2015 medvirkede Lisbeth Zornig Andersen i DR-dokumentaren ‘Mit liv i helvede’, hvor Lisbeth opsøger sin opvækst med vold, seksuelle krænkelser og svigt, og tvinges til at konfrontere sine allernærmeste.

Sammen med Mikael R. Lindholm og Lotus Maria Turèll udgav Lisbeth Zornig Andersen i 2015 bogen “Underdanmarks Jægersoldater”, hvor ti markante danskere fortæller, hvordan de vandt kampen om livet og nåede deres mål, hvad det har kostet, og hvorfor de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte.

I dag arbejder Lisbeth i Huset Zornig, der specialiserer sig indenfor området for socialt udsatte og social innovation sammen med en række andre eksperter.

Lisbeth Zornig Andersen foredrag er stærke og gribende og trækker altid mange folk til, da hun evner at formidle svære budskaber på en håndterbar måde, og samtidig give deltagerne gode råd til at komme videre, hvad enten det er misbrugte børn, socialt udsatte eller mennesker, der til daglig beskæftiger sig med socialt arbejde. Foredragene egner sig især til arrangementer hos kommuner, foreninger, biblioteker, skoler, uddannelses- og daginstitutioner.

Se foredrag med Lisbeth Zornig Andersen

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Zornig – fra vred til voksen

  • Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen. Foredraget tager afsæt i Lisbeths nyeste bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet.
  • Hun voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende. Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug.
  • Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, og om hvor ofte hun falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.
  • For dem, der kender Lisbeths første og meget populære foredrag baseret på bogen, ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”, vil man blandt opleve et gensyn med Lisbeths mor, som helt frem til sin død i 2018 flirtede med alle lige fra læger til portører, og som livet igennem bevarede et godt humør og en ubændig lyst til fest. En adfærd, der var katastrofal, da hun havde små børn at tage sig af, men som de senere år mere og mere blev et underholdende indslag, når hun af og til dukkede op i Lisbeths middelklassemiljø.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Unge på kanten

  • Flere og flere unge havner på kanten af samfundet. Hver femte ung er i fare for aldrig at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Som noget nyt er det også middelklassens børn, der nu snubler i livet. Hvad går galt? Hvad kan vi gøre bedre?
  • Stadig flere unge taber kampen om det gode liv og mister fodfæstet i livet. Nogle vender frustrationerne indad og straffer sig selv med selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordstanker. Andre vender frustrationen udad, som pigen fra Kundby, der planlagde bomber mod skoler. Mange andre kæmper med angst, stress og rusmiddelmisbrug. Risikoen for at havne i arbejdsløshed, kriminalitet og et liv i social udenforskab vokser – også selv om man kommer fra en ressourcestærk middelklassefamilie.
  • Hvordan skal vi forstå udviklingen – og hvad kan vi gøre ved den? Er vi ved at masseproducere fremtidens underklasse? Har de seneste års indsatser for at støtte udsatte unge fejlet?
  • Lisbeth Zornig Andersen gennemgår i dette foredrag årsager til det stigende antal unge på kanten af samfundet, hvor nogle bliver hjemløse, selv om de vokset op i mærkevaretøj, mens andre skader sig selv eller pønser på hævn. Fælles for dem er, at de mistrives og har det svært med at mestre livet. Presser vi som samfund de unge for meget? Begår vi, som statsminister Lars Løkke har sagt det, “et kollektivt svigt” over for de unge?
  • Foredraget trækker på den seneste ungdomsforskning, ligesom du vil få en række anbefalinger og eksempler på best practice indsatser. Du møder også nogle af de unge, det handler om, og får deres perspektiv på udfordringerne –  og bud på mulige løsninger.
  • Foredraget retter sig mod alle, der arbejder med og/eller interesserer sig for unge på kanten af voksenlivet og samfundet, både fagpersoner, de unge selv og ikke mindst forældre, venner og familie.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Det ekstreme mønsterbrud – sådan ændrer du skæbne for udsatte børn

  • Nogle børn er født til at blive tabere. Men bliver vindere. Ikke alene overlever de en livsfarlig barndom med druk, svigt og overgreb, de får en uddannelse og når til tops i deres profession. Vi kalder dem supermønsterbrydere – eller Underdanmarks Jægersoldater. Hvordan gør de det? Hvad er deres hemmelighed? Er de bare heldige? Eller har de en x-faktor?
  • Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i 10 markante danskeres ekstreme mønsterbrud om livsstrategierne bag og hvad vi – du – kan lære af dem, og hvordan vi kan hjælpe dagens socialt udsatte børn og unge til at bryde mønstret og blive vindere i livet.
  • Foredraget tager afsæt i debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater”, hvor ti markante danskere fortæller, hvordan de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte – men også, hvad det har kostet.
  • De ti tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF, Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012, Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn, Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist, Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2, Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo, Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet, Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter, Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL, Mads Holger, forfatter, debattør og tidligere Folketingskandidat.
  • Når læren om supermønsterbrydernes hemmelighed er vigtig, hænger det ikke mindst sammen med, at færre, og ikke flere, socialt udsatte børn i dag bliver mønsterbrydere. Kravene til at bryde med en negativ social arv er ganske enkelt blevet barskere. Eller er vi som samfund blevet dårligere til at hjælpe? Hvad er det, der skal til, for at børn og unge, der ikke er vokset op med et solidt fundament, skal klare sig – og i nogle tilfælde endda præstere ekstraordinære resultater?
  • Kan vi sætte de bedrifter på formel, så indsigten kan indgå i enhver sammenhæng, der omfatter mennesker, der arbejder med udsatte børn? Kom, lyt, spørg – og bedøm selv.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Gode og dårlige hemmeligheder – når børn ikke fortæller og voksne ikke forstår

  • Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i den nyudgivne børnebog “Hemmeligheder”, hvordan du kan hjælpe udsatte børn til at fortælle om hemmeligheder, der gør ondt i maven og giver ar på sjælen. Hvert tiende barn oplever i dag seksuelle overgreb, og hver sjette bliver slået. De færreste siger det til voksne. Derfor får de heller ikke hjælp.
  • Den nye børnebog “Hemmeligheder”, udgivet på Dansk Psykologisk Forlag, giver voksne – både fagpersoner og forældre – et dialogværktøj til at tale med børn om det, der kan være svært at sige. Hvert tiende barn oplever i dag seksuelle overgreb, og hver sjette bliver slået. De færreste siger det til voksne. Derfor får de heller ikke hjælp.
  • Lisbeth Zornig Andersen fortæller om krænkede børn og de konsekvenser, overgreb kan få for dem i livet, og hvordan vi kan hjælpe dem – hvilket begynder med samtalen om hemmeligheder. Samtidig sætter en livsekspert ansigt på både statistikkerne og anbefalingerne.
  • Bogen ”Hemmeligheder” er udarbejdet i samråd med psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet og er blevet testet af en række institutioner i Vejen Kommune. Lisbeth Zornig Andersen fortæller om erfaringerne og giver anbefalinger til, hvordan man tackler den svære samtale, og hvad man kan gøre, når et barn har en hemmelighed, der gør ondt i maven.
  • Målgruppe: Dette foredrag bliver fortalt i en faglig vinkel og er særlig relevant for fagfolk som pædagoger, lærere, læger, psykologer og andre sundhedsfaglige medarbejdere.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Sådan skaber du robuste børn

  • Robusthed er en kompetence, som børn i stigende grad har brug for i den verden, vi lever i. Ikke kun klassisk udsatte børn mangler robusthed, også børn i almindelige velfungerende familier snubler oftere og oftere. Hver tredje ung med en social foranstaltning har i dag mindst én forælder med en videregående uddannelse.
  • Lisbeth Zornig Andersen fortæller om, hvem de unge er, hvad vi ved om de udfordringer, som børn og unge møder i dag, og hvordan vi træner dem til at blive mere robuste og modstandsdygtige over for det pres, som både samfundet, sociale medier og familien udsætter børnene for.
  • I Danmark koster de udfordrede liv godt 45 mia. kroner om året. Penge, som sundhedssektoren kunne bruge på andre områder, hvis vi forstod at forebygge og sætte tidligt ind. Den opgave ligger primært i kommunerne, civilsamfundet og familierne. Sundhed er ikke bare, hvad et barn får med i madpakken, og hvilken hobby barnet dyrker i fritiden. Det er i høj grad også mental sundhed, som giver robusthed til børn, der har et svært afsæt i livet.
  • Dette foredrag er oprindelig udarbejdet til et visionsseminar for den politiske og administrative ledelse i Billund kommune, men egner sig til både socialfaglige personer, frivillige og forældre overalt i Danmark, der gerne vil styrke udsatte børns muligheder.
  • Du bliver taget igennem rigets tilstand på børneområdet. Udfordringer som psykisk sårbarhed, rusmiddelmisbrug i familien, fattigdom og vold får du tal og omfang på, ligesom du får en stribe af konkrete ideer og initiativer, som kommuner, NGO’ere og familier i ind- og udland i dag har succes med på de pågældende områder. Dette krydres med Lisbeth Zornigs og hendes brødres egen opvækst set med et sundhedsperspektiv. Du vil også blive præsenteret for og måske udfordret på dit eget menneskesyn på en måde der gør, at du efter foredraget vil se på de vrede og umulige børns adfærd som en styrke, du kan lære dem at udnytte.
  • Målgruppe: Zornigs fordrag om robuste børn er fagligt og er derfor særlig relevant for fagfolk som pædagoger, lærere, læger, psykologer og andre sundhedsfaglige medarbejdere.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Senfølger af seksuelle overgreb – at overleve eller leve?

  • Hvordan støtter man mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb? Hvilke muligheder er der, og hvad virker – og hvad virker ikke? Omkring 10 pct. af alle børn bliver udsat for seksuelle overgreb. De vokser alle op og skal som voksne lære at mestre livet med
  • Huset Zornig udarbejdede i 2015 en undersøgelse, hvor 35 voksne krænkede børn fortalte om deres overgreb, deres mestring og deres liv som voksen. Over halvdelen af dem døjer som voksne med alvorlige senfølger som psykiske og fysiske lidelser, lavt selvværd, arbejdsnarkomani, stor gæld, rusmiddelmisbrug, ringe evne til at knytte bånd og generel mistrivsel.
  • Med udgangspunkt i undersøgelsen, samt egen erfaring med mestring af overgreb i barndommen, tager Lisbeth Zornig Andersen dig igennem, hvad forskningen på området viser, og hvad mennesker, der selv har oplevet overgreb, mener, at der skal til for at overkomme – eller i hvert fald leve med – hvad der ikke kan ændres.
  • Til foredraget inviterer Lisbeth Zornig Andersen en livsekspert, et tidligere seksuelt krænket barn, der sætter ansigt på statistikkerne med sin egen historie.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Selvskader og spiseforstyrrelser – hvordan hjælper vi?

  • Stadig flere lider af selvskadende adfærd, som for eksempel spiseforstyrrelser. Hvad skyldes det – og hvordan hjælper vi bedst? I Huset Zornigs nye håndbog “Jeg skader mig, fordi…” fortæller unge og voksne om årsager til deres selvskadende adfærd og metoder, der hjælper dem.
  • Lisbeth Zornig Andersen tager dig med ind i en verden, hvor stadig flere unge og voksne gør sig selv ondt. Hvorfor gør de det? Hvad gør det godt for? Hvorfor lader de ikke bare være? Og hvis de ikke kan stoppe af sig selv, hvordan hjælper vi dem?
  • Spiseforstyrrelser og selvskade fylder mere og mere, især hos unge. I løbet af en generation er ungdomskriminaliteten faldet voldsomt samtidig med, at destruktiv adfærd overfor sig selv er steget voldsomt. F.eks. er hver fjerde niende klasses pige i risiko for at udvikle spiseforstyrrelser, ligesom hver fjerde har forsøgt at skade sig selv.
  • Du vil i  dette foredrag blive præsenteret for hovedbudskaberne i den nye håndbog ”Jeg gør mig ondt, når…” udgivet af Huset Zornig på Gyldendal, hvor livs- og fageksperter giver deres bud på, hvorfor de unge skader sig selv – og hvad der skal til for at støtte dem i at stoppe den selvdestruktive adfærd. I bogen formulerer en række selvskadende anbefalinger til fagfolk, netværk og pårørende i forhold den bedste støtte.
  • Du bliver også præsenteret for forskellige terapi- og behandlingsformer, der forekommer effektive, når de unge sårbare slår kolbøtter i livet, ligesom du bliver præsenteret for mennesker – livseksperter – der har været der og fundet deres vej ud af selvskaden og spiseforstyrrelsen.  Eller lært at leve med den, som også kan være nødvendigt.
  • Endelig vil du blive præsenteret for den nyeste forskning på området til inspiration for dem, der vil vide endnu mere.
  • Målgruppe: Dette foredrag er et fagligt perspektiv på selvskade og spiseforstyrrelser, og det er derfor særlig egnet til fagfolk som pædagoger, lærere, læger, psykologer og andre sundhedsfaglige medarbejdere.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Den udsatte familie – en helhedsorienteret familiestrategi

  • Hvert år taber samfundet alt for mange socialt udsatte familier, hvor børnene ender uden uddannelse og på offentlig forsørgelse – ligesom deres forældre. I nogle familier er der rusmiddelmisbrug, i andre vold og kriminalitet. Hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie? Hvad vil det sige at være voksen i en udsat familie? Hvordan påvirker social udsathed familien som helhed? Og hvordan kan vi arbejde forebyggende med hele familien?
  • Disse spørgsmål og mange flere kommer Lisbeth Zornig Andersen med konkrete bud og løsninger på i dette foredrag, når hun præsenterer en opskrift på den familiestrategi, der kan gøre forskellen på et produktivt liv i trivsel eller et liv i samfundets skygge.
  • Lisbeth sætter fokus på familien som helhed efter mottoet: ”Den hele familie – den hele løsning”. I foredraget berører hun emner som negativ sociale arv, menneskesyn og forskellige former for udsathed, som vold, rusmiddelmisbrug, seksuelle overgreb og mistrivsel generelt. Lisbeth fortæller om, hvordan offentlige institutioner, frivillige organisationer og helt almindelige mennesker omkring familierne, og samspillet mellem dem, kan gøre den afgørende forskel.
  • Hun tager blandt andet udgangspunkt i Huset Zornig undersøgelse af udsatte familier og de seneste erfaringer med nytænkende indsatser i både Danmark og udlandet.

  Lisbeth Zornig Andersen foredrag

  Zornig om sundhed, selvværd og livskriser

  • Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i lange skygger fra barndommen og en livskrise med en konkurs om sin personlige rejse mod et liv i fysisk og mental balance. Væbnet med den nyeste viden om sammenhænge mellem krop og sind kommer Lisbeth med konkrete bud på, hvordan man kan mestre livet, finde glæden og overvinde modgang. Hun kalder det Tigerdyrs-kuren.
  • Lisbeth giver i dette foredrag konkrete bud på, hvordan man med kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og sit liv, så man kan leve et liv i balance – og måske oveni købet overvinde en alvorlig livskrise, der stikker en kæmpekæp i hamsterhjulet.
  • Stikordene er at forstå éns gener, og hvordan man påvirker dem (herunder epi-genetik), betydningen af kloge tarmbakterier, veje til et anti-inflammatorisk liv, hvad meditation og yoga kan gøre, og hvorfor god søvn er livsforlængende – især, hvis man har haft en svær start på livet.
  • Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil, hvis man er presset og stresset, ude af form og i mentalt underskud, mens økonomien strammer. Det behøver det ikke at være. Lisbeth fortæller om sine egne simple teknikker og tilgange, der har ført til bedre helbred, stærkere krop, psykisk overskud og større livsglæde.
  • Vær forberedt på nogle timer med konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.
  • Foredraget er for alle – både dem, der kæmper med at få kontrol med livet, og dem, der støtter andre.
  • Tre temaer: Hvem er vi, hvad er vi formet af, og kan vi ændre vores skæbne?

Referencer

Politifolk "elsker" rigtige sager, der relaterer sig til deres hverdag, så Lisbeth kunne fastholde - tryllebandt - 70 garvede politifolk i 2 timer og 20 minutter...uden pauser...og det siger ikke så lidt. Stor tak til Lisbeth for hendes umiddelbarhed og ærlighed.

Bruno Bjerre

Rigspolitiet

Vedrørende, svært og nødvendigt, men i en tone alle kunne være med i og dermed en super oplevelse for alle unge og ansatte.

Jørgen Lassen

Rødkilde Gymnasium

Foredraget er meget relevant for både almindelige borgere og fagligt for socialpædagogisk personale. Vi vil gerne være reference, hvis det kan bruges til noget!

Marianne Christensen

Sundhedsteamet Kurser og Projekter
Uforpligtende forespørgsel på Lisbeth Zornig Andersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Lisbeth Zornig Andersen

4.75 ud af 5 stjerner

"Vedrørende, svært og nødvendigt, men i en tone alle kunne være med i og dermed en super oplevelse for alle unge og ansatte."

Jørgen Lassen - Rødkilde Gymnasium Se alle referencer

Foredragsemner med Lisbeth Zornig Andersen