Henter Indhold ...

Peter Mogensen

Økonom, tidl. embedsmand i centraladministrationen, tv-vært og direktør for den politiske tænketank Kraka

Peter Mogensen holder medrivende og humoristiske foredrag med stort overblik over den aktuelle politiske situation ligesom han kan lave mere specialiserede oplæg med relation til specifikke dele af det politiske miljø. Yderligere giver Peter Mogensens baggrund som erhvervsmand og partner i et globalt konsulentfirma mulighed for at skræddersy oplæg til erhvervssegmentet.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Peter Mogensen er uddannet økonom på Århus Universitet og har en baggrund som embedsmand i centraladministrationen. Fra bl.a. ledende positioner i Stats- og Finansministeriet har Peter Mogensen været en tæt iagttager af dansk politik over de seneste to årtier. Nu deler han ud af sine erfaringer i de topaktuelle og tankevækkende Peter Mogensen foredrag. 

Ikke mindst jobbet som sekretariatschef i Statsministeriet fra 1997-2000 har givet Peter Mogensen en unik indsigt i hvordan dansk politik udføres i detaljen. Og inde bag regeringens ellers nedrullede gardiner. Som tæt personlig rådgiver af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen gennem tre år – herunder ansvar for al pressehåndtering omkring statsministeren – er Peter Mogensen velbevandret i såvel indenrigs- som udenrigspolitiske emner.

I dag er Peter Mogensen redaktionschef for det politiske stofområde på Dagbladet Politiken og er vært på det politiske debatprogram ‘Mogensen & Kristiansen’ på TV2 News sammen med Michael Kristiansen, som er tidligere spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen. Årene i Finansministeriet, og årene som ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft, har givet Peter Mogensen indsigt i alle dele af den økonomiske politik samt tilblivelsen af større forlig i det politiske akvarium. Finansministeriet værende det centrale ministerium det nu engang er.

  Peter Mogensen foredrag

  Opbygning af Peter Mogensens foredrag

  • Alle oplæg vil indlede med en generel præsentation af det politiske landskab her og nu samt en vurdering af, hvordan det er endt her. Derefter følger et bud på, hvor vi generelt bevæger os hen. Vurdering af regeringens styrker og svagheder samt oppositionens ditto, spin, etc. Derefter kan ønskes en særlig fokusering på skat, historisk sammenligning, udenrigspolitik, etc.
  • Alle oplæg er Peter Mogensens aktuelle vurdering af situationen og bud på en fremtidig udvikling. Fortalt med et glimt i øjet og alt andet end kedeligt, hvilket gør, at det politiske stof kan formidles til alle, snarere end særligt interesserede.
  • Alle oplæg inkluderer en seance med publikum med spørgsmål og kommentarer, som Peter Mogensen vil forholde sig til i opsamlingen.

  Emner

  • Analyse af den aktuelle situation i dansk politik.
  • Regeringens og oppositionens muligheder og strategiske overvejelser om hhv. at beholde og komme til magten.
  • Hvilket spin betjener regeringen sig af?
  • Sammenligning af den politiske situation i dag med den politiske situation under Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen.
  • Er den økonomiske politik holdbar? Finanslovens holdbarhed og muligheder?
  • Regeringens 2015-plan? Samt velfærdskommissionens anbefalinger om hvor samfundet bevæger sig hen over de næste 20 år.
  • Skattepolitikken – før, nu og i fremtiden…(erhvervsrettet)
  • Dansk udenrigspolitik i nyere tid, herunder diskussion af indsatsen i Irak og Afghanistan samt forholdet til England og USA.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Peter Mogensen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Peter Mogensen

Foredragsemner med Peter Mogensen