Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Kina stormer frem, men er vi klar?

Christina Boutrup

Christina Boutrup

Kina-ekspert, journalist og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Christina Boutrup gav en indsigtsfuld og øjenåbnende keynote ved vores interne Digital Day-arrangement. Christinas dybe viden, variation af relevante cases fra Kina og engagerende energi på scenen udvidede vores forståelse af frontteknologi-brugscases og alternative digitale forretningsmodeller. Christina er en topprofessionel foredragsholder, der besidder den sjældne kombination af både at være i stand til at inspirere og bevæge et publikum i øjeblikket; samtidig med at man styrker publikum med varig gennemslagskraft og indsigt

Anja Elkær-Hansen, konstitueret chef, Nordea | Gruppe Digital Se alle referencer

Et foredrag med Christina Boutrup giver jer:

  • Viden om Kinas udvikling, påvirkning og indflydelse
  • Indsigt og status på det aktuelle Kina, de store teknologiske fremskridt og dets betydning for verdensøkonomien
  • Et levende foredrag leveret af en af landets førende Kina-kendere
Uforpligtende forespørgsel på Christina Boutrup

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christina

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Christina Boutrup har boet i Kina i flere omgange, er erhvervsjournalist og er en af landets førende Kina-kendere. Det er dette indgående kendskab til supermagten i rivende udvikling, som den erfarne foredragsholder åbner op for, foruden at Christina Boutrup udfordrer vores selvforståelse og giver sit bud på fremtiden.

Et foredrag med Christina Boutrup giver jer:

  • Viden om Kinas udvikling, påvirkning og indflydelse
  • Indsigt og status på det aktuelle Kina, de store teknologiske fremskridt og dets betydning for verdensøkonomien
  • Et levende foredrag leveret af en af landets førende Kina-kendere

Bliv klogere på Kina

Christina Boutrup er uddannet erhvervsjournalist og en af landets førende Kina-kendere. Hun har boet i Kina i flere omgange, senest som Asien-korrespondent for TV 2. Hun har fulgt Kinas udvikling tæt siden 2004 og rejst i hele regionen, blandt andet som vært for radio- og tv-programmer.

Derudover har Christina skrevet flere anmelderroste bøger om verdens nye supermagt og er med sin stærke formidlingsevne og nuancerede tilgang en flittigt benyttet foredragsholder, facilitator og ordstyrer på danske og internationale konferencer og workshops.

Desuden er hun anerkendt af Thinkers 50, er medlem af Dansk Konkurrenceevneråd og udpeget til den danske regerings ekspertpanel med fokus på Kina.

Book et foredrag med Christina Boutrup, hvis I gerne vil vide mere om supermagten og landets rivende udvikling – og ikke mindst hvilken påvirkning Kina har på Danmark og resten af verden.

Se foredrag med Christina Boutrup
Christina Boutrup foredrag

Supermagten Kina – og den nye verdensorden

Kinas image som hele verdens fabrik og et attraktivt vækstmarked er falmet i de seneste år i kølvandet på pandemien, krigen i Ukraine og truslen mod Taiwan.

Som en konsekvens er europæiske virksomheder tvunget til at genoverveje deres investeringer og satser i stigende grad på Sydøstasien og Indien i stedet for Kina.

Samtidig intensiveres stormagtsrivaliseringen mellem USA og Kina, og Kina er i fuld gang med at etablere et alternativt handelssystem og en ny verdensorden som bannerfører for det globale syd. Hvad er Kina ude på, og hvordan påvirker det os?

Dette foredrag udfordrer vores selvforståelse og giver et udefra- og ind perspektiv på vor tids største kriser og magtforskydninger.

Christina Boutrup foredrag

Den store AI-revolution – sådan former Kina fremtiden

Kina er med sine 1,2 milliarder internetbrugere verdens største og mest avancerede digitale økonomi og er helt i front, når det gælder den praktiske anvendelse af kunstig intelligens.

Kina er ofte 5-8 år forud for udviklingen i Europa og USA, når det gælder udrulningen af nye teknologier som ansigtsgenkendelse, digitale mennesker og livestreaming på e-handelsplatforme.

Kineserne er generelt begejstrede for ny teknologi og ser robotter og kunstig intelligens som en del af løsningen på mange af samfundets største problemer. Heriblandt den demografiske krise, som betyder, at der er mangel på arbejdskraft i mange sektorer.

Selvom USA i mange år har været førende inden for forskningsområdet, har kinesiske forskere nu overhalet, både når det gælder kvantitet og kvalitet. Kinesiske virksomheder som Tencent, Alibaba og Huawei er i dag blandt top ti i verden inden for AI-forskning.

Det er langt fra tilfældigt. Kinas regering har sat et mål om, at landet skal være verdens førende inden for kunstig intelligens i 2030 og investerer milliarder i satsningen. Derfor må I aldrig vende ryggen til Kina, hvis I vil være på forkant med udviklingen. I dette oplæg får dI et kig ind i fremtiden på godt og ondt.

Christina Boutrup foredrag

Det grønne kapløb – Kina-faktoren i den grønne omstilling

Siden krigen i Ukraine startede, har europæiske politikere og erhvervsledere arbejdet hårdt på at blive uafhængige af russisk gas, og det har sat turbo på den grønne omstilling. Til gengæld står det nu klart, at vi er dybt afhængige af Kina.

Kinesiske virksomheder kontrollerer nemlig de grønne forsyningskæder, og Kina sidder tungt på både råstoffer og produktion af batterier til de mange nye elbiler, der skal på vejene i de kommende år. Et intenst kapløb om adgangen til kritiske mineraler som litium, nikkel og kobolt er for længst gået i gang.

Kina er verdens største CO2-udleder og står for næsten en tredjedel af klodens samlede udledning. Samtidig er Kina det land i verden, der investerer mest i vedvarende energi, og kinesiske virksomheder er helt i front teknologisk. For eksempel når det gælder flyvende biler og solceller i rummet.

Dette foredrag giver indblik i Kinas afgørende rolle i den grønne omstilling og giver et kvalificeret bud på, hvad et lille land som Danmark kan stille op i den internationale konkurrence.

Christina Boutrup om Kinas tech-giganter

Christina Boutrup: Kina er ved at overhale USA som det vigtigste innovationscentrum i verden

Se foredrag med Christina Boutrup

Referencer

Christina Boutrup gav en indsigtsfuld og øjenåbnende keynote ved vores interne Digital Day-arrangement. Christinas dybe viden, variation af relevante cases fra Kina og engagerende energi på scenen udvidede vores forståelse af frontteknologi-brugscases og alternative digitale forretningsmodeller. Christina er en topprofessionel foredragsholder, der besidder den sjældne kombination af både at være i stand til at inspirere og bevæge et publikum i øjeblikket; samtidig med at man styrker publikum med varig gennemslagskraft og indsigt.

Anja Elkær-Hansen, konstitueret chef

Nordea

Christina Boutrup modererede vores konference Tech + Tourism og guidede os sikkert, kyndigt og med et glimt i øjet gennem dagen. Ikke mindst bidrog hun med sin stærke indsigt i nye teknologier og de udfordringer, som virksomheder står over for i deres digitale transformation – og stillede skarpe spørgsmål til både oplægsholdere og paneldeltagere.

Jens Hausted, administrerende direktør

Kystturisme i Danmark

Christina Boutrup er en vidende og engageret moderator, og hun bidrager med sin egen ekspertise inden for innovation og teknologi. Hun favner komplekse emner og formidler dem på en fængende måde. Hun formår at sætte højttalere i scene, mens hun bevarer en juridisk tilstedeværelse på scenen.

Pernille Rype, VP Communication and External Relations

Innovation Found Denmark

Christina har hjulpet os i Pandora med vores forståelse af Kina, det kinesiske marked og de kinesiske forbrugere. Hun er en yderst dedikeret og professionel partner at arbejde sammen med. Hendes tilgang er ligetil; hun var i stand til at forstå vores behov og oversætte det derefter i samarbejde med vores egen ekspert.

Katinka Hyllested, Head of Training, Learning & Development

Pandora

Den store tech-revolution - sådan former Kina vores fremtid

I disse år gennemgår Kina en enorm teknologirevolution, der – på kort tid og lige under vores næser – for længst har overhalet teknologiudviklingen her i Vesten. Dette placerer Kina i en magtfuld position, der rykker ved den internationale magtbalance og dermed vil få betydning for os alle.

I “Den store tech revolution” viser Christina Boutrup, hvordan kinesiske virksomheder besidder førertrøjen inden for teknologigrene såsom droneflyvning, fintech, sociale medier, e-handel, solceller og måske endda kunstig intelligens. Deres opfindelyst og åbenhed gør sammen med deres anderledes normer og lovgivningsmæssige begrænsninger, at de fører teknologien videre på en dybt anderledes måde end Europa og USA.

“Den store tech revolution” er Christina Boutrups interessante debatbog om Kina, teknologi og verdens usikre fremtid. Inden længe vil man måske også i Danmark kunne betale med sit ansigt og modtage statsgivne point for ‘korrekt’ opførsel på sociale medier og i virkeligheden.

Den røde løber – Kinas fremmarch i Europa

Verdens største pengetank bugner, og kinesere rejser ud og investerer over hele verden. Forretningsfolk og folkevalgte ruller den røde løber ud i håb om vækst og arbejdspladser. I sin nye bog Den røde løber – Kinas fremmarch i Europa rejser Christina Boutrup i kinesernes fodspor og fortæller, hvad der driver deres købelyst.

Kinesiske politikere og forretningsfolk er blevet ombejlede gæster på de bonede gulve i hele verden, fordi de har penge på lommen. Ingen bortset fra menneskerettighedsforkæmpere vover at fornærme den kinesiske regering, som med et jerngreb natten over – og uden at begrunde det – kan lukke døren til det attraktive kinesiske marked.

Der er i dag en Kina-faktor i alle globale beslutninger – fra vores klima til verdenshandel, menneskerettigheder eller internationale indsatser i Syrien. Det betyder, at vi i stigende grad bliver tvunget til at samarbejde med kineserne, og mange danskere skal i fremtiden vænne sig til at have kinesiske ejere og chefer på arbejdspladsen.

Den røde løber handler om Kinas voksende indflydelse i Europa. Det er historien om, hvordan vi forsøger at tiltrække rige kinesere – og hvad der sker, når vi inviterer dem indenfor. Pengene flyder, men ind ad bagdøren kommer også politisk og kulturel indflydelse, korruption og forretninger på kinesiske vilkår.

Tag med til Nyborg, hvor politikere lokker kinesere med dansk velfærd. Og til Kalmar, hvor spekulanten Lui Jinxing slog hul i kommunekassen med svindel og luftige løfter og så forduftede. Oplev også Italiens Chinatown, hvor tusinder af illegale kinesiske immigranter knokler på tøjfabrikkerne – og besøg hemmelighedsfulde Huawei, der leverer bredbånd til danskerne.

Bogen viser, hvor stærkt Europa er under kinesisk påvirkning i disse år og udfordrer vores selvbillede.

Kina - sweet & sour

Danske virksomheder producerer, sælger og udvikler allerede i Kina. Men hvad bliver det næste skridt?

Mød nogle af de mest succesfulde danske erhvervsfolk i Kina, lær af deres dyrt købte erfaringer og få deres bud på den næste bølge, som allerede er i gang. Kina er en uundgåelig del af danske virksomheders fremtid. Verdensbilledet er ved at vende, og det er sandsynligt at flere danske virksomheder om få år er ejet af kinesere. Men det skal ikke afholde danske virksomheder fra at gøre Kina til omdrejningspunkt for deres globale strategier. Der er nemlig ingen vej uden om. Derfor skal vi engagere os på alle planer og sørge for at få en bid af den voksende kinesiske lagkage.

I Sweet & Sour kan du blandt andre møde de to danskere bag Bestsellers milliard-forretning med op mod 3.000 modebutikker i Kina – Dan Friis og Allan Warburg, som i fællesskab har skabt en af de største succeshistorier i Kina og for første gang deler ud af deres personlige erfaringer og forretningshemmeligheder. Andre har været mere uheldige. Carlsberg er for eksempel blevet udråbt som miljøsvin i kinesiske medier, og Arla endte i centrum af Kinas største mælkeskandale. At lave forretninger i Kina er som en sursød sovs, der på en gang smelter på tungen og efterlader en bitter eftersmag, men alligevel er en uundværlig del af et godt kinesisk måltid.

Ørnen, Bjørnen & Dragen

USA, Kina og Rusland er tre af de største spillere på den globale magtscene. Og i en stadig mere kompleks verdensorden, bliver relationen mellem de tre stormagter stadig vigtigere. I ‘Ørnen, Bjørnen Og Dragen’ ser Christina Boutrup, Flemming Splidsboel og Anders Agner Pedersen nærmere på de tre lande og forholdet mellem dem. For selv de ikke bryder sig om det i hverken Washington D.C., Moskva eller Beijing, så er realiteten i dag, at den ene stormagt ikke kan agere uden at forholde sig til, hvad de to andre vil sige til det.

Om forfatterne:

Christina Boutrup, Flemming Splidsboel og Anders Agner Pedersen er kendt som nogle af Danmarks førende eksperter inden for hver deres område. Christina med Kina, Flemming med Rusland og Anders med USA. De har alle flere bogudgivelser bag sig, og optræder ofte i både tv og radio som analytikere inden for henholdsvis kinesiske, russiske og amerikanske forhold.Fil størrelse: 357 KB

Uforpligtende forespørgsel på Christina Boutrup

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Christina Boutrup
Christina Boutrup

5 ud af 5 stjerner

Christina Boutrup gav en indsigtsfuld og øjenåbnende keynote ved vores interne Digital Day-arrangement. Christinas dybe viden, variation af relevante cases fra Kina og engagerende energi på scenen udvidede vores forståelse af frontteknologi-brugscases og alternative digitale forretningsmodeller. Christina er en topprofessionel foredragsholder, der besidder den sjældne kombination af både at være i stand til at inspirere og bevæge et publikum i øjeblikket; samtidig med at man styrker publikum med varig gennemslagskraft og indsigt

Anja Elkær-Hansen, konstitueret chef, Nordea | Gruppe Digital Se alle referencer

Foredragsemner med Christina Boutrup